Kupovina laptopa

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dm3

#1 Kupovina laptopa

Post by Dm3 »

Pozdrav svima i sretni praznici imam jedno pitanje u vezi kupovine laptop dali je povama pametnije kupiti gamerski laptop s gtx680m ili polovan acer s 6om generacijom procesora
CPT

#2 Re: Kupovina laptopa

Post by CPT »

Dm3 wrote:Pozdrav svima i sretni praznici imam jedno pitanje u vezi kupovine laptop dali je povama pametnije kupiti gamerski laptop s gtx680m ili polovan acer s 6om generacijom procesora
oboje je lose ideja generalno... prvo je (pre)staro za gaming, kod drugog ti "6 generacija procesora" nista ne znaci
Dm3

#3 Re: Kupovina laptopa

Post by Dm3 »

Nije meni bitno jel prestaro vec sta je sigurnije sta ce duze trajati generalno gledo sam ovim novijima crkavaju ploce ko lude pogotovo hp i acer pa zato pitam a gledo sam ineki acer s ryzen 3 godinu dana star dali je taj bolji
Dm3

#4 Re: Kupovina laptopa

Post by Dm3 »

CPT wrote:
Dm3 wrote:Pozdrav svima i sretni praznici imam jedno pitanje u vezi kupovine laptop dali je povama pametnije kupiti gamerski laptop s gtx680m ili polovan acer s 6om generacijom procesora
oboje je lose ideja generalno... prvo je (pre)staro za gaming, kod drugog ti "6 generacija procesora" nista ne znaci
Nije meni bitno jel prestaro vec sta je sigurnije sta ce duze trajati generalno gledo sam ovim novijima crkavaju ploce ko lude pogotovo hp i acer pa zato pitam a gledo sam ineki acer s ryzen 3 godinu dana star dali je taj bolji a i3 6006u je taj seta a gamerski dell alienware m17x r4
CPT

#5 Re: Kupovina laptopa

Post by CPT »

Dm3 wrote:Nije meni bitno jel prestaro vec sta je sigurnije sta ce duze trajati generalno gledo sam ovim novijima crkavaju ploce ko lude pogotovo hp i acer pa zato pitam a gledo sam ineki acer s ryzen 3 godinu dana star dali je taj bolji
Pa trebalo bi ti biti jako bitno... Generalno je nacin na koji biras laptop pogresan... Taj "gamerski" se i kao nov grijao, bio glasan, itd... Nakon svih godina je to sve samo jos gore. Cak i da je fantasticnom stanju.

Novijim ne crkavaju ploce ko lude, pogotovo ne "hp i acer" (al si povezao). Na kraju kao te zanima pouzdanost entry level Acera? :roll:

Znaci ako trazis pouzdan laptop uzmes HP Probook (ili visu seriju), opcija je CarePack. Ako trazis "gamerski laptop" onda spremi 2x toliko.
Vise od generacije procesora treba da te zanima disk, procesor, ram, gpu, ...

ako ti je pouzdanost prioritet:
znaci kupovina gamerskog laptopa od 6+ godina=losa ideja
kupovina entry level acera=lose ideja
tusk

#6 Re: Kupovina laptopa

Post by tusk »

Nije istina to za HP, ne znam tacno na sta mislis "novije", ali ja ovaj imam oko 3 godine i nikad problema nema. Koristi se za sve od browsanja, do igrica .. Znao je nekad citav dan pod opterecenjem biti i do sada nema problema. Inace model Probook 470
Post Reply