Kupovina i prevod polovnog automobila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
wildflower

#1 Kupovina i prevod polovnog automobila

Post by wildflower »

Pozdrav!
Molim vas, ako neko ima informacije iz prve ruke ili je to radio u skorije vrijeme, da mi objasni proceduru kupovine i prevoda automobila.
Naime, kupujem polovan automobil, od vlasnika, koji je registrovan u BiH i registracija mu vazi jos neko vrijeme. Auto nije prijavljeno u opcini gdje se ja nalazim, nego cak u drugom kantonu, ne znam je li to bitno za proceduru? Sta sve treba da uradim i po kojem redu, koliki ce mi biti dodatni troskovi mimo cijene auta?
Jest malo glupo ali gdje god sam trazila informacije dobila sam neke koje se ne podudaraju...
Hvala unaprijed.
citroen

#2 Re: Kupovina i prevod polovnog automobila

Post by citroen »

wildflower wrote:Pozdrav!
Molim vas, ako neko ima informacije iz prve ruke ili je to radio u skorije vrijeme, da mi objasni proceduru kupovine i prevoda automobila.
Naime, kupujem polovan automobil, od vlasnika, koji je registrovan u BiH i registracija mu vazi jos neko vrijeme. Auto nije prijavljeno u opcini gdje se ja nalazim, nego cak u drugom kantonu, ne znam je li to bitno za proceduru? Sta sve treba da uradim i po kojem redu, koliki ce mi biti dodatni troskovi mimo cijene auta?
Jest malo glupo ali gdje god sam trazila informacije dobila sam neke koje se ne podudaraju...
Hvala unaprijed.
imavec na nekoj temi,neko je to vec pitao ali ne mogu da se sjetim,ali pokusaj sa search opcijom..ima sigurno,neko je do detalja sve objasnio u vezi toga :sax:
wildflower

#3 Re: Kupovina i prevod polovnog automobila

Post by wildflower »

evo sad sam pokusavala razne mogucnosti ali nisam uspjela naci nista :(
shlauf

#4 Re: Kupovina i prevod polovnog automobila

Post by shlauf »

Koliko se ja sjecam moraces da vratis registarske tablice u kanton iz kojeg je vozilo čim završiš prevod.
shlauf

#5 Re: Kupovina i prevod polovnog automobila

Post by shlauf »

evo tema gdje se pisalo o tome: Re: Registracija i prevod vozila u KS-problem :-D

Aleee aleeeeeeeeeee :dance:
Post Reply