Primjer - kupim matičnu ploču ili procesor, grafičku, cijena isplativa, ljudi pošalju, stigne paket kod nas i carinar navuče gumene rukavice.
Šta će mi dodatno naplatiti? Carina, PDV, koji procenat? Koliko ću centimetara fasovati na onu povoljnu stranjsku cijenu?
Kupovina kompjuterskih komponenti preko eBay-a?
Moderator: Benq
-
taureg71
#2 Re: Kupovina kompjuterskih komponenti preko eBay-a?
zunazu wrote:Primjer - kupim matičnu ploču ili procesor, grafičku, cijena isplativa, ljudi pošalju, stigne paket kod nas i carinar navuče gumene rukavice.
Šta će mi dodatno naplatiti? Carina, PDV, koji procenat? Koliko ću centimetara fasovati na onu povoljnu stranjsku cijenu?
msm da neces nista...,meni je stizalo vise puta pa nisam placao...generalno do 50 KM ne placas nista, mada su meni progledali i kad je cijena bila 100 km pa i vise...kako ti se zalomi
-
Korisnikk
#3 Re: Kupovina kompjuterskih komponenti preko eBay-a?
Na robu cija je vrijednost preko 50 KM placa se 10% carine te 17% PDV-a na tu cijenu uz uracunatu carinu. Dakle ako je vrijednost 100 KM placas 10 KM carine i jos 17% PDV-a na iznos od 110 KM (100 KM vrijednost robe + 10 KM carina).
- zunazu
#4 Re: Kupovina kompjuterskih komponenti preko eBay-a?
Znači ne isplati se. Hvala.
PDV na kompjutersku opremu podhitno treba ukidati jer to je postala osnovna potreba civilizovanog društva.
PDV na kompjutersku opremu podhitno treba ukidati jer to je postala osnovna potreba civilizovanog društva.
-
probook
#5 Re: Kupovina kompjuterskih komponenti preko eBay-a?
Nisu ukinuli na baby opremu i hranu, a ne da ukinu na PC opremuzunazu wrote:Znači ne isplati se. Hvala.
- zunazu
#6 Re: Kupovina kompjuterskih komponenti preko eBay-a?
Mamicu im.probook wrote:Nisu ukinuli na baby opremu i hranu, a ne da ukinu na PC opremuzunazu wrote:Znači ne isplati se. Hvala.