Adara87 wrote:Nemojte emocijama vođeniih i strogo subjektvnih stavova, ako je moguće.
Volio bih da čujem šta bi svako od vas kupio sada da ima te pare i iz kojeg razloga, da uputi eventualno na osobu ili organizaciju sa kojom su imali pozitivna iskustva itd.
Što se tiče G5, znam momka koji je prije 2 godine kupio polovan za 17K, vozi svaki dan, 2-3 sedmično ide to TZ, Bihaća, Ploča itd, nije ni P od problema imao. S druge strane, jedan poznanik je kupio G5 manje od godine dana starog, skupo ga i platio, ali sto problema sa njim. Nisam za to vozilo vezan nikakvih emocijama ili BH stavu da je to švabo i da mora valjati. Kažem da mi se sviđa, to je sve.
Ajde, nemojte biti zajedljivi

, već konstruktivni i pomozite sugrađanu "u nevolji"

E vidiš na ovo što ti tražiš, a što sam podebljao crveno, dobićeš isključivo subjektivne odgovore.
Evo ja ću ti reći šta bi ja kupio u toj klasi iako ću vjerovatno biti razapet.
Odgovor je Citroen C4. A evo sada ću reći u par crta zašto bi to učinio:
Auto dobro očuvano sa normalnom kilometražom, dizel motorom, dobrom opremom i neko 2008-2009 godište možeš glatko kupiti za nekih 13-14000 KM. Ako si srećan i manje, samo izbjegavaj bivše VAN-ove.
Dobiješ odlične HDI motor. Recimo 1.6 HDI 90 koji je odličan, malo troši a nema ni famozni FAP filter ni plivajući zamajac. Verzija 110 ima plivajući, a za FAP zavisi od verzije do verzije. Dakle HDI 90 veoma jeftin za održavanje.
Naravno imaš i 2.0 HDI motore i razne benzince pa biraj.
Nije ni blizu udobnosti hidrauličara, ali i dalje najudobniji u klasi.
Bogata oprema, sigurnost na najvišem nivou.
Meni dizajn najbolji u klasi i kada se provozaš u njemu imaš odličan osjećaj zbog avangardnog dizajna.
Lako se privikava na komande i centralno postavljen displej.
Dakle uz jedinstven dizajn, jeftino održavanje i zadovoljavajuću pouzdanost i udobnost imaš veoma mlado auto za solidan novac.
Eto, kada si već tražio lična mišljenja šta bi uzeli u tvojoj situaciji.