Kupovina kompjutera

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Ninoz

#1 Kupovina kompjutera

Post by Ninoz »

Zdravo, trebao bih novi desktop kompjuter uglavnom za pravljenje web stranica, pa tako i koristenje programa kao sto su Adobe Illustrator, Adobe Dreamweaver itd.Trenutno koristim ove prgrame na dual-core procesoru sa integrisanom intel hd kartom te nisam najzadovoljniji, ali ide.Uglavnom ne treba mi neka pretjerana konfiguracija jer ne koristim ove programe u profesionalne svrhe.
Interesuje me da li bi ovakva konfiguracija mogla bez problema da zadovolji navedene potrebe:

AMD A8 6600K, 3,9GHz FM2
Matična ploča: AMD A88X, FM2+,
Grafika: AMD Radeon HD 8570D,
Ram: Kingston 4 GB DDR3,
HDD: 1TB,
Napajanje: Chieftec: 400 W
ili
Intel Core i3 4130 3.4 GHz
Matična ploča: Intel B85,
Grafika: Intel HD Graphics 4600,
HDD: 500GB,
Napajanje: Chieftec 350W.
Wheatly

#2 Re: Kupovina kompjutera

Post by Wheatly »

Ninoz wrote:Zdravo, trebao bih novi desktop kompjuter uglavnom za pravljenje web stranica, pa tako i koristenje programa kao sto su Adobe Illustrator, Adobe Dreamweaver itd.Trenutno koristim ove prgrame na dual-core procesoru sa integrisanom intel hd kartom te nisam najzadovoljniji, ali ide.Uglavnom ne treba mi neka pretjerana konfiguracija jer ne koristim ove programe u profesionalne svrhe.
Interesuje me da li bi ovakva konfiguracija mogla bez problema da zadovolji navedene potrebe:

AMD A8 6600K, 3,9GHz FM2
Matična ploča: AMD A88X, FM2+,
Grafika: AMD Radeon HD 8570D,
HDD: 1TB,
Napajanje: Chieftec: 400 W
ili
Intel Core i3 4130 3.4 GHz
Matična ploča: Intel B85,
Grafika: Intel HD Graphics 4600,
HDD: 500GB,
Napajanje: Chieftec 350W.
Ovo uzimaš u Imtec-u?
Obje konfiguracije su dno dna, jer su uparene sa pogrešnim RAM-om (AMD konfiguracija zahtjeva brži ram da integrisana grafička bude dovoljna) i preslabim napajanjem.
Rađe reci koliki ti je budžet i fino ti pokažem šta da kupiš, pa da dobiješ više perfomansi za novac :P
Ninoz

#3 Re: Kupovina kompjutera

Post by Ninoz »

Sta bi mi ponudio do 1300KM?
Post Reply