Kupovna moć novog automobila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- dadoka84
#576 Re: Kupovna moć novog automobila
Koje je vozilo u pitanju.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#577 Re: Kupovna moć novog automobila
A da ne govorimo za 2.5 TDI koji je takodje bio motor godineime123 wrote:Tesko je pricati sa ogranicenim ljudimagoran16v wrote: Pa eto kad vec pitas, progugal da li Lambo koristi Audijevo FSI ubrizgavanje,
Niko ne spori cinjenicu da u Audiu bruji isti motor kao u Golfu, Octaviji ili Passatu, ali sta cemo onda s jednim Mercedesom u kojem bruji motor iz Clia ili jos radikalnije Sandera (da ne pminjem Citana koji je 100% Kangoo sa Merc zvijesdom) ili jednim BMW-om u kojem bruji motor iz Peugeota, jesu li oni premium proizvod?!?!?
I DSG i Audijev multitronic nisu isti mjenjaci
I koliko ja znam 2.0 tfsi je bio motor godine par godina zaredom, a da ne govorim sad za ovaj 2.5 tfsi
- dadoka84
#578 Re: Kupovna moć novog automobila
A sta tek reci za tdi 2.0 koji pije litar ulja na 1000km, i za koji u ovlastenom servisu tvrde da je to u normi, a na satu 20000
Da bi ubrzo pustio dusu i zavrsio na servisu cca 6000KM.
-
goran16v
#579 Re: Kupovna moć novog automobila
To je predpostavljam tvoj auto i price iz 1. ruke?dadoka84 wrote:A sta tek reci za tdi 2.0 koji pije litar ulja na 1000km, i za koji u ovlastenom servisu tvrde da je to u normi, a na satu 20000Da bi ubrzo pustio dusu i zavrsio na servisu cca 6000KM.
- johntra
#580 Re: Kupovna moć novog automobila
izvini, ali više ti ovdje braniš nešto što je, haman, neodbranjivo, nego što drugi seru o tom motoru...jbga, neki su to pročitali, neki čuli, neki i imali takav motor, ali sumnjam da iko od njih laže i izmišlja, kad je to jednostavno tako...goran16v wrote:
Ne ne znaci da te diskvalificirate sa teme ali znaci da su u raspravi sa nekim ko ima skoro 10 god neposrednog i svakodnevnog iskustva, tvoji "argumenti", ukljucujuci sve ono sto si doznao iz x-te ruke, foruma i googla, jako jako slabi.
Ja sam izraz "svojevremeno" namjerno upotrijebio da bi bio sto objektivniji jer to nije jedini problematicni VW-ov motor, svojevremeno je bio 2,0 TDI, danas je neki drugi.
Ne radi se ovdje samo o 2,o TDI motoru nego principu na kojem djeluju forumski strucnjaci, redovno su "najkompetentniji" oni koji o tome nemaju nikakvih iskustava nego upijaju tudje price.
-
goran16v
#581 Re: Kupovna moć novog automobila
Ja ne znam da je iko od ovih "sto sve znaju o tom motoru" na ovoj temi, ukljucujuci i tebe, i koji su mi vise puta objasnili da sam ja davnih dana trebao zamjeniti turbinu, dizne, zamajac, uljnu pumpu, glavu, sta sve ne, imao auto s tim motorom i to je poenta cijele price.johntra wrote:izvini, ali više ti ovdje braniš nešto što je, haman, neodbranjivo, nego što drugi seru o tom motoru...jbga, neki su to pročitali, neki čuli, neki i imali takav motor, ali sumnjam da iko od njih laže i izmišlja, kad je to jednostavno tako...goran16v wrote:
Ne ne znaci da te diskvalificirate sa teme ali znaci da su u raspravi sa nekim ko ima skoro 10 god neposrednog i svakodnevnog iskustva, tvoji "argumenti", ukljucujuci sve ono sto si doznao iz x-te ruke, foruma i googla, jako jako slabi.
Ja sam izraz "svojevremeno" namjerno upotrijebio da bi bio sto objektivniji jer to nije jedini problematicni VW-ov motor, svojevremeno je bio 2,0 TDI, danas je neki drugi.
Ne radi se ovdje samo o 2,o TDI motoru nego principu na kojem djeluju forumski strucnjaci, redovno su "najkompetentniji" oni koji o tome nemaju nikakvih iskustava nego upijaju tudje price.
- johntra
#582 Re: Kupovna moć novog automobila
Otkud ti znaš da nisu imali nekog bliskog ko je imao fakat taj problem? ne znam čemu toliko nepovjerenje...nisi ti jedini vlasnik tog motora...
-
NediM17
#583 Re: Kupovna moć novog automobila
Jos ce nas ovaj Goran ubijediti da je taj 2.0 TDI medju najboljim motorima ikad napravljenim, a ono krsina vece ne moze biti. 
Gorane, da rezimiramo, taj motor je krs i smece i ne znam kome ti ovdje nesto pokusavas dokazati.
Gorane, da rezimiramo, taj motor je krs i smece i ne znam kome ti ovdje nesto pokusavas dokazati.
-
goran16v
#584 Re: Kupovna moć novog automobila
Na ovoj temi cinimi se da jesam, ali izgleda da to nije prepreka da svi ostali izgleda imaju puno vise iskustva s njim!johntra wrote:Otkud ti znaš da nisu imali nekog bliskog ko je imao fakat taj problem? ne znam čemu toliko nepovjerenje...nisi ti jedini vlasnik tog motora...
Last edited by goran16v on 05/11/2014 12:10, edited 1 time in total.
-
goran16v
#585 Re: Kupovna moć novog automobila
Da rezimiramo s druge strane, ja te mogu ubjediti u sta hoces jer taj motor ne znas prepoznati ispod haube, a kamoli da znas je li krs ili nije.NediM17 wrote:Jos ce nas ovaj Goran ubijediti da je taj 2.0 TDI medju najboljim motorima ikad napravljenim, a ono krsina vece ne moze biti.
Ja to mogu dokazati sa 9 god i 155k km, cime to mozes dokazati, forumskim znanjem?
- TheHound
#586 Re: Kupovna moć novog automobila
Ha Ha Hagoran16v wrote: Ne nego mijenjam podizace prozora od po 700 KM/kom jer su im popucali limiteri krajnjeg polozaja, a nakon sto sam zamjenio usisnu granu, 2 x alternator, gl. kocioni cilindar. 2 x poklopce navigacije i audio uredjaja deformisanih od sunca, a sve to nako sto su mi objasnili ljubazno objasnili da za gresku na autom. mjenjacu i lupanje motora nema lijeka i to sve na uberturbokvalitetnom autu sa baklavom na haubi poslije 8 god i 130k km.
Dovez'o covjek Bentley na servis?
-
direstraits0078
#587 Re: Kupovna moć novog automobila
@16v
To maca, kaži him svima.
Šta ima veze što statistika VAG servisa kaže nešto drugo.
To maca, kaži him svima.
-
citroen xm
#588 Re: Kupovna moć novog automobila
Gorane, da se dogovorimo da na forumu komentarišeš samo nešto vezano za auta koja posjeduješ? Ostalo ništa. Može?
Vozio ja taj 2.0 TDI motor ili ne, imao ga ili ne, činjenica koju ja ne mogu dovoljno napljuvat, a ti odbraniti jeste da je taj 2.0 TDI motor najveće dizelsko đubre od prestanka proizvodnje Opelovih dizelaša u Kadetu. Ima mnogo dizelaša koji imaju određene probleme, ali ovome je sve problem.
Vozio ja taj 2.0 TDI motor ili ne, imao ga ili ne, činjenica koju ja ne mogu dovoljno napljuvat, a ti odbraniti jeste da je taj 2.0 TDI motor najveće dizelsko đubre od prestanka proizvodnje Opelovih dizelaša u Kadetu. Ima mnogo dizelaša koji imaju određene probleme, ali ovome je sve problem.
- dadoka84
#589 Re: Kupovna moć novog automobila
Od kolege auto, evo sjedi do mene. Crni passat karavan 2.0 tdi 140ks. Automobil je bio u garanciji, kupljen je ovdje i uredno je bio servisiran u ovlastenom servisu. Nije nikakva mahalska prica.goran16v wrote:To je predpostavljam tvoj auto i price iz 1. ruke?dadoka84 wrote:A sta tek reci za tdi 2.0 koji pije litar ulja na 1000km, i za koji u ovlastenom servisu tvrde da je to u normi, a na satu 20000Da bi ubrzo pustio dusu i zavrsio na servisu cca 6000KM.
Ja vozim megane II dci, a sluzbeno sam imao prilike obici pola evrope sa vw dizelima golf V (1.9) i VI (1.6), i sa njima nisam nikad imao problema barem sto se tice motora, imali su sitne nedostatke tipa pepeljara koja se nije mogla zatvoriti i problem na usisu zraka, plasticna zabica koja je drzala nije bila ok pa je dio usisa sa maske spadao. U firmi naravno postoji osoba koja je zaduzena za brigu o servisima.
Last edited by dadoka84 on 05/11/2014 13:18, edited 1 time in total.
-
NediM17
#590 Re: Kupovna moć novog automobila
Taman i da imam samo forumsko znanje (sto nije tacno, jer sam imao dodira sa tim motorom), zasto bih ja vjerovao tebi kao jednom jedinom covjeku koji tvrdi da je taj motor giga-mega-uber, a ne stotinama drugih forumasa koji proklinju dan kada su ga kupili? To ti jedini pametan, i jedini odrzavas auto kako treba, a ostali to ne umiju?goran16v wrote:Da rezimiramo s druge strane, ja te mogu ubjediti u sta hoces jer taj motor ne znas prepoznati ispod haube, a kamoli da znas je li krs ili nije.NediM17 wrote:Jos ce nas ovaj Goran ubijediti da je taj 2.0 TDI medju najboljim motorima ikad napravljenim, a ono krsina vece ne moze biti.
Ja to mogu dokazati sa 9 god i 155k km, cime to mozes dokazati, forumskim znanjem?
Tjesi se i dalje ti da je taj motor vrh autoindustrije, zaplakaces jednom kada te negdje ostavi.
-
ado-šampion
#591 Re: Kupovna moć novog automobila
Ja se bojim da vise proklinju oni koji ga nisu kupili, nego oni koji su kupili.
Jedna stvar koju smo zakljucili na ovoj temi jer da problemi pojedinih auta zapravo vise nerviraju ljude okolo, nego njih same koji su pljunuli 45-50-60 k i vise.
Jedna stvar koju smo zakljucili na ovoj temi jer da problemi pojedinih auta zapravo vise nerviraju ljude okolo, nego njih same koji su pljunuli 45-50-60 k i vise.
-
NediM17
#592 Re: Kupovna moć novog automobila
Ti koji su pljunuli tolike pare za smece se moraju tjesiti kako to i nije tako lose.ado-šampion wrote:Ja se bojim da vise proklinju oni koji ga nisu kupili, nego oni koji su kupili.![]()
-
rekla-kazala
#593 Re: Kupovna moć novog automobila
Imao, golfa V sa motorom 1.9 TDI 105 KS i golfa V sa motorom 2.0 TDI 140 KS. Ovaj 1.9 je odličan, tih, štedljiv 80.000 km bez problema. Prodao čovjeku ( prevoznik) koji ga je čipovao i napravio boga pitaj koliko km i bio zadovoljan. Motor 2.0 TDI bučan, uzimao u prosjeku litar više nego 1.9 TDI ali je išao ko lud. Nikakvih problema. Brat imao pasata 2006. god. 2.0 TDI 140 KS, napravio s njim za tri godine 170.000 km i prodao ga čovjeku koji je toliko bio zadovoljan da je sad ponovo kupio auto od njeg. Sad vozim opela 1.9 CDTI, 6 godina mu, napravio 82.000 KM i nikakvih problema osim čišćenja EGR-a. Na tehničkom mi rekoše da su amortizeri ko novi, koči ko prvog dana, ni kapi ulja ne troši,..
Hoću da kažem da je uglavnom do vozača. Ako redovno mjenjam filtere, sipam najkvalitetnije ulje, vozim hladno auto do 3000 obrtaja normalno da će i ono bolje da služi. Čini mi se da i poslije pranja ljepše radi i bolje ide.
Hoću da kažem da je uglavnom do vozača. Ako redovno mjenjam filtere, sipam najkvalitetnije ulje, vozim hladno auto do 3000 obrtaja normalno da će i ono bolje da služi. Čini mi se da i poslije pranja ljepše radi i bolje ide.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#594 Re: Kupovna moć novog automobila
Zaklinjati se u 2.0 TDI i od njega praviti nesto uber,pametovati i braniti neodbranjivo,a u isto vrijeme mjenjati ulje na pola predvidjenog intervala je licemjerje na kub.
-
NediM17
#595 Re: Kupovna moć novog automobila
mali_milojica wrote:Zaklinjati se u 2.0 TDI i od njega praviti nesto uber,pametovati i braniti neodbranjivo,a u isto vrijeme mjenjati ulje na pola predvidjenog intervala je licemjerje na kub.
-
goran16v
#596 Re: Kupovna moć novog automobila
Taj Bentley nije nista drugo nego uberturbohiperkvalitetni Renault Grand Espace 2,2 dCi Priviledge. Kad obicno podizac kosta toliko sad zamisli i saberi koliko kosta ovo ostalo i koliko je vlasnik sretan sto ima Renaulta!TheHound wrote:Ha Ha Hagoran16v wrote: Ne nego mijenjam podizace prozora od po 700 KM/kom jer su im popucali limiteri krajnjeg polozaja, a nakon sto sam zamjenio usisnu granu, 2 x alternator, gl. kocioni cilindar. 2 x poklopce navigacije i audio uredjaja deformisanih od sunca, a sve to nako sto su mi objasnili ljubazno objasnili da za gresku na autom. mjenjacu i lupanje motora nema lijeka i to sve na uberturbokvalitetnom autu sa baklavom na haubi poslije 8 god i 130k km.
Dovez'o covjek Bentley na servis?
-
goran16v
#597 Re: Kupovna moć novog automobila
Ne da samo ga proklinju sto ga nisu kupili/imaju nego imaju vise neoporedivo vise iskustva od ovih sto jesu!ado-šampion wrote:Ja se bojim da vise proklinju oni koji ga nisu kupili, nego oni koji su kupili.![]()
-
goran16v
#598 Re: Kupovna moć novog automobila
Ma sta ti znas sta vozio, sad ce sve da ti objasne ovi sto nikad u takav auto sjeli nisu!rekla-kazala wrote:Imao, golfa V sa motorom 1.9 TDI 105 KS i golfa V sa motorom 2.0 TDI 140 KS. Ovaj 1.9 je odličan, tih, štedljiv 80.000 km bez problema. Prodao čovjeku ( prevoznik) koji ga je čipovao i napravio boga pitaj koliko km i bio zadovoljan. Motor 2.0 TDI bučan, uzimao u prosjeku litar više nego 1.9 TDI ali je išao ko lud. Nikakvih problema. Brat imao pasata 2006. god. 2.0 TDI 140 KS, napravio s njim za tri godine 170.000 km i prodao ga čovjeku koji je toliko bio zadovoljan da je sad ponovo kupio auto od njeg. Sad vozim opela 1.9 CDTI, 6 godina mu, napravio 82.000 KM i nikakvih problema osim čišćenja EGR-a. Na tehničkom mi rekoše da su amortizeri ko novi, koči ko prvog dana, ni kapi ulja ne troši,..
- johntra
#599 Re: Kupovna moć novog automobila
goran16v wrote:
Taj Bentley nije nista drugo nego uberturbohiperkvalitetni Renault Grand Espace 2,2 dCi Priviledge. Kad obicno podizac kosta toliko sad zamisli i saberi koliko kosta ovo ostalo i koliko je vlasnik sretan sto ima Renaulta!
sve ok, ali me zanima kako se to samo tom liku izvitoperile plastike u tom Espaceu? Pun ih hepek ima po oglasima sa navigacijom i koliko vidim svakom je plastika ok...možda ga ovi ne vade iz garaže nikako?
- corsa
#600 Re: Kupovna moć novog automobila
Jos ce reci da je sve to rekla-kazala prica!goran16v wrote:Ma sta ti znas sta vozio, sad ce sve da ti objasne ovi sto nikad u takav auto sjeli nisu!rekla-kazala wrote:Imao, golfa V sa motorom 1.9 TDI 105 KS i golfa V sa motorom 2.0 TDI 140 KS. Ovaj 1.9 je odličan, tih, štedljiv 80.000 km bez problema. Prodao čovjeku ( prevoznik) koji ga je čipovao i napravio boga pitaj koliko km i bio zadovoljan. Motor 2.0 TDI bučan, uzimao u prosjeku litar više nego 1.9 TDI ali je išao ko lud. Nikakvih problema. Brat imao pasata 2006. god. 2.0 TDI 140 KS, napravio s njim za tri godine 170.000 km i prodao ga čovjeku koji je toliko bio zadovoljan da je sad ponovo kupio auto od njeg. Sad vozim opela 1.9 CDTI, 6 godina mu, napravio 82.000 KM i nikakvih problema osim čišćenja EGR-a. Na tehničkom mi rekoše da su amortizeri ko novi, koči ko prvog dana, ni kapi ulja ne troši,..