KUPUJEM POSAO

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

dobojlija81

#26 Re: KUPUJEM POSAO

Post by dobojlija81 »

još nam samo reci da si prodao bubreg da bi skupio lovu za posao :D
karanana

#27 Re: KUPUJEM POSAO

Post by karanana »

costacurta wrote:
Ridjobrki wrote:
AtleticoMadrid wrote:Posto postoje stvarno ljudi koji kupuje posao, ja ih ne razumijem, pa bolje uloziti te pare u neki privatni biznis, isplativije je. Prvo valja raditi dok povratis pare dok radis, svaki mjesec cekas platu, a ovako si neovisan i plus mozes naci posao sa strane.
A što bi ti ulagao pare u privatni biznis da bi ti ga armija činovnika i inspektora zatvarala kad možeš lijepo kupiti posao i ti zatvarati tuđe? :-) :-) :-)

Kakav privatni biznis ovdje, to može zagovarati samo neko ko nikad nije obrnuo sto maraka...
:thumbup:
naročito za ovo boldirano!

Mogao sam i shvatiti nekada da ljudi daju po par milja za posao, ali dati za posao 20 ili 30 hiljada?! :shock:
Kakva budala moraš biti dati toliki novac?!
Bez namjere da pokretača teme osudim, dapače, ovo je nešto što je opštepoznata stvar samo što mislim da je to sve otišlo u qrac.
Ko ti i čime garantuje da ćeš raditi barem toliko da vratiš uloženo?
ja bih dao i 100 milja ili bilo koju cifru koja ce mi se kroz plate vratiti u roku od godine dana. mad bih za vece cifre bio malo oprezniji kada je u pitanju rizik od ranog dobijanja noge. a to je vec tesko predvidjeti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28 Re: KUPUJEM POSAO

Post by pici »

HBD2975 wrote:Kupujem posao u nekoj od državnih firmi na području TK.
Skupilo se nešto para i jedina ideja za biznis mi je ta.
Sve ponude na [email protected]
Molim potencijalne prevarante da ne troše svoj "dragocjeno" vrijeme pošto vas jednostavno znam prepoznat.

Takođe tema može biti i upućena na prevarante na ovu temu pošto ih ja znam već dvojcu sa TK
F.G. Tuzla
F.M. Lukavac

pa nejma ti vecih prevaranata i lopova od ovijeh u drzavnom sektoru, em sto su familijarno povezani em sto reketiraju od toalet papira do aviJona...zapravo drzavna mafija...jebte nemoj mi prevaranata a hos med njiHa... :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29 Re: KUPUJEM POSAO

Post by pici »

mayab wrote:A sta imas od skole?
malu maturu i nesto malo radnih sati na baustelu...ako more za 20 milja jedno portirsko blizu nedjarica da ne trosim topli i kupon tusnem kod svercera :mrgreen:
HrvatMusliman

#30 Re: KUPUJEM POSAO

Post by HrvatMusliman »

tužno i istinito.

Ja mislim da je Alija kriv za ovo stanje , to je ishodište svega bilo . Tada se Bosna postavljala na fundamente i trebalo je misliti na budućnost, a ne trenutne partikularne interese.

Rat bi se prije završio , a Bosna bi bila sretnija zemlja za življenje.

Krivi je put za Bosnu izabran, puno neistine i laži i zato je sada ovakva ekonomija kakva je.
Seoskivaralica

#31 Re: KUPUJEM POSAO

Post by Seoskivaralica »

Ridjobrki wrote:
AtleticoMadrid wrote:Posto postoje stvarno ljudi koji kupuje posao, ja ih ne razumijem, pa bolje uloziti te pare u neki privatni biznis, isplativije je. Prvo valja raditi dok povratis pare dok radis, svaki mjesec cekas platu, a ovako si neovisan i plus mozes naci posao sa strane.
A što bi ti ulagao pare u privatni biznis da bi ti ga armija činovnika i inspektora zatvarala kad možeš lijepo kupiti posao i ti zatvarati tuđe? :-) :-) :-)

Kakav privatni biznis ovdje, to može zagovarati samo neko ko nikad nije obrnuo sto maraka...
:thumbup:
omega369

#32 Re: KUPUJEM POSAO

Post by omega369 »

artime wrote:Pa onda je bolje sjediti i skupljati pare za kupovinu posla??? Odakle početni kapital? Svašta sam radila i dalje se snalazim.. studentica sam ali zaradim za sebe. Poenta je da ne bacam visoko u startu.. koliko znam tako je i vani.. zavisi.. barem ne očekujem da sam odmah negdje poslije faxa već postavljam život i neke prilike drugačije...
naravno da je bolje. a citva se drzava, osim sacice sretnika na budzetu, snalazi ako nisi znala. covjeka razumijem
HBD2975

#33 Re: KUPUJEM POSAO

Post by HBD2975 »

dobojlija81 wrote:još nam samo reci da si prodao bubreg da bi skupio lovu za posao :D
Nešto slično.
Radio u životno rizičnim područjima Afganistana.
Post Reply