Kupovina preko e-bay

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mukkii

#1 Kupovina preko e-bay

Post by mukkii »

Imal ko da kupuje ili je kupovao stvari preko e-bay???
lejla_usa

#2 Re: Kupovina preko e-bay

Post by lejla_usa »

mukkii wrote:Imal ko da kupuje ili je kupovao stvari preko e-bay???
Izostavio si vrlo bitan detalj... gdje se nalazis?
mukkii

Post by mukkii »

eh, da. Iz BiH sam. Neki su mi rekli da se ne moze iz BiH kupovat preko e-bay.:x :x Jeli to tacno i ima li nesto drugo preko cega se moze kupovat a da dostavljaju u BiH.? :? :? :? :?
leek

Post by leek »

naravno da mozes kupovati ako si registrovan na ebayu (mozes se iz bih reg sa kreditnom ili na kucnu adresu - isprobano) i naravno da se sa prodavaocem dogovoris oko slanja za bih... jedino sto je sranje jeste da je previsoka postarina u svakom pogledu... jos ako je to neka firma sto prodaje onda i carina zajebaje...

al u glavnom moze...
lejla_usa

Post by lejla_usa »

Evo leek ti je vec odgovorio. Ako te sta jos interesuje, upitaj. Iznenadio bi se koliko ja znam o eBay-u. :-) :D
mukkii

Post by mukkii »

lejla_usa wrote:Evo leek ti je vec odgovorio. Ako te sta jos interesuje, upitaj. Iznenadio bi se koliko ja znam o eBay-u. :-) :D
http://cgi.ebay.com/GENUINE-LONSDALE-BA ... dZViewItem

Evo, zelio bih da narucim ovaj kacket u BiH, sarajevo. Sta bih sve trebao znati prije nego narucim.
Mahalac

Post by Mahalac »

Da se slican moze kupiti na carsiji kod Hasanbegovica a ako hoces vise recimo 100kom poruciti onda ide popust...samo ce's malo sacekati :D
Sensei

Post by Sensei »

Prvo kontaktiras prodavca da ti potvrdi da li isporucuje robu u BiH. Ti placas proizvod i postarinu. Ovaj prodavac preferira PayPal placanje, ne znam koliko je to izvodivo iz BiH jer BiH nema na listingu za PayPal registraciju. Takodjer mozes probati naci dogovor za placanje (Bank deposit). itd... Sve u svemu sistem odlicno funkcionira. Ja licno svaki dan svercam ponesto, obicno su to DVD i CD, pa nekad se sedmicna prodaja poklopi sa platom ili bude cak i veca. Takodjer, prije neki dan sam kupio 512 MB Kingston RAM-a za laptop za 15 dolara ukljucujuci i postarinu.
Sensei

Post by Sensei »

Zaboravih! U Bosni sam pri prijemu poklona iz inostranstva, koji realno ne vrijedi vise od 15 maraka, platio nekakvih 10 maraka nekakve takse, mada je na na paketicu pisalo da je placena postarina i da je poklon. Znaci, velike su sanse da ti jos koju markicu prikace.
Post Reply