kupujem opel vectra 16 16v-molom pomoć...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
MERIVA

#1 kupujem opel vectra 16 16v-molom pomoć...

Post by MERIVA »

najprije pozdrav i čestitke na odličnom i korisnom forumu
nalazim se pred kupovinom Opel Vectre 16 16v 1998 godina, klima,abs,4xzračni jastuci, daljinsko ključanje. cijena 10 500 km s registracijom.(uvoz iz njemačke). Pošto nemam nekih iskustava s automobilima(znanja) molim vas za komentare o ovom autu.njegove prednosti i nedostatke, održavanje,dijelovi, najčešći kvarovi,potrošnju goriva kvaliteta motora i limarije. godišnje pređem oko 15 000 km uglavnom lagane vožnje(nisam jak na gasu).
vi koji ste imali ovakav automobil molim vas za pomoć i vaše iskustvo s ovakvim vozilom
unaprijed hvala
pozdrav iz hercegovine
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Ja se nisam susretao sa autom, ali čni mi se dobar, ali mislim da ti je taj motor malo preslab. Opet zavisi od ukusa..
premier01

Post by premier01 »

MERIVA, ako se odlučiš za tu vectru nemoj je kupiti na prvi pogled, odvedi je kod mehaničara koji se dobro razumje u aute-kažu da im je mana zupčasti remen lako pukne i zariba motor...i to ti je krajjj
nineac

Post by nineac »

Ona ima izuzetno jak trap (ja sma vlasnik 2.0 16v i pređem mjesečno blizu 5.000 km), a potrošnja je stvarno mizerna. Trebaš paziti na zadnji trap, tj. selen blokovi plivajućih ramena su često potrošeni, dihtung izduvne grane zna otići, ali to je serijska greška te u Bosna Autu WAG koša sa rukama 60 km ali poboljšani.
Limarija je pocinčana. Naprijed znaju otići stabilizatori (oko 30 km) te spona (oko 20 km).
N atom motoru vrlo lako ode lamba sonda (oko 300 km u servisu) ili oko 90 u Metalmercu u Kiseljaku.
Međutim koliko ti prelaziš godišnje vjerujem da nećeš osjetiti te kvarove.
Najvažnije mjenjaj zupčasti remen sa španerima svakih 60.000 km.
Ako pukne, totalna šteta je. Preko 60.000 nemože izdržati 100 %.
[/i]
Post Reply