Kupovina video kamere (kamkordera)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Chischo

#1 Kupovina video kamere (kamkordera)

Post by Chischo »

Treba mi savjet u vezi ove kupovine, budzet mi je oko 500 KM, trenutno razmatram sljedece opcije:

canon legria hf r46
sony cx210
panasonic v100

Ova zadnja opcija mi je zasada najizglednija, cijena je 399,00 KM u imtecu, a na ebay-u se moze naci za 170 dolara plus 50 dolara shipping, sve skupa izadje na 320,00 KM.

Sony CX210 je sa cijenom tu negdje, ali s obzirom da sam pregledao sve test sampleove na youtube, poredeci sa panasonicom v100, kvalitet je znatno losiji. Panasonic ima jaku bateriju i opticku stabilizaciju slike, sto sony nema, zapravo ima ali elektronsku. Kao mana za panasonic se navodi to sto nema prikljucak za eksterni mikrofon i nema accessory shoe, tj onaj slijeb za montiranje svjetla ili mikrofona ili neceg treceg...

Cacnon legria hf r46 je malo skuplji, oko 600,00 KM. Kvalitet je najbolji od ova tri, ali neznatno, tj nema opravdanja za ovako veliku cjenovnu razliku.

Takodje razmatrao sam opciju da kupim neki DSLR aparat sa opcijom za snimanje full hd videa, kao npr. nikon d3100, koji je cijenom tu negdje. Ali s obzirom na to da mi uredaj treba za snimanje prilikom planinarenja, brdskog biciklizma i slicno, to sam smatrao neprakticnim, takodje sa DSLR-om mogucnosti za zoom su ogranicene, kao i to da se koristi jednom rukom, iako je kvalitet snimka visetruko bolji, onda problemi sa fokusom itd... komplikovano brate....

Ima li ko sta da doda ili oduzme na ovo moje? :)
mayab

#2 Re: Kupovina video kamere (kamkordera)

Post by mayab »

Eto izgleda da je Panasonic najbolja kupovina, ako ti ne smeta tih par mana sto si ih spomenuo, samo ne kupuj na ebay-u, zbog garancije
Sarayman

#3 Re: Kupovina video kamere (kamkordera)

Post by Sarayman »

Chischo,
šta bi na kraju, jesi li nešto od ovoga kupio i kakvi su utisci?
scooby-doo

#4 Re: Kupovina video kamere (kamkordera)

Post by scooby-doo »

De namiri jos kakvi dinara pa da ti prodam svoju Sony V1.. Idi direkt u profesionalce :)
mali Ninja

#5 Re: Kupovina video kamere (kamkordera)

Post by mali Ninja »

sony
Post Reply