Kupovina knjiga

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Amar_Chulle_Custic

#1 Kupovina knjiga

Post by Amar_Chulle_Custic »

Pozdrav :D
Interesuje me vaše mišljenje o ponudi knjiga u Sarajevu. Koje su po vama najjeftinije knjižare, najkvalitetnije. Gdje ima uzeti knjige na engleskom jeziku? Koja je cijena?
Mislim, veliko je Sarajevo, sem onih glavnih knjižara: Šahinpašić, Buybook, itd. možda neko zna za neku zabačenu, koja ima fine cijene :D
I još me interesuje, zna li iko ima li gdje u Sa uzeti išta iz serijala A song of Ice and Fire, na engleskom, paperback izdanje?
Unaprijed hvala :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Kupovina knjiga

Post by Truba »

ponuda je slaba
antikvarnice propadaju
a taj serijal imaš u bajbuku
quentin

#3 Re: Kupovina knjiga

Post by quentin »

Amar_Chulle_Custic wrote:Pozdrav :D
Interesuje me vaše mišljenje o ponudi knjiga u Sarajevu. Koje su po vama najjeftinije knjižare, najkvalitetnije. Gdje ima uzeti knjige na engleskom jeziku? Koja je cijena?
Mislim, veliko je Sarajevo, sem onih glavnih knjižara: Šahinpašić, Buybook, itd. možda neko zna za neku zabačenu, koja ima fine cijene :D
I još me interesuje, zna li iko ima li gdje u Sa uzeti išta iz serijala A song of Ice and Fire, na engleskom, paperback izdanje?
Unaprijed hvala :D
Što se cijena tiče, antikvarnice su bezobraznije od knjižara koje prodaju nove knjige. Otkupe knjigu za 5 KM, pa je prodaju za 20-22 KM.
Jeftine knjige mogu da se nađu na nekim pijacama, ali, iskreno govoreći, meni se gadi kupovati knjige sa kartonskih tezgi okruženih blatom i ćevapima.
Ponuda je svugdje dosta slaba. Najveće knjižare (Svjetlost i Šahinpašić) djeluju smiješno i u poređenju sa boljim knjižarama u Zagrebu i Beogradu, a da i ne spominjem veće gradove.
artime

#4 Re: Kupovina knjiga

Post by artime »

Slažem se s prethodnim odgovorima. Ja bih dodala da imaju ovi buvljaci knjiga, poput onog na Pofalićima koji je jeftin prilično, ali ipak sve je to tanko u smislu izbora. Jedino ako tražiš klasike.
Post Reply