Kupovina BMW320d Touring ili Alfa Romeo 159 1,9 JTDm SW

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
preludezalude

#151 Re: Kupovina BMW320d Touring ili Alfa Romeo 159 1,9 JTDm SW

Post by preludezalude »

froop wrote:Da bas tako ako u comedy seriji Topgear kazu da je Alfa dobra onda mora biti tako. I posebno su poznati po objektivnim testovima. :-) ono Land Rover najbolje auto ikad i to.
Pa onda 100 godina stari stereotipi BMW(Njemci) hladno bez emocije i ruzno dok Alfa(Italijani) velicanstveni design vatreni emocije bla bla pljuc..

Samo kad bite auto jos neko kupovao.....ah sreci nigdje kraja :D
Ma da, sta oni znaju.. Znaju nasi lokalni mehanicari bolje, otidji do njih i reci ce ti da je najbolje auto GOLF.
preludezalude

#152 Re: Kupovina BMW320d Touring ili Alfa Romeo 159 1,9 JTDm SW

Post by preludezalude »

vukojebina wrote: I da, naravno da je muljaza kad je bmw u pitanju, i naravno da je pad cijene kad je alfa u pitanju...jer bmw-ova po tim cijenama nema po autokucama, dok alfi ima i na pretek...
I sta mislis, da li je to dobro ili lose??
Don Zivconi

#153 Re: Kupovina BMW320d Touring ili Alfa Romeo 159 1,9 JTDm SW

Post by Don Zivconi »

froop wrote:Dragi moj Don Zivconi, hostpleru i johnra kad d nestanu argumenti slijede uvrijede. Sto o vama puno govri.
Koji ste vi bijednici. Nit sam vrijedjao niti lose pisao nego samo pisao moje misljenje.
:dance: ja vas , znam ja takve kao vas.
Moja zadnja recenica na ovoj temi je KOMPLEKSI SU STVARNO CUDO :D :roll:
Kako nisu cudo :lol: :lol: :lol: repetiraj obrvu nakockaj vugla i malo se išaraj po bicepsima pa dodji u staru mahalu da te "bjednici" raja vide u tvom novom BMW-u. Meni se tako svidja BMW (ne svi modeli) al ga ne mogu sebi kupiti radi takvih primitivaca :sad:
hostapler

#154 Re: Kupovina BMW320d Touring ili Alfa Romeo 159 1,9 JTDm SW

Post by hostapler »

froop wrote:Da bas tako ako u comedy seriji Topgear kazu da je Alfa dobra onda mora biti tako. I posebno su poznati po objektivnim testovima. :-) ono Land Rover najbolje auto ikad i to.
Pa onda 100 godina stari stereotipi BMW(Njemci) hladno bez emocije i ruzno dok Alfa(Italijani) velicanstveni design vatreni emocije bla bla pljuc..

Samo kad bite auto jos neko kupovao.....ah sreci nigdje kraja :D
Ovaj tvoj post o najpriznatijoj emisiji o automobilima na kugli zemaljskoj nam sve govori koliko mozes ozbiljan sagovornik biti. :thumbup:
Da si mozda gledao barem jednu,bio bi upoznat koliko se oni sprdaju i zafrkavaju na racun Alfe,a pazi ovo pored svega toga opet se sva trojica slazu da je to auto sa srcem i dusom i da pruza nesto sto niko drugi ne pruza.
goran16v

#155 Re: Kupovina BMW320d Touring ili Alfa Romeo 159 1,9 JTDm SW

Post by goran16v »

Alfa Romeo je bez ikakve dileme auto sa srcem i dusom, ali drustvo i sistem (drustvenih) vrijednosti i kriteriji koji definisu pojam kvalteta i privlacnost proizvoda se sa vremenom mijenjaju.
hostapler

#156 Re: Kupovina BMW320d Touring ili Alfa Romeo 159 1,9 JTDm SW

Post by hostapler »

goran16v wrote:Alfa Romeo je bez ikakve dileme auto sa srcem i dusom, ali drustvo i sistem (drustvenih) vrijednosti i kriteriji koji definisu pojam kvalteta i privlacnost proizvoda se sa vremenom mijenjaju.
Slazem se s tobom. Ali ovaj kompletan svijet je po meni drustvo sa poremecenim sistemom vrijednosti.
Ja sam sve stvari u zivotu radio sa srcem i nisam pogrijesio,a ako i jesam nije mi bilo zao niti trunke.
Tako i Alfu opisuje savrsen slogan bas za nju. Nije savrsena. Nije najbolja. Ima svoje musice. Ali kad je biras,biras je srcem. A "Srce je uvijek u pravu"
froop

#157 Re: Kupovina BMW320d Touring ili Alfa Romeo 159 1,9 JTDm SW

Post by froop »

hostapler wrote:
goran16v wrote:Alfa Romeo je bez ikakve dileme auto sa srcem i dusom, ali drustvo i sistem (drustvenih) vrijednosti i kriteriji koji definisu pojam kvalteta i privlacnost proizvoda se sa vremenom mijenjaju.
Slazem se s tobom. Ali ovaj kompletan svijet je po meni drustvo sa poremecenim sistemom vrijednosti.
Ja sam sve stvari u zivotu radio sa srcem i nisam pogrijesio,a ako i jesam nije mi bilo zao niti trunke.
Tako i Alfu opisuje savrsen slogan bas za nju. Nije savrsena. Nije najbolja. Ima svoje musice. Ali kad je biras,biras je srcem. A "Srce je uvijek u pravu"
Evo suze mi krenuse...... :( :lol:
Locked