KUPOVINA ZEMLJIŠTA ZA SOS AZIL

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Cober

#1 KUPOVINA ZEMLJIŠTA ZA SOS AZIL

Post by Cober »

Najvjerovatnije zahvaljujući Pashinoj eksponiranosti u medijima, ponovo privukli pozornost u ostalim zemljama rad SOS-a, pojavio su dobronamjerni pojedinac, Nijemac voljan da financira kupovinu zemljišta za azil. Molim vas da, ukoliko ste dobronamjerni i posjedujete ozbiljne informacije oko zemljišta POGODNOG za tu namjenu iste proslijedite putem foruma ili telefona 033/651-435 Velji ili meni. Zemljište mora da bude izvan stambenih objekata, vodozaštitnih zona i slično. Takođe, iako van grada, treba da ima dobar pristup, možda i potok, ili mogućnost uvođenja vode i struje, te dobru vezu javnim prevozom što je neophodno ako očekukemo ikakvu pomoć volontera koji bi tu svakodnevno dolazili iz grada. Tražena površina je od oko 10.000 m2, možda više ili manje, ovisno od cijene.

Hvala, i unaprijed molim moderatora da briše svako začatavanje koje nama veze sa temom u naslovu.
Last edited by Cober on 27/07/2007 08:44, edited 1 time in total.
kiseljak

Post by kiseljak »

Cober,sta mislis da se pretraze svi oglasi u kojima se prodaju zemljista ?
darius_maximus

#3 Re: KUPOVINA ZEMLJIŠTA ZA SOS AZIL

Post by darius_maximus »

Cober wrote:Najvjerovatnije zahvaljujući Pashinoj eksponiranosti u medijima, ponovo privukli pozornost u ostalim zemljama rad SOS-a, pojavio su dobronamjerni pojedinac, Nijemac voljan da financira kupovinu zemljišta za azil. Molim vas da, ukoliko ste dobronamjerni i posjedujete ozbiljne informacije oko zemljišta POGODNOG za tu namjenu iste proslijedite putem foruma ili telefona 033/651-435 Velji ili meni. Zemljište mora da bude izvan stambenih objekata, vodozaštitnih zona i slično. Takođe, iako van grada, treba da ima dobar pristup, možda i potok, ili mogućnost uvođenja vode i struje, te dobru vezu javnim prevozom što je neophodno ako očekukemo ikakvu pomoć volontera koji bi tu svakodnevno dolazili iz grada. Tražena površina je od bar 1.000 m2 ili više dunuma, ovisno od cijene.

Hvala, i unaprijed molim moderatora da briše svako začatavanje koje nama veze sa temom u naslovu.
Do koliko para idemo? Samo okvirno, ne tražim finansijski izvještaj... :D
Skyfox

Post by Skyfox »

Ovo bi bilo super ako uspije...
dizzy_devil

Post by dizzy_devil »

Ajmeeee SUPEEEEEEEEEEER!!!!!!! da stvarno, do koliko love???? kupim ja oglase u petak pa sve sto nadjem objavicu ovdje
JOOOOOJ KAKO BI TO BILO DOBRO!!!! ovo nas je dragi Bogi(i dobri Njemac :D )pogledao, jer se ovako nesto nece bas susresti svaki dan, sad ovo stvarno treba iskoristiti, ajmo ljudi raspitujte se kod prijatelja, komsija, ja nemam nikog tako da prodaje ali kupim novine i postam sve sto nadjem!!!!
Cober

Post by Cober »

kiseljak wrote:Cober,sta mislis da se pretraze svi oglasi u kojima se prodaju zemljista ?
1. Pa naravno da već pretražujemo oglase, ovo na ovom podforumu je dodatni poziv za pomoć jer to zahtijeva puno posla poziva i obilazaka, tako da ako neko želi može takođe zvati, provjeravati i obići ODGOVARA LI GORE NAVEDENIM USLOVIMA, te nam javiti eventualnu lokaciju koju je obišao a ODGOVARA traženim uslovima. Oglasa za prodaju zemljišta ima na stotine, tako da ni fizički ne možemo zvati a kamoli obilaziti toliko lokacija da izađemo u susret prodavaču i da bismo tek tada ustanovili da su neadekvatne.

2. Cijena nije formirana, to je stvar ponude šta uspijemo da nađemo i predložimo, za sada postoji samo dobra volja jednog Nijemca da financira kupovinu. Naravno da neke eventualno nenormalno visoke financijske prijedloge vjerovatno neće ni razmatrati. Sve je ovo za SOS i psiće i veoma hitno jer je prijedlog sada aktuelan.

p.s.
Naravno hvala svima koji se uključe i koji nam jave za adekvatnu lokaciju, a obilazak i svaka priča o onome što ne odgovara traženim uslovima je samo dodatno opterećenje.
dizzy_devil

Post by dizzy_devil »

Ja uzimam u petak oglae i kako nemam auta mogu jedino zvati ono nesto sto se cini adekvatno, pa barem toliko..

p.s. Cober, jednom mi je cika Veljo pricao, je li ono mora biti to zemljiste udaljeno 400m od najblizeg stambenog objekta ili sam ja to nesto :?
Cober

Post by Cober »

dizzy_devil wrote:Ja uzimam u petak oglae i kako nemam auta mogu jedino zvati ono nesto sto se cini adekvatno, pa barem toliko..

p.s. Cober, jednom mi je cika Veljo pricao, je li ono mora biti to zemljiste udaljeno 400m od najblizeg stambenog objekta ili sam ja to nesto :?
Jeste, po urbanističkim uslovima, da bi se dobila urbanistička i građevinska dozvola za izgradnju objekta, azil za pse mora biti udaljen najmanje 400m od susjednog stambenog objekta. To praktično znači da u krugu radijusa od 800 metara ne smije postojati objekat. Takva idealna površina ne postoji u Kantonu Sarajevo, osim na Betaniji kada je azil ušao u regulacioni plan i SOS svojevremeno uradio projekat i dobio pravosnažnu urbanističku saglasnost, o čemu je ranije više pisano na ovom podforumu pod raznim temama. Zbog toga namjerno ovdje nisam naveo taj podatak ovdje kao striktno ograničavajući, jer ser nadam da ćemo nešto uspjeti i bez tog uslova. Možda nećemo dobiti saglasnost za kompleks azila sa bolnicom i operacionim salama, ambulantom, karantinom, i svim ostalim pratećim sadržajima koji su išli uz to u prvobitnom projektu, ali kupovina zemljište na kojem bi imali livadu, možda i vodu, pravili bokslove, a možda i neki postojeći priručni objekat bi trenutno "zadovoljilio", "pomoglo", "omogućilo nastavak rada" i bilo još jedan od koraka ka izgradnji azila. Na kraju krajeva, silnim medijskim pritiscima ni grad se više olako ne usuđuje javno i bahato kao dosad odnositi prema tom problemu, tako da bi imali i neku vrstu njihove moguće podrške oko nekih saglasnosti.

Zaključak: bolje i zemljište u vlasništvu bez 400 m nego ništa.

Možda, ako kupimo npr. 15 ili 100 dunuma i neke, postojeće, vjerovatno devastirane, objekte unutar tog kruga, onda nekad na taj način uspijemo preskočiti i to.
Last edited by Cober on 26/07/2007 09:35, edited 2 times in total.
dizzy_devil

Post by dizzy_devil »

Cober sad sam proslijedila oglas kao molbu da ga procitaju nekoliko puta na dan i na radio stari grad, mislim to je automatsko prosirenje auditorija i potencijalne ˝trgovacke klijentele˝, sad da drzimo fige da naletimo na nesto :)
VeljaPas

#10 Re: KUPOVINA ZEMLJIŠTA ZA SOS AZIL

Post by VeljaPas »

Cober wrote:Najvjerovatnije zahvaljujući Pashinoj eksponiranosti u medijima, ponovo privukli pozornost u ostalim zemljama rad SOS-a, pojavio su dobronamjerni pojedinac, Nijemac voljan da financira kupovinu zemljišta za azil. Molim vas da, ukoliko ste dobronamjerni i posjedujete ozbiljne informacije oko zemljišta POGODNOG za tu namjenu iste proslijedite putem foruma ili telefona 033/651-435 Velji ili meni. Zemljište mora da bude izvan stambenih objekata, vodozaštitnih zona i slično. Takođe, iako van grada, treba da ima dobar pristup, možda i potok, ili mogućnost uvođenja vode i struje, te dobru vezu javnim prevozom što je neophodno ako očekukemo ikakvu pomoć volontera koji bi tu svakodnevno dolazili iz grada. Tražena površina je od bar 1.000 m2 ili više dunuma, ovisno od cijene.

Cober, ba............... trazi se 10,000 m2. 1 hektar.
barby02

Post by barby02 »

Ovo je odlicno! :-D Ja samo hocu da kazem onima,koji misle traziti preko oglasa, da ga slobodno mogu odmah kupiti,kao i ja danas,jer zemlja,pogotovo ovolika kvadratura,se tesko i sporo prodaje/kupuju i to mjesecima zna stajati po oglasima.Imaju *** SPAM *** i na netu. .Nije zemlja paradajz,pa danas "izasla - danas se proda. Tacno,ima hiljade oglasa,ali ko trazi,dajem prijedlog da se dobro zapamte uslovi koje trazite,da ne dolazi do nesporazuma. . Drugo,nema te kvadrature ni na Otesu, ni u Centru, to mora biti dalje. . Dakle bez tena,nema potrage. . .
Sretno svima!
tinchy

Post by tinchy »

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kako mi je dragoooooooo 8) Napokon se nesto dobro desilo u vezi tog zemljista. :thumbup: :thumbup:
Cober

Post by Cober »

tinchy wrote:AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kako mi je dragoooooooo 8) Napokon se nesto dobro desilo u vezi tog zemljista. :thumbup: :thumbup:
Ništa se još nije desilo, pokušaji nalaženja zemljišta se kontinuirano dešavaju već zadnjih deset godina, vidjet ćemo..
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

vidis ti tuge i zalosti od ove jadne drzave

..ja sam gledala po oglasima ,sve same kuce,ili ako ima nesto to je stari grad(vratnik itd)..nista od toga...treba gledat ,nesto tipa,faletici ili slicno..

ja svaki dan gledam,citam..nadam se da cu vec nesto naci :roll:
darius_maximus

Post by darius_maximus »

1.

Grad:

Sarajevo
Ulica:

Buhotina 6, Kobiljaca Ilidža
Kategorija:

Zemljište
Subjekt:

Prodaja
Cijena:

160000 KM
Površina:

75 m2
Zemlja:

8900 m2
Godina:

2007
Br. Soba:

3
Sprat:

1
Opis
Izvanredna lokacija za vikendicu. Izvor, struja, voda, telefon...
Garaza:

NE
Balkon:

NE
Plin:

NE
Voda:

DA
Kanalizacija:

NE
Centralno:

NE
Telefon:

DA
Struja:

DA
Lift:

NE
Namjesten:

NE

PODACI VLASNIKA
Vlasnik:

Nikola Kujaca
Adresa:

Nerkeza Smailagica 16
Mobitel:

062 272 243
Telefon:

Fax:

Mail:

[email protected]
Web:

http://

------------------------------------------------------------------------------------

2.

Grad:

Sarajevo
Ulica:

Vlakovo bb Ilidja
Kategorija:

Zemljište
Subjekt:

Prodaja
Cijena:

- KM
Površina:

- m2
Zemlja:

- m2
Godina:

0000
Br. Soba:

-
Sprat:

-
Opis
Sarajevo, Vlakovo.Prodajem 360 dunuma zemlje pogodne za gradjenje, turizam, vocarstvo, stocarstvo i slicno.Vlasnistvo 1/1. Plac je udaljen od Stupa 7 km. Na placu se nalazi vise izvora pitke vode, a rubom protice bistri potok pogodan za ribnjak. Kontakt 00387 65 965 664
Garaza:

NE
Balkon:

NE
Plin:

NE
Voda:

DA
Kanalizacija:

DA
Centralno:

NE
Telefon:

DA
Struja:

DA
Lift:

NE
Namjesten:

NE

PODACI VLASNIKA
Vlasnik:

Milenko cubrilo
Adresa:

Vlakovo bb
Mobitel:

00387 65 965 664
Telefon:

00387 65 965 664
Fax:

-
Mail:

-
Web:

http://www.sozbrcko.org

Ovo je mozda malo previse zemlje, ali ovisi i od cijene... :D

-----------------------------------------------------------------------------------

3.

Grad:

Sarajevo
Ulica:

Gornje Vlakovo ILIDZA
Kategorija:

Zemljište
Subjekt:

Prodaja
Cijena:

- KM
Površina:

10000 m2
Zemlja:

- m2
Godina:

2006
Br. Soba:

0
Sprat:

-
Opis
Zemlja se nalazi u gornjem Vlakovu. Ima svoj prilazni put širine 4 metra. Kvadratura zemlje je 10 000 m2 a cijena je i 8 KM/m2 Zemlja je u ravnici i ima aktivni potok. Prodaje se u komadu.
Garaza:

NE
Balkon:

NE
Plin:

NE
Voda:

NE
Kanalizacija:

NE
Centralno:

NE
Telefon:

NE
Struja:

NE
Lift:

NE
Namjesten:

NE

PODACI VLASNIKA
Firma:

Sant 719
Adresa:

Kujndiluk 7
Grad:

Sarajevo
Telefon:

033 531 607 061 177 380
Fax:

033 531 607
Mail:

[email protected]
Web:

http://www.sant.ba

Ovo je mozda najgore od svih zemljista, jer se vidi da ima kuca okolo, ali mozda se moze nesto regulisati...

Ne znam valja li ovo ista? Znam da je problem sto je Vlakovo i Ilidza, ali ne znam gdje bi covjek u sred grada mogao naci 10000 m2...

Toliko sad za sad...
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Samo malo da osvjezim temu.
Sta je sa ovim, nadje li se sta?
VeljaPas

Post by VeljaPas »

sitno wrote:Samo malo da osvjezim temu.
radi, radi. upoznao sam sve ljepote KSA.
na lokacije gdje je cijena podnosljiva mozes doc samo helikopterom, ostalo je zara ili neadekvatno za nasu djelatnost.
trenutno se radi na drugoj varijanti i sve ovisi o jednom papiru
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Velja wrote:
na lokacije gdje je cijena podnosljiva mozes doc samo helikopterom, ostalo je zara ili neadekvatno za nasu djelatnost.
Kojem papiru? Mozda se moze "pogurati"?
VeljaPas

Post by VeljaPas »

sitno wrote:
Velja wrote:
Nema potrebe, procedura se mora postivati.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Velja wrote:
sitno wrote:
Velja wrote: radi, radi. upoznao sam sve ljepote KSA.
Procedura ne bi trebala trajati ovako dugo, ako cemo tako cekat, po Transp.Intern. treba 487 dana da se dobije urbanisticka dozvola...
buba

Post by buba »

mIRCerka wrote:
Velja wrote:
sitno wrote: Kojem papiru? Mozda se moze "pogurati"?
Procedura ne bi trebala trajati ovako dugo, ako cemo tako cekat, po Transp.Intern. treba 487 dana da se dobije urbanisticka dozvola...
U pravu si, medjutim vjerovatno je probabilitet ITM (Imal' tu mene) koeficijenta nedovoljan ili neizvjestan, da se glavni akteri procesa pokrenu, pa se stoga procedura i ''postuje''.
Asana

#22 Re: KUPOVINA ZEMLJIŠTA ZA SOS AZIL

Post by Asana »

Da li je ista bilo od ovoga...?
Azil za životinje

#23 Re: KUPOVINA ZEMLJIŠTA ZA SOS AZIL

Post by Azil za životinje »

Poštovani

Mi imamo zemlju i već postojeći azil koji žele da zatvore ako želite saradnju javite se na [email protected] ili na 061 525 858
Baby

#24 Re: KUPOVINA ZEMLJIŠTA ZA SOS AZIL

Post by Baby »

a, hocete li uspjeti spasiti ova 32 psa,barem neke od njih..:? :?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#25 Re: KUPOVINA ZEMLJIŠTA ZA SOS AZIL

Post by mIRCerka »

Azil za životinje wrote:Poštovani

Mi imamo zemlju i već postojeći azil koji žele da zatvore ako želite saradnju javite se na [email protected] ili na 061 525 858
Da li je to ovaj na Nahorevu ili imamo sto miliona nekih azila a da nijedan ne radi osim onog improvizovanog?

Kad vec postoje onolike NVO sto se bore za klinceva ljudska prava a ne saradjuju medjusobno, zasto se vi azilanti ne udruzite i nekome ne J M vise? Sve je nesto "nije za javnost jos, pregovara se, more bit bidne bla bla"....
Znam, vecina vas koji vodite takve azile mi mozet biti roditelji, za cika Velju znam da ima toliko godina, ali ja lagano gubim respekt prema starijima koji nesto hoce, al nikako da se krene...

Udruzite se svi vi psoljuBci i radite zajedno, nemojte jedni drugima skakat za oci odmah...
Post Reply