Kupovina PALMa
Moderator: Benq
-
Engram::X
#1 Kupovina PALMa
Ponuden mi je polovan Palm uredaj Tungsten tipa...
IR i bluetooth konekcija, graficki pisani unos, SD kartica audio-video podrska
Tip predzadnji..prije pojave ovih na "rasklapanje" tj. prosirenje displaya
Cijena je 160E
Prednosti/mahane i cijena..vrijedi li-vase iskustvo?
Hvala...
IR i bluetooth konekcija, graficki pisani unos, SD kartica audio-video podrska
Tip predzadnji..prije pojave ovih na "rasklapanje" tj. prosirenje displaya
Cijena je 160E
Prednosti/mahane i cijena..vrijedi li-vase iskustvo?
Hvala...
-
mozda tragicno da generacije koje su obicno i korisnici interneta nemaju predstavu o cudu zvanom palm
ni ja ne znam puno ali koristim mp3ce i digitalnu fotografiju pa mi palm dode kao dobro dzepno pomagalo
a u bih se koristi u manjoj mjeri i kod ljudi koji mozda nece doci na ovaj forum stoga je i pitanje bilo sa razlogom...prvenstveno ovdje
ni ja ne znam puno ali koristim mp3ce i digitalnu fotografiju pa mi palm dode kao dobro dzepno pomagalo
a u bih se koristi u manjoj mjeri i kod ljudi koji mozda nece doci na ovaj forum stoga je i pitanje bilo sa razlogom...prvenstveno ovdje
-
Qwert
Ja koristim Palm Zire 71. Uglavnom kao podsjetnik, adresar i mogucnost sihronizacije sa outlookom. Postoje mnostvo extra programa koji se mogu dodatno instalirati. Sve u svemu, fina igracka.
Serija Tungsten je jedna od boljih u produkciji Palma. Sto se tice cijene, sve zavisi koliko je star i koji je Tungsten, plus da dobijas SD karticu koja pri kupovini ne dolazi u paketu...velicina iste itd itd.
Evo ti pa uporedii...
http://www.palmone.com/us/products/tungsten/
Evo ti pa uporedii...
http://www.palmone.com/us/products/tungsten/
-
da, vidio sam neke komparacije
na zalost nemam ime modela pa necu nista znati do daljnjeg
160E mi je puno da se razumijemo ali palm mi sa druge strane nikada ne koristi samo kao adresar
ipak je ovo multimedijalni uredaj
sd kartica vec imam u velicini od 1 gb
na zalost nemam ime modela pa necu nista znati do daljnjeg
160E mi je puno da se razumijemo ali palm mi sa druge strane nikada ne koristi samo kao adresar
ipak je ovo multimedijalni uredaj
sd kartica vec imam u velicini od 1 gb
-
kupujem ga radi displaya odnosno prikaza nekih fotografija
...da ne vucem laptop
radi reprodukcije mp3 fajlova kada tu nije mp3 player...
radi sistematizacije kontakata a najvise kao notebook dzepnog izdanja..jer mi cesto treba kratak podatak negdje zabiljeziti
ukratko to bi bilo to
sumnjam da je sminke radi jer vec imam dva jedan slabiji a jedan stariji
...da ne vucem laptop
radi reprodukcije mp3 fajlova kada tu nije mp3 player...
radi sistematizacije kontakata a najvise kao notebook dzepnog izdanja..jer mi cesto treba kratak podatak negdje zabiljeziti
ukratko to bi bilo to
sumnjam da je sminke radi jer vec imam dva jedan slabiji a jedan stariji
-
BigusDickus
Palm je genijalna stvarcica. Ja vec godinama koristim, sada vec prilicno zastario model IIIx i prezadovoljan sam. Nikad nije pravio probleme, instalirao sam na njega sve sto mi treba, koristi dvije AAA baterije, koje traju citavu vjecnost...odlicno radi ono za sto je namijenjen. 
-
BigusDickus
Vecinu stvari za koje je i namijenjen Palm dobijes vec instalirane, a ja sam dodao naprednije verzije adresara, rokovnika i ToDo liste...onda application launcher, QuickBudget (solidna aplikacija za pracenje troskova, racuna i sl., korisno ako se sluzis karticama...), software za sinhronizaciju sa mobitelom i slanje SMS-ova (vrlo korisno
), univerzalni daljinski (upitno koristan
), programcic za konverziju mjernih jedinica i valuta...par igara (nista specijalno, ali to me i ne zanima toliko)...
eto, to je otprilike to...
...jos bi bilo interesantno isprobati Internet Browser i e-mail klijent, ali to ce biti koliko toliko razumno tek kad BH Telecom pocne pruzati uslugu GPRS-a (normalno, ako cijena bude prihvatljiva...
)
Eh sad, ako bih se danas odlucivao za kupovinu dzepnog kompa, to bi definitivno bio neki baziran na Microsoft-ovoj Pocket PC platformi, a ne Palm OS uredjaj...recimo HP iPaq serija ima odlicnih modela...definitivno sta treba traziti je kvalitetan ekran, kapacitetna baterija (pozeljno da je moguca zamjena), mogucnost prosirenja, a Bluetooth i Wireless LAN ne bi bili na odmet...
eto, to je otprilike to...
...jos bi bilo interesantno isprobati Internet Browser i e-mail klijent, ali to ce biti koliko toliko razumno tek kad BH Telecom pocne pruzati uslugu GPRS-a (normalno, ako cijena bude prihvatljiva...
Eh sad, ako bih se danas odlucivao za kupovinu dzepnog kompa, to bi definitivno bio neki baziran na Microsoft-ovoj Pocket PC platformi, a ne Palm OS uredjaj...recimo HP iPaq serija ima odlicnih modela...definitivno sta treba traziti je kvalitetan ekran, kapacitetna baterija (pozeljno da je moguca zamjena), mogucnost prosirenja, a Bluetooth i Wireless LAN ne bi bili na odmet...
-
silence_is_sexy
palm je meni mnogo losiji od hand held racunara koji rade na windowsovom pocket pc sistemu.
ja koristim compaq-ov ipaq 3970 i mnogo je lakse za nabaviti softver jer je mnogo zivlja developerska scena za windows platformu nego za palm i postoji gomila freeware programa + igrica za skinuti. of kors... ima i za palm... ali opet imam neku odbojnost prema palmu...
sada ima savrsena stvarcica koja se zove mobile media companion i savrsena je:

ja koristim compaq-ov ipaq 3970 i mnogo je lakse za nabaviti softver jer je mnogo zivlja developerska scena za windows platformu nego za palm i postoji gomila freeware programa + igrica za skinuti. of kors... ima i za palm... ali opet imam neku odbojnost prema palmu...

-
leeloo
Cijena sitnica... Nedavno je moj dragi kupio hp ipaq, onaj sa gsm-om, prodao je desni bubreg za njegasilence_is_sexy wrote:palm je meni mnogo losiji od hand held racunara koji rade na windowsovom pocket pc sistemu.