Kupovna moć novog automobila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#426 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by citroen xm »

Toyota; Honda i ostali Japanci su se dokazali i prije i odlično prodavali kao i sada, a ovo su Luksuzni brendovi koji se takođe odlično prodaju. Tako da...
madner

#427 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by madner »

Tako da bi trebao pogledati njihov udio u trzistu, cijene i profit po jedinici.
citroen xm

#428 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by citroen xm »

Pusti sad profit. To što ne mlati svako po ušima ne mora značiti da ne valja.

Oni su cijenjeni, dobro prodavani(ovo mi nikad nije igralo ulogu, ali eto kad se već dosta ljudi ovde hvata toga) i veoma pouzdani, a taj status tamo nemaju Njemci.
madner

#429 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by madner »

Dakle ako Mercedes proda 5x vise S klase od Lexusa LS, zaradi duplo vise po autu, to je znak da je zapravo Lexus tu negdje sa Mercedesom sa reputacijom. :roll:
Last edited by madner on 04/11/2014 13:48, edited 1 time in total.
Bakir1

#430 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by Bakir1 »

jao priloga od njemacke televizije jao, inace da je neko drugi napravio bio bi narucen da se potuce konkurencija.
sta kazu za dsg?
:lol:
http://www.myvideo.de/watch/8483234/Der ... teuer_Auto
rekla-kazala

#431 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by rekla-kazala »

Bez veze je pljuvati po Nijemcima, istina drugi ih sustižu ali još uvijek ne vidjeh šeika koji u garaži drži japanska ili francuska auta.
Nedavno gledam ovaj test:

šta reći,... ja bolje ne bi tražio.
Warashii

#432 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by Warashii »

Jbga ljudi opet vi idete tamo gdje nema rjesenja .
Nije bit koje auto valja a koje ne valja, ovamo se neka auta za taksi vozila spominju a kakav nam je standard skoro bi se trebalo u riksama taksirati .
Ja sam samo stava da ja da kupujem novo ne bi nikad dao 25 000 KM za polovnjaka pa bio on to Mercedes, Audi il neki drugi brand jer ja ne spadam u tu katergoriju a tako i dobar dio stanovnistva . To su premium vozila kao i srednja visa klasa auta koja su iz, vjerujem dobrih, razloga dospjela na nase trziste iz Njemacke, Austrije ili Italije . NE znam tacne cijene ali je moja racunica bilo sta drugo tipa Fiesta, Corsa, Duster, Kia, Hyundai ma sve ( osim maple i slicnih ) do 25 000KM je relanost naseg velikog dijela vozaca.
E sad druga je stvar sto je nekog stid voziti novog Dustera u odnosu na polovno auto iste vrijednosti, a cinjenica je da je u 90% slucajeva to samo ego vise nego li nesto drugo . Pa jbte ne sjecam se kada sam vidio vise polovnih kabrioleta nego li zadnje dvije godine u BiH, ko da smo Kalifornija a ne BiH sa mozda par mjeseci extra vremena. I sta je tu u pitanju? Klincenje i nista drugo .
rekla-kazala

#433 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by rekla-kazala »

Evo koliko tržišta premium klase poklapaju Nijemci:
Izraženo u hiljadama/000
Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#434 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by bitanga_sa_otesa »

@ warashii u pitanju je sta ce komsije rec :lol: :lol:
madner

#435 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by madner »

Cuj ego voziti normalno auto umjesto sklepotina.
sema911s

#436 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by sema911s »

citras ko sto znas ti veliko seriski motori su dobri koliko je smjena raspolozena,.

RR-vlasnik BMW
infinity odjeljak nisana malo luksuzniji ili ti ga nastali da bi se lakse probili na americko trziste, a americki mentalitet znas njih i ljubav prema domovini
(razlika izmedju fx35 i murana u plastikama )

lexus isto ko infinity luksuzni odjeljak firme da bi se ugodilo amerikancima,. kasnije prerasatao u samostalnu firmu pod kapom toyota

acura ista prica najbolji primjerak legend

da su japsnki proizvodjaci mogli 70-80 uci na americko trziste kako su planirali sa malim avtima lexus, acura, infinity nebi ni nastali ali amerikanac ko amerikanac

dal je hundayi cjenjeni ti neznas dok ne odes u cemeriku i mogu ti reci da nije istina to sto kazes, hundahi ipak vozi sirotinja koja bbi da je malo fensyy,. nazor se protegli i kupili nesto sto nije gasguzler,. pa koriste povlastice pri registraciji, ili oni ljudi koji bi da su u trendu pa ganjaju taj trend da dobiju vise za svoje pare.,. i taj vw nije nesto ali je iznad korejacaa

a da li je tdi dobar motor ili nije navedi jedan dizelski agregat koji je dobar,. da nije imao kvarova(bez atmo dizelasa)
supercali

#437 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by supercali »

Voznja kabrioleta nije klincenje nego uzitak
Fora je samo koliko njih se odrzava
Evo ja vozim kabrioleta davno istekla garancija a jos uvijek vozim u ovlasteni servis
Doduse nedavno je taj servis izgubio status ovlasteni pa sad ne znam
U pitanju je pezo i dedovic
TheHound

#438 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by TheHound »

Warashii wrote:Jbga ljudi opet vi idete tamo gdje nema rjesenja .
Nije bit koje auto valja a koje ne valja, ovamo se neka auta za taksi vozila spominju a kakav nam je standard skoro bi se trebalo u riksama taksirati .
Ja sam samo stava da ja da kupujem novo ne bi nikad dao 25 000 KM za polovnjaka pa bio on to Mercedes, Audi il neki drugi brand jer ja ne spadam u tu katergoriju a tako i dobar dio stanovnistva . To su premium vozila kao i srednja visa klasa auta koja su iz, vjerujem dobrih, razloga dospjela na nase trziste iz Njemacke, Austrije ili Italije . NE znam tacne cijene ali je moja racunica bilo sta drugo tipa Fiesta, Corsa, Duster, Kia, Hyundai ma sve ( osim maple i slicnih ) do 25 000KM je relanost naseg velikog dijela vozaca.
E sad druga je stvar sto je nekog stid voziti novog Dustera u odnosu na polovno auto iste vrijednosti, a cinjenica je da je u 90% slucajeva to samo ego vise nego li nesto drugo . Pa jbte ne sjecam se kada sam vidio vise polovnih kabrioleta nego li zadnje dvije godine u BiH, ko da smo Kalifornija a ne BiH sa mozda par mjeseci extra vremena. I sta je tu u pitanju? Klincenje i nista drugo .
Ja sam stava da nikad ne bih dao 25.000KM za Fiestu, Corsu itd. Radije bih kupio polovnu za 12.000KM ako vec ne mogu odrzavati neko auto vece klase. Meni auto nije konzerva koja sluzi da odem od tacke A do tacke B, nego nesto sto je cejf i u sta mi nije zao ulagati pare ako znam da cu tako produziti vijek trajanja autu.
citroen xm

#439 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by citroen xm »

Ja koliko ispisaste, ko će sve citirati, ne mogu vala. :D

@Mander
Pričamo o Američkom tržištu, a ne svijetu. S klasa se prodaje na svim tržištima, Lexus ne.

@rekla-kazala

Niko ne potcjenjuje Njemce, a ni šeici ti nisu neko mjerilo.

@Sema

Daj ba, kakve smjene. Pa onda kod 2.0 TDI motora sve su smjene spavale. :D
I da, činjenica je da Hyundai u Americi vozi obična siromašna raja, ali ista klasa vozi i VW tako da. Golfu je takođe smiješna cijena tamo.
Warashii

#440 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by Warashii »

madner wrote:Cuj ego voziti normalno auto umjesto sklepotina.
Sta je normalno? Auto koje je preslo 250 000 km ili novo auto koje god od onih sto sam naveo? Kako je to normalno :-) ?
Mada opet kazem i to mi je ok, to je tvoje misljenje, tvoj novac i na kraju krajeva tvoj auto .
sema911s

#441 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by sema911s »

the hound neki ljudi nekontaju, vode se onom nek je auto novo pa makar to bio i citroen ,

a kada treba negdje na put krenut i ubacit kolica,sjedilicu, igracke, pelene, tada se ceska po glavi i konta sta od igracki da ostavi i koje dijete ne ide sa njima na put(ok ima i mrsave djece pa se mogu stisnut)

evo gledam sebe nas je 5 i da stanemo u neko novo auto za 25000 nema sanse,.,

citras to sam malo povezao sa svojim poslom gdje uvjek nam nocna smjena podbaci,., a golf je jeftin jer se neki sklapaju tamo i moraju se borit sa focus, i slicnima pogledj cijenu focusa u americi i ovdje,.

de reci koji to dizel nije imao problema,., vaw zanmo koje probleme, cemo bit realni i zvuci i ostale
Last edited by sema911s on 04/11/2014 14:26, edited 1 time in total.
Warashii

#442 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by Warashii »

sema911s wrote:the hound neki ljudi nekontaju, vode se onom nek je auto novo pa makar to bio i citroen ,

a kada treba negdje na put krenut i ubacit kolica,sjedilicu, igracke, pelene, tada se ceska po glavi i konta sta od igracki da ostavi i koje dijete ne ide sa njima na put(ok ima i mrsave djece pa se mogu stisnut)

Joj ovo .
Sta je ljudi odraslo uz ficu, peglicu ili yugi a danas ne moze se na kraj izaci ni s Fiestom .
Bakir1

#443 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by Bakir1 »

http://www.dacia.ba/download/cjenovnik_ ... dgy_ba.pdf
eto sema mozes povuci i punicu i svastiku i svih vas 5 :D
@warashi :thumbup: prvo sa ficom pa sa r4, sa stvarima u fulu se islo na more ko ista
sema911s

#444 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by sema911s »

Warashii wrote:
sema911s wrote:the hound neki ljudi nekontaju, vode se onom nek je auto novo pa makar to bio i citroen ,

Joj ovo .
Sta je ljudi odraslo uz ficu, peglicu ili yugi a danas ne moze se na kraj izaci ni s Fiestom .
prije smo se lakse zadovoljavali, danas svi hoce nesto,.ako imas djecu probaj im uskratit pc, televicziju, telefone, call of duity, neke termine plivanja(ja naucio na miljackoj) oni moraju neke instruktore, igraju fudbala a ako uleti pcela na teren trener prekida trening zbog opasnosti( a svi smo bar po jednom lomili desnu nogu)
sema911s

#445 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by sema911s »

Bakir1 wrote:http://www.dacia.ba/download/cjenovnik_ ... dgy_ba.pdf
eto sema mozes povuci i punicu i svastiku i svih vas 5 :D
@warashi :thumbup: prvo sa ficom pa sa r4, sa stvarima u fulu se islo na more ko ista
jbga bake imam samo 20,000km,.,koliko me ovo sadasnje izaslo
Bakir1

#446 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by Bakir1 »

jel bi 25 ili 20 :D
sema911s

#447 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by sema911s »

Bakir1 wrote:jel bi 25 ili 20 :D
5 se popilo suti nemoj nikome recii
Bakir1

#448 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by Bakir1 »

salu na stranu ali da li je iko od vas vidio mercedes benz citan-a, treba li reci koji je to auto zaista?
madner

#449 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by madner »

Za 25000 se moze naci automobil vece klase koji nije presao ni pola od 250 000. Automobil koji nije nusprodukt Clija, gdje se razvoj nije zaustavio prije 10 godina kako bi troskovi bili sto nizi.

Dakle dobijas tehnicki novije, bolje opremljeno vozilo, koje je malo manje pouzdano jer ima stvari koje ovaj nema.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#450 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by mali_milojica »

ado-šampion wrote:
Sve ja to haveru znam vjerovatno i bolje od tebe. Nemoj biti naivan. Dizne jesu bile problem, kao i polozaj uljne pumpe koji je povlacio druge probleme, ukljucujuci i turbinu. Turbine svakako ne radi svaki proizvodjac za sebe nego ih dobavljaju od 2-3 dobavljaca, kvacila isto. Plivajuci zamajac je potrosna roba na svakom autu s motorom s velikim obrtnim momentom. Iako su na VWima crkavali ranije nego na drugim (niko ne kaze da nije tako), sve je to na ovom i slicnim forumima dignuto u nebesa od raznih hejtera koji nemaju zivota nikako, samo gledaju kolika je kome kuca, kakvo je kome auto, analiziraju kakva je psiha onog sto voza dobro auto, ili je kupio radi kosmija, ili je lopov, ili nema nista u frizideru. Jedva cekaju neku temu o problemima na VW i TDI da zadovolje sve komplekse. Samo naivni padaju na te price.

Koji taksisti su dokaz? Jedna taksista je NAVEDEN na ovom forumu s Dacijom od 800 k, odmah se masa hejtera na ovoj temi primila bez i da provjeri informaciju jer im lezi za njihov trip i njihovu pricu. Odmah ih mozes prepoznati. Otvori mobile.de imas Fiata koji su presli milion, danas to ne znaci nista. Mogu misliti kakav je taj Fiat nakon milion kad mu je unutra simfonija na 100 hiljada. :-)

Nikakva svercerska, otidji u dobre auto kuce, koje uvoze auta s vana skinuta s lizinga, a koja su dobro zacijenjena, ili auta koje ljudi sebi uvoze privatno. Pa pogledaj kakva su to auta. Pusti se price o autima koja su uvezena sa 700 hiljada pa spustena na 150, jer Bosanac hoce dobro za male pare, pa su mu auta s realnom kilometrazom koja se uvoze s vana preskupa i pljacka.
To da su sva polovna auta ista i novo je novo, to je suplja samo takva, i to pricaju oni koji ne mogu sebi priustiti bolje od rage stare 20 i kusur godina, pa im je lakse svariti tako sto okolo pricaju da je sve polovno smece, a samo novo je auto. Kako da ne.

I da, danas niko ne pravi losa auta, ali svabe prave najbolja. Dokaz? Prodaja na evropskom trzistu koje je najzahtjevnije. Drugi dokaz: BMW, Mercedes, Audi. Osim sacice ovih sto ih prate, koji su svakako daleko iza njih, u visokoj srednjoj klasi nemaju nikakvu konkurenciju. Da ne idem na limuzine visoke klase, ili R8, i8, itd, itd, sav luksuz koji njemacki proizvodjaci mogu sebi priustiti i opet biti u plusu, to dovoljno govori. Treci dokaz: Relevantni testovi. Njemacka auto-industrija je broj 1 na svijetu (uvijek je i bila) i za to postoje jasni pokazatelji. Osim ako je jasan pokazatelj prica "buraz ja imao Pezoa, vjeruj bolji od Golfa", ili "sve je to reklama".
Prvi dokaz. Je li Evropa neki reper? Je li se auta prodaju samo u Europi? Ostali jos uvijek na konjima jasu?
Drugi dokaz. Limuzina visoke klase koja moze stati uz bok bilo kojem Njemackom. Lexus LS,Maserati QuatrroPorte. U SVAKOM POGLEDU.
Audi R8? :lol: Pa to ne moze stati u ravan sa Nissanom,a ne sa Ferrarijem.
Ocito si prespavao par dana,ali koliko znam KINA je postala najveci proizvođac automobila :D (naravno sala)
Treci dokaz. Svi relevantni testovi o kvarljivosti pokazuju da Svabe ne prave najbolja auta.
Last edited by mali_milojica on 04/11/2014 15:12, edited 1 time in total.
Post Reply