Kur'anske mudzize
- HardcoreMX
#926 Re: Kur'anske mudzize
A zašto bi se ti uopće radovao susretu sa Bogom,naravno pod uslovom da uopće govoriš istinu?
- Smrcak15
#927 Re: Kur'anske mudzize
r_faruk wrote:kako ce provjeriti kada nije znao ni citati ni pisati.... isto kao da kazes da si pregledao kontrolni iz matematike, a ne znas matematiku..... neko ti kaze evo tacno i ti mu povjerujes....... u tim pricama ima toliko rupa da mozes propasti kroz njih....
a ti ko pravi musliman, samo bi pucao.... niko vise ne cita tvoje budalastine pa niko i ne reaguje, ove tvoje ponjave ja preskacem, nema tamo nista interesantno niti novo, cak i komentare ponavljas o padobrancima i ostalim glupostima........ jednostavno si prestao biti interesantan, provalili smo sta radis i to je to... skontaces i ti nekad, hajd, ima vremena...
ako bog postoji, ja jedva cekam da ga upoznam... radujem se nasem susretu (ne zbog straha i licemjerstva kao vecina vjernika)..... sad ces ti pisati opet isto, oho ti se kada dodjes gore, dole, tamo, vamo, gdje god bog bio prije nego smo i mi sami dosli gore, dole, tamo i vamo i vidjeli da ga nema....., a sa druge strane, ti bas i nemas pravo da mi prijetis niti vatrom, niti bogom, ako si vec vjernik, mada je i tu kuran dvosmislen, malo je miroljubiv a malo bi sjeko glave cafirima.
znas li engleski momce cim postavi to pitanje???kako ce provjeriti kada nije znao ni citati ni pisati.... isto kao da kazes da si pregledao kontrolni iz matematike, a ne znas matematiku..... neko ti kaze evo tacno i ti mu povjerujes....... u tim pricama ima toliko rupa da mozes propasti kroz njih....
Anyhow when I finished writing, he would say, 'Read!' and I would read it back to him. If there was an omission or error he used to correct it and then let it be brought before the people."
evo uktratko da ti kazem kako, kazd zavrsi objava, kaze pisarima procitajte , oni procitaju i ako izrecituju gresku ispravi ih, nije im on prepreavljao pisanje, brisao gumicom itd nego je to usmeno isle prepravke ako je bilo potrebe za to.
naravno da cu pucati intelektualno i argumentima, imam pune magacine takve municijea ti ko pravi musliman, samo bi pucao.... niko vise ne cita tvoje budalastine pa niko i ne reaguje, ove tvoje ponjave ja preskacem, nema tamo nista interesantno niti novo, cak i komentare ponavljas o padobrancima i ostalim glupostima........ jednostavno si prestao biti interesantan, provalili smo sta radis i to je to... skontaces i ti nekad, hajd, ima vremena...
pa sto citas onda? da ti nisam interesantan nebi ti bio momce ovdjejednostavno si prestao biti interesantan
ma nemoj cuj to...a sta ste to provaili rukfashu moj vrli.provalili smo sta radis i to je to... skontaces i ti nekad, hajd, ima vremena
fino je to ako tako imas misljenje o njemu, samo bi trebao jos da ides na sigurniju kartu, da poslusas sta ti taj isti govori kojeg bi volio upoznat, da nebude,ako bog postoji, ja jedva cekam da ga upoznam... radujem se nasem susretu (ne zbog straha i licemjerstva kao vecina vjernika)..... sad ces ti pisati opet isto, oho ti se kada dodjes gore, dole, tamo, vamo, gdje god bog bio prije nego smo i mi sami dosli gore, dole, tamo i vamo i vidjeli da ga nema....., a sa druge strane, ti bas i nemas pravo da mi prijetis niti vatrom, niti bogom, ako si vec vjernik, mada je i tu kuran dvosmislen, malo je miroljubiv a malo bi sjeko glave cafirima
vido sam sad, uvjerio sam se, daj sad vrati me pa da radim kako ti hoces
A Boga kaze o toj situaciji u Kuranu:
"A da ti je vidjeti kako će, kada pred Gospodarom svojim budu zaustavljeni i kad ih On upita: "Zar ovo nije istina?" - odgovoriti: "Jeste, tako nam Gospodara našeg!" - a i kako će On reći: "E pa iskusite onda patnju zbog toga što niste vjerovali!”
44. Onaj koga Allah bez podrške ostavi neće poslije Njega imati nikoga da ga podrži. I ti ćeš vidjeti kako će nasilnici, kad dožive patnju, povikati: “Postoji li ikakav način da se povratimo?”
99.Kad nekome od njih smrt dođe, on uzvikne: “Gospodaru moj, povrati me
100.da uradim kakvo dobro u onome što sam ostavio!” – Nikada! To su riječi koje će on uzalud govoriti – pred njima će prepreka biti sve do dana kada će oživljeni biti.
-
r_faruk
#928 Re: Kur'anske mudzize
Zasto da ne, trudim se biti dobar, ne zbog kazne nego zbog toga sto to smatram ispravnim, pomoci, pokloniti itd., a ne radim to zbog nagrade.....HardcoreMX wrote:A zašto bi se ti uopće radovao susretu sa Bogom,naravno pod uslovom da uopće govoriš istinu?
A volio bih ga upoznati jer sam znatizeljan, imam puno pitanja, a nemam odgovora ( nema ih ni u kuranu), ako je zaista tvorac svega... Ko ga ne bi volio upoznati...
Smrckove trecerazredne gluposti ne citam, procitam samo ono sto je iz njegova glave, a i to procitam jedva. Opet si mi smrrcak citatom odgovorio. Znam engleski!
Ne mora me vracati da uradim sta dobro, do sada sam uradio mnogo.....
-
belfy
#929 Re: Kur'anske mudzize
jos jedan za temu Vic dana:
covjek je pukao i intelektualno i argumentarno. podrzavam njegovo misljenje... i kaze da moze tako jos dugo...Smrcak15 wrote: ...naravno da cu pucati intelektualno i argumentima, imam pune magacine takve municije...
- Zaitsev
#930 Re: Kur'anske mudzize
Smrle brate, jedno pitanje lične prirode, može i Tvrdokorni odgovoriti ako mu nije teško - je li ti cilj ući u Džennet ili izbjeći Džehennem?
- Smrcak15
#931 Re: Kur'anske mudzize
to ide pod ruku jedno sa drugimZaitsev wrote:Smrle brate, jedno pitanje lične prirode, može i Tvrdokorni odgovoriti ako mu nije teško - je li ti cilj ući u Džennet ili izbjeći Džehennem?
- Zaitsev
#932 Re: Kur'anske mudzize
Shvatam ja da ako uđeš u Džennet da si izbjegao Džehennem, nije to komplikovano. Zanima me tvoj stav. Da li se trudiš zaraditi nagradu ili izbjeći kaznu?Smrcak15 wrote:to ide pod ruku jedno sa drugimZaitsev wrote:Smrle brate, jedno pitanje lične prirode, može i Tvrdokorni odgovoriti ako mu nije teško - je li ti cilj ući u Džennet ili izbjeći Džehennem?
- fatamorgana
#933 Re: Kur'anske mudzize
Smrcak15 wrote:to ide pod ruku jedno sa drugimZaitsev wrote:Smrle brate, jedno pitanje lične prirode, može i Tvrdokorni odgovoriti ako mu nije teško - je li ti cilj ući u Džennet ili izbjeći Džehennem?
- Smrcak15
#934 Re: Kur'anske mudzize
podjednakoZaitsev wrote:Shvatam ja da ako uđeš u Džennet da si izbjegao Džehennem, nije to komplikovano. Zanima me tvoj stav. Da li se trudiš zaraditi nagradu ili izbjeći kaznu?Smrcak15 wrote:to ide pod ruku jedno sa drugimZaitsev wrote:Smrle brate, jedno pitanje lične prirode, može i Tvrdokorni odgovoriti ako mu nije teško - je li ti cilj ući u Džennet ili izbjeći Džehennem?
- victom
#935 Re: Kur'anske mudzize
@Smrcak15
joj drug nasmijao se me.
pa logicno je da će prevarant uvjek imati neko objašnjenje. njegovo je da vara, naša je da vjerujemo ili ne vjerujemo.
A ti napadi znojenja su vjerovatno bila neka epilepsija ili šizofrenija. Te bolesti postoje od kad je čovjeka.
a mimo toga, pročitaj ti hadise, pa ćeš vidjeti kada i kako je nastala standardizirana verzija.
a što se tiče medija, meni ne trebaju mediji da prepoznam prevaru, samo zdrava logika i razum.
a nevjernici su ustvari bili intelektualci koji su ga skontali,
joj drug nasmijao se me.
pa logicno je da će prevarant uvjek imati neko objašnjenje. njegovo je da vara, naša je da vjerujemo ili ne vjerujemo.
A ti napadi znojenja su vjerovatno bila neka epilepsija ili šizofrenija. Te bolesti postoje od kad je čovjeka.
a mimo toga, pročitaj ti hadise, pa ćeš vidjeti kada i kako je nastala standardizirana verzija.
a što se tiče medija, meni ne trebaju mediji da prepoznam prevaru, samo zdrava logika i razum.
- Smrcak15
#936 Re: Kur'anske mudzize
victom wrote:@Smrcak15
joj drug nasmijao se me.
prevarant na osnovu cega , na osnovu tvojih anti-islamski propagandnih stranica koje absolutno nemaju ni trunku potpore u vjerodostojnim islamskim izvorima, to znaci onda moras neke svoje "historijske cinjenice" kreirati da bi mogao vjerovati tako nesto.pa logicno je da će prevarant uvjek imati neko objašnjenje. njegovo je da vara, naša je da vjerujemo ili ne vjerujemo.
mogao bi dokaza i dokaza pokazati koliko je netacna tvoja tvrdnja, jer prevarant hoce da dodje do dvoje koristi
pogledajmo samo nekolika primjera
-Poslanik nikad nije uzimao sadaku(milostinja), ili jeo hranu od sadake, jer mu je Bog to zabranio da uzima, a da je prevarant bio zar nije mogao uzimati milostinju i tako se bogatiti, zasto mu je bila zabranjena milostinja, pa zato da nebi narod rekao on ovo pripovjeda da bi se obogatio.
A da je preavarnt, zar mislis da bi prevarant kome je preavara sredstvo kako bi dosao do cilja a to je imetak ili mozda ugled.
-Kada su mu glavni ljudi grada ponudili da bude njihov vodja/kralj, da izabere najljepse zene u gradu i da dobije zlata i srebra koliko pozeli samo da ostavi se islama, sta im je taj "prevarant" kako ga ti nazivas rekao Poslanik s.a.v.s je rekao: ''Amidža, tako mi Uzvišenog Allaha, kada
bi mi dali Sunce u desnu, a Mjesec u lijevu ruku da napustim ovu stvar,
ja to ne bih učinio sve dok Allah ne uzdigne vjeru ili ja na tome putu izgubim život.''
Zar nebi bilo logicno da preavarant napusti islam kako bi dosao do ugleda/vlasti, lijepih zena , zlata i srebra koje obecavaju lagodan zivot?
- da vidimo jos jednu situciju kad je poslanik da je bio prevarant mogao vrlo lahko da iskoristi tu situaciju
Za vrijeme Muhameda (a. s.) pomračilo se Sunce upravo nadan kada je umro njegov sin Ibrahim. Govorilo se daje pomračenje Sunca nastalo radi smrti Ibrahimove, pa je povodom toga Muhammed (a. s.) rekao:- Zaista su Sunce i Mjesec Allahovi znakovi. Ne nastaje pomračenje zbog
nečije smrti, a niti radi nečijeg života,kada vidite njihova pomračenja, upućujte dovu Allahu (dž. š.), molite se i klanjajte sve dok se ne pojave.
(Muslim)
Zar nebi prevarant rekao u ovoj situaciji, jest vala, jeste li vidjeli kako sunce je reagovalo na smrt moga sina. Ja da sam prevarant, ja bi iskoristio ovu priliku, i rekao iz laznog ponosa, jeste li vidjeli kako nebesko tijelo kao sto je sunce reaguje na smrt moga sina, prevaarnt mora Ovako da djeluje inace nije prevarant
znas li koliko se bavim izucavanja islama, 23 debele godine, i onda mi kazes to sto kazes...a mimo toga, pročitaj ti hadise, pa ćeš vidjeti kada i kako je nastala standardizirana verzija.
vidim kako si prepoznao prevaru, svaka ti casta što se tiče medija, meni ne trebaju mediji da prepoznam prevaru, samo zdrava logika i razum.
svasta sam procitao, ali ovo jos nisam nigdjea nevjernici su ustvari bili intelektualci koji su ga skontali
da vidimo sta su ti intelektualci govorili
iz najbolje knjige of zivotu poslanika Muhammeda, zapecaceni dzennetski napitak:
FORMIRANJE KONZULTATIVNOG VIJECA
KOJE CE ONEMOGUCITI HODOCASNICIMA
DA SLUSAJU ISLAMU
U narednim danima Kurejsije zabrinu druga stvar. Vec je proteklo nekoliko mjeseci
kako Muhammed, a.s., tumaci novu vjeru, a priblizava se period hodocasca. Mnogi Arapi
ce doci u Meku, pa je neophodno objasniti im Muhammedovo, a.s., ponasanje, kako ne bi
njegovu propagandu shavtili ozbiljno. Oni se sastadose na dogovor kod El - Velida bin
Mugire. El - Velid im rece:
"Morate biti jedinstveni u misljenju, i morate zauzeti jedinstven stav, kako ne biste
dosli u suprotnost jedan s drugim, i da ne biste pobijali jedan drugoga" Rekose: "Reci nam ti?"On odgovori:
"Ne, recite vi sto mislite, a ja cu slusati." Rekose:
"Reci cemo, on je vrac." On rece: "Ne, tako mi Boga, on nije vrac! Mi znamo vraceve,
ko su i sta su. On ne mrmolji kao vrac, a niti rimuje govor kao oni." Rekose: "Pa reci cemo
da je lud." El - Velid odgovori: "On nije lud. Mi smo vidjeli ludake i znamo kakvi su, ko su
i sta su. On nije pomracenog uma, nije dusevni bolesnik, a ni nervno rastrojen." Rekose:
"Reci cemo da je pjesnik." Velid odgovori: "Nije on ni pjesnik. Mi znamo sve pjesnike i njihovo
pjesnistvo. Znamo recitovanje u redzezu, a znamo i u hezedzu (redzez i hezedz su metricke
forme u arapskom pjesnistvu, o.p.p.). Znamo sta je poezija, melanholicna i vesela, pa
prematome, on nije ni pjesnik." Rekose: "Reci cemo - carobnjak je." Velid rece: "Ne, on nije
carobnjak. Mi znamo carobnjake, vidjeli smo i njih i njihove sihre (carolije). On ne opcinjuje,
a niti veze vradzbine." Rekose: "A sta da kazemo?" Velid odgovori:
"Tako mi Boga, njegove, a.s., rijeci imaju Ijepotu, osnova im je kitnjasta i plodonosna,
a sadrzaj mudar, uman i prodoran. Vi ne mozete nista tako reci, a da bude valjano. Najbolje
ce biti od svega sto ste spomenuli da kazete, da je carobnjak - sahir. Rijeci koje govori su
carolija - sihr, on rastavlja oca od sina, brata od brata, muza od zene, covjeka od porodice
i rodbine, pa se i vi njega cuvajte i klonite."
- HardcoreMX
#937 Re: Kur'anske mudzize
-Ali se ne bojiš ni kazne.Obožavaš onda sebe,svoj ego,svoj ćejf.To je pozicija jednog licemjera,ali ne samo to.Mogu ti dalje odgovoriti,ali može ti tek tada udariti u ego pa ćeš još dublje otići.Neki su na forumixu već tako.r_faruk wrote:Zasto da ne, trudim se biti dobar, ne zbog kazne nego zbog toga sto to smatram ispravnim, pomoci, pokloniti itd., a ne radim to zbog nagrade.....HardcoreMX wrote:A zašto bi se ti uopće radovao susretu sa Bogom,naravno pod uslovom da uopće govoriš istinu?
-A ne bojiš se kontra pitanja?Recimo evo dole,napadaš njegovog roba,minimalno rečeno vrijedjanje,dokaze nazivaš glupostima,ružno izražavanje,zašto recimo ne kritikuješ prvo sebe?r_faruk wrote:A volio bih ga upoznati jer sam znatizeljan, imam puno pitanja, a nemam odgovora ( nema ih ni u kuranu), ako je zaista tvorac svega... Ko ga ne bi volio upoznati...
-Tvoje dobro tebi veliko,a tvoje loše ti malo,kod drugog njegovo dobro malo,a njegovo loše veliko.Reci da nisi mislio tako.r_faruk wrote:Smrckove trecerazredne gluposti ne citam, procitam samo ono sto je iz njegova glave, a i to procitam jedva. Opet si mi smrrcak citatom odgovorio. Znam engleski!
-
belfy
#938 Re: Kur'anske mudzize
da prebacim i ovo na Vic dana:
kad optuzujes druge za ono sto sam cinis, a u tome ne vidis licemjerje o kome sam pricas je bas ironija...HardcoreMX wrote:-Ali se ne bojiš ni kazne.Obožavaš onda sebe,svoj ego,svoj ćejf.To je pozicija jednog licemjera,ali ne samo to.Mogu ti dalje odgovoriti,ali može ti tek tada udariti u ego pa ćeš još dublje otići.Neki su na forumixu već tako.r_faruk wrote:Zasto da ne, trudim se biti dobar, ne zbog kazne nego zbog toga sto to smatram ispravnim, pomoci, pokloniti itd., a ne radim to zbog nagrade.....HardcoreMX wrote:A zašto bi se ti uopće radovao susretu sa Bogom,naravno pod uslovom da uopće govoriš istinu?-A ne bojiš se kontra pitanja?Recimo evo dole,napadaš njegovog roba,minimalno rečeno vrijedjanje,dokaze nazivaš glupostima,ružno izražavanje,zašto recimo ne kritikuješ prvo sebe?r_faruk wrote:A volio bih ga upoznati jer sam znatizeljan, imam puno pitanja, a nemam odgovora ( nema ih ni u kuranu), ako je zaista tvorac svega... Ko ga ne bi volio upoznati...
i kad sam sebi ne mozes reci jednom to isto, ali drugima mozes barem dva puta... odlicno.HardcoreMX wrote:-Tvoje dobro tebi veliko,a tvoje loše ti malo,kod drugog njegovo dobro malo,a njegovo loše veliko.Reci da nisi mislio tako.r_faruk wrote:Smrckove trecerazredne gluposti ne citam, procitam samo ono sto je iz njegova glave, a i to procitam jedva. Opet si mi smrrcak citatom odgovorio. Znam engleski!
- HardcoreMX
#939 Re: Kur'anske mudzize
njonjica wrote:belfy wrote:opet pitanje za Racunarske strucnjake:
da li odgovarate samo za pitanja softvera, jer imam nekih problema i sa matematikom?
ima li ovdje neki strucnjak i za matematiku...ili barem numerologiju?

@беlфy Evo i kod mene,ne prepoznaje korektno sliku,nešto isprekidano.Trenutno jedino funkcioniše ova opcija automatsko očitanje i odgovor.
Stručno rečeno,nekome "Golden Globe"za film,a tebi utješni"Golden Geoid" za glavnog trolla,jedino ne znam još,da li u muškoj ili ženskoj kategoriji?!
-
belfy
#940 Re: Kur'anske mudzize
da se pohvalim na Racunarima:
izgleda da nemas srece. kod mene sada malo bolje radi i ocitava mi da neko postavlja sliku gdje treci put pokazuje da se ne zna pogledati u ogledalo govoreci drugima ono sto bi sam trebao uzeti za kritiku. mozda trebas probati update uraditi. kod mene je tako uspjelo. probaj pa mi reci ima li pomaka.HardcoreMX wrote:njonjica wrote:belfy wrote:opet pitanje za Racunarske strucnjake:
da li odgovarate samo za pitanja softvera, jer imam nekih problema i sa matematikom?
![]()
@беlфy Evo i kod mene,ne prepoznaje korektno sliku,nešto isprekidano.Trenutno jedino funkcioniše ova opcija automatsko očitanje i odgovor.
Stručno rečeno,nekome "Golden Globe"za film,a tebi utješni"Golden Geoid" za glavnog trolla,jedino ne znam još,da li u muškoj ili ženskoj kategoriji?!
- Zaitsev
#941 Re: Kur'anske mudzize
Je l' to fakat koristiš Google translate za ćirilicu i C/P za pisanje nickova ateista?HardcoreMX wrote:njonjica wrote:belfy wrote:opet pitanje za Racunarske strucnjake:
![]()
-
belfy
#942 Re: Kur'anske mudzize
da ti samo sapnem na PP da niko ne vidi:
cek da sada provjeri gdje je pogrijesio. nekada zna trajati i do dan-dva...Zaitsev wrote:Je l' to fakat koristiš Google translate za ćirilicu i C/P za pisanje nickova ateista?HardcoreMX wrote:![]()
- HardcoreMX
#943 Re: Kur'anske mudzize
Pa valjda znaš čitati latinicu.Ako znaš,onda bi skont'o da sam odaslao poruku na tvoju planetu da ocr ne radi,a i žališ se što je ćirilica pa onda što je grčki,eto ocr se isprogramirao da svega pomalo stavi,ali ti vječito nezahvalan pa dokle ćeš tako?
-
belfy
#944 Re: Kur'anske mudzize
eto mi opet problem pa moram na Racunarima:
izgleda da mi nesto opet kvari OCR. mozda je nedostatak slika, a mozda nedostatak da se nesto kaze u tekstu. do sada je uredno prepoznavao sve do sada. da li mi neko moze pomoci, a i ovom kolegi sto ne zna sta mu nije u redu sa OCR-om, tacnije sto ni on ne zna gdje mu OCR gresi. hvala.HardcoreMX wrote:Pa valjda znaš čitati latinicu.Ako znaš,onda bi skont'o da sam odaslao poruku na tvoju planetu da ocr ne radi,a i žališ se što je ćirilica pa onda što je grčki,eto ocr se isprogramirao da svega pomalo stavi,ali ti vječito nezahvalan pa dokle ćeš tako?
-
r_faruk
#945 Re: Kur'anske mudzize
@hardcore...
ne bojim se kazne jer nema razloga da me kazni... kaznjavaju se ljudi koji cine lose stvari (ne klanjanje i ne vjerovanje nisu lose stvari i takve stvari nisu nikome zla nanijele)
ne napadam nikoga, reagujem na gluposti i provociranje...
ne bojim se kontra pitanja, pitaj!...
ne kritikujem nikakve dokaze, dokaza nema... vrlo sam samokritican...
mnoge stvari ne bih ni da pomislim, a kamo li da ih ponovim (goribor, ali i ja se ponekad tako osjecam)
ne bojim se kazne jer nema razloga da me kazni... kaznjavaju se ljudi koji cine lose stvari (ne klanjanje i ne vjerovanje nisu lose stvari i takve stvari nisu nikome zla nanijele)
ne kritikujem nikakve dokaze, dokaza nema... vrlo sam samokritican...
nisam mislio tako, ne znam odakle ti ovo!Tvoje dobro tebi veliko,a tvoje loše ti malo,kod drugog njegovo dobro malo,a njegovo loše veliko.Reci da nisi mislio tako.
mnoge stvari ne bih ni da pomislim, a kamo li da ih ponovim (goribor, ali i ja se ponekad tako osjecam)
- Smrcak15
#946 Re: Kur'anske mudzize
a sta ako je jasno naznacio nemoj to i to raditi inace mozes da dobijes kaznu na sudnjem danu pa cak i na ovom svijetu a koje ti mozda nesmatras uospte i grijehom, za Tebe je to kao kad muha sleti na nasom pa mahnes rukom i otjeras je, a kod vjernika je poput planine koja se nadvila nad njim da se srusi.r_faruk wrote:@hardcore...
ne kritikujem nikakve dokaze, dokaza nema... vrlo sam samokritican...nisam mislio tako, ne znam odakle ti ovo!Tvoje dobro tebi veliko,a tvoje loše ti malo,kod drugog njegovo dobro malo,a njegovo loše veliko.Reci da nisi mislio tako.
sta mislis hoce li te kazniti uporno radis to i ako si upozoren na ovom svijetu, sta mislis onda? pazi on moze i da oprosti jer voli prastanje, ali i to treba zasluziti.
-
r_faruk
#947 Re: Kur'anske mudzize
Da, jasno je naznaceno sta ne treba raditi, ali muslimani to i dalje rade.... Ja nisam vjernik, ali ne radim vecinu stvari koje su po islamu zabranjene.... Samim tim ispadam bolji covjek od vas. To sto ne vjerujem ne moze nikoga povrijediti....
Da li cu biti kaznjen je do njega a ne do tebe. Vrlo lako se moze desiti da ti odes u vjecnu vatru, a ja u raj..... Zar ne?
Kada kazem vecina stvari,mislim na alkohol, kocku itd.
Da li cu biti kaznjen je do njega a ne do tebe. Vrlo lako se moze desiti da ti odes u vjecnu vatru, a ja u raj..... Zar ne?
- Smrcak15
#948 Re: Kur'anske mudzize
Pa moze se desit da ja u vatru a ti u raj, to nije iskljucena opcija, ali ja samo tvrdim da treba radit za to a ne sjedit skrstenih ruku i nadati se necemu.r_faruk wrote:Da, jasno je naznaceno sta ne treba raditi, ali muslimani to i dalje rade.... Ja nisam vjernik, ali ne radim vecinu stvari koje su po islamu zabranjene.... Samim tim ispadam bolji covjek od vas. To sto ne vjerujem ne moze nikoga povrijediti....
Kazes muslimani to i dalje rade a neznas da je poslanik rekao da ce sa nekim muslimanima se dzehenemska vatra potpaliti.
-
r_faruk
#949 Re: Kur'anske mudzize
Pa i ne sjedim skrstenih ruku, samo ne klanjam, ne postim i sve ostalo sto ne moze nikome pomoci.... Ono od cega ima fajde to i radim
- Smrcak15
#950 Re: Kur'anske mudzize
Kazes nemoze nikome pomoci klanjanje post itdr_faruk wrote:Pa i ne sjedim skrstenih ruku, samo ne klanjam, ne postim i sve ostalo sto ne moze nikome pomoci.... Ono od cega ima fajde to i radim
Klanjanje je u najmanju ruku vid zahvale Bogu za sve sto ti je dao, ti ako si zahvalan Bogu moze da te spasi kad bude najkriticnije za tebe a to je vaganje djela na sudnjem danu. Sta mislis o osobama koje su nezahvalne, imas li lijepo misljenje o njima??
A post koliko samo koristi covjekovom tijelu pitaj doktore, od ciscenja od toksina iz tijela pa do obnove imunoloskog sistema.
Ako mislis da tebi ne koristi klanjanje i post onda si u velikoj zabludi.