Kupovna moć novog automobila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ado-šampion

#626 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ado-šampion »

citroen xm wrote:
Navedi Ado neke moje primjere gdje na jednom mjestu osuđujem nešto, a na drugom upotrebljavam to.
Nemam drugog posla nego da sad trazim. Jest da udaram s posla i da je sve ovo pisanje placeno, ali treba imati granicu. :lol: Sinoc sam ostao do 7 zbog trosenja vremena na forumu, ne mislim i veceras. Nema kod kapitaliste kuci u 5 kad citas avaz po vazdan, jbg. :lol:

Uglavnom poznat si po tome mnogim na ovom forumu kao neko ko uglavnom nikad nista pozitivno nije rekao o njemackim autima i koji ista uglavnom pljuje, kakva god se tema otvori. A ja sam licno s tobom vise puta raspravljao gdje sam pricao o punim forumima Citroena, Fiata i slicno, gdje si ti to osporavao kao price iz 10. ruke, rodjak od rodjakovog jarana. A sad te iste forume koristis kao argument. Ti ustvari ne zelis nikakve argumente, a kad zelis da dokazes poentu, tj. da budes u pravu, koristis sve sto ti padne na pamet, cak i kad u nesto ni sam nisi siguran.
goran16v

#627 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
Ja ovde ne pišem samo o forumima, već o iskustvima ljudi koje poznajem. Dakle ljudi sa kojima se srećem uživo, kojima znam ime i prezime.... Ti ljudi konkretno sa 2.0 TDI motorima imaju lična iskustva, a eto njihova iskustva se poklapaju sa morem tekstova, morem iskustava na internetu.
Ti si rekao sve o sebi kad si napisao da si kao neko ko je u svom zivotu par puta sjeo u tudji auto sa 2,0 TDI motorm jednako kompetentan da o tome pise od nekog ko ga ima, vozi i odrava vec 9 god.
Poslije toga sto si napisao neko mudriji bi na tvom mjestu 3 x razmislio prije nego nekog prozove da je trol ili da pametuje.
Bez obzira na to sto imam neposredno iskustvo za konstrukcionim greskama i losom kvalitetom drugih proizvodjaca sto daje neki kredit, za razliku od tebe i ostalih "internetskih strucnjaka" koji nemate ni to, ja necu cucati i vrebati po tim temama ne bi li ko sta pomenuo da ospem paljbu.
Last edited by goran16v on 05/11/2014 16:38, edited 1 time in total.
citroen xm

#628 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by citroen xm »

Čekaj, o propasti i manama jednog motora o kojima čitav svijet bruji smiješ pričati samo ako ga imaš? Ma jašta. A kada se palamudi o Alfi na osnovu cijene i prodatih brojki, onda je to sasvim ok. :lol:
madner

#629 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by madner »

Realno, da ta Alfa ista valja imala bi prodaju bar ko Skoda.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#630 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by mali_milojica »

Sve sto na internetu pise o problemima 2.0 TDI motora ustvari pisu vlasnici talijanskih i francuskih auta. Sve sto teta google izbaci o tome vam je laz,fatamorgana :D
goran16v

#631 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Čekaj, o propasti i manama jednog motora o kojima čitav svijet bruji smiješ pričati samo ako ga imaš? Ma jašta. A kada se palamudi o Alfi na osnovu cijene i prodatih brojki, onda je to sasvim ok. :lol:
Upravo tako, iskustvo sa motorom i analiza prodajnih cifri su apsolutno nekompatibilne stvari, ali izgleda za neke je to u sferi kvantne fizike cim ih izjednacavaju!
Ravnajuci se po ovoj temi, na kojoj ti i tebi slicni smatraju kompetetnim, najvise kritika na racun 2,0 TDI motora imaju upravo oni koji nikad nisu imali taj motor! To je ta vasa forumska mudrost...
Last edited by goran16v on 05/11/2014 16:45, edited 1 time in total.
mali_milojica

#632 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by mali_milojica »

madner wrote:Realno, da ta Alfa ista valja imala bi prodaju bar ko Skoda.
Realno,da 100% sok od brusnice ista valja prodavao bi se kao Coca Cola :mrgreen:
prog321

#633 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by prog321 »

Ja sam imao tri Audija.
Nisam zadovoljan kvalitetom.
ime123

#634 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ime123 »

mali_milojica wrote:Sve sto na internetu pise o problemima 2.0 TDI motora ustvari pisu vlasnici talijanskih i francuskih auta. Sve sto teta google izbaci o tome vam je laz,fatamorgana :D
A opce poznata cinjenica u svijetu, koju su zasluzili generacijama, da su njemacka auta generalno najbolja je rezultat tajnih mocnih drustava koje djeluju u korist njemackih automobila i tako zavaravaju citav svijet, dok vas nekolicina pametnjakovica je otkrila sve tajne auto industrije :)
madner

#635 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by madner »

Jos kada bi ljudi uvazili da njihov Golf IV nije S klasa, te shodno tome nema pravo na te superlative, daleko bi dogurali.
ime123

#636 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ime123 »

madner wrote:Jos kada bi ljudi uvazili da njihov Golf IV nije S klasa, te shodno tome nema pravo na te superlative, daleko bi dogurali.
Ko je to rekao ? Cesto, u nedostatku argumenata ili zbog vlastite ogranicenosti ubacite ovakve tvrdnje, ili neke "duhovite" komentare
mali_milojica

#637 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by mali_milojica »

ime123 wrote:
mali_milojica wrote:Sve sto na internetu pise o problemima 2.0 TDI motora ustvari pisu vlasnici talijanskih i francuskih auta. Sve sto teta google izbaci o tome vam je laz,fatamorgana :D
A opce poznata cinjenica u svijetu, koju su zasluzili generacijama, da su njemacka auta generalno najbolja je rezultat tajnih mocnih drustava koje djeluju u korist njemackih automobila i tako zavaravaju citav svijet, dok vas nekolicina pametnjakovica je otkrila sve tajne auto industrije :)
Hocemo li ponovo?
Moze.
Nijemci ne prave najbolja auta na svijetu. Sto prije shvatis,lakse ce ti biti. Ne opiri se,manje ce boljeti.
ado-šampion

#638 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ado-šampion »

citroen xm wrote:Čekaj, o propasti i manama jednog motora o kojima :-) čitav svijet bruji smiješ pričati samo ako ga imaš? Ma jašta. A kada se palamudi o Alfi na osnovu cijene i prodatih brojki, onda je to sasvim ok. :lol:
Eto vidis, eto ti dokaz za sve sto sam ti pokusavao reci gore zinad. :-)

Citav svijet bruji da je Fiat smece. Je li Fiat smece? Ili o njemu smijes pricati samo ako ga imas? Isto pitanje za Citroen. I o njemu citav svijet bruji da je nepouzdan. Kako imas te dvostruke arsine bazirano na tome kako ti odgovara. Jos si uporan s tim, to je najgore. :-)
ime123

#639 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ime123 »

mali_milojica wrote: Hocemo li ponovo?
Moze.
Nijemci ne prave najbolja auta na svijetu. Sto prije shvatis,lakse ce ti biti. Ne opiri se,manje ce boljeti.
Znam da te bole cinjenice. Vjerujem da dobar dio tih kompleksa dolazi iz nemogucnosti kupovine novog/luksuznog njemackog auta.
mali_milojica

#640 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by mali_milojica »

Dobro,hajde mi pokazi njemacki auto koji je bolji od LaFerrarija?
ime123

#641 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ime123 »

mali_milojica wrote:Dobro,hajde mi pokazi njemacki auto koji je bolji od LaFerrarija?
Ides u krajnost. Ne mogu reci da je bolji, al da je auto iste klase i da je ravnopravan 918 spyder
mali_milojica

#642 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by mali_milojica »

ime123 wrote:
mali_milojica wrote:Dobro,hajde mi pokazi njemacki auto koji je bolji od LaFerrarija?
Ides u krajnost. Ne mogu reci da je bolji, al da je auto iste klase i da je ravnopravan 918 spyder
Ako kazes najbolji,onda se i ide u krajnost?
Tvoje misljenje postujem i 918 je genijalan auto,tu bih dodao i P1,ali citav svijet strucnjaka,kako ti volis reci,kaze da je LaFerrari trenutno top.
ime123

#643 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ime123 »

mali_milojica wrote: Ako kazes najbolji,onda se i ide u krajnost?
Tvoje misljenje postujem i 918 je genijalan auto,tu bih dodao i P1,ali citav svijet strucnjaka,kako ti volis reci,kaze da je LaFerrari trenutno top.
Znas na sta mislim. Mogu i ja pitati isto nadji mi auto brze od Buggatia (nemoj da neko kaze da je francusko djelo). Ta auta nikako ne mogu ulaziti u ovu pricu. Ali opet i pored genijalnog Ferraria, njemacka auto industrija je jaca od italijanske, mislim smijesno ih je poredit.
Last edited by ime123 on 05/11/2014 17:29, edited 1 time in total.
jefferson

#644 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by jefferson »

Bog vas ne moze pohvatat :lol:
Bakir1

#645 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by Bakir1 »

i poslije svega napisanog dosao sam do zakljucka, recimo ako se vrzmas po servisima i tu vidis pun klinac 1,9 i 2,0 motora koji su pojeli, ali pojeli bregaste i gdje postoji xy servisa koji samo prave aute sa njemackim dnk jer nemaju vremena ni potrebe a niti mogu naplatiti to, nisi relevantan da pricas o tome?
ili ako ti kolegi koji se razumije ko mara u krivi, kojem je zacepljen dpf spalio klip vozas auto majstoru a zatim trazis dijelove opet to ne pije vode.
ili ako ocu rodjenom odrzavas auto u smislu da se brines o ispravnosti istog opet nista.
ok, prvi vlasnici nahvalise 2,0 motor, ali prvi vlasnici, a takvih je pored gorana i rekla kazala na ovom forumu koliko?
procentualno u BiH je 15% takvih ostali su kupili polovan auto iz uvoza koji sigurno nije pazen i mazen i nije skupo placen, samim time sigurno ne i odrzavan kako treba kao u gorane tvom primjeru, oni za 2,0 kontaju da je 1,6 d iz dvojke.
mali milion je primjera losih auta ali ja jos nisam sreo vlasnika jtd ili cdti motora koji kune dan kada je kupio auto.
trenutno vozim 5 auta u svakom sam svaki dan pomalo.
redom
ford fiesta dizel
passat b5,5 tdi
passat b7 tdi sa dsg mjenjacem (3 puta vec radjen update)
touareg tdi
kia crdi

pored toga jos bruku auta sto sluzbeno sto privatno, da preprodajem automobile, ja sam svercer.
ne ukivajte ih vise u zvijezde ako Boga znate, trebate malo sjesti u jednog RR Evoqua, ili jednog CL-a ili jednog bmw 7.
jebo vas vise kante na osnovu kojih mozete tvrditi da je nesto najbolje

ps meni je ova fiesta iz 92 najbolji auto, ne kvari se, ne trosi puno, ne zakljucavam je nikako, ako me ko zagrebe to ne dozivljavam, jest njemac ali mi je najbolja :lol:
supercali

#646 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by supercali »

Suma sumarum nema moci kupiti auto skuplje od nekih 40000 sve preko su izuzeci
Warashii

#647 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by Warashii »

Nista ja vas vise ne kontam .
Bijase neka tema, doduse malo pogresnog naziva, ali mislim da je se mislilo kakva je kupovna moc gradjana BiH novih automobila.
A oni udarili po nekim BMW 7, Lamborghini, CL , Bugatti, RR i ne znam ti nija cega vec sve ne .
Daj mi samo recite koliko vi mislite da prosjecan stanovnik BiH moze da izdvoji novca za kupovinu novog automobila , ako znamo da je prosjecna plata 800 KM ?
Bakir1

#648 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by Bakir1 »

i sta kao taj prosjecan lik kupi auto od 5-8 hiljada, ili ako je malo etabiliran od 15-30 i dodje na forum i u superlativima govori o tom autu?
najbolje :lol:
lele
citroen xm

#649 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by citroen xm »

ado-šampion wrote:
citroen xm wrote:Čekaj, o propasti i manama jednog motora o kojima :-) čitav svijet bruji smiješ pričati samo ako ga imaš? Ma jašta. A kada se palamudi o Alfi na osnovu cijene i prodatih brojki, onda je to sasvim ok. :lol:
Eto vidis, eto ti dokaz za sve sto sam ti pokusavao reci gore zinad. :-)

Citav svijet bruji da je Fiat smece. Je li Fiat smece? Ili o njemu smijes pricati samo ako ga imas? Isto pitanje za Citroen. I o njemu citav svijet bruji da je nepouzdan. Kako imas te dvostruke arsine bazirano na tome kako ti odgovara. Jos si uporan s tim, to je najgore. :-)
Pa taj isti svijet kaže su HDI i JTD motori i bolji i pouzdaniji od TDI motora. I šta ćemo sada.
Ono što ti ne možeš da shvatiš jeste da nije isto kada o nečemu pričaju isto i vlasnici, majstori i da se pročitati na internetu, kao samo kada pročitaš nešto na internetu.
ime123

#650 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ime123 »

Bakir1 wrote: ne ukivajte ih vise u zvijezde ako Boga znate, trebate malo sjesti u jednog RR Evoqua, ili jednog CL-a ili jednog bmw 7.
Ili jednog A8 ?
Post Reply