Nije tacno. Mislis da bi Francuzi, Britanci i ini kupili nesto strano?? Da, samo ukoliko nema odredjenog proizvoda koji je domace proizvodnje... "Kupujmo domace" je pojava u ekonomskim naucnim krugovima poznata kao "etnocentrizam". Zar mislis da se to pojavilo samo u BiH?SiSaJuMe wrote:Cuj kupujmo domace.., bolje je da naprave zakon pa da te domace proizvode bolje kontrolisu. U granapu gaziran sok 2litra za 1.00 marku. Sav se slego. Na pitanje sto je takav prodavacica odgovara ., jebo ga ti samo ga promuckas., O domacim mljecnim i mesnatim proizvodima da nepricam.,.
Nazalost toliko imamo para da smo primorani kupovat cak i takve proizvode.,
A domoljubje hahhahaa., to samo moze kod nas ko moto palit.
Kupujete li bh. proizvode?
Moderator: anex
-
Dezze
-
branimir_s
Ne bi bilo lose izraditi tariguz sa slikama politicara - po zelji.striker wrote:Violeta.Imaju odličan tariguzsekretar wrote:Uvijek: Brajlović, Ovako, Dita, Vispak, onaj začin ala vegeta iz janje, FDS, Bira, MIG, Sarajmilk...
Za dobar ovih znam i kako proizvode, tako da se i za kvalitet ne brinem.
FAT - Tariguz za debele - Mile Dodik - Kolika mu je glava dvije guzice mozes obrisat.
SOFT - Tariguz za osjetljive - Suljo Tihic - Celavica prosto klizi po vasem tijelu i ne iritira kozu
HEY I AM GAY - Tariguz namijenjen iskljucivo za gay populaciju - Slavko JovičIć Slavuj - veliki nos za veliki uzitak
-
Pearl
branimir_s wrote:Ne bi bilo lose izraditi tariguz sa slikama politicara - po zelji.striker wrote:Violeta.Imaju odličan tariguzsekretar wrote:Uvijek: Brajlović, Ovako, Dita, Vispak, onaj začin ala vegeta iz janje, FDS, Bira, MIG, Sarajmilk...
Za dobar ovih znam i kako proizvode, tako da se i za kvalitet ne brinem.
FAT - Tariguz za debele - Mile Dodik - Kolika mu je glava dvije guzice mozes obrisat.
SOFT - Tariguz za osjetljive - Suljo Tihic - Celavica prosto klizi po vasem tijelu i ne iritira kozu
HEY I AM GAY - Tariguz namijenjen iskljucivo za gay populaciju - Slavko JovičIć Slavuj - veliki nos za veliki uzitak
ja uzimam violeta tariguz i maramice za lice...
vegafruit asortiman (dzemovi, ajvari, sokovi)
megle mlijeko (iz bihaca, al cujem da i oni uvoze mlijeko iz HR ?!?! kao da ga nemamo dovoljno pa mozda i odustanem od toga)
kiseljake i ostale kisele vode
tuzlanska so
otprilike to
interesantno je da su moji prijatelji iz HR prosto poludili za Ilidzanskim dijamantom sa okusom limuna ili zove (ne znam vise ni koji je).. prosli put kad su dolazili, ponijeli su sa sobom flasa i flasa.. u interexu cak nisu imali ni pun karton, ljudi se shebali da neko to voli i kupuje na veliko
-
Lisac
u mojoj se korpi otprilike nadju iste 'domace' stvari kao i kod pearl sa izuzetkom da ja umjesto mlijeka (koje ne podnosim) kupujem vino ('blatina')
istina zaluta tu ponekad i 'krajishka ljuta' kao i 'livanjski' sir a bogami i 'cincar'
inace ne biram stvari patriotski no po kvalitetu pa tek onda po cijeni. bez kvalitetne distribucije i kontrole proizvoda nece nikada biti razvijeno ni trzhishte za domace proizvode.
inace ne biram stvari patriotski no po kvalitetu pa tek onda po cijeni. bez kvalitetne distribucije i kontrole proizvoda nece nikada biti razvijeno ni trzhishte za domace proizvode.
- uvjek dobar gost
...... Sve što je kvalitetno i podnošljivo ja kupujem, mlijeka, pavleke, sireve, povrće, brašno...jogurti, kefir, poneki slatkiš, sve sa tržnice....
Ambalaža i standardan kvalitet su tradicionalne boljke naših proizvoda (firmi)....
Ambalaža i standardan kvalitet su tradicionalne boljke naših proizvoda (firmi)....
-
forumasica
Kupujem domace sta valja...
Naravno da necu kupiti domace auto, odjecu, obucu.... AL KAD VIDIM DA NEKO KUPUJE UVOZNU VODU PORED NASE HOCE MI NESTO BITI
!!!!!!
Kupujem DOMACE, i to: vodu + pivo + mlijeko + mlijecne proizvode + sve od violete + so + kafu + secer + sokove + dzemove, med i sl. + vino + ulje + sve od klas-a + suhomesnate proizvode itd.
Neki dan sam se u kaficu posvadjala kad narucih kiselu, a on donese "Jamnicu"!!
Sorry, al ja to stvarno ne mogu da shvatim, ajde nadjite bilo gdje u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji da sluze (ili kupuju) bosansko-hercegovacki proizvod!! Al moze proci kod nas sve! Ima tu malo i onoga prijasnjeg "sve strano je cool i dobro". Ja kupujem domace da bi sutra imala bolju platu ili penziju, i da zivim u bilo kojoj drugoj zemlji kupovala bih njihove proizvode.
Naravno da necu kupiti domace auto, odjecu, obucu.... AL KAD VIDIM DA NEKO KUPUJE UVOZNU VODU PORED NASE HOCE MI NESTO BITI
Kupujem DOMACE, i to: vodu + pivo + mlijeko + mlijecne proizvode + sve od violete + so + kafu + secer + sokove + dzemove, med i sl. + vino + ulje + sve od klas-a + suhomesnate proizvode itd.
Neki dan sam se u kaficu posvadjala kad narucih kiselu, a on donese "Jamnicu"!!
- striker
Malo si se zafurala u nabrajanjuforumasica wrote:Kupujem domace sta valja...
Naravno da necu kupiti domace auto, odjecu, obucu.... AL KAD VIDIM DA NEKO KUPUJE UVOZNU VODU PORED NASE HOCE MI NESTO BITI!!!!!!
-
forumasica
E hebaji ga, vazda se upalim na ovu temu pa mi se omakla tastatura.striker wrote:Malo si se zafurala u nabrajanjuforumasica wrote:Kupujem domace sta valja...
Naravno da necu kupiti domace auto, odjecu, obucu.... AL KAD VIDIM DA NEKO KUPUJE UVOZNU VODU PORED NASE HOCE MI NESTO BITI!!!!!!
Kupujem DOMACE, i to: vodu + pivo + mlijeko + mlijecne proizvode + sve od violete + so + kafu + secer + sokove + dzemove, med i sl. + vino + ulje + sve od klas-a + suhomesnate proizvode itd.... nemamo domaći šećer
Evo umjesto secera - cigare
- alphonse kauders
Evo da sada ne otvaram drugu temu, ali može li mi neko ovdje riješiti misteriju one zamrznute "Jami" pite, (svejedno, bureka, zeljanice...).
Helem, u pakovanju dođe 6 tih malih zvrkova i teže ukupno 720g, a cijena im je oko 6 KM!!!!
E, sada, 1 kg zeljanice u buregdžinici je 6KM (burek, ja mislim
, a u cijenu je uključeno vrijeme koje ti treba da se napravi, sirovine + energija. Pa kako, hebote ono zamrznuto može onda koštati 6 KM za 720 g?
Ali najveću konfuziju mi pravi ona "Jami" prodavnica u Ferhadiji, gdje onaj jedan zvrk (gotov i vruć) prodaju za ca. 60 pf., što za 6 zvrkova iznosi 3,20 KM. Pa kako, gdje je tu računica???
Slično je i sa "Jami" zamrznutom picom (3,5 KM) koja nije loša, ali mislim da je preskupa..
Mistery..

Helem, u pakovanju dođe 6 tih malih zvrkova i teže ukupno 720g, a cijena im je oko 6 KM!!!!
E, sada, 1 kg zeljanice u buregdžinici je 6KM (burek, ja mislim
Ali najveću konfuziju mi pravi ona "Jami" prodavnica u Ferhadiji, gdje onaj jedan zvrk (gotov i vruć) prodaju za ca. 60 pf., što za 6 zvrkova iznosi 3,20 KM. Pa kako, gdje je tu računica???
Slično je i sa "Jami" zamrznutom picom (3,5 KM) koja nije loša, ali mislim da je preskupa..
Mistery..
-
Mislilac
Jami dobro. Bez reklame.alphonse kauders wrote:Evo da sada ne otvaram drugu temu, ali može li mi neko ovdje riješiti misteriju one zamrznute "Jami" pite, (svejedno, bureka, zeljanice...).
E, sada, 1 kg zeljanice u buregdžinici je 6KM (burek, ja mislim, a u cijenu je uključeno vrijeme koje ti treba da se napravi, sirovine + energija. Pa kako, hebote ono zamrznuto može onda koštati 6 KM za 720 g?
Mistery..
gotov proizvod (dakle: pečena pita) + pakovanje + zamrzavanje + transport + marža veletrgovca ili malotrgovca = maloprodajna cijena
Jasnije?