Nadam se da me nećete linčovati što otvaram novu temu, a pogotovo što se radi o Opelu

Prije nego što počne stara "ajjj đe ćeš Opela fuj" priča, molim vas kanite se iste.
Sad da pređem na stvar: Želim kupiti Opel Astra G 1.7 DTI godište 2001. ili noviju. Imam već jednu, koju je stari uvezao iz Njemačke prije 5 godina i prezadovoljni smo istom. Došao je red na mene da kupim sopstveno bibikalo, a pri kupovini uzimam u obzir potrošnju, pouzdanost, servis. S obzirom da je ova koju imamo imala tek jedan kvar (diode) za ovih 5 godina (60000km), ganjam da uzmem istu, jer i po potrošnji i cijeni dijelova mi je mjera.
Ne bježim od drugih modela (mjerkam i jednu Vectru C 2.0 CDTI), ali Astra mi se čini kao best buy za nekih 5000KM, jer ću svakim radnim danom prelaziti oko 85km.
Pošto vidim da je ovaj podforum pun vas koji se fkt razumijete u kupovinu, možete li mi preporučiti nekog prodavača koji nudi Opele?
Btw, sutra idem u Kiseljak da vidim šta se nudi, ali nemam pojma koga da tražim, nego ću od jednog do drugog...
Bit teme: Preporučite gdje tražiti/kupiti vozilo u rangu 4000-6000KM?