Kupovina Kuce u SAD
-
kosava
#151 Re: Kupovina Kuce u SAD
Upravo to Seha , to je ona racunica da mi je kako prodati kucu pa da se vratim sa param u Bosnu .
-
drastic
#152 Re: Kupovina Kuce u SAD
real estate picking up big time
-
kosava
#153 Re: Kupovina Kuce u SAD
Ni blizu nego su velike kompanije izracunale da im je jeftinije kupiti kuca ko je su banke oduzele i tu smjestati svoje uposlenike kada dodju privremeno nego im placati hotelske sobe .
-
BornInHell
#155 Re: Kupovina Kuce u SAD
Svastas cuti na ovom forumu
-
kosava
#156 Re: Kupovina Kuce u SAD
NY , TX, WA, etc.drastic wrote:u kojoj to drzavi?
-
detroit-mercy
#157 Re: Kupovina Kuce u SAD
Sve je to sitno i nema uticaja na market.kosava wrote:Ni blizu nego su velike kompanije izracunale da im je jeftinije kupiti kuca ko je su banke oduzele i tu smjestati svoje uposlenike kada dodju privremeno nego im placati hotelske sobe .
-
detroit-mercy
#158 Re: Kupovina Kuce u SAD
U tome je cijela poenta, u principu najebao je onaj ko je morao prodavati ovih zadnjih par godina, svi ostali koji su ostal kuci imaju neki virtualni gubitak ili dobitak. Pravi gubitak ili dobitak je na dan kada prodas i uzmes cek u ruke. Sad, sto je doslo do kraha marketa u 2008-9 pa raja koja je kupila prje toga zali za izgubljenom sansom da se za mnogo manje para dokopa nekretnine je druga stvar.Šeha wrote:Ma ako gledas na kucu kao na mjesto zivljenja i alternativu "kiriji" onda je sve to ok.
Opala vrijednost - to je ok dok ne mislis prodavati kucu (ili refinansirati kredit)
Alternativa je placati kiriju nekom drugom :s
Ja sam u New York-u i mada su cijene nekretnina katastrofalno visoke ovdje srecom nije nas ni kriza pogodila kao ostatak Amerike. Vrijednost stana je 2009 pala za nekih 10% ali sada se vratila i visa je nego 2008.
I uvijek postoji ono, sta je alternativa, jer na kraju krajeva negdje moras zivjesti. Sada, da li zelis placas kiriju ili da kupis pa imas ratu za stan je drugo pitanje.
-
Micaha
#159 Re: Kupovina Kuce u SAD
Trziste se je svaki put dosad vratilo pa ce i sad. Ko misli tu zivit, briga ga. Koga boli virtualni gubitak, treba pri padovima kupit jos skuplje. Znaci, izgubis na svojoj recimo stotinjak hiljada dolara ali dobijes na sljedecoj koja je ispod cjene nekih pola miliona. I onda se kasnije sa vecim zamajcem dizesdetroit-mercy wrote:U tome je cijela poenta, u principu najebao je onaj ko je morao prodavati ovih zadnjih par godina, svi ostali koji su ostal kuci imaju neki virtualni gubitak ili dobitak. Pravi gubitak ili dobitak je na dan kada prodas i uzmes cek u ruke. Sad, sto je doslo do kraha marketa u 2008-9 pa raja koja je kupila prje toga zali za izgubljenom sansom da se za mnogo manje para dokopa nekretnine je druga stvar.Šeha wrote:Ma ako gledas na kucu kao na mjesto zivljenja i alternativu "kiriji" onda je sve to ok.
Opala vrijednost - to je ok dok ne mislis prodavati kucu (ili refinansirati kredit)
Alternativa je placati kiriju nekom drugom :s
Ja sam u New York-u i mada su cijene nekretnina katastrofalno visoke ovdje srecom nije nas ni kriza pogodila kao ostatak Amerike. Vrijednost stana je 2009 pala za nekih 10% ali sada se vratila i visa je nego 2008.
I uvijek postoji ono, sta je alternativa, jer na kraju krajeva negdje moras zivjesti. Sada, da li zelis placas kiriju ili da kupis pa imas ratu za stan je drugo pitanje.
-
Avetinho
#160 Re: Kupovina Kuce u SAD
Eto @iamije nazad pod hitnodrastic wrote:real estate picking up big time
-
detroit-mercy
#161 Re: Kupovina Kuce u SAD
BTW, sta bi sa iamijeJa Sam Odavle wrote:Eto @iamije nazad pod hitnodrastic wrote:real estate picking up big time
-
Keiko
#162 Re: Kupovina Kuce u SAD
Preselio u banovice za stalno. Nisam jos upratila da se prijavio pod drugim nickom.detroit-mercy wrote:BTW, sta bi sa iamijeJa Sam Odavle wrote:Eto @iamije nazad pod hitnodrastic wrote:real estate picking up big time, primjetno je njegovo odsustvo, mada ga je sada zamijenio onaj kolega Zviz iz Danske
.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#163 Re: Kupovina Kuce u SAD
Ti ako mene pordtis sa tim sto mu zena dala nick onda smo mi zavrsili za sva vremena! Vratio se iz Amerike a postana na Ilidiz. Bog zna gejd je prija rata zivio a sad u Sarajevu zivi.detroit-mercy wrote:BTW, sta bi sa iamijeJa Sam Odavle wrote:Eto @iamije nazad pod hitnodrastic wrote:real estate picking up big time, primjetno je njegovo odsustvo, mada ga je sada zamijenio onaj kolega Zviz iz Danske
.
-
detroit-mercy
#164 Re: Kupovina Kuce u SAD
Neko selo pored BanjalukeZviz wrote:Ti ako mene pordtis sa tim sto mu zena dala nick onda smo mi zavrsili za sva vremena! Vratio se iz Amerike a postana na Ilidiz. Bog zna gejd je prija rata zivio a sad u Sarajevu zivi.detroit-mercy wrote:BTW, sta bi sa iamijeJa Sam Odavle wrote:
Eto @iamije nazad pod hitno, primjetno je njegovo odsustvo, mada ga je sada zamijenio onaj kolega Zviz iz Danske
.
Mada, mozda se je vrno u Cemeriku