Moji roditelji su bil obican radni narod, prosjecna primanja, nikad se nije hranilo vani, ali otkad znam za sebe jedem cevape kad mi god zamirisu, od 8. razreda osnovne skole idem na kafu, jednom godisnje kupim leviske, nove adidaske, svake 2 god nove gojzerice i svake 2-3 god kupim dobru jaknu (nekad bila popularna mont) i nikad nisam bio iznad prosjeka i to nikad nije bio luksuz, svi oko meme su bili u 5 deke i zato bi to danas kad imam svoj dinar za mene bio luksuz?!?!?!mali_milojica wrote:Slozio bih se sa goranom kada je u pitanju stan.
To je nesto sto se rjesava jednom u zivotu,stvar na kojoj tesko da mozes biti u minusu. I razumijem ljude koji ce jesti grah 2x sedmicno,redovno ce se odrzavati krompirijada. Tu i tamo ce se pojesti meso,a vecinom ce to biti piletina. Auto se i ne mora imati,ne mora se ici svake godine na more. Sa porodicom se moze i jednom mjesecno izlaziti da se proseta po gradu i pojedu cevapi.
Ja bih samo volio cuti,koliko to neko izlazi u grad na kafu od 3 KM,na cevape,restorane,na planine,a djeca kuci. Meni je draze da se igram sa svojim sinom kod kuce,nego da mi svaki dan placaju cevape ili nesto drugo. Koliko puta godisnje kupuju farmerke od 150 KM,tene od 250 ili jakne od 400 KM itd itd. Reklo bi se da pojedini ni ne jedu kuci,ono sto zena napravi.
Osim sto se hipotetticki govori o paru bez djece, nisam jos uvijek roditelj i predpostavljam da se nista ne moze mjeriti sa uzitkom biti sa svojim djetetom, ali poredis neoporedive stvari. Sta ces sutra kad te dijete pita za planinu, ljetovanje, da mu kupis dobre tene, farmerke ili jaknu, das za kafu, a ti kazes, nema tajo para kupio nov auto, a bolje nam je da provedemo vrijeme skupa?