Kupovina iz VW koncerna

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

BeSaBe

#1 Kupovina iz VW koncerna

Post by BeSaBe »

Postovani, zanima me sto je best buy za nesto iz VW koncerna, Fabia, Leon, Golf IV ili tako nesto. Molio bih neka Vasa misljenja i iskustva. Kes do 8.000 KM
Interesira me samo VW, znam da to zvuci dosadno i sve...ali eto. Samo savjeti za njih
LeKo

#2 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by LeKo »

Fabia karavan.
BeSaBe

#3 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by BeSaBe »

TDI, HTP ili MPI? SDI svakako ispada, a sumnjam da bi do 8000 mogao naci dobru TDI....
LeKo

#4 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by LeKo »

Možeš naći za ti lovu dobru. Benzinac 1.4-16v, TDI na koji naletiš da je dobar.
BeSaBe

#5 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by BeSaBe »

Posto vidim da si dobar s Fabijama, sada sam nesto gledao, za iste pare se nude karavan 1.4 16v Fabia I i Fabia II, 1.2 HTP elegance. Koja je preporuka?
dottore

#6 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by dottore »

Mozes Ibizu 6L TDI kupiti za te novce

Code: Select all

http://www.pik.ba/artikal/4672895/seat-ibiza-1-9-tdi/
BeSaBe

#7 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by BeSaBe »

I ovaj je dobar ;)
LeKo

#8 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by LeKo »

BeSaBe wrote:Posto vidim da si dobar s Fabijama, sada sam nesto gledao, za iste pare se nude karavan 1.4 16v Fabia I i Fabia II, 1.2 HTP elegance. Koja je preporuka?
Meni nova ne "leži" nikako, dvije stare sam imao i bio prezadovoljan s obje. Nova mi je previše plastična unutra, položaj sjedenja mi se ne sviđa, širok A stub prilično zaklanja pogled, stara ima s unutražnje strane plastikom obložena vrata gepeka, nova nema itd.... Mehanički su gotovo identične. Što se tiče usporedbe 1.4-16v je bolji motor od 1.2 HTP tu nema dvojbe.

Ibiza je također dobar auto, ali nije best buy.
BeSaBe

#9 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by BeSaBe »

Hvala na odgovoru ;)
LeKo

#10 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by LeKo »

BeSaBe wrote:Hvala na odgovoru ;)
Sretno s kupovinom. Imaš keš, a danas to nevjerovatno spušta prvu cijenu. Ne zalijeći se, na tržištu ima svašta i obavezno u ovlašteni servis na pregled.
citroen xm

#12 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by citroen xm »

Kakav Audi A6? Imam takvog samo dizela i znam kakav je za održavanje. Šta će to čovjeku koji kupuje auto do 8000 KM. Treba samo glavobolju da dobije od A6 starog 13 godina koji je prevalio pola miliona. Zbog čega da sebi zadaje kvarove vrijedne pola plate i više. Neka kupi fino Fabiju ili Ibicu dobro očuvanu za te pare i neka se navoza. Za većinu vozača u BiH ta auta su dovoljna. Svi mi želimo veće i bolje, ali treba znati svoje mogućnosti. A6 za taj novac nije ni dobra kupovina, a daleko od najbolje iz VAG programa koji čovjek traži.
Melami

#13 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by Melami »

citroen xm wrote:Kakav Audi A6? Imam takvog samo dizela i znam kakav je za održavanje. Šta će to čovjeku koji kupuje auto do 8000 KM. Treba samo glavobolju da dobije od A6 starog 13 godina koji je prevalio pola miliona. Zbog čega da sebi zadaje kvarove vrijedne pola plate i više. Neka kupi fino Fabiju ili Ibicu dobro očuvanu za te pare i neka se navoza. Za većinu vozača u BiH ta auta su dovoljna. Svi mi želimo veće i bolje, ali treba znati svoje mogućnosti. A6 za taj novac nije ni dobra kupovina, a daleko od najbolje iz VAG programa koji čovjek traži.
zajebavo sam se :D Al nije sad da je sve crno, ovaj audi nekome odgovara sve zavisi za sta je auto namjenjen.
Pretpostavljam da on trazi neki gradski auto sa manjim motorom pa mu zato ovaj ne bi odgovarao, a auto je veoma kvalitetno pravljeno i popravke jesu skupe al vrijedi.
ChipyChips

#14 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by ChipyChips »

Uzmi Golfa 4,za te pare mozes naci fino očuvanog.Karavana pogotovo
citroen xm

#15 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by citroen xm »

Melami wrote: zajebavo sam se :D Al nije sad da je sve crno, ovaj audi nekome odgovara sve zavisi za sta je auto namjenjen.
Pretpostavljam da on trazi neki gradski auto sa manjim motorom pa mu zato ovaj ne bi odgovarao, a auto je veoma kvalitetno pravljeno i popravke jesu skupe al vrijedi.
A i pomislio sam da se zajebavaš, ali pošto imaš takvog kontam može ti svašta pasti na pamet. :D Ne kažem da je nekvalitetno auto, ali to je ipak luksuzno auto i niko ga novog nije kupio da ide do pijace sa njim. Plus kad mu dodaš godine za koje je sigurno prevalio mnogo kilometara, nije ni čudo što mu je cijena manja od A3 tog godišta. Jednostavno ma koliko kvalitetan bio posle toliko kilometara kvarovi se redaju, a pošto je ta klasa visoka i održavanje je primjereno njoj. Zbog toga sam ja za nešto manje i što novije po mogućnosti što manje ishabano.
Melami

#16 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by Melami »

citroen xm wrote:
Melami wrote: zajebavo sam se :D Al nije sad da je sve crno, ovaj audi nekome odgovara sve zavisi za sta je auto namjenjen.
A i pomislio sam da se zajebavaš, ali pošto imaš takvog kontam može ti svašta pasti na pamet. :D Ne kažem da je nekvalitetno auto, ali to je ipak luksuzno auto i niko ga novog nije kupio da ide do pijace sa njim. Plus kad mu dodaš godine za koje je sigurno prevalio mnogo kilometara, nije ni čudo što mu je cijena manja od A3 tog godišta. Jednostavno ma koliko kvalitetan bio posle toliko kilometara kvarovi se redaju, a pošto je ta klasa visoka i održavanje je primjereno njoj. Zbog toga sam ja za nešto manje i što novije po mogućnosti što manje ishabano.
naravno da su kilometri najbitniji i to se uvijek podrazumjeva da je sto nize. Al ima i ovih audija sa ''malim'' brojem kilometara, dobro ocuvanih, prvi vlasnik sa serisnom. Vidio sam sad nekoliko na piku.
citroen xm

#17 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by citroen xm »

Druže ovo je Bosna, a zbog te činjenice sve što vidiš na PIK-u uzmi sa velikom rezervom.
ElRe

#18 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by ElRe »

Za te pare danas mozes da biras Golfa IV, Pola, Fabiu - TDI
530i

#19 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by 530i »

Šta god odlučiš da kupiš ne zaboravi na detaljan pregled. I najbolje auto na svijetu može te zaviti u crno ako ga kupiš neodržavanog, udarenog, sa milion kilometara i sl.
Realovac23

#20 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by Realovac23 »

drug kupi golf 4 moj ti je savjet, vise se ne krade, malo trosi, slabo se kvare a i dijelovi jeftini ako se pokvari, i dijelova ima na svakom otpadu
sorcerer

#21 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by sorcerer »

wedran82 wrote:cuj golf se ne kvari !!! svakakvih gluposti cut
pa ne kvari se ,vecina vlasnika nije po 5 godina digla haube :lol: :lol: :lol: :lol:
hopi

#22 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by hopi »

pa nije baš da se golf 4 više ne krade, vjerovatno manje ali bi mu ipak stavio neku zaštitu. A za te pare. što mlađu fabiu s manje km, idealno tdi, ja ne bi bježao ni od sdi, karavan ako treba više prostora, ne bi sedan baš mi nekako ružna.
Realovac23

#23 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by Realovac23 »

hopi wrote:pa nije baš da se golf 4 više ne krade, vjerovatno manje ali bi mu ipak stavio neku zaštitu. A za te pare. što mlađu fabiu s manje km, idealno tdi, ja ne bi bježao ni od sdi, karavan ako treba više prostora, ne bi sedan baš mi nekako ružna.
upravo je SDi jedan od najpouzdanijih motora, jest spor, ali zato potrosnja ne prelazi 5litara nikako. Doslovno rečeno u SDi motoru se nema šta pokvariti, nema turbine. U mene je SDi i sa rezervarom prelazim 1100 kilometara.
preludezalude

#24 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by preludezalude »

Ja bih ti rekao da malo bolje i strpljivije potrazis golfa cetvorku. Mislim da se moze naci za te pare golf tdi. Moj sura je prije 20-ak dana kupio golfa cetvorku karavana tdi 90ks za par stoja ispod 9000KM. Moram priznati da dugo dugo nisam vidio tako dobro ocuvano auto. Znaci super ocuvano, unutra je kao nov, sjedista kao nova, u gepek kao da nikada nista nije stavljeno. Ima cak i automatsku klimu i esp. Cijene autima su pale, auta na trzistu ima puno, a narod bas i nema para. Samo strpljiv budi i mislim da mozes naci golfa dizela u jako dobrom stanju.
agent_zero

#25 Re: Kupovina iz VW koncerna

Post by agent_zero »

Odakle vam to da se golf4 više ne krade?
Post Reply