Kupujem rasnu macu
Moderator: anex
-
crixus
#1 Kupujem rasnu macu
Znaci kupujem rasnu macu, i molimm za pomoc.. Vec duze vremena bezuspjesno trazim
pa sam skontao da ovdje potrazim savjete, sve brojeve adrese i ostalo sto imate od nasih ljudi koji imaju te mace mozete postaviti pa valjda na kraju dodjem do cilja. Pozzz

- Tranquilizer
#2 Re: Kupujem rasnu macu
I ja sam trazio da kupim, ima po oglasima perziskih i angora po 250 - 300 km, sijamskih i onih sivih ruskih nema... 
- simbabimba
#3 Re: Kupujem rasnu macu
Koju rasnu macu? Sta trazis? Kakav karakter, odlike? Milion je faktora koje trebas izanalizirati.
Sto se tice kupovine, kad bude znao koju macu zelis, imas internet i potrazi najblizu uzgajivacnicu (u HR) i uspostavi kontakt.
Sto se tice kupovine, kad bude znao koju macu zelis, imas internet i potrazi najblizu uzgajivacnicu (u HR) i uspostavi kontakt.
- Karabaja
#4 Re: Kupujem rasnu macu
može li polurasna u pola cijene? 
-
crixus
#5 Re: Kupujem rasnu macu
u Hr se moze kupiti samo sa rodovnicima (i kad bi uzeo bez, onda ne moze preko grane
), a razlika u cijeni je ogromnaa, znaci oko 1000KM je macic, dok je manje od pola te cijene takva maca bez rodovnika... (a meni ne treba ni za izlozbe ni za uzgajanje), nikako da naletim u oglasima na nesto pametno, sve sto nadjem su starije macke a to me ne zanima previse 
- Cholina_Lokica
#6 Re: Kupujem rasnu macu
sta ce ti onda rasna macka ako neces ni na izlozbu nit da uzgajas 
-
crixus
#7 Re: Kupujem rasnu macu
kratko i jasno, hocu rasnu macku ALI mi je mrsko davati 500€ za nju... ima li jos off topic pitanja?Dile wrote:sta ce ti onda rasna macka ako neces ni na izlozbu nit da uzgajas
-
verdi
#8 Re: Kupujem rasnu macu
imas li predstavu kakvu rasnu macku zelis - mislim kojih karakteristika (dugodlaka/ kratkodlaka/ golokoza, mirna/razigrana, drustvena/samotnjak - ili je samo vazno da je rasna?
da li si spreman cetkati dugodlaku macku svaki dan, jer one ne mogu same odrzavati raskosno krzno (barem ne sve rase)?
da li znas kakve zdravstvene predispozicije koje rase imaju?
ako zelis rasnu macku onda to sve ide "u paketu", zato je i rasna - ima fiksirane karakteristike, zar ne?
moj dobronamjerni savjet - raspitaj se o karakteristikama macaka, vidi koje tvom nacinu zivota odgovaraju, suzi izbor na nekoliko rasa macaka, pa onda trazi.
da li si spreman cetkati dugodlaku macku svaki dan, jer one ne mogu same odrzavati raskosno krzno (barem ne sve rase)?
ako zelis rasnu macku onda to sve ide "u paketu", zato je i rasna - ima fiksirane karakteristike, zar ne?
moj dobronamjerni savjet - raspitaj se o karakteristikama macaka, vidi koje tvom nacinu zivota odgovaraju, suzi izbor na nekoliko rasa macaka, pa onda trazi.
-
crixus
#9 Re: Kupujem rasnu macu
verdi wrote:imas li predstavu kakvu rasnu macku zelis - mislim kojih karakteristika (dugodlaka/ kratkodlaka/ golokoza, mirna/razigrana, drustvena/samotnjak - ili je samo vazno da je rasna?
ma prijatelju nije problem shvatiti koju rasu zelis kada su ti dostupne, u BiH je tesko doci do bilo kakve zato ovako neodredjeno kazem... ako sta pomaze Maine Coon mi je savrsena maca, a pristao bih i na karakter Britanske plave zbog njenog izuzetnog izgleda
- simbabimba
#10 Re: Kupujem rasnu macu
Eto na gore boldiranom se vidi koliko uopste znas o macama. Nemoj se zalijetati na izgled, karakter macke je najbitniji. Sto se tice britanske kratkodlake macke (plava je samo jedna od boja u kojim dolaze) ne znam na sta aludiras kad kazes da bi "pristao na karakter" jer su to mace koje ne samo da izgledaju kao plisani medo nego se tako i ponasaju. Izuzetno su "nagodne" u svakom smislu i i zuzetno pogodne za porodice sa malom djecom bas iz tog razloga.crixus wrote:verdi wrote:imas li predstavu kakvu rasnu macku zelis - mislim kojih karakteristika (dugodlaka/ kratkodlaka/ golokoza, mirna/razigrana, drustvena/samotnjak - ili je samo vazno da je rasna?
ma prijatelju nije problem shvatiti koju rasu zelis kada su ti dostupne, u BiH je tesko doci do bilo kakve zato ovako neodredjeno kazem... ako sta pomaze Maine Coon mi je savrsena maca, a pristao bih i na karakter Britanske plave zbog njenog izuzetnog izgleda
Ako ti mogu malo vise pomoci - pitaj slobodno. Pa ljudi su na "Animal Planetu" cijeli serijal o pasminama cuka i maca snimili bas da bi ljudima privlizili karakteristike i odlike rznih maca - pogledaj i to. Uz svaku epizodu ide napomena da se svako ko se odluci nabaviti kucnog ljubimca najprije dobro raspita o navikama i sklonostima istog pa onda to sve preslika na svoju porodicu tipa - stariji ili mladji clanovi, velicina stambenog prostora, navike, koliko ste u kuci itd.
Sretno!
- Izmedju CVile i DMalte
#11 Re: Kupujem rasnu macu
ovaj ljepotan je iz legla u Gracanici, cijena macica od 2 mjeseca je 250 eura, ako si zanteresovan javi...mace su sijamke (lude k'o struja!) i sa jednom takvom nikad nije dosadno

- ennna
#12 Re: Kupujem rasnu macu
dajem dvije polurasne po cijeni od jedne rasne :-P
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#13 Re: Kupujem rasnu macu
prodajem tri macica, dva razlicita jedan isti!!
-
crixus
#14 Re: Kupujem rasnu macu
"provaljujes" ti i ennna i mislite da ste zanimljiviPriorat wrote:prodajem tri macica, dva razlicita jedan isti!!
- ennna
#15 Re: Kupujem rasnu macu
crixus wrote:"provaljujes" ti i ennna i mislite da ste zanimljiviPriorat wrote:prodajem tri macica, dva razlicita jedan isti!!
Ja sam samo malo ocajna
-
vorda6
#16 Re: Kupujem rasnu macu
pa stavi slike od mačića,bit će lakše:)

- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#17 Re: Kupujem rasnu macu
imas stranice za oglase- market npr- tamo daji oglase da kupujes. tamo ti se mozda neko i javi. ovdje ces samo svadju da uzrokujes
anjusha is back!
anjusha is back!