Kupovina iz UK od Kinabalu LIMITED

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Motokultivator

#1 Kupovina iz UK od Kinabalu LIMITED

Post by Motokultivator »

Vozdra raja

Gledam ovaj neki lik (Paul Macedo) se pojavljuje po netu i kaze prodaje mobitele (po solidnim cijenama). Cak sam ga i kontaktirao, kaze da robu salje fedexom (dostava besplatna), ali mi jos nije javio nacin placanja. Tako da mi je to cudno vec u startu.
Mada, ova firma Kinabalu je uredno registrovana u registru firmi, to nadjoh (http://www.ukdata.com/numbers/SC115519.html).

E sad zanima me da li je neko mozda kupovao od ovog lika, ako jeste kako to ide, a ako nije zasto nije :D

Nekako me najvise zanima da li se mora platiti carina kada se ovako kupuje, jer bi u tom slucaju ustvari bilo skuplje nego kupiti negdje u lokalnom granapu.
mišmaš

#2 Re: Kupovina iz UK od Kinabalu LIMITED

Post by mišmaš »

I da sve super prodje sto se placanja njemu tice, 99% ces platiti carinu na to, i jos kamaru nekih dodatnih troskova ako se radi o brzoj posti (FedEx, DHL, TNT itd). Govorim ti iz licnog iskustva, narucio sam neki elektronski uredjaj nebitno iz Singapura i lik poslao TNT-om. Stiglo sve za 4 dana, i onda sa carine zovu imate toliko troskova, i ispadne na 80 KM vrijedan uredjaj 120 KM sam platio troskove (carina, porez, spedicija, spediterske usluge, usluge carinjenja, skladistenje i lezarina) i sta ja znam sta su sve nabrojali...
Motokultivator

#3 Re: Kupovina iz UK od Kinabalu LIMITED

Post by Motokultivator »

Uh jarane fakat odna :-?

Al u svakom slucaju fala na info ;-)
Post Reply