Moji vršnjaci? Ko su moji vršnjaci?Captain Hindsight wrote:Da dokažem. Hahahaha. Moja vjera mi ne dozvoljavam da se spuštam na taj nivo. Tvoji vršnjaci vole vijesti više nego se hljeba najesti. Čudi me da nisi upratio jutrošnju vijest sa "izvora islama".ABH017 wrote:Ma hajde?Captain Hindsight wrote: Zato što pratim vijesti. Zato što je ovdje riječ o muslimanima. I zato što je to još samo kod muslimana legalni način egzekucija.
De dokaži to, ako tako tvrdiš.
Jel odgovarao i jedan od onih izraelskih vojnika?
Američkih? Igdje iko?
Je li legalno bacanje kasetnih bombi po civilnim ciljevima u Siriji i Iraku? Hoće li neko možda odgovarati za to?
Već sam Ti rekao prije par dana šta mislim o abrahamskim bogovima. A ustvari o ljudima koji vjeruju u takve bedastoće. Židovi, kršćani, muslimani. Svi iz iste korpe ljubomore, ega sujete, nadmenosti, zabrana, kazni, zločina. Nemoj se čuditi da se ljudi koji vjeruju u takvog boga ponašaju upravo onako kako si ih gore opisao. Tako da, slažem se sa tobom. Samo dodaj muslimane u taj skup da slika bide potpuna.
Za ovo drugo moram da te razočaram, ali to o čemu pišeš rade i ateisti, također. Stoga bih rekao da je to ljudska bolest, želja za vlašću. Jedni koriste religiju da operu svoje zločine, drugi nacionalizam, treći koriste medije, pa izvrću istinu itd. To su sve ljudi kao ja i ti. Dokle god budeš mislio da je jedna skupina ljudi bolja od druge, samo zato što ima drugačije ideale, bit ćeš u zabludi. Ja to kažem i za sve religije, isto kao i za ateizam. Dobar čovjek je dobar čovjek, bez obzira kakav mu je svjetonazor.