Kupovinom benzina finansirate nacionalne stranke!!
-
The_Fluid
#1 Kupovinom benzina finansirate nacionalne stranke!!
Odavno se sumnjalo da se upravo u gorivu krije tajna milionskim donacijama nacionalnim strankama, no nakon posljednje, strogo povjerljive, kontrole, finansiranja izgradnje dionice autoputa od skretanja za Ilijas/Brezu do skretanja za Visoko, medjunarodne institucije dosle su do frapantnih otkrica!!!
Iz novca predvidjenog za izgradnju, odrzavanje i planiranje puteva finansiraju se nacionalne stranke: SDA, HDZ i SDS!!
Utvrdjeno je da su prikazani troskovi za prvih nekoliko kilometara, znaci ne za cijelu dionicu, premasili 7 miliona maraka!!
Sumnjivo je zvucalo, u izvjestaju izvodjaca radova, da su naisli na nepredvidjene troskove te da je zbog toga doslo do rapidnog povecanja troskova.
Paralelno sa ovim, medjunarodne institucije predvodjene OHR-om, otkrile su da su stvarni troskovi deset puta manji, znaci ni nepun milion KM.
Da bi prikrili malverzacije, koje je svaka od tri direkcije za puteve, nenadano su svi poceli sa usminkavanjem cesta unutar svog regiona, otuda i ogromna kolicina radova u Sarajevu u jesen, i ogroman broj radova svuda po Bosni i Hercegovini.
Iz novca predvidjenog za izgradnju, odrzavanje i planiranje puteva finansiraju se nacionalne stranke: SDA, HDZ i SDS!!
Utvrdjeno je da su prikazani troskovi za prvih nekoliko kilometara, znaci ne za cijelu dionicu, premasili 7 miliona maraka!!
Sumnjivo je zvucalo, u izvjestaju izvodjaca radova, da su naisli na nepredvidjene troskove te da je zbog toga doslo do rapidnog povecanja troskova.
Paralelno sa ovim, medjunarodne institucije predvodjene OHR-om, otkrile su da su stvarni troskovi deset puta manji, znaci ni nepun milion KM.
Da bi prikrili malverzacije, koje je svaka od tri direkcije za puteve, nenadano su svi poceli sa usminkavanjem cesta unutar svog regiona, otuda i ogromna kolicina radova u Sarajevu u jesen, i ogroman broj radova svuda po Bosni i Hercegovini.
Last edited by The_Fluid on 29/09/2005 10:28, edited 1 time in total.
-
Zadig
Zamolio bih sve birace da na sljedecim izborima glasaju ZA BILO KOJU OD NACIONALNIH STRANAKA, JER JE EVIDENTNO POTPUNO SVEJEDNO KOJA CE DOBITI KOLIKO GLASOVA, JER SVE ONE ZAJEDNO U BRATSTVU I JEDINSTVU UCESTVUJU U KOLEKTIVNOM SILOVANJU OVE VEC DEBELO IZJEBANE ZEMLJE....
pa ovo vise nema smisla, sta je sljedece?
Da kradu dijecu iz bolnica i prodaju na zapad, ili da trguju bijelim robljem...
-
virgo
to se fino kaže...
dabogda im za lijeka trebalo Mad Mad Mad Mad ...a lijeka ne našli... Mad Mad Mad Mad
možda sam malo bezobrazna, sa ovom rečenicom, ali sam iz dana u dan ogorčenija na svijet i stvari koje viđam oko sebe....
Teško kune majka Jugovića, tešku kune ... kila vune... bla bla...
A da probaš sa defloracijom
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
i ja vozim dizel, a poenta je bila metaforichna
:D:D
ima li iko link od novog izbornog zakona?
znam ljude koji su na pretproslim izborima sami sebe kadnidovali kao nezavisne kadnidate, dobiju 5 milja od izborne komisije za kampanju i onda se ispale...
a po novom, ako je istina, nezavisni sada moraju uplatiti 5 ili 10 milja da bi ucestvovali...
samo kome??
znam ljude koji su na pretproslim izborima sami sebe kadnidovali kao nezavisne kadnidate, dobiju 5 milja od izborne komisije za kampanju i onda se ispale...
a po novom, ako je istina, nezavisni sada moraju uplatiti 5 ili 10 milja da bi ucestvovali...
samo kome??
- flora.sa
izvini virgo, nisam čitala jugoviće...virgo wrote:to se fino kaže...
dabogda im za lijeka trebalo Mad Mad Mad Mad ...a lijeka ne našli... Mad Mad Mad Mad
možda sam malo bezobrazna, sa ovom rečenicom, ali sam iz dana u dan ogorčenija na svijet i stvari koje viđam oko sebe....
A da probaš sa defloracijom
- Fair Life
Zadig wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zamolio bih sve birace da na sljedecim izborima glasaju ZA BILO KOJU OD NACIONALNIH STRANAKA, JER JE EVIDENTNO POTPUNO SVEJEDNO KOJA CE DOBITI KOLIKO GLASOVA, JER SVE ONE ZAJEDNO U BRATSTVU I JEDINSTVU UCESTVUJU U KOLEKTIVNOM SILOVANJU OVE VEC DEBELO IZJEBANE ZEMLJE....
pa ovo vise nema smisla, sta je sljedece?
Da kradu dijecu iz bolnica i prodaju na zapad, ili da trguju bijelim robljem...

-
virgo
virgo (citat):
Citat:
to se fino kaže...
A da probaš sa defloracijom Confused
izvini virgo, nisam čitala jugoviće... Very Happy
Onda ti je rano za defloraciju. Jugoviće ćeš čitati u osmom.
- flora.sa
virgo wrote:virgo (citat):
Citat:
to se fino kaže...
A da probaš sa defloracijom Confused
izvini virgo, nisam čitala jugoviće... Very Happy
Onda ti je rano za defloraciju. Jugoviće ćeš čitati u osmom.![]()
a neeee...to nije po našem planu i programu...
hvala što se brineš o mojoj...
no vratimo se na temu....
-
The_Fluid
mIRCerka wrote:i ja vozim dizel, a poenta je bila metaforichna:D:D
samo kome??
Sve o izborima i oko istih, ukljucujuci trebalo bi da mozes pronaci na http://www.izbori.ba