Eh ovako ćobra.
Prije par mjeseci sam od nervoze sašio ekran od laptopa šakom i sjebucno ekran dovoljno da jedan isječak ekrana ne vidim.
Planirao sam to nekako popraviti kod majstora, ali on je lupio cijenu koju ne vjerujem da mogu platit pa makar ne jeo ništa 2 mjeseca (ne radim nigdje)
Našao sam odgovarajući ekran na ebayu za 37,38 dolara (iz Kine log), a radi se o laptopu HP G4 250 sa 15.6 incha ekranom, LCD. Zanima me da li je sigurica kupiti takvo nešto preko interneta, a uštediti lijepe pare na kraju krajeva ili dati 200 maraka na "fabrički" dio u radnji?
Nadam se da je neko imao iskustva sa ovakvim kupovinama
Kupovina ekrana
Moderator: Benq
- diablobih
#2 Re: Kupovina ekrana
Ako je odgovarajuci za tvoj laptop, sto da ne. Samo ako ti ne znas, daj serviseru i eto izat ce ti sve petobanka 
-
nightvision
#3 Re: Kupovina ekrana
Odgovarajuci panel mozes naci i po serijskom broju, samo moras rastaviti kuciste display-a da bi dosao do njega. Pretragom po broju mozes skontati u kojim laptopima se koristio isti panel i mozda ga mozes pronaci i kod nas polovnog, po nekoj pristojnoj cijeni. 15.6" je poprilicno cesta dijagonala a imas dosta laptopa u dijelovima na pik-u a nisu toliko skupi, bitno je samo da znas tacno sta trazis.
-
ITNet
#4 Re: Kupovina ekrana
Gdje si bio i tko ti je trazio 200KM?
Original HP display-i bas znaju biti zara skupi to je fakat tako jer HP ne prodaje samo gol lcd, kad kupis HP original LCD dobijes citav lcd sa plasticnom okvirima, hingevima, kablovima sve spakovano samo da odvrnes stari lcd sa kucista i zamjenis.
Ali ja licno se ne bih zezao sa Kinom. OK nemas para gledas jeftino da prodjes ali dok platis postarinu+ovdje nasu postu pregled/carinu, pa onda hoce li ti doci display ostecen u transportu ili da li ce doci ispravan uopste, mozda radi ok mozda dodje sa mrtvim pixelom itd... Sta onda ili ako crkne za par dana? Plus i neku petobanku da das nekome da ti to zamjeni, nabere se to i ja nisam htio da razmisljam o ovim stvarima.
Imas na piku 15.6 lcd-ova vec od 70km pa sta znam zar ne mozes naci nista sto ti odgovara?
Ja sam prije 5 mjeseci zamjenio 15.6 lcd na HP notebooku (U servisu jednog od najvecih HP distributera u BiH , necu da ih imenujem da ne bude da reklamiram) i izaslo me je 130km sa njihovom ugardnjom i garancijom od 90dana. Ljudi su mi ponudili original HP ekran koji je kostao skoro 300km ali su mi ponudili i ekrane koje nabavljaju od drugih dobavljaca i meni se ovo sve vise isplatilo nego da se zajebajem i narucujem iz kine lcd.
Ne kazem da ce tvoj lcd biti ovako jeftin kao moj jer ima razlike u LCD-ovima oko konektora na koji se kace itd... Ali definitivno malo razmisli o svemu i raspitaj se jos sta okolo
Original HP display-i bas znaju biti zara skupi to je fakat tako jer HP ne prodaje samo gol lcd, kad kupis HP original LCD dobijes citav lcd sa plasticnom okvirima, hingevima, kablovima sve spakovano samo da odvrnes stari lcd sa kucista i zamjenis.
Ali ja licno se ne bih zezao sa Kinom. OK nemas para gledas jeftino da prodjes ali dok platis postarinu+ovdje nasu postu pregled/carinu, pa onda hoce li ti doci display ostecen u transportu ili da li ce doci ispravan uopste, mozda radi ok mozda dodje sa mrtvim pixelom itd... Sta onda ili ako crkne za par dana? Plus i neku petobanku da das nekome da ti to zamjeni, nabere se to i ja nisam htio da razmisljam o ovim stvarima.
Imas na piku 15.6 lcd-ova vec od 70km pa sta znam zar ne mozes naci nista sto ti odgovara?
Ja sam prije 5 mjeseci zamjenio 15.6 lcd na HP notebooku (U servisu jednog od najvecih HP distributera u BiH , necu da ih imenujem da ne bude da reklamiram) i izaslo me je 130km sa njihovom ugardnjom i garancijom od 90dana. Ljudi su mi ponudili original HP ekran koji je kostao skoro 300km ali su mi ponudili i ekrane koje nabavljaju od drugih dobavljaca i meni se ovo sve vise isplatilo nego da se zajebajem i narucujem iz kine lcd.
Ne kazem da ce tvoj lcd biti ovako jeftin kao moj jer ima razlike u LCD-ovima oko konektora na koji se kace itd... Ali definitivno malo razmisli o svemu i raspitaj se jos sta okolo
- bersK
#5 Re: Kupovina ekrana
ITNet wrote:Gdje si bio i tko ti je trazio 200KM?
Mozes li mi na PP poslat link te firme? Nasao sam 2-3 koje su navodni distrubuteri HP-a za BiH, ali ne mogu da nađem ekran na prodaji na njihovoj stranici
-
sanelcovic
#6 Re: Kupovina ekrana
Imam ja taj display. 15.6 led. 80KM kosta. Polovan, izvadjen iz pokvarenog HP laptopa.
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk