KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kopa68

#1 KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Post by kopa68 »

molim vas ako neko zna jabolje web stranice za kupovinu polovnih vozila u svicarskoj i sloveniji, unaprijed hvala
johntra

#2 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Post by johntra »

Šlauf ti je stari slovenački hebač, on ti to najbolje zna..ček, samo da skonta za ovu temu... :D
sheikh

#3 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Post by sheikh »

http://www.avto.net/

http://www.avto.si/

evo ti
moj savjet ti je da gledas Renaulte tamo,jer su strasno povoljni :)
Sa srecom u kupovini :)
shlauf

#4 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Post by shlauf »

Evo ovaj naftaš je već napisao.

:sax:
Ady88

#5 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Post by Ady88 »

slobodni armirach

#6 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Post by slobodni armirach »

kako god ako mislis sebi auto kupovati, ne kupuj po auto kucama

ako mozes uprati, ove prodaje kod nasih banaka sto imaju u ponudi zapljenjena auta!
shlauf

#7 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Post by shlauf »

slobodni armirach wrote:kako god ako mislis sebi auto kupovati, ne kupuj po auto kucama
Zbog čega, navedi primjer ????
Ako kupuje u Sloveniji onda mu auto kuća vraća DDV (PDV) u iznosu od 20% od istaknute cijene i još gratis koja joja € zato što plaća kešom. Ako kupuješ od fizičkog lica onda nema povrata tih 20% (pušaona). A kad uporediš cijene pravnih i fizičkih lica onda su tu negdje bare - bare.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
slobodni armirach

#8 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

pa zato sto ima najvise sanse da dobije krsh u slovenskoj avto hiši, a to sto dobije kao povrat DDV opet ce potrosit na popravke.
shlauf

#9 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Post by shlauf »

Nisi dobro upućen što se Slovenije tiče ali nema veze, pići ti u Švicu.

Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
slobodni armirach

#10 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

:lol: :lol: :lol: :lol:
znaci ti se nakupovao auta kod Primozica :lol: :lol:

Ne daj se!
kopa68

#12 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Post by kopa68 »

pogledao sam ove linkove, hvala, dosta toga ima povoljnog bar na prvi pogled.
Od koje godine euro 3 motor imaju Pasat, Octavia i Bora
JBL

#13 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Post by JBL »

slobodni armirach wrote:pa zato sto ima najvise sanse da dobije krsh u slovenskoj avto hiši, a to sto dobije kao povrat DDV opet ce potrosit na popravke.
Pa bos zbog toga i treba kupovati u autohisi, auto bp vratis. Kod kupovine od fizickog lica (u CH ili SLO) je stvar komplikovanija.
johntra

#14 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Post by johntra »

kopa68 wrote:pogledao sam ove linkove, hvala, dosta toga ima povoljnog bar na prvi pogled.
Od koje godine euro 3 motor imaju Pasat, Octavia i Bora
većina ih ima od 2001, mada ima i nekih pojedinačnih prije te godine, ali bezveze ti se zajebavati sa tim...
proof

#15 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Post by proof »

moze li mi neko reci dali je povoljnije (cijena, kvalitet paketa) kupiti auto u sloveniji, svicarskoj ili njemackoj?
usput koje porodicno auto (sa puno prostora, i malo potrosnje :D ) preporucujete?
sheikh

#16 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Post by sheikh »

proof wrote:moze li mi neko reci dali je povoljnije (cijena, kvalitet paketa) kupiti auto u sloveniji, svicarskoj ili njemackoj?
usput koje porodicno auto (sa puno prostora, i malo potrosnje :D ) preporucujete?

Zavisi koju marku preferiras/zelis uzeti....
Logicki,ako ces uceti VW,naravno da uzimas njega u Njemackoj,izbor je enorman, www.mobile.de
Opel takodjer. Ako planiras Renaulte,Slovenija je veoma povoljna i veoma je blizu,jos nema viza,pa mozes i sam otici :)
Malo sam pregledao po Sloveniji auta,Renault Scenic (2001-...) pocinje od oko 2000 i kusur eura,zavisi od vrste goriva,godista,opreme) ili mozda Opel Zafiru ili VW Touran. Vezano za Tourana,jeftiniji ti je 1,9TDI,a mislim da ti ne treba veca snaga nego koju dobijas s ovim motorom,veoma pristojnu potrosnju i komfor. Takodjer imas i Kiu Carnival,koji ja jeftinija od svih ovih nabrojanih,ali ja bih se ipak odlucio za VW,Opel ili Renault.
Nadam se da si mislio na ovu klasu,a ne na karavane i to :)
Sretno u kupovini :thumbup:
JBL

#17 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Post by JBL »

proof wrote:moze li mi neko reci dali je povoljnije (cijena, kvalitet paketa) kupiti auto u sloveniji, svicarskoj ili njemackoj?
U Njemackoj su u prosjeku automobili bolje opremljeni (isti modeli), vise su na cesti, bolje servisirani. Slovenija ti je bliza, kupovina je laksa (jezik), reklamacija isto. Cijene "istih" automila su priblizno iste, mozda su u Njemackoj cak skuplji.

Za tebi se moglo naci neku Octaviu (diesel). Nemaju cijene u Njemackoj/Svicarskoj ili Sloveniji :D
proof

#18 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Post by proof »

sheikh wrote:

Zavisi koju marku preferiras/zelis uzeti....
Logicki,ako ces uceti VW,naravno da uzimas njega u Njemackoj,izbor je enorman, http://www.mobile.de
Opel takodjer. Ako planiras Renaulte,Slovenija je veoma povoljna i veoma je blizu,jos nema viza,pa mozes i sam otici :)
Malo sam pregledao po Sloveniji auta,Renault Scenic (2001-...) pocinje od oko 2000 i kusur eura,zavisi od vrste goriva,godista,opreme) ili mozda Opel Zafiru ili VW Touran. Vezano za Tourana,jeftiniji ti je 1,9TDI,a mislim da ti ne treba veca snaga nego koju dobijas s ovim motorom,veoma pristojnu potrosnju i komfor. Takodjer imas i Kiu Carnival,koji ja jeftinija od svih ovih nabrojanih,ali ja bih se ipak odlucio za VW,Opel ili Renault.
Nadam se da si mislio na ovu klasu,a ne na karavane i to :)
Sretno u kupovini :thumbup:
preferiram VW (klasika), i proveo sam dosta vremena na mobile.de, ali sto vise pregledam, sve manje znam sta hocu.
trenutno razmisljam o passatu 2.0 karavan :mrgreen: 2006 ili 2007 godine. citao sam i neke forume, slusao price i iskustva ljudi (jer jako malo znam o novim verzijama auta),i ono sto me sprecava su "problemi" sa diznama, i jos neke falenke (elektronika) kod ovih modela. u bosni se najvise kradu VW (ne kontam zbog cega al izgleda da im je najlakse ukrasti VW). cijena (polovnih) passata se odrzava visoko u odnosu na druge (valjda to govori o kvalitetu).
e sad o paketu opreme? kazu da kvalitet zavisi i od lokacije (fabrike) gdje se auto sklapa. pa se paketi (dijelovi materijal) razlikuju u istocnoj evropi i EU. zbog toga sam pitao dali je isto u sloveniji, i recimo njemackoj ili svicarskoj? odnosno dali su svi VW u EU (ukljucujem tu i cesku, poljsku...) iste kvalitete?
ja pokusavam naci nesto ekonomicno (potrosnja, odrzavanje) sa vise prostora, ali u isto vrijeme i bolji kvalitet. :mrgreen:
jest da nemoze i jare i pare, ali nadam se da ce mi neko pomoci savjetom u izboru modela, kao i lokacije gdje ga kupiti.
SUV su najprivlacniji u svemu ovome, ali kontam da su odrzavanje i potrosnja puno skuplji od recimo karavana tipa passata.
kopa68

#19 Re: KUPOVINA POLOVNJAKA U SLOVENIJI I SVICARSKOJ

Post by kopa68 »

pa ja i planiram da kupim octaviu 1.9 tdi, ali ovdje u Bosni su mi preskupe godista 2003-2004, a opet neznam kada gledam ove ponudjene linkove isto mi dodje
Post Reply