aurora313 wrote:
Smiri se, ba.
Lijepo napisah da kindergarden argumenti nisu nikome potrebni. Kuda bi vodila ta glupa poređenja oko zločina komunistički zaslijepljenih blesana i zločina vjerski zaslijepljenih blesana? Ako ti prihvataš promašene vrijednosti @perfekcionistovih naivnih zaključaka (a tvoj raniji komentar na to navodi... kao, ne smijem se tome ali ...), nemoj misliti da ćeš me kao natjerati da redam drugi niz gluposti i iznosim detalje šta je činila vjerska zadrtost kroz istoriju. To spada u predrasude i to na globalnoj skali, i tu se može samo disekcirati materija i tražiti uzroci koji su doveli do takvog stanja u društvu.
Zadrtost bilo čim nije nikako zdrava. Suprotno mišljenju mnogih ovdje, ne postoji zadrtost forumaških ateista. Interesuju nas stavovi i odgovori vjernika ne samo na dobre stvari koje svaka religija pruža, nego na nebuloze koje se po forumima guraju do iznemoglosti.
Kao ateisti, mi nismo zadojeni i zaluđeni tuđim mišljenjem. Lično i sa užitkom pratim diskusije sa budistima i pokušavam da ih bolje shvatim, jer mi mnogi njihovi pogledu savršeno odgovaraju. Cijenim recimo onu Dalaj Lame: "Nema veće religije nego što je istina."
Eh sada, pitaj muslimana šta je istina a zatim hršćanina isto, pa ćemo dobiti dva suprotna mišljenja. A to mene kao osobu niti uzbuđuje niti zanima. Takva preklapanja znamo čemu vode.
Kome sve to nije jasno, too bad.
Evo ja kahva, cigara, opuštencija nema dalje.
Prošli put si rekao smirite se u neznanju. Kojem ba neznanju. Ono, mi, kao muslimani, zatvaramo oči pred divljanjem drugih muslimana i opravdavamo njihove postupke. Jel to?
Ja se nisam smijao, rekao sam da je za plakanje to što je perfekcionista napisao, a plavo-bijeli se nasmijao. S tim nisam, automatski opravdao zlodjela koja čine oni koji se nazivaju muslimanima. Zašto si ti to tako shvatio, može biti do predrasude. Ne znam šta bi drugo bilo.
Nisam ja opterećen tvojim mišljenjem i simpatisanjem, kao ni bilo koga drugog, bio on musliman, budista, jevrej, kršćanin, ateista, šta god. Opet ti kažem, moja vjera i uvjerenja su moja lična stvar. Ne dijelim ih ni sa svojom ženom i djecom, pa zašto bih sa potpunim strancem.
Ono oko čega se sporim s tobom najviše su generalisanje i predrasude s tvoje strane.
Zašto koristiš riječi "kindergarten argumenti", "smirite se u neznanju" itd?
Imaš predrasudu da vjernici ne čitaju ništa osim vjerskih knjiga i da ih ništa drugo ne interesuje.