gidra wrote:Šta bi ste uradili da imate viška oko 60 hiljada KM koje vam ne trebaju?
1. Kupili stan, neki manji, 35-40 kvadrata i skockali ga malo i izdavali.
Centar grada ne bih a ni okolne mahale. Čengić Vila ili Grbavica, Stup(Tibra) jedino, a kao najbolju opciju Ilidža, naselja Lužani ili Pejton. Zašto Ilidža? Zato što pretpostavljam se lakše može rentati taj stan jer je Ilidža živnula pravo od kada su se otvorili fakulteti. Studenata pravo dosta i nekako mi se čini da je Ilidža postala pravo malo studentsko mjesto. A i kvadrat stana je jeftiniji nego u gradu. Nisam upoznat uopće sa situacijom što se tiče izdavanja stanova po gradu, pa ako ima neko više iskustva nek napiše koju rečenicu o tome...
2. Odnijeli u banku i oročili novac. Mada i kamate nisu Bog zna šta...
Ako imas 60 na raspolaganju i zelis se baviti rentanjem, ja bih ti preporucio nesto, jer se vec 6 godina bavim istim biznisom.
1. jako je lijep momenat za kupovinu nekretnine, cijene su realno na dnu, i tesko da ce pasti vise od ovoga, po meni sa 100.000 KM danas mozes u centru kupiti veoma pristojan stan, nekih 50 kvadrata, koji su realno i najtrazeniji...
2. Mani se Grbavice, Ilidze, Stupa ili slicnih predjela...bez obzira sto su ugodni za zivot, ljudi koji rentaju, su pretezno, razni sluzbenici ambasada, i slicni ljudi, koji imaju dobre poslove ali nisu vezani za Sarajevo, tako da pretezno traze samo centar...tu ako stan dobro uredis, ako imas lijepu lokaciju, pogled, parking i slicne detalje koji znace...mozes da uzimas prilicno pristojnu kiriju...700 KM do 1100KM na tu kvadraturu...Naravno da stan moras urediti ali bas, ali isplati se vjeruj mi...
Jako dobar momenat za kupovinu stana je trenutno...tako da ako mozes, dodaj 40 milja, kreditom ili necim, i kupi stan u Centru...Vrijedit ce vise, ako ga odlucis prodati, jer ce cijene rasti...ako ga budes izdavao, kirija je veca...