kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

remover

#1 kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by remover »

POzdrav dobri moj narode,

skupilo ne nekih 12k maraka :D :D

Gledao sam zadnjih dana (samo po internetu) i u sustinio samo par auta dolazi u obzir?!?
kriterij je, da imaju 4 vrata, dizel motor iznad 100psi da nije previshe pregazio km

1) ford fokus --- ne svidjami se! necu!
2)seat ibiza ---> neshta ne bih..
3)golf IV --- tesko naci za te pare a daje ocuvan...
i moj favorit
4)reno MEGAN

Nasao sam jednog megana na internetu (smijem li objaviti adresu??)
http://www.amselimovic.com/

kod gore somenutih sam nasao Megana 2004god 19DCI sa 110k predjenih kilometara, cijena 11.800

jel to OK cijena? i moze li se vjerovati da je preshao samo 110k?

Kontao sam sad u petak ili subotu da skoknem do zivinica i da to pogledam, pa da se pazari...

nashta da obratim paznju? zna li ko iz prve ruke?!?

unaprijed hFala za sugestije, kritike itd ;-) nasi smo :sax:
shlauf

#2 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by shlauf »

Ja nadjoh samo ovog megana u njihovoj ponudi:
Godina proizvodnje: 2005
kilometraža: 117000 km
12800 KM
:x
remover

#3 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by remover »

njega nisi josh stavili valjda na sajt, nasao sam ga na piku, al ne znam jel dozvoljeno to stavljati... al eto, ako se ne smijem nek izbrishe moderator..
w w w. p i k . ba/artikal/520422/renault-megane-1-9-dci-godiste-2004/

shta velis??
sinus

#4 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by sinus »

Jedino što ti ja mogu napisati je to da imaš na umu da se po inostranstvu sa dizelima prelazi oko 30.000 km godišnje, a neki i više.
shlauf

#5 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by shlauf »

Na oko dobro, samo mi je to malo kilometara za to godište. Nazovi prije polaska i neka ti daju broj šasije pa otidji u bilo koji ovlašteni servis i daj nekom 10,oo KM na kafu da ti pročita sve o tom autu, od stvarne kilometraže, zamjenjeno ovo ono, jel bilo havarija ..... sve ti pročitaju ko kakva što gleda u fildžan od kafe. E tako se traže Renault auta a što ih oni upicane pa prodaju muda pod bubrege to je već druga stvar. :D

Aleee aleeeeeeeeeeee :dance:
shlauf

#6 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by shlauf »

Znam isto tako da auta koja se dovoze iz Belgije su najviše prešla kilometara. Kad sam ja svojevremeno tražio sebi i nazvao jarana u Belgiju i tražio auto on mi kaže da tražim dalje jer su sva auta prešla daleko više kilometara nego što je na satu. A taj isti jaran je tad pripremao aute za 4 auto kuće koji su se uvozili kod nas - za nas. :mrgreen:

Aleee aleeeeeeeeeeee :dance:
remover

#7 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by remover »

eh neznam druze shta da ti kazem...

pa gdje onda kupiti auto??

a to za broj sasije cu odraditi, samo gdje ima tamo servis zivinice/tuzla ?? hmm

a sta mislis o ovom?
http://www.auto-pijaca.ba/index.php?sel=auto&view=13585
sinus

#8 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by sinus »

remover wrote:eh neznam druze shta da ti kazem...

a to za broj sasije cu odraditi, samo gdje ima tamo servis zivinice/tuzla ?? hmm

a sta mislis o ovom?
Ja sam čuo da 1,5 Dci motori i nisu baš nešto, što ne znači da je tačno. Ali za to godište to je premalo kilometara...

Najbolja opcija bi ti bila kada bi imao nekog rođaka ili prijatelja koji bi ti dovezao auto iz Njemačke. Nema veze ako bi bilo nešto suplje jer i tamo auta koja valjaju imaju i cijenu, ali bi zato bio siguran da je auto ispravno i u kilometražu...Ovako kupovati od "auto kuća" ti je mačak u torbi. Može ti se potrefiti dobar primjerak, ali isto tako možeš i problem sam sebi kupiti...
remover

#9 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by remover »

a nemam nikgo.. a i to petljancija... kupuj na nevidjen, al eto... al kako god, nemam nikog gore ko bi mi to odradio.. tako da sam osudjen da to odradim kod nas...

eh, ne znam.... ja bio odlucio da zalomim megana za vikend, al sad... hmmm :-) :-) :-)
sorge_sa

#10 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by sorge_sa »

http://www.pik.ba/artikal/526194/auto-r ... 2-564-524/

protegni se jos milju i po dvije
i znas sta uzimas prvi vlasnik, 2008, 20 hiljada preslo, dobar paket opreme, jos u sa, ne moras nigdje ici :D, nije dizel, .ebi ga ne moze sve, ali ovo je dobar autic
shlauf

#11 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by shlauf »

Ti se baš nahorozio da za vikend kupiš auto. Gdje živiš ??? Ako nisi u Sarajevu pošalji mi broj šasije pa ću ti ja to odraditi.

Aleee aleeeeeeeeeee :dance:
dottore

#12 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by dottore »

opis koji si dao tesko mozes naci za 12 000...
taj megan je sumnjiv sigurno...

jedino sto ti mogu preporucit
http://www.p i k.ba/artikal/515825/seat-leon-tdi/
remover

#13 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by remover »

Nisam iz Sa, hoces mi poslati na pp broj moba?!??! pa ako u petak ili subotu to odradim, da ti se javnem prije.. pa da mi to vidish?? castim normlano!

Sad sam se cuo s ovim covijek sto prodaje ovog
http://www.P I K.ba/artikal/520422/renault-megane-1-9-dci-godiste-2004/
ima servisnu do 80k, moze se voziti bili gdje na provjeru itd...

a i cuo sam se za onog drugo:

daje covijek garanciju na kilimetre, papire, isto se moze provjeriti gdje se hoce i ima komplet servisnu (tako kaze)

shta ciniti?

Mada i ovaj leon nije losh, daleko mi gore ici, predaleko :D
AmADin_gospo

#14 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by AmADin_gospo »

remover wrote:POzdrav dobri moj narode,

Gledao sam zadnjih dana (samo po internetu) i u sustinio samo par auta dolazi u obzir?!?
kriterij je, da imaju 4 vrata, dizel motor iznad 100psi da nije previshe pregazio km
jarane, jesi li ti razmišljao o tome da na tih 12k kerma, moraš još da pljuneš jedno 7-8 glava minimum za servis, gume, prevod... itd, itd

il si kontao da ga trljaš dok ne crkne?
shlauf

#15 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by shlauf »

Servis je 400,oo KM + registracija + kaloše ako su loše + ....... oyhaaaaaaa :D

Aleeee aleeeeeeeeeee :dance:
ranger

#16 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by ranger »

druze, nemoj se uvrijedit, al auto se ne kupuje tako... odoh ja malo do pijace da kupim kakvo auto :-D
u porodici imam takav slucaj pa i dan danas pusi foru zbog brzopletosti...
polako, suzi izbor auta koja hoces, odredi motor (vrlo bitno) koji hoces i doobro se raspitaj po forumima, kafanama, kod poznanika. naravno dobit ces razlicitih misljenja iz krajnosti u krajnost al sigurno ce ti biti stvari jasnije nego sada.
mozda si ti to vec uradio, ako jesi onda my bad :thumbup:
ako vec hoces ovog reona uradi ovo sto ti shlauf rece, ako prodavac nista ne krije ustupit ce ti sve podatke bez problema, cjenkaj se stoja dvije nize, zauhar je. 1.9dci motor je jako dobar al kao i svi nivi motori osjetljiv na los dizel sto znaci da ces morat pazit gdje sipas. 1.5dci je negdje do 2003-04 imao problema s nekakvom pumpom pa se i za to raspitaj, mada bih ja iskljucivo trazio 1.9 motor jer kad vec kupujes kupi da valja.
i kad ga kupis, obavezno ga zastiti, jal kasko jal zeder ili bilo sta al ga zastiti u zadnje vrijeme se i megane krade. zlu ne trebalo...
sretno s kupovinom ;-) :thumbup:
530i

#17 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by 530i »

ranger wrote: 1.5dci je negdje do 2003-04 imao problema s nekakvom pumpom pa se i za to raspitaj
Svakom 1.5 dci motoru će crknuti pumpa goriva kad-tad, osim onom najjačem od 105ks. Dvije slabije varijante su podložne tom kvaru i popravka nije nimalo jeftina (mijenja se pumpa, rezervoar komplet, dovod goriva do motora, dizne).
donsedin

#18 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by donsedin »

AmADin_gospo wrote:
remover wrote:POzdrav dobri moj narode,

jarane, jesi li ti razmišljao o tome da na tih 12k kerma, moraš još da pljuneš jedno 7-8 glava minimum za servis, gume, prevod... itd, itd

il si kontao da ga trljaš dok ne crkne?
Potpisujem svaku rijec, kolega i ja sam tako konto da kupim auto do 14k, i raspitvo se ja i naleti meni peitca za 15k (dovuko covjek iz EU) i ja svoje ubijedim da se protegnu jos milju i to je to. ALI nisam racunao na ovo sto shlauf kaze 400 servis +650 reg+130x2 gume (bar vucne)+400 zeder, sva sreca pa se stari raspito na vrijeme i pripremio dodatne novce inace sad bi sj..ebo sve. Tako trazi auto do 10k i ostavi te dvije milje za gore navedeno.

Sretno sa kupovinom i da ti sluzi dosta dugo. :mrgreen:
hipisizik

#19 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by hipisizik »

remover wrote:eh neznam druze shta da ti kazem...

a sta mislis o ovom?
Jarane, imas ovlasteni renalut servis 6-7 km od Zivinica. Amselimovic ti je pored ceste Zivinice -Tz, a ovlasteni servis ti dodje par km istim putem prema Tuzli..dodjes na petlju i ides desno 200 metara prema Tz, mislim da se zove Grabovickic ili slicno. Sretno!
shlauf

#20 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by shlauf »

@remover je odustao od ovog auta. Bilo je po mome jer je auto pregazilo najmanje 2X više kilometara nego što je na satu. Sabur i polahko, ne zalijeći se haveru tako lahko.

Aleeee aleeeeeeeeeeee :dance:
hipisizik

#21 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by hipisizik »

shlauf wrote:@remover je odustao od ovog auta. Bilo je po mome jer je auto pregazilo najmanje 2X više kilometara nego što je na satu. Sabur i polahko, ne zalijeći se haveru tako lahko.

Aha..ma i meni su te auto kuce suhveli skroz :-?
CharlesBukowski

#22 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by CharlesBukowski »

Kad kupujes polovno auto, ako nemas love jos najmanje 20% od cijene, nemoj ga kupovati. Toliko ces jos dati u naredna 2-3 mjeseca. :)
donsedin

#23 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by donsedin »

shlauf wrote:@remover je odustao od ovog auta. Bilo je po mome jer je auto pregazilo najmanje 2X više kilometara nego što je na satu. Sabur i polahko, ne zalijeći se haveru tako lahko.

kako si ocijenio da je tako izgled auta ili nest drugo
shlauf

#24 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by shlauf »

Broj šasije sve govori kod francuskih auta. Ovaj je prešao 180.000 km 2008. godine a od tada pa do sada pitaj boga. Nije mu radjen servis tj. zamjena zupčastog. Jbga, najlakše je vratiti kilometre na satu a lice picu prodaje. Izvana gladac iznutra (motor) jadac !!!!!!!!!!!! :D

donsedin

#25 Re: kupujem auto, aBd sad za vikend :D

Post by donsedin »

shlauf wrote:Broj šasije sve govori kod francuskih auta. Ovaj je prešao 180.000 km 2008. godine a od tada pa do sada pitaj boga. Nije mu radjen servis tj. zamjena zupčastog. Jbga, najlakše je vratiti kilometre na satu a lice picu prodaje. Izvana gladac iznutra (motor) jadac !!!!!!!!!!!! :D

To provjeris odes u servis i nekome nakafu da ti to odradi ili ....
Post Reply