Pozdrav!
Molim vas, ako neko ima informacije iz prve ruke ili je to radio u skorije vrijeme, da mi objasni proceduru kupovine i prevoda automobila.
Naime, kupujem polovan automobil, od vlasnika, koji je registrovan u BiH i registracija mu vazi jos neko vrijeme. Auto nije prijavljeno u opcini gdje se ja nalazim, nego cak u drugom kantonu, ne znam je li to bitno za proceduru? Sta sve treba da uradim i po kojem redu, koliki ce mi biti dodatni troskovi mimo cijene auta?
Jest malo glupo ali gdje god sam trazila informacije dobila sam neke koje se ne podudaraju...
Hvala unaprijed.
Kupovina i prevod polovnog automobila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- citroen
#2 Re: Kupovina i prevod polovnog automobila
imavec na nekoj temi,neko je to vec pitao ali ne mogu da se sjetim,ali pokusaj sa search opcijom..ima sigurno,neko je do detalja sve objasnio u vezi togawildflower wrote:Pozdrav!
Molim vas, ako neko ima informacije iz prve ruke ili je to radio u skorije vrijeme, da mi objasni proceduru kupovine i prevoda automobila.
Naime, kupujem polovan automobil, od vlasnika, koji je registrovan u BiH i registracija mu vazi jos neko vrijeme. Auto nije prijavljeno u opcini gdje se ja nalazim, nego cak u drugom kantonu, ne znam je li to bitno za proceduru? Sta sve treba da uradim i po kojem redu, koliki ce mi biti dodatni troskovi mimo cijene auta?
Jest malo glupo ali gdje god sam trazila informacije dobila sam neke koje se ne podudaraju...
Hvala unaprijed.
-
wildflower
#3 Re: Kupovina i prevod polovnog automobila
evo sad sam pokusavala razne mogucnosti ali nisam uspjela naci nista 
- shlauf
#4 Re: Kupovina i prevod polovnog automobila
Koliko se ja sjecam moraces da vratis registarske tablice u kanton iz kojeg je vozilo čim završiš prevod.
- shlauf
#5 Re: Kupovina i prevod polovnog automobila
evo tema gdje se pisalo o tome: Re: Registracija i prevod vozila u KS-problem
Aleee aleeeeeeeeeee
Aleee aleeeeeeeeeee