KUPUJEM POSAO

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

HBD2975

#1 KUPUJEM POSAO

Post by HBD2975 »

Kupujem posao u nekoj od državnih firmi na području TK.
Skupilo se nešto para i jedina ideja za biznis mi je ta.
Sve ponude na [email protected]
Molim potencijalne prevarante da ne troše svoj "dragocjeno" vrijeme pošto vas jednostavno znam prepoznat.

Takođe tema može biti i upućena na prevarante na ovu temu pošto ih ja znam već dvojcu sa TK
F.G. Tuzla
F.M. Lukavac
motorna_pila

#2 Re: KUPUJEM POSAO

Post by motorna_pila »

:roll::o

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
jahhjer

#3 Re: KUPUJEM POSAO

Post by jahhjer »

HBD2975 wrote:Kupujem posao u nekoj od državnih firmi na području TK.
Skupilo se nešto para i jedina ideja za biznis mi je ta.
Sve ponude na [email protected]
Molim potencijalne prevarante da ne troše svoj "dragocjeno" vrijeme pošto vas jednostavno znam prepoznat.

Takođe tema može biti i upućena na prevarante na ovu temu pošto ih ja znam već dvojcu sa TK
F.G. Tuzla
F.M. Lukavac
Tako je, nedaj prevarantima da te zajebaju, ti tako posten covjek :D
moke_017

#4 Re: KUPUJEM POSAO

Post by moke_017 »

Kolko imaš na kamari :roll:
_mufljuz_

#5 Re: KUPUJEM POSAO

Post by _mufljuz_ »

dobra navlaka za eksperimentalnu analizu nema sta - samo hoce li bit musterija da se ulove - pitanje je sad :thumbup:

ja sam bio budala pa sam nekim ljudima nudio da im sredim posao u EU - al gospodi bila - mala plata :lol:

sad vjerujem se sjecaju mojih rijeci :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: KUPUJEM POSAO

Post by Truba »

Šta ste danas kupili, domaće?

Posao

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

šefe samo pazi da ne dobiješ na godinu ugovor pa na kraju ništa

samo neodređeno
_mufljuz_

#7 Re: KUPUJEM POSAO

Post by _mufljuz_ »

AtleticoMadrid wrote:Posto postoje stvarno ljudi koji kupuje posao, ja ih ne razumijem, pa bolje uloziti te pare u neki privatni biznis, isplativije je. Prvo valja raditi dok povratis pare dok radis, svaki mjesec cekas platu, a ovako si neovisan i plus mozes naci posao sa strane.
nisi ti radio privatan biznis jaro....
privatan biznis se isplati samo gdje ne moras imat fiskalnu kasu i prijavljivat prihode....
imam poznanika koji si je kupio za 15 godina kucu, prosirio je na 2 sprata, par auta kupio a sve od pijacne tezge :wink:
moke_017

#8 Re: KUPUJEM POSAO

Post by moke_017 »

AtleticoMadrid wrote:Posto postoje stvarno ljudi koji kupuje posao, ja ih ne razumijem, pa bolje uloziti te pare u neki privatni biznis, isplativije je. Prvo valja raditi dok povratis pare dok radis, svaki mjesec cekas platu, a ovako si neovisan i plus mozes naci posao sa strane.
:lol: :lol: :lol:
HBD2975

#9 Re: KUPUJEM POSAO

Post by HBD2975 »

moke_017 wrote:Kolko imaš na kamari :roll:
Dovoljno i za Elektroprivredu.
Na žalost jedini način poslije bezbroj bezuspjesnih pokušaja na oglasima da se dođe do posla.
Niti sam član a niti simpatizer ijedne političke struje sto me u startu eliminiše iz konkurencije.
HBD2975

#10 Re: KUPUJEM POSAO

Post by HBD2975 »

Kao na primjer ?
karanana

#11 Re: KUPUJEM POSAO

Post by karanana »

:lol: :lol: :lol:
ROI na kupovinu posla je godinu dana.
upitaj malo privatnike koliko je godina njihov ROI....ako ga i docekaju.
JThomas

#12 Re: KUPUJEM POSAO

Post by JThomas »

neće ni to vazda biti tako. sve je to vještački i na kredit, zato je sve teže i doći do posla na budžetu kakvu god štelu imao i koliko god bio spreman izletiti.
Kalajdzija

#13 Re: KUPUJEM POSAO

Post by Kalajdzija »

Potpisujem od A do Z. :thumbup:
Ridjobrki

#14 Re: KUPUJEM POSAO

Post by Ridjobrki »

A što bi ti ulagao pare u privatni biznis da bi ti ga armija činovnika i inspektora zatvarala kad možeš lijepo kupiti posao i ti zatvarati tuđe? :-) :-) :-)

Kakav privatni biznis ovdje, to može zagovarati samo neko ko nikad nije obrnuo sto maraka...
dinooh

#15 Re: KUPUJEM POSAO

Post by dinooh »

Ma u kladionicu sve :D :D
Sta si zagrijao ovu temu :thumbup:
moke_017

#16 Re: KUPUJEM POSAO

Post by moke_017 »

:run: :run:
Last edited by moke_017 on 21/05/2018 00:40, edited 1 time in total.
Cherry-Cherry

#17 Re: KUPUJEM POSAO

Post by Cherry-Cherry »

Ma kakvi 20 000. Više.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#18 Re: KUPUJEM POSAO

Post by stetoskop »

HBD2975 wrote: Molim potencijalne prevarante da ne troše svoj "dragocjeno" vrijeme pošto vas jednostavno znam prepoznat.
A inače ovi što prodaju radna mjesta nisu prevaranti, oni pošteno zarađuju. :D
mayab

#19 Re: KUPUJEM POSAO

Post by mayab »

A sta imas od skole?
costacurta

#20 Re: KUPUJEM POSAO

Post by costacurta »

Ridjobrki wrote:
A što bi ti ulagao pare u privatni biznis da bi ti ga armija činovnika i inspektora zatvarala kad možeš lijepo kupiti posao i ti zatvarati tuđe? :-) :-) :-)

Kakav privatni biznis ovdje, to može zagovarati samo neko ko nikad nije obrnuo sto maraka...
:thumbup:
naročito za ovo boldirano!

Mogao sam i shvatiti nekada da ljudi daju po par milja za posao, ali dati za posao 20 ili 30 hiljada?! :shock:
Kakva budala moraš biti dati toliki novac?!
Bez namjere da pokretača teme osudim, dapače, ovo je nešto što je opštepoznata stvar samo što mislim da je to sve otišlo u qrac.
Ko ti i čime garantuje da ćeš raditi barem toliko da vratiš uloženo?
sokkia

#21 Re: KUPUJEM POSAO

Post by sokkia »

naročito za ovo boldirano!

Mogao sam i shvatiti nekada da ljudi daju po par milja za posao, ali dati za posao 20 ili 30 hiljada?! :shock:
Kakva budala moraš biti dati toliki novac?!
Bez namjere da pokretača teme osudim, dapače, ovo je nešto što je opštepoznata stvar samo što mislim da je to sve otišlo u qrac.
Ko ti i čime garantuje da ćeš raditi barem toliko da vratiš uloženo?
e pajdo, ovo ti je tarifa za vozaca na neodređeno u EP.
i ne pricaj da nema racuna dati je,
kad se zaposliš digneš kredit 20 milja na 8 god i rata ti bude negdje 280-300 maraka i opet ti ostane na ruke preko milje.
a kad ne radiš nemaš ništa :(
a 99% ljudi ce sa tim novcem uloženim u neki biznis odnijeti gace na štapu.
artime

#22 Re: KUPUJEM POSAO

Post by artime »

Zar nije bolje konobariti? Fkt ne kontam vas muške... Mislim zasucite te rukave i radite sta fizički... Ne želim nikoga da provociram, ali stvarno....
dinooh

#23 Re: KUPUJEM POSAO

Post by dinooh »

artime wrote:Zar nije bolje konobariti? Fkt ne kontam vas muške... Mislim zasucite te rukave i radite sta fizički... Ne želim nikoga da provociram, ali stvarno....
a od cega ziviti u 3. zivotnoj dobi. Jer ti fizicki poslovi su poslovi na crno, bar 90%.
artime

#24 Re: KUPUJEM POSAO

Post by artime »

Pa onda je bolje sjediti i skupljati pare za kupovinu posla??? Odakle početni kapital? Svašta sam radila i dalje se snalazim.. studentica sam ali zaradim za sebe. Poenta je da ne bacam visoko u startu.. koliko znam tako je i vani.. zavisi.. barem ne očekujem da sam odmah negdje poslije faxa već postavljam život i neke prilike drugačije...
moke_017

#25 Re: KUPUJEM POSAO

Post by moke_017 »

Ne znam, ja na kupovinu posla gledam kao haram pare, isto kao i rad u banci :D
Post Reply