Kupovina (Ne mogu odoliti.....)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

anais_nin

#1 Kupovina (Ne mogu odoliti.....)

Post by anais_nin »

Kad je trosenje novca kh kh, tj shopping u pitanju u cemu ste shopoholicari? :D postoje li stvari, artikli, kojima jednostavno NE MOZETE odoliti....trebalo, ne trebalo jednostavno takve stvari vas zovu, vuku, mame....

za mene ta lista otprilike izgleda ovako:

- knjige, knjige, knjige
- cipele (sa ovom ovisnoscu se hrvem jer stvarno nema prostora za tolike cipe :D)
- svijece, mirisne soli, etericna ulja, pjenusave kupke, preparati za njegu tijela....
- parfemi
- sminka
- blesave carape :D
novalic

Post by novalic »

ja najvise volim voce.. zdravo.. sezonsko.. i povrce isto tako..

ribu..da, ribi ne mogu da odolim, i morskim plodovima...

doktore, sta mi je 8-)
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Ja najvise volim MacDonalds i on voli mene.

Kad udjem tamo, vak'i mrsav sa cholesterolom od 2435 osjecam se medju onim debelim polarnim medvjedima, veoma superiorno, cak sto vise dobro izgedajucim.

To mi vrati moral na taj nivo, da se cak odlucim da i kupim stogod od hrane. Nakon koje se osjecam kao plod mora koji je zalutao u rijeku i progutao stogod voca i povrca od prosle sezone.

VeterinarU, sh'a mi je?
alek

Post by alek »

airwaves drops mentol&eukaliptus :? :D :D
silentbob

Post by silentbob »

sexy donji ves :D :D
debela

Post by debela »

knjige, kozmetika (kupke, kreme, losioni...)
car-x

Post by car-x »

knjige..
strucna literatura i politicki magazini.. (pola ih ne procitam, pa se to broji u bacanje para)
tehnicka aparatura, najvise multimedijalni izumi, kao i periferna oprema za konfljuter..
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ništa bez winterfresha :D
monolog

Post by monolog »

Kontrabas... Kad vidim kontrabas, najezim se, pocnem se tresti i hipnoticki pomislim " :shock: Moram kupiti... :shock: :-) :) :-) Odmah!"

Zezam se... Izgleda da je shopoholizam slabost slabijeg spola :? :roll: :P
debela

Post by debela »

monolog wrote:Izgleda da je shopoholizam slabost slabijeg spola :? :roll: :P
varas se, to je predrasuda ali se muski ne trude da je pobiju jer im tako odgovara :)
alek

Post by alek »

mraVOjed wrote:ništa bez winterfresha :D
nije mi pomogao kad bih ostajala bez daha :?
Toozla

Post by Toozla »

....cd/dvd.... :D
Daisy

Post by Daisy »

Vidis monolog imam i ja par kontrabasa, pitam se odkud ta ovisnost.... :-

ja kupujem stvarcice za koje mislim da su jeftine- odusevim se kad kupim majicu od 5 maraka i super je, i tako dalje. Neki dan sam kupila second hand cipele za maraka, i slicno.

Knjige, kozmetika, i dakako navukla sam se na e bay pa kupujem i prodajem gluposti , CDovi i slicno.

Kupujem stalno cipele...
Lace

#14 Re: Kupovina (Ne mogu odoliti.....)

Post by Lace »

anais_nin wrote:Kad je trosenje novca kh kh, tj shopping u pitanju u cemu ste shopoholicari? :D postoje li stvari, artikli, kojima jednostavno NE MOZETE odoliti....trebalo, ne trebalo jednostavno takve stvari vas zovu, vuku, mame....

za mene ta lista otprilike izgleda ovako:

- knjige, knjige, knjige
- cipele (sa ovom ovisnoscu se hrvem jer stvarno nema prostora za tolike cipe :D)
- svijece, mirisne soli, etericna ulja, pjenusave kupke, preparati za njegu tijela....
- parfemi
- sminka
- blesave carape :D
da dodam bilo kakve krpice samo da bih se osjecala bolje ...cesto budu majice :D a neki dan kupi 3 para tankih kratkih sarenih carapa...na prugice :D
zlata

Post by zlata »

I LOVE SHOPPING!
Evo...bas trenutno planiram putovanje...i kupovina je vec ukljucena u taj "projekat". Znaci...u Italiji cu traz'ti kvalitetne tkanine, u Spanjolskoj dobre-jeftine cipele, u BiH imam sivacicu! U Turskoj cu nabav'ti kaput...po narudzbi! Sve to...ako bog'da..."inshallah".
Nemoj da mi taj projekat neko urekne. :x Namah idem hodzi po zapis! :lol:

Cipele...torbice...pojasi...suknje...haljine...bluze...kapute....knjige...knjige...tkanine....porculan...kuhinjska oprema!
sekiracija

Post by sekiracija »

Moja slabost je prema upaljacima (fajcak),ne one klasicne vec one na temu tako su izazovni da nemogu da odolim.Srecom sad masovno dolaze iz Kine pa im cijena rijetko prelazi €10.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

1. muzika
2. muzika
3. muzika

...jesam sta zaboravila... :D niiiiiiiiisaaaaaaaaaam :D

..zadnji cd kupljen Blue Train od Coltrain :-)
danas

Post by danas »

1) knjige, knjige, knjige...
2) cipele, sandale, cizme, cipele, sandale, cizme, cipele, sandale, cizme, cipele, sandale, cizme, cipele, sandale, cizme, cipele, sandale, cizme... (you get the point :D :D :D )
3) sminka :)
4) donji ves 8-)
5) luksuzna posteljina i peskiri :roll:
6) porcelan i servisi za rucavanje :roll:
zlata

Post by zlata »

A dje meces sve te cisme i cipele? Nakon 100 pari...u mene "neja vise mista"! Sad ih guram u budzake...pa ih nakon god'nu dana "otkrijem"!

Knjige su mi isti belaj. Bas sad moram nabav'ti jos stalaza! Ne znam se otaras'ti knjiga, cipela! :sad:
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

danas wrote:1) knjige, knjige, knjige...
2) cipele, sandale, cizme, cipele, sandale, cizme, cipele, sandale, cizme, cipele, sandale, cizme, cipele, sandale, cizme, cipele, sandale, cizme... (you get the point :D :D :D )
3) sminka :)
4) donji ves 8-)
5) luksuzna posteljina i peskiri :roll:
6) porcelan i servisi za rucavanje :roll:
..priznaj da je najteze od ovog svega kupovati donji ves :D tacnije grudnjake :roll: ne zezam se, ako ima ista mrze a to je kad udjes u probnu sobu, poneses najmanje dvadeset grudnjaka i nijedan ne odgovara :roll: dodje mi da uzmem palicu i sve u radnji porazbijam, odem kuci i tjesim se cokoladom :( :( :( a da jos bude gore one koje smatras "prijateljicama" kazu da je stvarno vrijeme da se potrudim za "dobar" grudnjak...
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

zlata wrote:A dje meces sve te cisme i cipele? Nakon 100 pari...u mene "neja vise mista"! Sad ih guram u budzake...pa ih nakon god'nu dana "otkrijem"!

Knjige su mi isti belaj. Bas sad moram nabav'ti jos stalaza! Ne znam se otaras'ti knjiga, cipela! :sad:
Kakvih knjiga imas?
Otvori temu tipa "Aukcija Zlatinih knjiga" ... :D
danas

Post by danas »

pa knjige su sve double-shelved na policama. nema vise mjesta :roll:

a cipela i svega imam vise od 200 pari (ima li neki smajli ono ko lafo da se srami) i to stoji sezonski u onim plasticnim kutijama u podrumu pa rotiram ljeto-zima. a i ja zaboravim sta imam, pa onda po sedmi jubilarni put idem kupavati zlatne sandale ili smedje cizme sa srednjom petom i sve tako... :roll: prosle godine sam se napokom kutarisala nekih demode modela... problem je kad imas ovoliko, onda ih zapravo nikad i ne izhandras kako treba -- sve su u relativno dobrom stanju jer ih obucem svega par puta godisnje... :-)

a posteljina imam neotpakovanih... :roll: :D
Harrys

Post by Harrys »

ja kupujem samo cokoladu i sir. :-) :-)
danas

Post by danas »

Soul_Sista wrote: a da jos bude gore one koje smatras "prijateljicama" kazu da je stvarno vrijeme da se potrudim za "dobar" grudnjak...
moja sista... :D :D :D
ja imam komada da sam svega par puta (a neke nikad ni nisam) obukla... :roll: ali i dalje kupujem... :roll: :D :D :D

a zaboravih -- imam i zalihe sapuna i sampona svuda po kuci -- sve "za nedaj boze ako bude rata"... :-?
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

danas wrote:
Soul_Sista wrote: a da jos bude gore one koje smatras "prijateljicama" kazu da je stvarno vrijeme da se potrudim za "dobar" grudnjak...
moja sista... :D :D :D
ja imam komada da sam svega par puta (a neke nikad ni nisam) obukla... :roll: ali i dalje kupujem... :roll: :D :D :D

a zaboravih -- imam i zalihe sapuna i sampona svuda po kuci -- sve "za nedaj boze ako bude rata"... :-?
izgleda da su grudnjaci samo moj vjeciti "shopping komplex" :roll: da vas Veliki sacuva ovog problema :D :D :D

...a ovo za sapune, pa mozda i nije lose jer kod vas u Americi malo malo orakan proleti :D
Post Reply