Kupovina bicikla!!!
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#1 Kupovina bicikla!!!
Kontam ovih dana da kupim jedn bike do jedno 200-250 KM pa molim sve one koji nešto znaju oko toga gdje da nađm nešto dobro za te pare da mi objasne ili da me upute!! Unaprijed hvala. P.S. Može i neki dobar polovan za tu lovu!! 
- Dirty Harry
E moj Sudo, već sam ja postavljao to pitanje, ima i tema, ali slabo ko odgovara. Osim toga sad će te Daysleeper protjerati s ovog podforuma
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=26726
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=26726
- phil manzanera
Sta ti treba Daysleeper da skontas da ovo nije podforum za bicikliste? Svaka vama/tebi cast, mi vas uvazavamo, ali kada se neko ovako uvaljuje tamo gdje mu nije mjesto, mi u Sarajevu kazemo da je - šleper! A to je pogrdna rijec.
- Dirty Harry
Jooo jeste vi neki osjetljivi ljudi ...
A sad ozbiljno:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bikers
Možda je do naziva podforuma?
A sad ozbiljno:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bikers
Možda je do naziva podforuma?
- phil manzanera
Kako ti, ba, ne kontas? Meni osobno ne smeta da se šlepaš, no to mi je smijesno i nije mi jasno kako tebi ne smeta? I kakve veze ima rijecnik? Ovdje se radi o jednoj GRUPI ljudi okupljnoj oko jedne iste stvari, a to je - motociklizam. Ako mi kazemo da smo grupa Paja Patak, svako ko nije iz te grupe je visak, pa makar ti bio i Miki Maus. Kontas?
Sto se mene tice, ti se nastavi gurati, no ja uvijek napustam onu lokaciju, ili onu grupu za koju osjetim da nisam pozeljan i da me smatraju uljezom.
Do tebe/do vas je. Ja vam ne mogu zabraniti niti to zelim.
Haj, zivio!
Sto se mene tice, ti se nastavi gurati, no ja uvijek napustam onu lokaciju, ili onu grupu za koju osjetim da nisam pozeljan i da me smatraju uljezom.
Haj, zivio!
- Dirty Harry
Kontam ja dobro, i kao što sam naveo ja sam svoj upit stavio na drugoj temi i na drugom podforumu, i da u pravu si da ovo nije mjesto uprkos imenu.
Ali ono što nije ok je način na koji se obraćaš/te ljudima. Čovjek je malo zalutao (možda zbog imena?) i dobio je pogrdne riječi. Na drugim podforumima se obično sve završi tako što se admin zamoli da pomjeri temu ... ali ovdje vlada očito neka druga atmosfera ...
stoga ja
a vi uživajte u svom podforumu.
Ali ono što nije ok je način na koji se obraćaš/te ljudima. Čovjek je malo zalutao (možda zbog imena?) i dobio je pogrdne riječi. Na drugim podforumima se obično sve završi tako što se admin zamoli da pomjeri temu ... ali ovdje vlada očito neka druga atmosfera ...
stoga ja
a vi uživajte u svom podforumu.
- DaysleepeR
Podforum ostali sportovi je idealan za biciklizam.
Motori i biti biker nije sport ni rekreacija nego nacin zivota.
S obzirom na svu historiju i tradiciju koja prati motoriste, bikere i sve ostalo sto ide uz to, oprema, muzika, filmovi, putovanja, mislim da je podforum potreban.
Baska sto ovdje nema uvreda, politike, Hareta i Zlaje i ostalih pogani kojih je svakako previse u svakodnevnom zivotu.
Ljudi koji ovdje pricaju se jedni drugima obracaju sa postovanjem a ne sa sarkazmom itd.
Biciklisti nisu u toj prici i meni je zao, ali ovo nije biciklisticki forum nego bikerski.
I nisu se biciklisti izborili da imaju svoj forum nego motociklisti, tacnije bikeri, a jos tacnije jedan biker koji ti se i prvi javio sa replikom.
Mislim da je jasno sve.
Motori i biti biker nije sport ni rekreacija nego nacin zivota.
S obzirom na svu historiju i tradiciju koja prati motoriste, bikere i sve ostalo sto ide uz to, oprema, muzika, filmovi, putovanja, mislim da je podforum potreban.
Baska sto ovdje nema uvreda, politike, Hareta i Zlaje i ostalih pogani kojih je svakako previse u svakodnevnom zivotu.
Ljudi koji ovdje pricaju se jedni drugima obracaju sa postovanjem a ne sa sarkazmom itd.
Biciklisti nisu u toj prici i meni je zao, ali ovo nije biciklisticki forum nego bikerski.
I nisu se biciklisti izborili da imaju svoj forum nego motociklisti, tacnije bikeri, a jos tacnije jedan biker koji ti se i prvi javio sa replikom.
Mislim da je jasno sve.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
Mojne se praviti mangup i dobro pogledaj rječnik koji ti je predhodnik postavio!!!phil manzanera wrote:Kako ti, ba, ne kontas? Meni osobno ne smeta da se šlepaš, no to mi je smijesno i nije mi jasno kako tebi ne smeta? I kakve veze ima rijecnik? Ovdje se radi o jednoj GRUPI ljudi okupljnoj oko jedne iste stvari, a to je - motociklizam. Ako mi kazemo da smo grupa Paja Patak, svako ko nije iz te grupe je visak, pa makar ti bio i Miki Maus. Kontas?
Haj, zivio!
Biker may refer to:
* a rider of a motorcycle i.e. one who participates in motorcycling
* a member of a motorcycle club
* a rider of a bicycle
Ali šta ti ti vrijedi kad si izgleda tanak sa engleskim. No nikad nije kasno za takve kao ti da nauče nešto novo u životu! Sretno!
- DaysleepeR
Ne budi ti kloc, sve ti je gore lijepo objasnjeno sta god izraz biker znacio.suad-sarajevo wrote:Mojne se praviti mangup i dobro pogledaj rječnik koji ti je predhodnik postavio!!!phil manzanera wrote:Kako ti, ba, ne kontas? Meni osobno ne smeta da se šlepaš, no to mi je smijesno i nije mi jasno kako tebi ne smeta? I kakve veze ima rijecnik? Ovdje se radi o jednoj GRUPI ljudi okupljnoj oko jedne iste stvari, a to je - motociklizam. Ako mi kazemo da smo grupa Paja Patak, svako ko nije iz te grupe je visak, pa makar ti bio i Miki Maus. Kontas?
Haj, zivio!
Biker may refer to:
* a rider of a bicycle
Ali šta ti ti vrijedi kad si izgleda tanak sa engleskim. No nikad nije kasno za takve kao ti da nauče nešto novo u životu! Sretno!
- phil manzanera
suad-sarajevo wrote:Mojne se praviti mangup i dobro pogledaj rječnik koji ti je predhodnik postavio!!!phil manzanera wrote:Kako ti, ba, ne kontas? Meni osobno ne smeta da se šlepaš, no to mi je smijesno i nije mi jasno kako tebi ne smeta? I kakve veze ima rijecnik? Ovdje se radi o jednoj GRUPI ljudi okupljnoj oko jedne iste stvari, a to je - motociklizam. Ako mi kazemo da smo grupa Paja Patak, svako ko nije iz te grupe je visak, pa makar ti bio i Miki Maus. Kontas?
Haj, zivio!
Biker may refer to:
* a rider of a bicycle
Ne znam zasto uvijek komunikacija izlazi na uvrede. No, ti me ne poznajes, ali oni koji me poznaju, znaju da nikoga ne diram, ali one koji mene diraju, vrlo brzo povalim do te mjere da me zamrze.
Dakle, strucnjak, ti bi se iznenadio KOLIKO sve ja jezika tecno govorim I PISEM, iznenadio bi se koje je moje orazovanje, a sigurno bi se iznenadio kojim sam se ja sve sportovima bavio aktivno i takmicarski i kojim se bavim.
Zato, ako sam ja ljubazan, ali i svi drugi, sto se kojeg djavla kurcis i pravis mangup, kad to nisi? Ne treba ti to. Ja se ne pravim mangup, samo razgovaramo.
A za prave mangupe, mjesto nije forum, nego
1. javno mjesto gdje pravi mangupi pokupe znacajan dio najboljih "koka"
2. sportska sala sa borilackim sportovima
Haj zivio i ti i bice ti bolje u zivotu ako manlo popustis i budes imao pozitivniji pristup prema zivotu i ljudima oko sebe jer zivot je kratak. Uzivaj dok mozes.
Mi uzivamo, i to praaaaaavo!
P.S.
Ovo sam napisao ne da tebi nesto kontriram, nego mi se danas nesto pise po forumu, dobre sam volje, jer sutra mi se mozda nece pisati. Malo cu raduckati, a onda odoh da se prodjiram sa jos nekim bikerima.
Tako nam i treba!
-
djevojka iz sjene
Mozete viCober wrote:Phil jeste nosilac crnog pojasa. Hoćemo li đir?phil manzanera wrote:onda odoh da se prodjiram sa jos nekim bikerima.
Tako nam i treba!
Samo da vas pozdravim, nisam odavno
-
luciferino
Niste se valjda već počeli takariti oko ovakve sitnice? Il' pomozite čovjeku il' ignorišite il' tražite od moderatora da premjesti temu. Fellow bikers mnogo ufurani. 
- phil manzanera
Ovo nema smisla, svaka nova rijec vodi u svadju i koliziju, sto je bespotrebno, zivot je lijep ko hoce da ga uziva. Meni niko ne smeta ni na forumu ni na podforumu, samo malo diskutiramo bez zadnjih namjera. No, ko hoce da to shvati maliciozno....jebi ga...neka shvati......sta ja tu mogu.
Sto se mene tice, zakljucavam daljnje komentare.
Sto se mene tice, zakljucavam daljnje komentare.