Kupovina Golf 3 plin
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
belmin_94
#1 Kupovina Golf 3 plin
E ovako imam priliku da kupim golfa 3 1.8 66kw 1996 godina.Auto ima ugrađen plin i cijena je negdje oko 5 hiljada nismo još dogovorili zadnju.da li se isplati uzeti ovo ili će potrošnja bit prevelika bez obzira što auto ima plin.
hvala svima unaprijed
hvala svima unaprijed
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#2 Re: Kupovina Golf 3 plin
danas za 5 milja mozes dobito skoro 10 godina mladje auto
-
belmin_94
#3 Re: Kupovina Golf 3 plin
gledam evo tražim neki auto ali vjeruj da se teško išta može naći osim nekog punta..a punto mi se ne sviđa uopšteSlo Burner wrote:danas za 5 milja mozes dobito skoro 10 godina mladje auto
- sorcerer
#4 Re: Kupovina Golf 3 plin
skoro sve te tricine su ispustile dusu,a i vecina ih je trula,potrazi neki mladji auto.....
-
Mlad i Nevin
#6 Re: Kupovina Golf 3 plin
Jbote, pa za 5500 KM već imaš Golfa 4 benzinca....ta tričina ne vrijedi više od tri i po milje sve i da ima TDI mašinu.
-
preludezalude
#7 Re: Kupovina Golf 3 plin
5000 dati za golfa 3 je stvarno previse pa da je zlatan. Ima moj prijatelj golfa 4 tdi kojeg bi dao vjerovatno za 6500.
A odgovor na tvoje pitanje je: nebi trebao da trosi puno, ali pod uslovom da je masina u dobrom stanju i da je plinska instalacija u dobrom stanju. Najvaznije je da li ima atest za taj plin????
A odgovor na tvoje pitanje je: nebi trebao da trosi puno, ali pod uslovom da je masina u dobrom stanju i da je plinska instalacija u dobrom stanju. Najvaznije je da li ima atest za taj plin????
-
Mlad i Nevin
#8 Re: Kupovina Golf 3 plin
Tričina lagano preuzima ulogu od dvičine koja polako ali sigurno tone u zaborav. Za koju godinu će dvičina biti rijetka poput kečine trenutno, bit će atrakcija vidjeti je. Jedan jaran ima lijepu trojku 97 godište sa TDI motorom, prešla preko 300 000 i baš je dobro održavana, pa čak ni ona ne vrijedi 5 milja. Jbt jedino što ima od opreme je servo volan, i ruku na srce odličan motor koji i danas sjajno povlači. Tržište kod nas je takvo, ti Golfovi će uvijek biti skuplji od konkurencije jer ipak se kotrljaju uglavnom uz najjeftiniju ekspolataciju a majstori ih odlično poznaju.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#9 Re: Kupovina Golf 3 plin
Kladim se da ovaj moj komsija ima golfa 4 SDI za 6k. 6500 maximalno
- relax11
#10 Re: Kupovina Golf 3 plin
Stari mi je prije neki dan bio zagrijan da uzme golf tricu TDI 110hp 97god, 6.300km.... Njemu se toliku svidjela da je htjeo iskesirati za auto staro preko 15 godina 6.300km... isli ga gledali on je unutra vas sjeb**, s vana je koliko toliko dobar.. ali cijenu i dalje ne spusta, kaze mogu spustiti 100km, vise ne... Ajd mi krenemo kuci, ja ga uspijem nagovoriti da ne uzma, odemo mi u kiseljak nademo fabiu fullllll oprema "elegance", 1.9 tdi 101hp, tek registrovan za 7.000km, auto staro 8 godina.
Za golf tricu sam takode cuo da je limarija jako losa, da ni u jedne trice neces naci da je limarije kako treba...
A sto se pitanja tvog tice, ja imam vitaru 2.5 plin, isto trosi kao i benzin ,1 litar jace trosi plina, samo sto ti je plin jeftiniji od benzina
Ja bi ti preporucio Fabiu 1.2 ili 1.4, renault clio takode dobar auto, pa i golf 4 mozes naci za 6.000km
LP.
Za golf tricu sam takode cuo da je limarija jako losa, da ni u jedne trice neces naci da je limarije kako treba...
A sto se pitanja tvog tice, ja imam vitaru 2.5 plin, isto trosi kao i benzin ,1 litar jace trosi plina, samo sto ti je plin jeftiniji od benzina
Ja bi ti preporucio Fabiu 1.2 ili 1.4, renault clio takode dobar auto, pa i golf 4 mozes naci za 6.000km
LP.
-
skuterista
#11 Re: Kupovina Golf 3 plin
trica nikad nece zamjeniti dvicu ,jer ce sve trice do tada istrunuti ,a dvice ce se jos kotrljati ,jednostavno...
-
belmin_94
#12 Re: Kupovina Golf 3 plin
znam da moze za 6 hiljada.meni je 5 hiljada gornja granica.sve ispod što se nađe to boljeskuterista wrote:trica nikad nece zamjeniti dvicu ,jer ce sve trice do tada istrunuti ,a dvice ce se jos kotrljati ,jednostavno...
znam da je puno to dati za trojku..ali opet cijena dijelova bilo čega manja je nego za neki clio pa čak i fabiu koja je novija.dosta razmišljam o tome.lako je kupiti a šta ako nešto ode pokvari se.golf je koliko toliko jeftin za održavanje
-
skuterista
#13 Re: Kupovina Golf 3 plin
jeftin je za odrzavanje,a li ako kupujes te jeftine dijelove nemogu ti trajat 2-3 mjeseca ,vidim da si zacorio za tu tricu ,ali za te pare moze auto s klimom ,punto ,clio itd imao sam tricu ,trulo ko sami vrag ,rupe u podu , a pragovi tanki ,kad popnes auto samo s jednim tockom na trotoar usine se karoserija ,nemozes vrata otvoriti , nemozes ga onom njegovom dizalicom dici ,jer se savija lim ,morao sam nabavit dizalicu sto ide pod krak , ma katastrofa , bolje ti je dvicu kupi dobru i da ti ostane koja para kad si vec zapeo za golfa
-
amko761
#14 Re: Kupovina Golf 3 plin
Haha tako su i meni stručnjaci govorili kad sam kupovao auto. Ja imao 10.000 a oni meni preporučivali passate od 18.000 KM.
Kao šta fali, doplatiš malo

Kao šta fali, doplatiš malo
- sema911s
#15 Re: Kupovina Golf 3 plin
cale vozi g3 od 98 pa sve do danas,. motor je 1,6 nekih 75konja i nesto iznad 130nm,. presal je odko 270kkm,.
limarija je losa lim pravo tanak,(truhne ispod plastika oko blatobrana, a-stub oko vrata, poklopac gepeka) dijelovi pa nije se nesto kvarila(osim lamele, nesto oko plina i benzinske pumpe je promjenio ) ima neku klimu koja hladi ono hladi al nije to too,.
za 5000mozes uzet nekog clia,. 1,2 naveliko nafaljeni motor, al ja ti to nebi preprucio ni u ludilu,. jest on mozda noviji mal potrosac,. al kada sjednes u njega imas osjecaj ko da si u kociji, sv eskripi, volan ja sam imao osjecaj da ce ispast, papucice su tako tanke,. onda sav auto nekako malehan skucen,.
punto ista prica ko clio samo jos manji nazad,.
polo isto govance samo drugo pakovanje,.
ako ta trica valja icemu odrzavana il poznahete vlasnika uzmite ipak nek trosi 15l plina to je 17km,.,
ako treba majstor nazovite 061777577 elvir jest da je u vogosci al je dobar majstor
limarija je losa lim pravo tanak,(truhne ispod plastika oko blatobrana, a-stub oko vrata, poklopac gepeka) dijelovi pa nije se nesto kvarila(osim lamele, nesto oko plina i benzinske pumpe je promjenio ) ima neku klimu koja hladi ono hladi al nije to too,.
za 5000mozes uzet nekog clia,. 1,2 naveliko nafaljeni motor, al ja ti to nebi preprucio ni u ludilu,. jest on mozda noviji mal potrosac,. al kada sjednes u njega imas osjecaj ko da si u kociji, sv eskripi, volan ja sam imao osjecaj da ce ispast, papucice su tako tanke,. onda sav auto nekako malehan skucen,.
punto ista prica ko clio samo jos manji nazad,.
polo isto govance samo drugo pakovanje,.
ako ta trica valja icemu odrzavana il poznahete vlasnika uzmite ipak nek trosi 15l plina to je 17km,.,
ako treba majstor nazovite 061777577 elvir jest da je u vogosci al je dobar majstor
-
citroen xm
#16 Re: Kupovina Golf 3 plin
Trica mora da ide debelo iznad 5000 da bi bila dobra kupovina. Što rekoše ljudi, limarija katastrofa i baš zbog toga je teško naći dobar primjerak.