kupovina električne girtare

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
The Nightwatchman

#1 kupovina električne girtare

Post by The Nightwatchman »

hocu da kupim elektricnu gitaru s nekim malim pojacalom (samo za svoju licnu satisfakciju)

ima li neko iskustva sa sx markom? vidio sam lijepe kopije stratocastera, a ne znam ni kakve su cijene. zanima me isplati li se uzeti sx-a ili da ipak idem na squire-a?

i kakvi su oni setovi (dodje sve sa pojacalom i ostalim dzidzama)

gdje je najpovoljnije tako nesto uzeti? hvala!
izzy131

#2 Re: kupovina električne girtare

Post by izzy131 »

Moj ti savjet da ne kupujes nikakve setove. Sx? Ibanez? Ja imam ex i nije sad neka ajme gitara, ali ako si pocetnik vise je nego dobra. Squire ne kupuj, meni je to odron. Koliko uopste imas para na raspolaganju?

Savjet sto se tice kupovine: ja da kupujem gitaru sada, otisao bih u Ljubuski jer tamo je najbolji, najveci i najposteniji music shop koji sam vidio u BiH, a obisao sam je cijelu i to bukvalno. Ljudi imaju kucu na par spratova koja je potpuno okupirana instrumentima, cijene su vise nego ok, i imas punu uslugu. I nema prepotencije, visokih i nerealnih cijena i pametovanja kao kad odes u Yamahu u Sarajevu he he (morao sam im suknut, jer vecih "pametnjakovica" nisam vidio od one Yamahe na Marin Dvoru :P ) Moj drug je recimo nazvao u music shop u Ljubuski, rekao koliko para ima, i oni mu narucili dobru gitaru, i dobro se razumiju u to sve. Znaci ako nemaju ono sto trazis (sto je rijetko), naci ce ti. Broj ovih likova u Ljubuskom ti je: 039/ 832 773, Brothers, Ljubuski.

Nadam se da sam pomogao, pozdrav.
DaysleepeR

#3 Re: kupovina električne girtare

Post by DaysleepeR »

Izzy Brothers ima veliki shop i u Sarajevu

Set nikako, generalno ne kupuj ništa dok sam ne probaš da li ti leži.
Ako hoćeš kvalitet moraš platiti malo više, ako hoćeš samo za kuće kupi set pa drljaj

Squier se može naći da bude fenomenalan, samo treba znati šta tražiti. Ja imam jednog posebnog
izzy131

#4 Re: kupovina električne girtare

Post by izzy131 »

DaysleepeR wrote:Izzy Brothers ima veliki shop i u Sarajevu
Jel? :shock: Gdje? Jel ogranak onoga iz Ljubuskog ili nema veze s njim? Moram pitat sorry, mada zvuci bezze :-)
gold'n'brown

#5 Re: kupovina električne girtare

Post by gold'n'brown »

Brothers se nalazi nize pumpe braca Mujic na stupu (skrene se desno u onu novu ulicu). Gitara koju ja imam i sa kojom sa prezadovoljan za pare koje sam dao za nju je Ibanez SA260 FM. Gitara za razlicite stilove S-S-H konfiguracija. Oko 800 km je kostala nova kada sam kupovao. Ja ne bih nikada uzeo SX i uvijek bih se prije odlucio na Squier.
DaysleepeR

#6 Re: kupovina električne girtare

Post by DaysleepeR »

izzy131 wrote:
DaysleepeR wrote:Izzy Brothers ima veliki shop i u Sarajevu
Jel? :shock: Gdje? Jel ogranak onoga iz Ljubuskog ili nema veze s njim? Moram pitat sorry, mada zvuci bezze :-)
ogranak ljubuškog zvanično Brothers & Sisters
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#7 Re: kupovina električne girtare

Post by davorf »

Meni 800 KM za ličnu satisfakciju izgleda kao malo previše. A za te se pare može naručiti i meksički Stratocaster. Ja imam Squier Affinity Strat, koštao 400 KM nov, prije skoro 4 godine i sasvim mi je dovoljan za ovo sviranje "po kući" =)

Pozdrav
terapija

#8 Re: kupovina električne girtare

Post by terapija »

I, jel se kupilo sta?
Post Reply