Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

nedim81

#1 Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by nedim81 »

Brat planira kupovinu LCD,LED,PLAZMA TV-a :lol: Koji model uzeti ?? Zna li neko gdje je najpovoljnija kupovina ovih uredjaja u BIH ?? Nasao sam na PIK-u da prodaje neka radnja "kupijeftino" iz Tomislavgada pa bih hti oda uporedim sa cijenama nekih drugih radnji koje se iskljucivo bave prodajom bijele tehnike u BIH.Po mogucnosti da dostave do kuce jer ipak je i vrijednost velika. Uzeo bi neku vecu min. 46 inch-a . Koju marku uzeti ?? Svaki savjet je dobrodosao !!!!
nedim81

#3 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by nedim81 »

Vidio sam tu temu al et posto ima nekih 90. stranica kontam ko ce to sve citati ta misljenja i prepucavanja xD Zato sam i otvorio novu temu da mi neko ko je vec procitao izvice temu, ideju i biljesku o piscu iz tih 90. stranica :lol: A bitna mi je naravni i marka TV i neka preporuka gdje bih to trebao kupiti i ko je od prodavaca najjeftiniji !!!!
udrch

#4 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by udrch »

jel misliš da si nešto posebno pa bi se mi sad trebali truditi samo radi tebe, jer je tebi mrsko..
čitaj tamo ako ti treba, ako ti ne treba onda kupi od tih levata sa pik-a iz Tomislavgrada..njih pitaj i za savjet..
bio bi vjerovatno prvi kupac te firme iz Sarajeva..mislim da bi se i oni čudili da u Sarajevo šalju TV koji su i sami kupili u Sarajevu..
nedim81

#5 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by nedim81 »

udrch wrote:jel misliš da si nešto posebno pa bi se mi sad trebali truditi samo radi tebe, jer je tebi mrsko..
čitaj tamo ako ti treba, ako ti ne treba onda kupi od tih levata sa pik-a iz Tomislavgrada..njih pitaj i za savjet..
bio bi vjerovatno prvi kupac te firme iz Sarajeva..mislim da bi se i oni čudili da u Sarajevo šalju TV koji su i sami kupili u Sarajevu..
A ko je rekao da sam ja iz Sarajeva ?? Ne bih te vise zadrzav'o !!!!!
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#6 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by Hame_ »

Uzmi Philips LCD.
Maharadza

#7 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by Maharadza »

Bira najjača. 8-)

Tapatalked
Casual's

#8 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by Casual's »

Svako ce ti reci da je njegov TV najbolji,ti fino malo izguglaj na tu temu,i onda se odluci.Ja ti mogu preporuciti Sony i Philips marke,bez obzira jel' lcd ili plazma. :)
Naslovnica

#9 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by Naslovnica »

Neki od LG-a, serija LM.
nedim81

#10 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by nedim81 »

Malo sam citao i kazu da je Sony, Panasonic i Samsung trenutno vrh !! Ali i Philips i LG nisu za baciti ...... A sto se tice neke online kupovine zna li neko gdje bih mogao pogledati a da nisu paprene cijene ?? Hvala svima....
azurna_obala

#11 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by azurna_obala »

Ako neko može da odgovori na nekoliko pitanja vezanih za televizor, tražim tv za cijenu oko 500 KM, ne znam šta je najbolje za te pare kupiti, proizvođača, kod koga itd?
Našla sam ovo,

Tehnodepo nudi za 479 KM na akciji
http://hejkupi.me/4055-lg-32lb550b-hd-r ... wgodzNUAVw

na ekupi ovaj
http://www.ekupi.ba/SAMSUNG-LED-TV-32J4 ... 77106.aspx

ako imate neki prijedlog bujrum, hvala! :)

PS koliko je pouzdano kupovati TV-e preko ekupi.ba?
Kal El

#12 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by Kal El »

Sestra i zet imaju Sony 42" i zvučnici su niđe veze,u dnevnoj imam 42" VOX, ok telka, najviše mi se sviđa moja 32" Samsung telka :mrgreen: zvuk kao da si u kinu,priključio sam pc preko hdmi-ja i uživancija :mrgreen: a sliku da ne spomenem kako je dobra

Ja bih ti preporučio neki Samsung tv
Nokian808

#13 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by Nokian808 »

Za kvalitetnu sliku Sony w605b je bestbuy, za dobru sliku i dobar smart ganjaj prošlogodišnju Samsungovu H seriju dok se sve nije rasprodalo. Ovogodišnja Samsung serija J je podbačaj u svakom smislu jer je lošija od prošlogodišnje a cijena je viša. Za jeftino gledaj philipse ili grundinge ali znaj da je jedno kinez a drugo turčin sa nekad slavnim imenom...Za više budzet i naprednije korisnike topla preporuka za nove Sony android Tv ali samo ako ste informatički pismeni i znate šta je Kodi...
Nokian808

#14 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by Nokian808 »

A sto se tiče ekupi dobiješ uredan račun i kimtec garanciju i zaista nov (neotpakovan) tv...medjutim ako se desi - kao sto se meni desilo - da ti tv dodje sa veoma teškim slučajem cloudinga pokušaće te izvrdati i neće priznavati kao kvar za zamjenu TV. Meni je uspjelo nakon 15 dana natezanja, prepiski i pretnji da zamjenim TV ali vjerujem da bi mnogi odustali. Znači ekupi je OK u smislu da dobijaš zaista nov tv s regularnim papirima i izgleda da je taj webshop samo KimTec front end za maloprodaju ali je teže izvršiti povrat neispravne/nezadovoljavajuće robe u zakonskih 7 dana nego u fizičkim radnjama tipa Imtec s kojim sam imao bezbolno iskustvo povrata i zamjene robe.
azurna_obala

#15 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by azurna_obala »

Hvala svima na odgovorima, divni ste :D :thumbup:

potražit ću ovaj Samsung H, a odustat ću od ekupi, radije ću malo prohodati :D
irac300

#16 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by irac300 »

I od mene preporuka za Samsung. Najviše pruža za te novce koje imaš na raspolaganju.
supercali

#17 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by supercali »

Preporuka za sony minus je sto je skuplji al dobijes sigurno najkvalitetniji tv na trzistu
azurna_obala

#18 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by azurna_obala »

irac300 wrote:I od mene preporuka za Samsung. Najviše pruža za te novce koje imaš na raspolaganju.
:thumbup:
supercali wrote:Preporuka za sony minus je sto je skuplji al dobijes sigurno najkvalitetniji tv na trzistu
Koji je to tačno Sony TV? Ne snalazim se samo s minusom :D
supercali

#19 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by supercali »

Svaki sony je bolji od svog rivala druge marke istog cjenovnog ranga
Na ovim jeftinim sony je skuplji za nekih 50-100 maraka do onih top modela gdje su razlike i po nekoliko stoja u korist konkurencije al tvrdim da ces uvijek dobiti kvalitetniji tv od ostalih al je zato i skuplji
Sony je vrh sto se tice televizora siroko rasprostranjenih pa sve ostalo ispod
dembele

#20 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by dembele »

Panasonic VT, ZT pa i ST serije plazmi su daleko bolji nego bilo koji Sony iz te cjenovne kategorije, iako se radi o razlicitim tehnologijama prikaza jer Sony ne proizvodi plazme. Buduci da se Panasonic plazme vise ne proizvode, ja bih uvijek prije izabrao neki led Samsung nego Sony,iako naravno ne osporavam da i Sony proizvodi dobre telke
supercali

#21 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by supercali »

dembele wrote:Panasonic VT, ZT pa i ST serije plazmi su daleko bolji nego bilo koji Sony iz te cjenovne kategorije, iako se radi o razlicitim tehnologijama prikaza jer Sony ne proizvodi plazme. Buduci da se Panasonic plazme vise ne proizvode, ja bih uvijek prije izabrao neki led Samsung nego Sony,iako naravno ne osporavam da i Sony proizvodi dobre telke
Na mobitelu sam pa ti ne mogu opsirno pisati zasto je sony bolji od bilo kojeg samsunga al naravno svako ima svoj izbor
dembele

#22 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by dembele »

Ma sve ok drug. Ne trebas nista pisati.Dovoljno sam upoznat sa onim sto nude i jedni i drugi. Nakon Panasonic plazmi, najbolji tv uredaji za mene dolaze iz Samsunga. Naravno, postujem i drugacija misljenja. :)
Nokian808

#23 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by Nokian808 »

Prošlogodišnji Samsunzi (H) serije 6 su po meni bili apsolutni bestbuy.
Istina, Sony je iz kutije tradicionalno imao bolju sliku ali je i Samsung nakon podešavanja prikazivao sasvim konkuretnu sliku i neuporedivo više mogućnosti: više mogućnosti podešavanja, mnogo bolji Smart i bržu navigaciju, bolji media playback lokalno i preko mreže, bolji 3D i neuporedivo bolji daljinski koji u paru sa IR blasterom koji dodje u kutiji čini čuda.
Ove godine smatram da je Sony dodavanjem androida u TV napredovao a samsung nažalost nazadovao (izbacili smart daljinski i IR blaster, izbacili 3D, forsiraju zakrivljenost ekrana koja je besmislica, pokvarili umnogome kontrast na ovim novim panelima, digli cijene).
Tako moja iskrena preporuka grabite Samsung H serije (2014) dok ih ima na stanju a pogotovo model H6400 koji je apsolutni best buy.
Ako hoćete 2015. bježite od Samsunga ko djavo od krsta i gledajte Sony Android TV jer dobijate odličan kvalitet slike + fleksibilan i moćan smart.
Cijena jeste viša ali će padati a Samsung ima takodje katastrofalne cijene za 2015.
Ko hoće samo dobru sliku i ne treba smart neka gleda i Toshibe/Sharp/Gruding jer ima modela s lijepom slikom mada im je Smart u pravilu veoma loš.
zomri

#24 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by zomri »

dembele wrote:Ma sve ok drug. Ne trebas nista pisati.Dovoljno sam upoznat sa onim sto nude i jedni i drugi. Nakon Panasonic plazmi, najbolji tv uredaji za mene dolaze iz Samsunga. Naravno, postujem i drugacija misljenja. :)
Koga interesuje kvalitet za (relativno) male pare ima još jedna VT plazma 50tka u technoshopu, cijena 2800KM. Daleko najbolji TV na tržištu izbacimo li LGjeve OLEDe iz konkurencije

https://www.technoshop.ba/proizvod/1494 ... 0vt60.html
dembele

#25 Re: Kupovina LCD,LED,Plazma TV-a

Post by dembele »

zomri wrote:
dembele wrote:Ma sve ok drug. Ne trebas nista pisati.Dovoljno sam upoznat sa onim sto nude i jedni i drugi. Nakon Panasonic plazmi, najbolji tv uredaji za mene dolaze iz Samsunga. Naravno, postujem i drugacija misljenja. :)
Koga interesuje kvalitet za (relativno) male pare ima još jedna VT plazma 50tka u technoshopu, cijena 2800KM. Daleko najbolji TV na tržištu izbacimo li LGjeve OLEDe iz konkurencije

https://www.technoshop.ba/proizvod/1494 ... 0vt60.html
Tv je vrh. Steta sto ih vise ne proizvode.
Post Reply