Kur'an najsavrsenija mudziza

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
PRO testant

#126 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

10 - Bog ne mozhe biti rodjen.
Bog se nije mogao pojaviti jer je On oduvjek, ne mozhe se pojaviti iz nechega shto ne postoji. On je oduvjek, niti je rodjen niti je rodio. On je postojao prije svega i prije onoga shto mi nazivamo vremenom. Mi svi znamo da je Isus a.s., bio rodjen, bez oca i to je jedno veliko chudo koje se dogodilo voljom Allaha uzvishenog, bio je u materici svoje majke 9 mjeseci, kao i svaki drugi chovjek. Bog dz.sh. ne mozhe biti rodjen, Isus a.s. je rodjen ! Takve dvije osobe ne mogu biti jedna ! Bog dz.sh. nema pochetka, Isus a.s. je imao pochetak.
Reći da Bog nešto nemože je reći da nije svemoguć.
Također smo već pokazali da rođenje nije početak života.
Rođenje je i po Islamu (onako kako ti navede) samo „ULAZAK“ u ovaj svijet. Prema tome, zašto Bog ne može na takav jedan način uči u ovaj svijet?
9- Ne postoji ni jedna rijech ni u jednoj knjizi ukljuchujuci i Bibliju da je Isus a.s. rekao da je on bog.
Allah dz.sh. je uvjek bio veoma jasan kad je je prichao o sebi . Na primjer u Isayah 46-9 je rekao:" Ja sam Bog i nema nicheg drugog, Ja sam Bog i niko nije kao Ja" ! Ono shto je Isus stalno ponavljao iz starog zavjeta je :
" Chuje o Izraelcani, Bog je jedan Bog, i nema drugog osim Njega!" Isus a.s. je takodje bio jasan kad su mu Jevreji rekli:" Ti sebe nazivash bogom!" Rekao je :" To vi kazhete!" Nije rekao :" Jesam !" I nikad to nije rekao nikome ! Zashto bi bog rekao za sebe da nije bog, a po krshcanstvu on je doshao da spasi narod od grijeha ? Jednostavno Isus a.s., nije bog ! Da je Bog doshao u formi chovjeka On bi to jasno rekao da bi i petogodishnjak to razumio, ali nije ! Ne postoji ni jedna jedina rijech koja kazhe da jeste ! ne postoji ni jedna rechenica da je Isus a.s., rekao :" Ja sam bog , pokoravajte se meni!"
Već smo rekli, (a ko treba, morao bih potražiti na računaru nekoliko stranica argumenta na ovu temu.) da se ista stvar može reći na više načina.
Isus je prihvatao titulu Mesije od Petra:
„Mat 16:13 Kad Isus dođe u krajeve Cezareje Filipove, upita učenike: "Što govore ljudi, tko je Sin Čovječji?"
Mat 16:14 Oni rekoše: "Jedni da je Ivan Krstitelj; drugi da je Ilija; treći opet da je Jeremija ili koji od proroka."
Mat 16:15 Kaže im: "A vi, što vi kažete, tko sam ja?"
Mat 16:16 Šimun Petar prihvati i reče: "Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga."
Mat 16:17 Nato Isus reče njemu: "Blago tebi, Šimune, sine Jonin, jer ti to ne objavi tijelo i krv, nego Otac moj, koji je na nebesima. „ itd.

Osim toga, taj paragraf je jako pun generalnih izjava bez porijekla, koje nisu tačne, kao što je pokazano gore navedenim primjerom.
Također, kako ti znaš šta bi Bog rekao? Pa sam si rekao da on „NIJE ČOVJEK.“ I time njegov način razmišljanja nije jednak tvome načinu razmišljanja. Zar ne?
I zašto bi on, prema tebi, trebao to reči jasno? Ako pogledaš malo bolje, i proučiš hronološki glavna dešavanja u Bibliji, lako ćeš primjetiti plan i kako se taj plan razvija i kako je vrhunac svega toga upravo djelo Krista na krstu.
Koje je u stvari i najavljivanjo sve te godine.
PRO testant

#127 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

8- Biblija kazhe da nikad niko nije vidio Boga ! To je veoma jasno .
Dzon 1- 18 navodi da nikad chovjek nije vido Boga . Chak je i Isus a.s., rekao u Dzon 5-37 ".... nikad niste chuli Njegov glas, niti ste vidjeli Njegovo lice. " Ako je on bio bog, zashto je rekao da nikad niko nije vidio Boga ? Ako je bio bog, zashto nije rekao:" Zhelite li da vidite boga, ja sam bog, gledajte me !" Zashto ?[/b]

Ivaj 1:1-18 govori mnogo više nego da ga niko nije vidjeo. Šta još kaže Ivan 1:1-18? Da je u „počtku bila RIJEČ.“
A znamo šta to znači.
On to i jeste reakao, pogledaj gornji pasus, i vidjeti češ da Isus prihvata sve titule o njemu iznesene od strane Petra.
Što nije nita drugo do li isto i samoj izjavi da to jeste što Petar trvdi, zar ne?
A po pitanju onog naglašenog:
"Joh 8:19 Nato ga upitaju: "Gdje je tvoj Otac?" Odgovori Isus: "Niti mene poznajete niti Oca mojega. Kad biste poznavali mene, i Oca biste moga poznavali." Ko je Otac?
"Joh 12:44 A Isus povika: "Tko u mene vjeruje, ne vjeruje u mene, nego u onoga koji me posla; " Ko ga je poslao?
"Joh 8:42 Reče im Isus: "Kad bi Bog bio vaš Otac, ljubili biste mene jer sam ja od Boga izišao i došao; nisam sam od sebe došao, nego on me posla. "
"Joh 14:7 Da ste upoznali mene, i Oca biste moga upoznali. Od sada ga i poznajete i vidjeli ste ga."
"Joh 14:9 Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: 'Pokaži nam Oca'? "
Kojeg si ti Ivana čitao? pa si propustio sve ovo. Ili si čitao samo isječke koji su prikazani u ojedinim knjigama, pa sada samo kopiraš "interesantne" detalje?

7- Rani krshcani za vrijeme Isa a.s. su i dalje svoje molitve obavljali u Jevrejskim sinagogama, jer Isus a.s., je dosao da upotpuni stari zavjet.
Isus a.s., nikad nije napravio crkvu, i sam je svoje molitve obavljao u sinagogama. Na isti nachin kao i Musa a.s., Ibrahim a.s. Davud a.s.... Ako se osvrnemo na prve dvije generacije "krshcana" vidjecemo da su oni josh uvjek bili dio "jevreja" koji su slijedili Isa a.s. kao poslanika . Isus a.s., nikad nije zagovarao trojstvo, to je nametnuto poslije trece generacije "krshcana" . Ko je sve to izmislio Je Pavle, koji ga nikad nije niti vidio, niti chuo... niti je ishta uchio od njega. Sve je to on zabrljao iz svije "vizije" koju je nametnuo sljedbenicima Isa a.s. kako bi ih odveo na krivi put jer prije toga, on je taj koji je progonio i ubijao Isaove a.s. sljedbenike , odvodio ih u Rim na pogubljenja. Pishuci spise o "krshcanstvu" najvishe im je shtete nanio i to za vas vijek, time shto ih je zaveo s pravog puta. Da shteta bude vec, neuki krshcani su ga pocheli slijpepo slijediti sve do dana danashnjeg. Tako da se njegova zavjera protiv krshcana jako ostvarila, ne preko njihovog progonjenja i ubijanja. Niko nije uspio jedan narod unishtiti, ali jeste preko Biblije, koju je sklepao i poturio im, a oni neuki prihvatili. Pavle je bio onaj ko ih je najrije nazvao krshcanima i koji im je plasirao trojstvo.

„Mat 16:13 Kad Isus dođe u krajeve Cezareje Filipove, upita učenike: "Što govore ljudi, tko je Sin Čovječji?"
Mat 16:14 Oni rekoše: "Jedni da je Ivan Krstitelj; drugi da je Ilija; treći opet da je Jeremija ili koji od proroka."
Mat 16:15 Kaže im: "A vi, što vi kažete, tko sam ja?"
Mat 16:16 Šimun Petar prihvati i reče: "Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga."
Mat 16:17 Nato Isus reče njemu: "Blago tebi, Šimune, sine Jonin, jer ti to ne objavi tijelo i krv, nego Otac moj, koji je na nebesima.
Mat 16:18
A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.
Mat 16:13 ᾿Ελθὼν δὲ ὁ ᾿Ιησοῦς εἰς τὰ μέρη Καισαρείας τῆς Φιλίππου ἠρώτα τοὺς μαθητὰς αὐτοῦ λέγων· τίνα με λέγουσιν οἱ ἄνθρωποι εἶναι τὸν Υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου;
Mat 16:14 οἱ δὲ εἶπον· οἱ μὲν ᾿Ιωάννην τὸν βαπτιστήν, ἄλλοι δὲ ᾿Ηλίαν, ἕτεροι δὲ ᾿Ιερεμίαν ἢ ἕνα τῶν προφητῶν.
Mat 16:15 λέγει αὐτοῖς· ὑμεῖς δὲ τίνα με λέγετε εἶναι;
Mat 16:16 ἀποκριθεὶς δὲ Σίμων Πέτρος εἶπε· σὺ εἶ ὁ Χριστὸς ὁ Υἱὸς τοῦ Θεοῦ τοῦ ζῶντος.
Mat 16:17 καὶ ἀποκριθεὶς ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτῷ· μακάριος εἶ, Σίμων Βαριωνᾶ, ὅτι σὰρξ καὶ αἶμα οὐκ ἀπεκάλυψέ σοι, ἀλλ᾿ ὁ πατήρ μου ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς.
Mat 16:18 κἀγὼ δέ σοι λέγω ὅτι σὺ εἶ Πέτρος, καὶ ἐπὶ ταύτῃ τῇ πέτρᾳ οἰκοδομήσω μου τὴν ἐκκλησίαν, καὶ πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς.

Interesantno je da je ovo jedini put u sva četiri Evanđelja da se spominje crkva, i da je baš Isus spominje, i to kao svoju tvorevinu. (daaaaa znaaaammmmooooo :lol: to je ubačeno :-) )

A o Pavlu, dozvoli mo da nešto kaže sam Petar, apostol i onaj isti odozgo, kojemu su stvari „objavljiane odzgo“
2Pe 3:15 A strpljivost Gospodina našega spasenjem smatrajte, kako vam i ljubljeni brat naš Pavao napisa po mudrosti koja mu je dana.
2Pe 3:16 Tako u svim poslanicama gdje o tome govori. U njima ima ponešto nerazumljivo, što neupućeni i nepostojani iskrivljuju, kao i ostala Pisma - sebi na propast.
Vidi se da su postojale poslanice od strane Pavla za vrijeme života samoga Petra, i da taj isti Petar podržava to učenje, i okrivljuje druge za iskrivljivanje istog. U isz+tom dijelu Petar govori da to nije od Pavla, nego da mu je ta mudrost „data“ vjerovatno kao i samom Petru, odozgo. Također kaže da u njima ima nekih stvari koje su teže za razumjeti, ali da je taako za neupučenje ili one koji nemaju postojanost (da li u vjeri ili u znanju, ili u nečemu drugom zaključak se treba tražiti u ostalim djelovima koji govore o tome.)
PRO testant

#128 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

6- Isus a.s., je spavao, jeo, pio i obavljao prirodne potrebe
Bog dz.sh. je savrshenstvo ( niko nije kao On ) ne jede , ne pije i nema potrebe nikakve. Jer ako bi imao potrebu za takvim stvarima onda i nebi bio Bog. Isus a.s., je jeo, pio, spavao, vrshio nuzde on je Poslanik Njegov ! Jer ako je imao potrebu za svim tim stvarima, znachi da je to ono shto ga je odrzhavalo u zhivotu, da nije savrshenstvo. Allah dz.sh je savrshen a Isus a.s., nije bio savrshen, tako da te dvije stvari nikako ne mogu biti jedna ! Isus a.s., se molio . Kad god je imao poteshkoca on se molio ! Govorio bi svojim uchenicima da ga chekaju dok se on moli padajuci chelom na zemlju ! To pokazuje da je on imao potrebu za nekim ko je veci od njega. Ako je Isus a.s., bio bog, zashto se molio i zashto nije govorio drugima da se mole njemu , jer molitve se shalju samo Bogu ? Zashto nije rekao, klanjajte se meni, ja nemam potrebu da se klanjam nikome ? Zato on ne mozhe biti bog.

Ista stvar kao i sa rođenjem, nije on imao potrebe za tim stvarima, ali je živjeo u tjelu jer je tako trebalo da bude i kao takav je obaljao sve normalne funkcije koje ima jedno tijelo. To ni po kojem osnovu ne govori da on nije Bog niti da je „imao potrebu“ za tim funkcijama. Osim toga več rekoh, da dolazak u ovome tijelu ne znači umanjenje Božanskih atributa. Ono što bi zaista moglo da znači, jeste demonstracija njegove moći. Jer ako je u stanju kao takav da se „spakuje“ u to „portabl pakovanje“ i zadrži sve svoje atribute, onda je zaista svemočan, a ne obratno.

Jedan od misija Isusa na ovome svijetu je i da modellira ispravan život jednog vjernika. Molitva je sastavni dio života svakog vjernika, bilo koje relegije. Zar ne? Prema tome, ko bolji model da bude od onoga koji je to sam i dizajnirao?
PRO testant

#129 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

5- Isus a.s., je tvrdio da Bozhje znanje je vece od njegovog.
Kad je bio upitan o Sudnjem danu rekao je :" Da niko o tome nema znanje osim Njega ( Allaha dz.sh.) !" Ako je on bio bog, on je to trebao da zna !? Ako je trojstvo istina, Bog je Bog, Isus je bog, sveti duh je bog... kako to da jedan zna vishe od drugog ? Kako to da je mnogo shta sakriveno Isusu a.s., ? Lahko, on je bio Bozhji Poslanik, jedan u nizu onih koje je Allah dz.sh. s vremena na vrijeme slao narodu. Recimo , auto je jako dobar primjer trojstva. U njemu mogu biti 3 osobe, ali mogu li biti 3 auta a jedna osoba podijeljena u svaki od njih ? Nemoguce kao i samo trojstvo !
Je li to bila izjava neznanja ili izjava neke druge prirode? Ili je ipak dao odgovor ali na jedan drugačiji malo složeniji način? Postiraj cijeli tekst (i ostale o tom istom događaju) pa da vidimo svi.
PRO testant

#130 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

4- Isus a.s. je jasno rekao da on NIJE bog !
Dzon 17-3 ": Ovo je zhivot gdje mogu znati Tebe Jednoga istinitoga Boga i mene Isusa kojeg si Ti poslao( kao poslanika )" Svaki musliman a i ostali ce primjetiti slichnost u shehadetu Isa a.s. i Muhammeda a.s. ! Bog je jedan a oni su bili samo Njegovi Poslanici a.s.. kad je trebao biti uzdignut , obratio se Magdaleni:" Idem ka mom Bogu i tvom Bogu" Nije rekao :" Idem ka "sebi" ( trojstvo )?!

Prvo postiraj tekst kako i glasi, ne izostavljaj riječi (primjer je „vječni“ ispred život i time si promjenio frazu koja mjenja značenje teksta, i tvoj dodatakl na kraju, je tvoje tumačenje, ne nalazi se u tekstu)
Joh 17:3 A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao - Isusa Krista.
Joh 17:3 AndG1161 thisG3778 isG2076 [G5748] lifeG2222 eternalG166, thatG2443 they might knowG1097 [G5725] theeG4571 the onlyG3441 trueG228 GodG2316, andG2532 JesusG2424 ChristG5547, whomG3739 thou hast sentG649 [G5656].
Joh 17:3 αυτηG3778 D-NSF δεG1161 CONJ εστινG1510 V-PAI-3S ηG3588 T-NSF αιωνιοςG166 A-NSF ζωηG2222 N-NSF ιναG2443 CONJ γινωσκωσινG1097 V-PAS-3P σεG4771 P-2AS τονG3588 T-ASM μονονG3441 A-ASM αληθινονG228 A-ASM θεονG2316 N-ASM καιG2532 CONJ ονG3739 R-ASM απεστειλαςG649 V-AAI-2S ιησουνG2424 N-ASM χριστονG5547 N-ASM
Drugo, ne dodaji svoje mišljenje u tekst koji tumačiš, primjer je „kao proroka“ što se nalazi između teksta i komentara koji si preuzeo od nekoga. Vjerovatno od Jusaufa Alija iz QuranExplorera, samo prevedenog.
(Moguče je da je možda i Pikhtal ili onaj treći, ali je prije Alli jer je njegov tefsir poznatiji)
Opet se vračamo na ono „literalističko“ NIJE REKAO. Na koliko se načina može reči jedan te ista stvar?
Postavih nekome pitanje na jednoj temi i mislim da nikada ne dobih odgovor.
Probaj sljedeći eksperiment:
Reći NE, na koliko načina se može reči, u zavisnosti od sugovornika, teme, načina razgovora, raspoloženja u razgovoru, cilja same poruke, itd, itd? Na list papira napiši sve oblike izgovora te jednostavne riječi, pa sam vidi koliko je taj argument „NIJE REKAO“ banalan.
PRO testant

#131 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

3- Isusu a.s. je nametnuto kroz Jevrejsku tradiciju titula "bozhjeg sina"
Chak i ako uzmemo u obzir krshcanske tvrdje da je on sin od boga ne'uzubillah, trebamo znati da u judaizmu je bio obichaj da se svako ko je imao veliko poshtovanje bio nazvam sinom bozhjim, ili gospodom shto nikako ne znachi da je uistinu bio to ! Krshcani se odmah hvataju za njegovo chudesno rodjenje,a prema jevrejima tad je bilo da sin uzima porijeklo po ocu a ne po majci odtuda su i Isau a.s., poturili da ako nije imao oca onda je Bog njegov otac neuzubillah neuzubillah . Ali, to potezhe josh jednu chinjenicu da su Adem a.s. ( Adam ) i Havva ( Eva ) stvoreni chak i bez majke, nisu imali uopshte roditelje,i njih niko ne uzima za bozhanstva ? Zashto bi Isusa a.s. ko uzimao a ako nishta, imao je majku ?
Prvo, ako pročitaš dio u suri Mejrema, vidjeti češ kako Quran opisuje njegovo začeče.
Drugo, pogledajmo kako ga drugi nazivaju:
Sotona:
Mat 4:3 Tada mu pristupi napasnik i reče: "Ako si Sin Božji, reci da ovo kamenje postane kruhom."
Mat 4:4 A on odgovori: "Pisano je: Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta."
Mat 4:5 Đavao ga tada povede u Sveti grad, postavi ga na vrh Hrama
Mat 4:6 i reče mu: "Ako si Sin Božji, baci se dolje! Ta pisano je: Anđelima će svojim zapovjediti za tebe i na rukama će te nositi da se gdje nogom ne spotakneš o kamen."

Čini se da sotona pokušava upravo to da dovede u pitanje, i da iskuša njega i njegovu poziciju.
Več smo vidjeli da ga je i Petar tako nazvao (da ne bude Pavle nešto smućko) i da je Isus prihvatio taj naziv, ukazujuči da to nije od njega samog, nego „odozgo.“ Tako da nije ni čudo da su ga učenici i apostoli tako zvali. Pogotovu ako još tome dodamo i slijedeče pasuse:

Mat 3:16 Odmah nakon krštenja izađe Isus iz vode. I gle! Otvoriše se nebesa i ugleda Duha Božjega gdje silazi kao golub i spušta se na nj.
Mat 3:17 I eto glasa s neba: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina!"

Mat 8:28 I kada dođe prijeko, u gadarski kraj, eto mu u susret dvaju opsjednutih: izlazili su iz grobnica, silno goropadni, te nitko nije mogao proći onim putem.
Mat 8:29 I gle, povikaše: "Što ti imaš s nama, Sine Božji? Došao si ovamo prije vremena mučiti nas?"

Ne samo da znju da ih ON treba baciti u mučenje (pakao) nego kažu "prije vremena" znači znaju i kada to vrijeme dolazi. A uz sve toi znaju i koja mu je titula "Sin Božiji."
Tako da po "jevrejskoj tradiciji" bi trebalo da budu minimalno DVA svjedoka o nečemu, mi ovdje imamo 3.

Tako da ta priča o "jevrejskoj tradiciji" putem koje je "pogrešno razumljen" koncept ne pije vode.
PRO testant

#132 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

2- Bog dz.sh. ne prolazi kroz promjene !
Bog dz.sh. je postojao prije ljudi. Stvorio je chovjeka a onda sve ostalo sbog chovjeka, i Sunce, i zhivotinje, i hranu.... i vrijeme kroz koje chovjek mijenja svoje osjecaje i izgled. Allah dz.sh. je savrshen , on ne mijenja osjecaje i izled ! Njemu nije potreba da sebe stvori u obliku chovjeka da bi to osjetio. On je sve to stvorio ! Kad napravimo neshto, tv, dvd... mi znamo kako bi to trebalo da funkcionishe. Nije nam potreba da se transformishemo u to da bi znali shta se tu deshava ! I zato Isus a.s., nije bio niti bog niti sin bozhji !
Ponovo, nije to uradio radi njegove potrebe, nego radi ljudske.
Transformacija je bila potrebna radi ljudi i njihove spoznaje njega, ne radi njegovog iskustva.
PRO testant

#133 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

1- Bog dz.sh. je jedini ko se obozhava !
U bilo kojoj religiji, bilo chemu, svako se okrece u molitvi BOGU ! Ako je Isus bio bog, zashto mu se niko nije molio ?
Matju 15-18 je rekao totalno drugachije :" Doista cete pocheti mene obozhavati i uchiti dokrinske naredbe pisane od chovjeka" Ne od Boga, ne od Isusa a.s., od chovjeka !
( Znachi uchice izmishljotine o njemu kao bogu, od chovjeka, trojstvo ce uchiti od chovjeka )...dalje kazhe :

" Ali obozhavanje koje cete meni pridavati je zaista pogreshno" (<= ovo je ubačeno i ne nalazi se u tekstu) [/size]Zashto me nazivate dobrim, kad je dobro samo JEDNO "? Matju 19: 16-17 [/b]

U Kur'anu je navedeno da ce Allah upitati Isusa a.s., dali je on naredio nekome da ga obozhava, reci ce ne osim onoga shto si ti meni naredio ! Jer on nije objekt obozhavanja ! Na danu Sudjem Isus a.s., ce reci onima koji su lijechili u njegovo ime, koji su chuda pravili u njegovo ime , koji su obozhavali njega :

" Mnogi ce mi reci toga dana Gospode, Gospode dali smo mi smo poduchavali u tvoje ime ? U tvoje ime smo istjeivali djavola, u tvoje ime smo radili mnoga chuda ! A ja cu im onda reci:" Ja vas nikad nisam poznavao , bjezhite od mene vi koji ste grijeh i nered pravili !" Matju 7: 22-24
Prvo u kojem poglavlju Mateja su ti stihovi? Pod tim brojevima ja ne nađoh ni u jednom. Postiraj broj poglavlja pa da provjerim.
Drugo, ne iskrivljuj stihove radi promocije svojih ideja.
Konkretno Matej 19:16-17(+18-20 radi konteksta) glasi:
Hrv. KS
„Mat 19:16 I gle, pristupi mu netko i reče: "Učitelju, koje mi je dobro činiti da imam život vječni?"
Mat 19:17 A on mu reče: "Što me pitaš o dobrome? Jedan je samo dobar! Ali ako hoćeš u život ući, čuvaj zapovijedi."
Mat 19:18 Upita ga: "Koje?" A Isus reče: Ne ubij! Ne čini preljuba! Ne ukradi! Ne svjedoči lažno!
Mat 19:19 Poštuj oca i majku! I ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga!"
Mat 19:20 Kaže mu mladić: "Sve sam to čuvao. Što mi još nedostaje?"
Mat 19:21 Reče mu Isus: "Hoćeš li biti savršen, idi, prodaj što imaš i podaj siromasima pa ćeš imati blago na nebu. A onda dođi i idi za mnom."
Mat 19:22 Na tu riječ ode mladić žalostan jer imaše velik imetak.

NET
"Mat 19:16 The Rich Young Man

Now20 someone came up to him and said, "Teacher, what good thing must I do to gain eternal life?"
Mat 19:17 He said to him, "Why do you ask me about what is good? There is only one who is good. But if you want to enter into life, keep the commandments."
Mat 19:18 "Which ones?" he asked. Jesus replied, "Do not murder, do not commit adultery, do not steal, do not give false testimony,
Mat 19:19 honor your father and mother, 21 and love your neighbor as yourself."22
Mat 19:20 The young man said to him, "I have wholeheartedly obeyed23 all these laws.24 What do I still lack?"
Mat 19:21 Jesus said to him, "If you wish to be perfect, go sell your possessions and give the money25 to the poor, and you will have treasure26 in heaven. Then come, follow me."
Mat 19:22 But when the young man heard this he went away sorrowful, for he was very rich.27"

Ako treba postirati ču još, da se vidi da si ubacio svoje riječi u tekst.

Tako postupati i nastojati da te neko shvati ozbiljno??
A osim toga zadnje navedene stihove si također podmetnuo radi svoje teorije iako ti stihovi zaista govore o lažnim učiteljima, ne o SVIM Krščanima, kako ti pokušavaš da glasi.
Ako želiš, možemo naći i postirati sve relevantne tekstove i o tome pa da vidimo koliko je tvoje mišljenje u saglasnosti sa kontekstom tih stihova. Očigledno kao i do sada, nimalo.
Na takav način ubacivati riječi i rečenice u svoje izjave radi promocije svojih ideja je KRAJNJE BEZOBRAZNO!!!
Tako se ne ponašaju ni djeca, niti se služe takvim podlostima.
KotromanichII

#134 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by KotromanichII »

Allah jos u 600 stoljecu porucio ljudima da je moguce izaci u svemir uz pomoc velike enrgije/power englski / Sultan arapski

Allah kaze

55:33. O skupino džinna i ljudi! Ako uzmognete da prodrete iz zona nebesa i Zemlje, tad prodrite! Nećete prodrijeti, izuzev s energijom!

arapska rijec Sultan u ovom ajetu u prevodu na engleski znaci power ili energija na nasem sila, snaga, energija

Image

koliko trebate benzina da bi prodrli kroz zemljinu atmosferu i otisli u svemir, jako puno benzina treba, kao sto vidite na raketi kad spaljuje taj bezin

Allah kaze u kuranu o kostima koje postaju kameni fosili i zeljezo

49. Oni govore: "Zar kada se u kosti prašinu pretvorimo, zar ćemo, kao nova bića, doista biti oživljeni?"
50. Reci; "Hoćete, i da ste kamenje ili gvožđe
51. ili bilo kakvo stvorenje za koje mislite da ne može biti oživljeno." – "A ko će nas u život vratiti?" – upitaće oni, a ti reci: "Onaj koji vas je i prvi put stvorio", a oni će prema tebi odmahnuti glavama svojim i upitati: "Kada to?" Ti reci: "Možda ubrzo!

sta nauka kaze o ovome

Fosili (na latinskom, fossus, što znači "iskopan") su mineralizovani ili drugačije sačuvani ostaci - ili druge vrste tragova i otisaka (poput tragova stopala) - životinja, biljaka i drugih organizama. Budući da se fosili nalaze u stijenama i sedimentnim stratama, također su poznati i pod nazivom fosilni zapisi.

fosili postaju zeljezno nakon izvjesnog vremena

Image
skamenjen fosil krokodila

Iron pyrite/

The mineral iron pyrite, FeS2, can occur in igneous, metamorphic and sedimentary rocks. It is often found in fossil shells, and can become a problem in museum collections because it may React with oxygen and water to form compounds that may destroy the specimen.

http://www.utexas.edu/tmm/npl/glossary.htm izvor

odakle je muhammed znao da kosti postaju kamenje pa onda prelaze u zeljezo , na nasem Pirit
Image
Pirit

Image
A new star forming out of a cloud of gas and dust (nebula), which is one of the remnants of the "smoke" that was the origin of the whole universe. (The Space Atlas, Heather and Henbest, page 50)

Allah kaze u kuranu:

41:11. Zatim se usmjerio nebu - a ono je bilo dim

arapska rijec u ovom ajet je Duhaan, prevod na nasem dim

Oadkle je muhammed znao da je nebo bilo dim kao sto slika pokazuje ???

The Fly's Digestive Miracle - Mentioned in the Holy Quran and Confirmed by Science!

Allah kaze:

73. O ljudi! Navodi se primjer, zato ga poslušajte. Uistinu! Oni koje prizivate mimo Allaha, neće stvoriti muhu, makar se skupili radi nje. A ako bi im muha nešto ugrabila, ne bi to od nje izbavili. Slab je tražilac, i traženo!
.

الذباب
Image

Science has proven that flies digest their food before they eat it. They literally vomit digestive and dissolving substances on the food particle to dissolve it whole into liquid and then they suck it all in. So yes, it is absolutely true that once the fly successfully takes away a food particle from us, we absolutely can not bring that food particle back from it, because it had already been digested and dissolved by the fly before the latter even took off.

"Flies cannot chew. They have to suck up their food....When a housefly lands on our food, it vomits on the food. The digestive juices, enzymes, and saliva in the vomit begin to break down and dissolve the food. The fly can then suck up the liquid food with its sponge-like mouth parts and its proboscis.

The Quran's Miracle is Confirmed!

There is no question that the food particles that are taken away by the fly can not be brought back from it! They would've been dissolved and digested even before the fly takes off.
PRO testant

#135 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:Allah jos u 600 stoljecu porucio ljudima da je moguce izaci u svemir uz pomoc velike enrgije/power englski / Sultan arapski
A ja mislio da smo tek u 21om stoljeću :lol: :lol: :lol:
Po kojem je to kalendaru? :-)

I jel to preskoči one odgovore na onaj tvoj raniji post.
Zašto?
KotromanichII

#136 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by KotromanichII »

evo 6 stoljecu, jeli ti sad srce na mjestu

ma nema zivaca se sa tobom raspravljati kad ti je argument nigdje veze s vezom.
PRO testant

#137 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:evo 6 stoljecu, jeli ti sad srce na mjestu

ma nema zivaca se sa tobom raspravljati kad ti je argument nigdje veze s vezom.
Pa šta je za tebe sa vezom?
Kada se samo klima glavom i potvrđuje?

Mora biti bez veze kada se pokazuje kako ubacuješ stvari i izbacuješ kako ti je čejf. :-)
Znam da ti nije pravo, ali drugi put pazi šta pišeš i kako pišeš. ;-)
KotromanichII

#138 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by KotromanichII »

Ispunilo se ono sto je sejtan obecao Allahu, kloniranje stoke kidanjem usijom da bi se dobile celije i na taj nacin klonirali stoku

Kloniranje zivotinja spomenuto u kuranu

Allah kaze u kuranu sta Mu je sejtan rekao:

4:119. i navodiću ih, sigurno, na stranputice, i primamljivaću ih, sigurno, lažnim nadama, i sigurno ću im zapovjediti pa će stoci uši rezati, i sigurno ću im narediti pa će stvorenja Allahova mijenjati!" A onaj ko za zaštitnika šejtana prihvati, a ne Allaha, doista će propasti!

pogledaj te ove slike stoke kojima su rezane use da bi se dobile celije kako bi mogli biti klonirani

Image

Image

sta kaze nauka za ovo

Ear cells from a prize Japanese bull that were frozen and cultured in a lab over several months have successfully produced clones, challenging the notion that cells become too stale to duplicate.
http://www.thefreelibrary.com/Ear+cells ... a061578317
1 Izvor

"The tissue collection phase is short and simple. Once an animal has been located and restrained, a tissue sample like an ear clipping can be collected within seconds. Furthermore, somatic cells can be collected from all species. … For cattle, pigs, sheep, goats, camelids and llamas, a unified and identical procedure can be used by obtaining a tissue sample from the ear using notchers which are also used for setting earmarks… Clearly, for all species lymphocytes could be used, but somatic cells from ear clippings will be much easier to obtain and are therefore preferable."
http://www.fao.org/docrep/008/a0070t/a0070t05.htm
izvor 2

ISPUNILO SE SEJTANOVO OBECANJE ALLAHU

Some reports concerning organisms cloned by taking samples from ear tissue include:

..zapovjediti pa će stoci uši rezati...

- According to a report by Reuters dated 1 May, 2002, a research veterinarian at the University of Sao Paolo in Brazil, Jose Visintin, produced cloned embryos for the first time in the country by using cells taken from the ear of an adult cow.2

- According to a BBC report, South Korean scientists cloned a dog called Snuppy from cells taken from a 3-year-old Afghan hound. Researchers at the Seoul National University extracted genetic material from the cells taken from the ear and placed it into an empty egg cell. An embryo was then obtained by stimulating the cell to divide.3

- Another BBC report said that a new clone had been produced using ear cells from an adult cow in research carried out by Dr. Jean-Paul Renard et al. at the Institute National de la Recherche Agronomique in France.4

- According to information of the official Human Genome Project website, in February 2002, scientists from the Advanced Cell Technologies (ACT) biotechnology company carried out experiments on cloning a cow embryo using the skin cell of the donor cow’s ear.5

- A report by Associated Press, dated 24 January, 2000, announced that Japanese scientists had cloned the clone of a bull for the first time. In the re-cloning, skin tissue samples from the first generation cloned bull’s ear were taken when it was four months old. These cells were then fused with an unfertilized egg from which the nucleus had been removed.6

The way that changes in the creation of living things are referred to in the Qur’an and the expression “cutting off cattle’s ears,” at a time when no branches of science such as genetics or embryology existed, shows that the Qur’an has come down from the Sight of our Lord, Allah, Who is unfettered by time. We are also told at the end of the verse that these people will be disappointed when they alter what Allah has created. The verse may therefore be indicating that cloning will give rise to various problems for human beings. (Allah knows the truth.) Indeed, statements from the Genetic Science Learning Center of the University of Utah provide the following information:

When we hear of cloning successes, we learn about only the few attempts that worked. What we don't see are the many, many cloning experiments that failed! And even in the successful clones, problems tend to arise later, during the animal's development to adulthood.7

....pa će stvorenja Allahova mijenjati...
Bušman

#139 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by Bušman »

KotromanichII wrote:Ispunilo se ono sto je sejtan obecao Allahu, kloniranje stoke kidanjem usijom da bi se dobile celije i na taj nacin klonirali stoku

Kloniranje zivotinja spomenuto u kuranu

Allah kaze u kuranu sta Mu je sejtan rekao:

4:119. i navodiću ih, sigurno, na stranputice, i primamljivaću ih, sigurno, lažnim nadama, i sigurno ću im zapovjediti pa će stoci uši rezati, i sigurno ću im narediti pa će stvorenja Allahova mijenjati!" A onaj ko za zaštitnika šejtana prihvati, a ne Allaha, doista će propasti!
I koristenje antibiotika utjece na mijenjanje Allahovih stvorenja - bakterija. Zasto bi krave imale "posebniji" status ? :D
I zar kloniranje predstavlja neko mijenjanje? Ja sam mislio da se kloniranjem dobiva identicna jedinka. Ok, ova originalna krava ce ostati bez uha, ali po tome i frizeri idu u pakao :D
XXS

#140 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by XXS »

Ja sam fino od Kotromanicha naucio da svemocni nije svemocni jer nam Kotromanich dokaza da ima barem jedna stvar koju ne moze da uradi.

Garant ne moze dobiti ni Nadala u tenisu.
KotromanichII

#141 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by KotromanichII »

zar kloniranje predstavlja neko mijenjanje? Ja sam mislio da se kloniranjem dobiva identicna jedinka. Ok, ova originalna krava ce ostati bez uha, ali po tome i frizeri idu u pakao
nisi procitao ovo zadnje

When we hear of cloning successes, we learn about only the few attempts that worked. What we don't see are the many, many cloning experiments that failed! And even in the successful clones, problems tend to arise later, during the animal's development to adulthood.7

ako neznas eng evo da ukratko, samo malo pokusaja uspije dok vecina nesupije, rodi se ranije, ili dok raste u kasniji godinama ima problema u razvoju ta zivotinja

i kako onda nije mijenjanje , umjesto prirodnim putem a ono se rodi vjestackim i ta telad imaju problema u razvoju
Bušman

#142 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by Bušman »

KotromanichII wrote:i kako onda nije mijenjanje , umjesto prirodnim putem a ono se rodi vjestackim i ta telad imaju problema u razvoju
Ne znaci da ce i u buducnosti imati. Kloniranje je nesto novo i logicno je da ne radi kako treba. Covjek nije svemoguc i zato je sasvim logicna pojava gresaka, ali covjek i uci iz tih gresaka i popravlja svoje metode.

Btw, i klonovi se rode prirodno. Sam cin radjanja je isti kao i kod "normalnih" potomaka.
KotromanichII

#143 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by KotromanichII »

Ne znaci da ce i u buducnosti imati. Kloniranje je nesto novo i logicno je da ne radi kako treba. Covjek nije svemoguc i zato je sasvim logicna pojava gresaka, ali covjek i uci iz tih gresaka i popravlja svoje metode.

Btw, i klonovi se rode prirodno. Sam cin radjanja je isti kao i kod "normalnih" potomaka.
ma rodio se ne rodio normalno u kuranu stoji kako stoji, interesantno je da smo mi svjedoci u ovom vremenu tih ajeta
PRO testant

#144 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:
zar kloniranje predstavlja neko mijenjanje? Ja sam mislio da se kloniranjem dobiva identicna jedinka. Ok, ova originalna krava ce ostati bez uha, ali po tome i frizeri idu u pakao
nisi procitao ovo zadnje

ako neznas eng evo da ukratko, samo malo pokusaja uspije dok vecina nesupije, rodi se ranije, ili dok raste u kasniji godinama ima problema u razvoju ta zivotinja

i kako onda nije mijenjanje , umjesto prirodnim putem a ono se rodi vjestackim i ta telad imaju problema u razvoju
Pa ja sam mislio da ti ne govoriš engleski?
Pa mogu onda i ja da postiram neke stvari na engleskom u vezi Qurana, jel u redu?
KotromanichII

#145 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by KotromanichII »

Pa mogu onda i ja da postiram neke stvari na engleskom u vezi Qurana, jel u redu?
niko ti nebrani, samo nemoj nikakvih tekstova tipa trla baba dlan da joj prodje dan
PRO testant

#146 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:
niko ti nebrani, samo nemoj nikakvih tekstova tipa trla baba dlan da joj prodje dan
Nisam ni mislio ništa poput tvojih tekstova postavljati. :D

Nego šta če mo za onu repliku?
Je li ostaje na onoj tvojoj da je "bez veze" ili ipak nemaš ..... odgovora? :D
KotromanichII

#147 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by KotromanichII »

Je li ostaje na onoj tvojoj da je "bez veze" ili ipak nemaš ..... odgovora?
za sta nemam odgovora?
PRO testant

#148 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:
Je li ostaje na onoj tvojoj da je "bez veze" ili ipak nemaš ..... odgovora?
za sta nemam odgovora?
'ajd dobro nejse.
PRO testant

#149 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:ama bas nista ti meni nisi rekao sa tim tekstom

da sam ja od Boga izišao.

Izišao sam od Oca i došao na svijet

5 A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe onom slavom koju imadoh kod tebe prije negoli je svijeta bilo.
pa ovo je smijesno ako ti je to neki dokaz, pa po islamu je poznato to da mi dolazimo od Boga, prije nego smo dosli u majcine utrobe, Bog je nase duse stvorio i pitao nas sviju dali ga prihvatamo kao Boga, svi su potvrdili a duse dolaze na svijet jedna po jedna kroz majcino rodjenje djeteta, tako da te rijeci onda imaju smisla ako ih je stvarno isus rekao

''I kad je Gospodar tvoj iz kičmi Ademovih sinova izveo potomstvo njihovo i zatražio od njih da posvjedoče protiv sebe: 'Zar Ja nisam Gospodar vaš?', oni su odgovorili: 'Jesi, mi svjedočimo', i to zato da na Sudnjem danu ne reknete: 'Mi o ovome nismo ništa znali.''' (El-A'raf, 172.).

evo ti objasnjenja tih tvojih tvrdnji

Joh 17:22 I slavu koju si ti dao meni ja dadoh njima
tacno tako, zar to nije cast biti sluga boziji, biti sljedbenik prave vjere, a tu vjeru je isus prenio svojim apostolima

o tome se covjce i radi
Ne htjedoh se ovime ranije baviti, ali evo sada da malo to posjetimo.
Zar nije čudno da Isus spominje slavu koju "IMADE PRIJE NEGO LI JE SVJETA BILO"?
I da li to meže značit nešto drugo, a ne ono što ti pokušavaš reči o sluzi?

Interesuje me kako neki od tvojih suzagovornika tumače taj tekst?
Volio bih vidjeti to prije nego li bilo šta drugo kažem?
Pozdrav
KotromanichII

#150 Re: Kur'an najsavrsenija mudziza

Post by KotromanichII »

Zar nije čudno da Isus spominje slavu koju "IMADE PRIJE NEGO LI JE SVJETA BILO"?
I da li to meže značit nešto drugo, a ne ono što ti pokušavaš reči o sluzi?

Interesuje me kako neki od tvojih suzagovornika tumače taj tekst?
Volio bih vidjeti to prije nego li bilo šta drugo kažem?
Pozdrav
ma bolan nemozes sve iz biblije uzeti zdravo za gotovo kad sama biblija kaze da je lazno napisana , i ne samo to nego ima gresaka i kontradikrtornosti na sve strane

Jeremija 8:8 Kako možete reći: "Mudri smo, imamo zakon Gospodnji!" Jest, dobro, ali je to lažju učinila lažljiva pisaljka književnika.

sama biblija kaze za sebe da je lazna a ti bi da vjerujes u sve sta je napisano tamo, sretno ti bilo na sudnjem danu , da bog da se spasis

a ako je zaista to rekao, po islamu su sve duse stvorene prije svijeta, i bili usvjesnom stanju , kad nas sviju BOg upitao "jesam li ja vas Gospodar" a mi svi potvrdili pred njim da jeste

Ja se tebi divim kako mozes vjeovati u bibliju koja je puna gresaka, nevjerovatan si, to tvoje vjerovarnje ce tebi vise skoditi nego sto ce ti korisiti na sudnjem danu, vjerovati da je isus BOg pa bolje ti je da nevjerujes ni usta barem necinis shirk nego vjerovati u jos jednog BOga, pored allaha, BOg otac BOg sina, ti covjce vjerujes u 2 Boga a nama ovuda solis pamet
Post Reply