Kupovina kolektora za alternator

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
potpuni stranac

#1 Kupovina kolektora za alternator

Post by potpuni stranac »

Zamolio bi, ako ko zna, da mi kaze gdje ima, u Sarajevu ili okolini, kupiti kolektor za alternator. Naime, obisao sam sve radnje autodijelova i nigdje nema, niti mi je iko znao reci gdje ima, a cinjenica je da ih elektricari negdje nabavljaju, kao i četkice (same, bez reglera). Planiram sam mijenjati lezajeve alternatora pa sam mislio usput zamjeniti i kolektor, poprilicno je istrosen. Prosle godine mi je elektricar uzeo za zamjenu kolektora 20km(golf 2, koji mi je, uzgred budi receno, ukraden i nikada pronadjen) iako sam mu donio samo rotor alternatora, tj nije ga morao skidati, rastavljati ni sastavljati. Cijenim, da ga je sam skidao, da bi kostalo oko 40-ak KM, sto je cista pljacka.

Zahvaljujem
potpuni stranac

#2 Re: Kupovina kolektora za alternator

kao sto sam i predpostavio, niko ne zna. :-x :-x
Edin H.

#3 Re: Kupovina kolektora za alternator

Post by Edin H. »

Jos kada bi nam objasnio sta je kolektor :-)
autoe

#4 Re: Kupovina kolektora za alternator

Post by autoe »

Imaš na Trgu heroja, Autoelektrika d.o.o. za sva auta kolektore a i ostalo od elektrike.
potpuni stranac

#5 Re: Kupovina kolektora za alternator

Edin H. wrote:Jos kada bi nam objasnio sta je kolektor :-)
to ti je onaj bakreni ili mesingani prsten na rotoru alternatora na koji nalijezu cetkice, tako da se vremenom istrosi.
potpuni stranac

#6 Re: Kupovina kolektora za alternator

autoe wrote:Imaš na Trgu heroja, Autoelektrika d.o.o. za sva auta kolektore a i ostalo od elektrike.

nemam rijeci, kolektor trazim vec skoro godinu dana, obiso sam sve radnje autodijelova za koje sam znao, autoelektricari mi nisu htjeli reci gdje ih oni kupuju a u petak sam bio kod jednog elektricara i trazi 40KM za zamjenu, kad tu dodam zamjenu lezaja (kojeg takodje planiram mijenjati, a isti kosta oko 7-8 KM) oglulili bi me oko 70KM, i vec kad sam poceo gubiti nadu...............................od srca zahvaljujem. :thumbup:

zvao sam radnju, kazu da imaju i cijena je 8KM. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply