Reći da Bog nešto nemože je reći da nije svemoguć.10 - Bog ne mozhe biti rodjen.
Bog se nije mogao pojaviti jer je On oduvjek, ne mozhe se pojaviti iz nechega shto ne postoji. On je oduvjek, niti je rodjen niti je rodio. On je postojao prije svega i prije onoga shto mi nazivamo vremenom. Mi svi znamo da je Isus a.s., bio rodjen, bez oca i to je jedno veliko chudo koje se dogodilo voljom Allaha uzvishenog, bio je u materici svoje majke 9 mjeseci, kao i svaki drugi chovjek. Bog dz.sh. ne mozhe biti rodjen, Isus a.s. je rodjen ! Takve dvije osobe ne mogu biti jedna ! Bog dz.sh. nema pochetka, Isus a.s. je imao pochetak.
Također smo već pokazali da rođenje nije početak života.
Rođenje je i po Islamu (onako kako ti navede) samo „ULAZAK“ u ovaj svijet. Prema tome, zašto Bog ne može na takav jedan način uči u ovaj svijet?
Već smo rekli, (a ko treba, morao bih potražiti na računaru nekoliko stranica argumenta na ovu temu.) da se ista stvar može reći na više načina.9- Ne postoji ni jedna rijech ni u jednoj knjizi ukljuchujuci i Bibliju da je Isus a.s. rekao da je on bog.
Allah dz.sh. je uvjek bio veoma jasan kad je je prichao o sebi . Na primjer u Isayah 46-9 je rekao:" Ja sam Bog i nema nicheg drugog, Ja sam Bog i niko nije kao Ja" ! Ono shto je Isus stalno ponavljao iz starog zavjeta je :
" Chuje o Izraelcani, Bog je jedan Bog, i nema drugog osim Njega!" Isus a.s. je takodje bio jasan kad su mu Jevreji rekli:" Ti sebe nazivash bogom!" Rekao je :" To vi kazhete!" Nije rekao :" Jesam !" I nikad to nije rekao nikome ! Zashto bi bog rekao za sebe da nije bog, a po krshcanstvu on je doshao da spasi narod od grijeha ? Jednostavno Isus a.s., nije bog ! Da je Bog doshao u formi chovjeka On bi to jasno rekao da bi i petogodishnjak to razumio, ali nije ! Ne postoji ni jedna jedina rijech koja kazhe da jeste ! ne postoji ni jedna rechenica da je Isus a.s., rekao :" Ja sam bog , pokoravajte se meni!"
Isus je prihvatao titulu Mesije od Petra:
„Mat 16:13 Kad Isus dođe u krajeve Cezareje Filipove, upita učenike: "Što govore ljudi, tko je Sin Čovječji?"
Mat 16:14 Oni rekoše: "Jedni da je Ivan Krstitelj; drugi da je Ilija; treći opet da je Jeremija ili koji od proroka."
Mat 16:15 Kaže im: "A vi, što vi kažete, tko sam ja?"
Mat 16:16 Šimun Petar prihvati i reče: "Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga."
Mat 16:17 Nato Isus reče njemu: "Blago tebi, Šimune, sine Jonin, jer ti to ne objavi tijelo i krv, nego Otac moj, koji je na nebesima. „ itd.
Osim toga, taj paragraf je jako pun generalnih izjava bez porijekla, koje nisu tačne, kao što je pokazano gore navedenim primjerom.
Također, kako ti znaš šta bi Bog rekao? Pa sam si rekao da on „NIJE ČOVJEK.“ I time njegov način razmišljanja nije jednak tvome načinu razmišljanja. Zar ne?
I zašto bi on, prema tebi, trebao to reči jasno? Ako pogledaš malo bolje, i proučiš hronološki glavna dešavanja u Bibliji, lako ćeš primjetiti plan i kako se taj plan razvija i kako je vrhunac svega toga upravo djelo Krista na krstu.
Koje je u stvari i najavljivanjo sve te godine.