kupovina auta u Hercegovini

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
babyface

#1 kupovina auta u Hercegovini

Post by babyface »

Možda je naslov teme malo čudan, ali eto. Naime, primijetio sam da su u Hercegovini auta jeftinija nego ovdje u Sa koliko hoćeš. Ja sam lično zapikirao Scenica jednog, koji je dole (Široki brijeg) jeftiniji jedno 1000 KM nego u Sarajevu. E sada, čuo sam priče da je Hercegovina puna ukradenih auta, i sl.
Stoga me zanima ima li neko kakvo iskustvo, pozitivno ili negativno, unaprijed hvala na odgovorima. Kako najjednostavnije provjeriti da auto nije ukradeno negdje vani ?
Također, brine me pregled u ovlaštenim lokalnim servisima, jer, uglavnom prodavci poznaju ljude koji rade u servisima i sa kojima se pogledom razumiju, kako da dobijem objektivan pregled. Možda dogovor sa prodavcem da uradim jedan i u Sa, za svaki slučaj.
Paco

#2 Re: kupovina auta u Hercegovini

Post by Paco »

Ja sam prije 2 sedmice kupio auto u Hercegovini (Ljubuski) u jednoj auto kuci (necu da reklamiram ovdje, javi se na PP ako si zainteresovan). Dobio uredne papire, garanciju na motor, mjenjac, kilometrazu i porjeklo vozila. Prilikom carinjenja i registracije uradjene su sve provjere i auto je 100% regularno.

Eto, to je moje iskustvo :)
VR6

#3 Re: kupovina auta u Hercegovini

Post by VR6 »

Pa provjeris auto u cipsu i nebi trebalo biti problema. Fol je da kod njih ne ukucavaju broj motora u saobracajnu, pa sa tim mozes imati malo zezancije kod registrovanja auta. Doduse tako je bilo prije, ne znam jel se i to promjenilo od kad je cips u funkciji. Ako kupujes iz autokuce, sve ok...
babyface

#4 Re: kupovina auta u Hercegovini

Post by babyface »

VR6 wrote:Pa provjeris auto u cipsu i nebi trebalo biti problema. Fol je da kod njih ne ukucavaju broj motora u saobracajnu, pa sa tim mozes imati malo zezancije kod registrovanja auta. Doduse tako je bilo prije, ne znam jel se i to promjenilo od kad je cips u funkciji. Ako kupujes iz autokuce, sve ok...
Radi se o auto kući, ne bih kupovao drugačije auto.
Tahta

#5 Re: kupovina auta u Hercegovini

Post by Tahta »

Paco wrote:Ja sam prije 2 sedmice kupio auto u Hercegovini (Ljubuski) u jednoj auto kuci (necu da reklamiram ovdje, javi se na PP ako si zainteresovan). Dobio uredne papire, garanciju na motor, mjenjac, kilometrazu i porjeklo vozila. Prilikom carinjenja i registracije uradjene su sve provjere i auto je 100% regularno.

Eto, to je moje iskustvo :)
Ja što ih nafali ko ti garantuje kada dođeš na drugu registraciju da bude ukradeno niko, previše ima ružnih iskustava sve ti dođe koliko si sretan tako ćeš proći
Paco

#6 Re: kupovina auta u Hercegovini

Post by Paco »

Koga sam to nahvalio?
Ne kazem da se sutra ne moze desiti da mi murija zakuca na vrata i kaze kako vozam auto koje je ukradeno negdje u Limburgu, ali postoje papiri koji dokazuju od koga sam ja kupio vozilo te garancija (izdata pod krivicnom i materijalnom odgovornoscu) na porjeklo vozila. Ne zaboravi da se radi o auto-kuci a ne fizickom licu.
Ako je to hvaljenje bilo koga - izvinjavam se sto sam kupio auto. :)

Evo necu ja vise na ovu temu.
Qler

#7 Re: kupovina auta u Hercegovini

Post by Qler »

pa ako ga je jednom registrovao od kako je uveden CIPS, tj od kako su uvezane baze sa interpolom nema brige da je ukradeno. samo je bitno da prodje registraciju jednom.
Haris.ba

#8 Re: kupovina auta u Hercegovini

Post by Haris.ba »

micki125 wrote:i to sve pod pretpostavkom da brojevi motora i šasije nisu preštampani, a što je uobičajena praksa. :D
Osim ako taj "posao" nije uradjen kvalitetno. :D
Qler

#9 Re: kupovina auta u Hercegovini

Post by Qler »

ti kad odes da registrujes auto, das papire sa brojem sasije i motora, ako se ne slaze nesto od taga nemozes registrovati. ako je trazeno nesto od toga ne mozes registrovati... ne znam sta se moze promijeniti poslije par godina ako auto 1. put prodje interpolovu provjeru?
Post Reply