Kupovina na ebayu iz BiH
Moderator: anex
-
Kemal_S
#1 Kupovina na ebayu iz BiH
Dakle, zivim u BiH, ne u inostranstvu... imal iko ko zivi u BiH da je kupovao i na koji nacin je to uradio?
Ja znam da iz inostranstva nema problema, al iz BiH ne primaju kreditne ni debitne kartice na paypalu. Kako da kupujem preko ebya iz BiH?
Ja znam da iz inostranstva nema problema, al iz BiH ne primaju kreditne ni debitne kartice na paypalu. Kako da kupujem preko ebya iz BiH?
-
Phobius
Ja sam kupio mp3 player, prije godinu dana. transfer novca sam izvrsio u reifeissen-u, i platio sam minimalnu proviziju za to, koja iznosi 20 KM. player je kostao oko 30 eura, ali sa provizijom i postarinom, na kraju sam ga platio 100 maraka. pa ti sad vidi da li ti se tako isplati.
i ja sam cuo da je paypal poceo davati usluge i gradjanima bih. http://www.paypal.com
i ja sam cuo da je paypal poceo davati usluge i gradjanima bih. http://www.paypal.com
-
Kemal_S
da, paypal daje usluge gradjanima BiH, ali ne znam kako da uplatim na paypal posto nase visa debitne a ni kreditne kartice ne primaju na paypal.Phobius wrote:Ja sam kupio mp3 player, prije godinu dana. transfer novca sam izvrsio u reifeissen-u, i platio sam minimalnu proviziju za to, koja iznosi 20 KM. player je kostao oko 30 eura, ali sa provizijom i postarinom, na kraju sam ga platio 100 maraka. pa ti sad vidi da li ti se tako isplati.
al, jesil kupio preko ebay-a, il si se sa covjekom tim dogovorio kako mimo ebay?Ja sam kupio mp3 player, prije godinu dana. transfer novca sam izvrsio u reifeissen-u, i platio sam minimalnu proviziju za to, koja iznosi 20 KM. player je kostao oko 30 eura, ali sa provizijom i postarinom, na kraju sam ga platio 100 maraka. pa ti sad vidi da li ti se tako isplati.
- DaysleepeR
Kemale,
dovoljno ti je da kao nacin placanja obiljezis "money order", stavis lovu u kovertu i posaljes na adresu prodavca.
Sto si hrabriji, mozes kupovati vrijednije stvari.
Ja sam kupio minimalno 15 stvari preko ebaya.
dovoljno ti je da kao nacin placanja obiljezis "money order", stavis lovu u kovertu i posaljes na adresu prodavca.
-
kub lajkan
Jel' se u to ubraja i VISA kartica?Kemal_S wrote:da, paypal daje usluge gradjanima BiH, ali ne znam kako da uplatim na paypal posto nase visa debitne a ni kreditne kartice ne primaju na paypal.Phobius wrote:Ja sam kupio mp3 player, prije godinu dana. transfer novca sam izvrsio u reifeissen-u, i platio sam minimalnu proviziju za to, koja iznosi 20 KM. player je kostao oko 30 eura, ali sa provizijom i postarinom, na kraju sam ga platio 100 maraka. pa ti sad vidi da li ti se tako isplati.
Last edited by kub lajkan on 20/05/2007 22:53, edited 1 time in total.
-
Dezze
#7 Re: Kupovina na ebayu iz BiH
Moj drug naruci na adresu jedne drugarice, koja zivi u Austriji, pa kad njoj dodje ona mu posaljeKemal_S wrote:Dakle, zivim u BiH, ne u inostranstvu... imal iko ko zivi u BiH da je kupovao i na koji nacin je to uradio?
- van Basten
Možda ona izvrši i uplatu a on uplati na njen račun ili sl?
-
Loud
Puno prodavaca ne prihvaca "money order" kao sredstvo placanja, a zivu lovu niposto nemoj slati jer apsolutno nemas potvrde da si platio kupcu sto znaci da ti ovaj ne mora isporuciti robu. Paypal je najsigurniji, nedavno sam imao problem sa kupcem, nakon sto vise od mjesec dana nisam dobio robu, slucaj sam prijavio PP. Uredno su mi vratili lovu za otprilike 3 sedmice.DaysleepeR wrote:Kemale,
A da je kojim slucaj placeno kesom mogao sam samo usima mahati.
- alica.k
nema se sta pojasnjivat. odes na add credit card, upises podatke, on je primi, i to je to. barem meni.papahet wrote:alica.k wrote:ne znam za tebe al meni je prosla visa kreditna kartica. prije toga mi je prolazila i visa electron na ebayu.
Mozes li malo pojasnit, kako ide preko VISA electron i classic?
- DaysleepeR
Slazem se s tobom, zato se i nisam usudio kupovati bilo sta skuplje od 30 USD.Loud wrote:Puno prodavaca ne prihvaca "money order" kao sredstvo placanja, a zivu lovu niposto nemoj slati jer apsolutno nemas potvrde da si platio kupcu sto znaci da ti ovaj ne mora isporuciti robu. Paypal je najsigurniji, nedavno sam imao problem sa kupcem, nakon sto vise od mjesec dana nisam dobio robu, slucaj sam prijavio PP. Uredno su mi vratili lovu za otprilike 3 sedmice.DaysleepeR wrote:Kemale,
A da je kojim slucaj placeno kesom mogao sam samo usima mahati.
na srecu paypal je proradio a ja imam VISU
-
lalemali
paypal prima i debitne kartice. to nije problem (ja sam koristio visa electron debitnu karticu od raiffeisen banke). medjutim, s paypalom je problem sto kao gradjanin BIH ne mozes PRIMATI pare. recimo da zelis nesto prodati, a ne samo kupiti. to je vid diskriminacije. takodjer ne mozes izvrsiti WITHDROW, to jest skinuti svoj novac sa paypala na svoj bankovni racun u BIH, odnosno ako ti racun nije u nekoj americkoj banci ili u banci jedne od navedenih zemalja iz evrope (uglavno EU). zbog te diskriminirajuce cinjenice sam ugasio svoj account na paypalu.Dakle, zivim u BiH, ne u inostranstvu... imal iko ko zivi u BiH da je kupovao i na koji nacin je to uradio?
a ako nesto kupujem preko interneta, onda to radim dirktno preko firme koja prodaje odredjenu stvar. prethodno je potrebno dobro se informirati o tome da li je ta firma (website) SIGURNA. postoje stanoviti TIPS koje je dobro imati na umu kada se kupuje putem interneta. (prosaraj internetom pa se upoznaj). rizik uvijek postoji, ali ako se pazi, uglavnom nema problema. ja sam kupovao stvari preko interneta i svaki put je bilo sve ok.
treba imati na umu da neke firme ili prodavaci ne isporucuju robu u BIH. to je opet druga stvar. izgleda da nam u svijetu jos uvijek ne vjeruju dovoljno.
slanje "zivog" novca u pismu ili sl. ne dolazi u obzir. to ne treba raditi.
-
amir_23
#17 Re: Kupovina na ebayu iz BiH
Imam problem u vezi plaćanja, zadnjih dana ne mogu nista da kupm.
Izbaci mi:
Uploaded with ImageShack.us
Da li neko zna o cemu se radi?
Izbaci mi:

Uploaded with ImageShack.us
Da li neko zna o cemu se radi?