Kupovina polovnog auta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
-stefan-
#1 Kupovina polovnog auta
Zdravo svima,
Namjeravam kupiti drugi automobil pa me zanimaju vasa misljenja, savjeti i iskustva.
Posle krace potrage su u izbor usle dvije alfe: 147 1.9 JTD 115 KS i 166 2.4 JTD 150 KS.
Da li je neko imao iskustva sa ovima autima, da li se cesto kvare, kakve su za odrzavanje...
Nije mi previse bitna marka auta,pa su dobrodosle preporuke i za neki drugi automobil ali prvenstveno sa dizel motorom. Imam na raspolaganju budzet do nekih 17000KM.
Unaprijed hvala
Namjeravam kupiti drugi automobil pa me zanimaju vasa misljenja, savjeti i iskustva.
Posle krace potrage su u izbor usle dvije alfe: 147 1.9 JTD 115 KS i 166 2.4 JTD 150 KS.
Da li je neko imao iskustva sa ovima autima, da li se cesto kvare, kakve su za odrzavanje...
Nije mi previse bitna marka auta,pa su dobrodosle preporuke i za neki drugi automobil ali prvenstveno sa dizel motorom. Imam na raspolaganju budzet do nekih 17000KM.
Unaprijed hvala
-
LeKo
#2 Re: Kupovina polovnog auta
Što se tiče održavanja "Italijana" cijene su iste kao i sa usporedivim modelima drugih proizvođača. Ja imam jednog naturalizovanog "švabu" (Octavia TDI) i čistokrvnog "italijana" (Stilo 1.
i usporedivi servisi su tu negdje. Bitno ti je da nađeš očuvan primjerak i nećeš pogriješiti šta god da uzmeš. JTD slove za veoma dobre mašine i tu nebi trebalo biti problema. Švabe su malo robusnije za BH "ceste" od Italijana i Francuza, ali kako kažu kod nas u narodu "što na mostu dobiješ, na ćupriji izgubiš". Švabu ćeš u startu više platiti i imati ćeš bolju mogućnost post prodaje dok ćeš u ostalim dobiti više opreme za manje love i naravno "lošije" ćeš prolaziti u post prodaji. Sretno, šta god da odlučiš.
P.S. od navedenih ja bih prije 147 - manji auto - manje traži u svakom pogledu (registracija, servisi, parking
)
Pozdrav,
P.S. od navedenih ja bih prije 147 - manji auto - manje traži u svakom pogledu (registracija, servisi, parking
Pozdrav,
- VR6
#3 Re: Kupovina polovnog auta
Imas fin budjet, ja bi prije 147 za te pare. Samo polako trazi, da nadjes stvarno fin auto.
Cega sve ima na trzistu, to je za nepovjerovat. Jucer mi bas lik prica o BMW-ima 3 E46 Coupe, ispade da nema prakticno nijednog normalnog u gradu, da nije bio rezan na pola i sastavljan. I to uzmes i mislis imam skoro nov auto, a ono sklopljeno iz 3 dijela. Lijepi uvozni auti
Cega sve ima na trzistu, to je za nepovjerovat. Jucer mi bas lik prica o BMW-ima 3 E46 Coupe, ispade da nema prakticno nijednog normalnog u gradu, da nije bio rezan na pola i sastavljan. I to uzmes i mislis imam skoro nov auto, a ono sklopljeno iz 3 dijela. Lijepi uvozni auti
-
AdnanSA
#4 Re: Kupovina polovnog auta
Razmisli da li imaš potrebe za velikim autom poput 166.Također razmisli da li ti treba dizel motor. Na njemu imaš hiljadu jada koji se mogu pokvariti. Počev od turbine, dizni, boš pumpe i ostalog. Po meni je atmosferski benzinac sa plinom pravi izbor. Imaš sada fin izbor Volva možeš za te pare uzeti S60 2,4 benzin koji nije ni veliki ni mali. Ugradiš plin u njega i voziš se 100 km po gradu za 10 maraka. Dodatni plus kod Volva je da se ne krade a i siguran je zlu ne trebalo.
166 ako kupiš računaj da si se skoro vjenčao sa njom. 147 je već lakše prodati kad dođe vrijeme za to.
166 ako kupiš računaj da si se skoro vjenčao sa njom. 147 je već lakše prodati kad dođe vrijeme za to.
- dottore
#5 Re: Kupovina polovnog auta
pale za 1000 minimalnoHer Flick wrote:eno jucer citam da je trziste polovnih automobila krahiralo
ima li ista od toga ili je suplja prica
kakve su cijene bile prije npr golf 4 bio prije 6 mjseci a koliko je danas
- Epitop
#6 Re: Kupovina polovnog auta
Možda da kupuje Opel sa TDI motorom, al ove Alfe sa JTD motorom se teško kvare. Ja bih predlozio Lancia Lybra 1.9 JTD.AdnanSA wrote:Razmisli da li imaš potrebe za velikim autom poput 166.Također razmisli da li ti treba dizel motor. Na njemu imaš hiljadu jada koji se mogu pokvariti. Počev od turbine, dizni, boš pumpe i ostalog. Po meni je atmosferski benzinac sa plinom pravi izbor. Imaš sada fin izbor Volva možeš za te pare uzeti S60 2,4 benzin koji nije ni veliki ni mali. Ugradiš plin u njega i voziš se 100 km po gradu za 10 maraka. Dodatni plus kod Volva je da se ne krade a i siguran je zlu ne trebalo.
-
Walthie
#7 Re: Kupovina polovnog auta
Mnogi se zaklinju da nije udaran iako nisu svjesni da je njihov ljubimac sastavljen ko lego(ne daj boze sudara)-Kod nas talentovanih varioca a i zrtvi koliko hocesVR6 wrote:
-
Walthie
#8 Re: Kupovina polovnog auta
Nije suplja,ima tome vec 6 mjeseci-blagi pad i nastavlja se.Her Flick wrote:eno jucer citam da je trziste polovnih automobila krahiralo
ima li ista od toga ili je suplja prica
-
AdnanSA
#9 Re: Kupovina polovnog auta
Šta je to Opel sa TDI motorom? TDI ide u VW grupu a ne u Opel.Epitop wrote:Možda da kupuje Opel sa TDI motorom, al ove Alfe sa JTD motorom se teško kvare. Ja bih predlozio Lancia Lybra 1.9 JTD.AdnanSA wrote:Razmisli da li imaš potrebe za velikim autom poput 166.Također razmisli da li ti treba dizel motor. Na njemu imaš hiljadu jada koji se mogu pokvariti. Počev od turbine, dizni, boš pumpe i ostalog. Po meni je atmosferski benzinac sa plinom pravi izbor. Imaš sada fin izbor Volva možeš za te pare uzeti S60 2,4 benzin koji nije ni veliki ni mali. Ugradiš plin u njega i voziš se 100 km po gradu za 10 maraka. Dodatni plus kod Volva je da se ne krade a i siguran je zlu ne trebalo.
U Opel ide JTD ako nisi znao.
- Epitop
#10 Re: Kupovina polovnog auta
Ide DTI(mala inverzija) motor kojem na 140 000 km ode Bosch pumpa.AdnanSA wrote:Šta je to Opel sa TDI motorom? TDI ide u VW grupu a ne u Opel.Epitop wrote:Možda da kupuje Opel sa TDI motorom, al ove Alfe sa JTD motorom se teško kvare. Ja bih predlozio Lancia Lybra 1.9 JTD.AdnanSA wrote:Razmisli da li imaš potrebe za velikim autom poput 166.Također razmisli da li ti treba dizel motor. Na njemu imaš hiljadu jada koji se mogu pokvariti. Počev od turbine, dizni, boš pumpe i ostalog. Po meni je atmosferski benzinac sa plinom pravi izbor. Imaš sada fin izbor Volva možeš za te pare uzeti S60 2,4 benzin koji nije ni veliki ni mali. Ugradiš plin u njega i voziš se 100 km po gradu za 10 maraka. Dodatni plus kod Volva je da se ne krade a i siguran je zlu ne trebalo.
U Opel ide JTD ako nisi znao.
-
-stefan-
#11 Re: Kupovina polovnog auta
Uopste nemam potrebe za velikim automobilom i 147 sasvim zadovoljava moje potrebe, 166 bih uzeo samo zbog izgledaAdnanSA wrote:Razmisli da li imaš potrebe za velikim autom poput 166.Također razmisli da li ti treba dizel motor. Na njemu imaš hiljadu jada koji se mogu pokvariti. Počev od turbine, dizni, boš pumpe i ostalog. Po meni je atmosferski benzinac sa plinom pravi izbor. Imaš sada fin izbor Volva možeš za te pare uzeti S60 2,4 benzin koji nije ni veliki ni mali. Ugradiš plin u njega i voziš se 100 km po gradu za 10 maraka. Dodatni plus kod Volva je da se ne krade a i siguran je zlu ne trebalo.
Znam da se na dizelu moze svasta pokvariti jer sam na sadasnjem autu pravio boš pumpu a i turbinu prije 2 mjeseca...
Skoro sam gledao taj s60 2.4 ali je bio preko 20000KM a to mi je bilo previse. Sa plinom nemam iskustva i ne znam koliko isplativije voziti na plin, inace prelazim oko 25000km godisnje. Nisam jos nista definitivno odlucio pa su dobrodosli prijedlozi i za neki drugi auto.
-
straja bg
#12 Re: Kupovina polovnog auta
Zdravo!
planiram da uvezem iz nemacke polovnog passata b5 1.9 tdi restajling 2001-2003,ali svu su manje vise presli po 200.000 km.pa me interesuje dal se isplati to raditi,i u kakvom bi stanju mogli biti ti automobili?
Hvala unapred!
planiram da uvezem iz nemacke polovnog passata b5 1.9 tdi restajling 2001-2003,ali svu su manje vise presli po 200.000 km.pa me interesuje dal se isplati to raditi,i u kakvom bi stanju mogli biti ti automobili?
Hvala unapred!
-
malizeleni
#13 Re: Kupovina polovnog auta
Zavisi od servisiranja, odrzavanja itd itd, razlicito od auta do auta. Znam ljude s tim passatima, oba su preshla preko 300.000 km bez vecih problema.straja bg wrote:Zdravo!
Hvala unapred!
- dottore
#14 Re: Kupovina polovnog auta
sve zavisi ko je vozio auto...motor od 300 000 moze biti u boljem stanju od onog sa 50 000 koji je gazen maximalnostraja bg wrote:Zdravo!
Hvala unapred!
-
straja bg
#15 Re: Kupovina polovnog auta
pa kad pogledam po slikama na netu stvarno izgledaju ko da su sad izasli ispod cekica,cak imaju i servisne knjizice,a predpostavljam da to znaci dosta?Da neko slucajno ne zna sta se kod njih naj cesce kvari?Tj.na sta da obratim naj vise paznje.pozzz 
-
gurabija78
#16 Re: Kupovina polovnog auta
za te pare vec mozes uzeti nov auto, malo manji ali ipak nov-stefan- wrote:Uopste nemam potrebe za velikim automobilom i 147 sasvim zadovoljava moje potrebe, 166 bih uzeo samo zbog izgledaAdnanSA wrote:Razmisli da li imaš potrebe za velikim autom poput 166.Također razmisli da li ti treba dizel motor. Na njemu imaš hiljadu jada koji se mogu pokvariti. Počev od turbine, dizni, boš pumpe i ostalog. Po meni je atmosferski benzinac sa plinom pravi izbor. Imaš sada fin izbor Volva možeš za te pare uzeti S60 2,4 benzin koji nije ni veliki ni mali. Ugradiš plin u njega i voziš se 100 km po gradu za 10 maraka. Dodatni plus kod Volva je da se ne krade a i siguran je zlu ne trebalo.
166 ako kupiš računaj da si se skoro vjenčao sa njom. 147 je već lakše prodati kad dođe vrijeme za to.a posle terenca i ne izgleda tako veliko
![]()
Znam da se na dizelu moze svasta pokvariti jer sam na sadasnjem autu pravio boš pumpu a i turbinu prije 2 mjeseca...
Skoro sam gledao taj s60 2.4 ali je bio preko 20000KM a to mi je bilo previse. Sa plinom nemam iskustva i ne znam koliko isplativije voziti na plin, inace prelazim oko 25000km godisnje. Nisam jos nista definitivno odlucio pa su dobrodosli prijedlozi i za neki drugi auto.