Kupovina Škode Octavije

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

opal

#1 Kupovina Škode Octavije

Post by opal »

Pozz,

došlo vrijeme da se zamijeni vremešni Megane :lol: napokon :izet: :izet:

Treba mi karavan auto i nekako mi najviše dopala ova novija Škoda Octavia karavan, recimo 2014-2015. godište. Imao sam prilike voziti Octaviu 2006, 2008 i 2011 godište i baš su mi se dopale. Eh ne zan kakve su ove novije.....gdje ih je najbolje uzeti, kako su se pokazale, šta treba gledati provjeravati....Svaki savjet je dobro doašao... :thumbup:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by bitanga_sa_otesa »

najbolje ti je kod kramara,samo nema uzet,proso je rat,mozes jedino kupit :-D
opal

#3 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by opal »

bitanga_sa_otesa wrote:najbolje ti je kod kramara,samo nema uzet,proso je rat,mozes jedino kupit :-D
Ne brini se za uzimanje, daću ponudu koju ne mogu odbiti 8)
zforumas

#4 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by zforumas »

opal wrote:Pozz,

Treba mi karavan auto i nekako mi najviše dopala ova novija Škoda Octavia karavan, recimo 2014-2015. godište. Imao sam prilike voziti Octaviu 2006, 2008 i 2011 godište i baš su mi se dopale. Eh ne zan kakve su ove novije.....gdje ih je najbolje uzeti, kako su se pokazale, šta treba gledati provjeravati....Svaki savjet je dobro doašao... :thumbup:
Sluzbenu zaduzio sa oko 500km na satu, vratio sa 98000, 2016 god, 2.0, DSG, sa kamarom neke opreme (sportska sjedista, sport paket, ACC, keyless, start stop, velika navigacija....)
Redovni servisi radjeni, vozena svaki dan kao da joj je zadnji :mrgreen: , nikad nikakav belaj nisam imao (tu i tamo valja dosuti ulja jer ne moze docekati onaj propisani servisni interval, mijenjao baterije u kljucevima).
Jedino sto sam primjetio negdje od 80kkm da se drugacije cuje...jednostavno nije bila vise onako "utegnuta" niti je radila "mirno" kao na pocetku....sto bi nasa raja rekla taman se razradila.
Throttle

#5 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by Throttle »

... il rasklapala :lol:
commendatore

#6 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by commendatore »

zforumas wrote:
Sluzbenu..... vozena svaki dan kao da joj je zadnji..... :mrgreen: ,..... 80kkm da se drugacije cuje..jednostavno nije bila vise onako "utegnuta" niti je radila "mirno" kao na pocetku....
bravo bosnjo... dobro se ikako cuje sa takvim sirovinama. :-)

inace bosnjakoidno nepisano pravilo je da sluzbeno auto treba ubit... jer logicno, nije on platio...

kazu cim se budala ponosi pametan se stidi.... u mojoj firmi bi ti sigurno popusio otkaz....
opal

#7 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by opal »

commendatore wrote:
zforumas wrote:
Sluzbenu..... vozena svaki dan kao da joj je zadnji..... :mrgreen: ,..... 80kkm da se drugacije cuje..jednostavno nije bila vise onako "utegnuta" niti je radila "mirno" kao na pocetku....
bravo bosnjo... dobro se ikako cuje sa takvim sirovinama. :-)

inace bosnjakoidno nepisano pravilo je da sluzbeno auto treba ubit... jer logicno, nije on platio...

kazu cim se budala ponosi pametan se stidi.... u mojoj firmi bi ti sigurno popusio otkaz....
Ostavimo ove komentare koje vode od teme...nisam pitao kako ko vozi...inace sam bosnjak, a vozim sluzbeno auto pazljivij eod svog....ko bi pegloda ga negdje razbijem
commendatore

#8 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by commendatore »

zforumas wrote: A ti pametuj i nazivaj imenima ekipu u krugu porodice koje ujedno pozdravljam.
bas si faca jel ti spominjanje familije vrh kulture?
zforumas

#9 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by zforumas »

commendatore wrote:
zforumas wrote: A ti pametuj i nazivaj imenima ekipu u krugu porodice koje ujedno pozdravljam.
bas si faca jel ti spominjanje familije vrh kulture?
Poyy
opal

#10 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by opal »

Gdje je onaj nindža za auta HAVANA da koju prozbori :izet:
rizibizi

#11 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by rizibizi »

a covjek je samo htio kupiti oktaviju i trazio savjet :D
saabsa

#12 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by saabsa »

Vlasnik sam jedne takve 2.0 , i sve pohvale za auto...
Gdje god budeš gledao da ih kupiš, traži broj šasije i malo pogledaj po netu , ja sam za skoro svaku koju sam gledao prije kupovine našao detaljno podatke odakle je stigla ,i sve podatke o autu prije nego što je stigla kod nas i prije nego je pripremljena za prodaju, jer ih većinom i dovoze od leazing kuća.
opal

#13 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by opal »

saabsa wrote:Vlasnik sam jedne takve 2.0 , i sve pohvale za auto...
Gdje god budeš gledao da ih kupiš, traži broj šasije i malo pogledaj po netu , ja sam za skoro svaku koju sam gledao prije kupovine našao detaljno podatke odakle je stigla ,i sve podatke o autu prije nego što je stigla kod nas i prije nego je pripremljena za prodaju, jer ih većinom i dovoze od leazing kuća.
Zar se takve info mogu naći na netu? Da li se treba platiti za te usluge?
saabsa

#14 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by saabsa »

https://www.autodna.com/decoder-vin-checker

Stranice tipa ove, ja sam zavisno od stranice do stranice plaćao oko 20 km detaljne podatke...
Prvo uneseš broj šasije i oni ti izbace šta ti mogu ponuditi o tom vozilu.
Ako ti nude slike i ostale podatke onda uplatiš i gledaš... :-D
Control panel

#15 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by Control panel »

Razmisli i o Citroenu C5.
opal

#16 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by opal »

Control panel wrote:Razmisli i o Citroenu C5.
Pa u principu odgovarao bi mi neki mlađi karavan, ne mora biti isključivo Octavia. Evo upravo gledam i neke Astre, Focus-e...cjenovno je to u negdje, pa mislim da mi je Skoda bolja opcija....
ariktanjoo

#17 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by ariktanjoo »

Instaliraj aplikaciju myŠkoda na mobitel, ukucaj broj šasije i izbacit će ti servise koji su rađeni.
MAN-lion's coach

#18 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by MAN-lion's coach »

zforumas wrote:
opal wrote:Pozz,

Sluzbenu zaduzio sa oko 500km na satu, vratio sa 98000, 2016 god, 2.0, DSG, sa kamarom neke opreme (sportska sjedista, sport paket, ACC, keyless, start stop, velika navigacija....)
Redovni servisi radjeni, vozena svaki dan kao da joj je zadnji :mrgreen: , nikad nikakav belaj nisam imao (tu i tamo valja dosuti ulja jer ne moze docekati onaj propisani servisni interval, mijenjao baterije u kljucevima).
Jedino sto sam primjetio negdje od 80kkm da se drugacije cuje...jednostavno nije bila vise onako "utegnuta" niti je radila "mirno" kao na pocetku....sto bi nasa raja rekla taman se razradila.
Nije Octavija, ali jeste Rapid. Ista stvar. Za 4 godine prešla cca 80.000 i počeo se čudno motor da čuje. Sve radi ok, servisira se u ovlaštenom, ali džaba. Što se tiče potrošnje ma kakvi, ko da ine troši.
opal

#19 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by opal »

Savjet?
Bavarac94

#20 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by Bavarac94 »

Octavia je jedno vrlo zahvalno auto i ako je redovno odrzavas neces imati nikakvih problema.
radostan dan

#21 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by radostan dan »

imaš trenutno kod kobića par karavana, oktavija...
kokuz_sa

#22 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by kokuz_sa »

opal wrote:
Pa u principu odgovarao bi mi neki mlađi karavan, ne mora biti isključivo Octavia. Evo upravo gledam i neke Astre, Focus-e...cjenovno je to u negdje, pa mislim da mi je Skoda bolja opcija....
Skode su super..sto jest jest..
Al kod mene na posao dosao fokus karavan..
Fantazija..opreme kamara, 1.6 motor.. sto me iznenadilo kakvo ubrzanje ima i kako hoce povuci..

Tacno ono mi je nekako promjenio misljenja da je samo skoda i pegeot karavan da valja
Control panel

#23 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by Control panel »

kokuz_sa wrote:
opal wrote:
Skode su super..sto jest jest..
Al kod mene na posao dosao fokus karavan..
Fantazija..opreme kamara, 1.6 motor.. sto me iznenadilo kakvo ubrzanje ima i kako hoce povuci..

Tacno ono mi je nekako promjenio misljenja da je samo skoda i pegeot karavan da valja
Jedan od najljepsih, najprostranijih i najudobnijib karavana je C5.
Throttle

#24 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by Throttle »

Bas za C5 svi kukaju da je tijesan unutra :mrgreen:
amar1994

#25 Re: Kupovina Škode Octavije

Post by amar1994 »

moze sa mondeJom pod ruku sto se prostranosti tice :D

https://www.adac.de/_ext/itr/tests/Auto ... ve_DPF.pdf
Post Reply