Kupovina auta-pomoc

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

*Bambina*

#1 Kupovina auta-pomoc

Post by *Bambina* »

xx
Last edited by *Bambina* on 02/07/2009 00:39, edited 3 times in total.
Edin H.

#2 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Edin H. »

Evo ti jedan prijedlog - temperamentni stedisa

Image

BMW M3 G Power
Bullet Tooth Tony

#3 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Bullet Tooth Tony »

Schnitzer ljepsi 3X :P :P
Edin H.

#4 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Edin H. »

Beg_Babic wrote:Schnitzer ljepsi 3X :P :P

Je li joj to predlazes da uzme ovu trulju :shock:

Image

Bambina ne slusaj ga :oops:
Neelix

#5 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Neelix »

jos jednom ponavljam, sto je golf 2 za sirotinju, to je bmw za ove s parama. jebo vas bmw vise, sta svrsavate na svakoj temi.
Bullet Tooth Tony

#6 Re: Kupovina auta-pomoc

cuj trulja , cuj G power :run: :run:

Image

mene ti poslusaj ,pusti njega :oops:
Bullet Tooth Tony

#7 Re: Kupovina auta-pomoc

Neelix wrote:jos jednom ponavljam, sto je golf 2 za sirotinju, to je bmw za ove s parama. jebo vas bmw vise, sta svrsavate na svakoj temi.
divi njega ahahah :lol: :lol: :lol: :thumbup:
citroen

#8 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by citroen »

ljudi, uozbiljite se.pomozite djevojci da se odluci koji ce auto kupiti.Budzet i nije velik,ali moze se kupiti neki mali autic i nemojte vise o BMW.Napravite temu za to pa cemo tamo o BMW.ford KA,Fiat punto prve generacije,Opel corsa od 95 god. pa nadalje,peugeot 106,citroen saxo,renault twingo,fiat seicento,renault clio I,ima tu jos nekih modela ali mislim da su ti ovi nekako najbolji,pa izaberi. :bih:
Edin H.

#9 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Edin H. »

citroen wrote:ljudi, uozbiljite se.pomozite djevojci da se odluci koji ce auto kupiti.Budzet i nije velik,ali moze se kupiti neki mali autic i nemojte vise o BMW.Napravite temu za to pa cemo tamo o BMW.ford KA,Fiat punto prve generacije,Opel corsa od 95 god. pa nadalje,peugeot 106,citroen saxo,renault twingo,fiat seicento,renault clio I,ima tu jos nekih modela ali mislim da su ti ovi nekako najbolji,pa izaberi. :bih:

Ma to je bila mala sala, a Neelix se upalio kao kutnjak (stvarno su pitari cudan svijet :D ).

Za relativno male pare najbolje joj je da uzme nekog Japanca. Najpouzdaniji su, znaci ima vecu sansu da se nece morati previse zavaljivati na odrzavanje.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#10 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by corolla02 »

Zenska trazila samo 1 autic za 5000KM ,a evo vi joj vec prodajete 3 i to BMWa za ispod 5000KM!
Pa nigdje ovako dobro prosla ne bi!
:lol:
asafinho

#11 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by asafinho »

ford fijestica mala :D dobar izbor,izdrzljiva auta uz redovno odrzavanje koje nije preskupo,ili golf 2 :D il polo :D ima dosta izbora za te pare..
Lesli Eldridž

#12 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Lesli Eldridž »

Najbolje je da povedeš nekog od muških, koji se razumiju u aute, a onda kod kakvog majstora, da sve pregleda. Za 5000 KM se mogu naći manji ati 10 tak godina stari.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#13 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by corolla02 »

evo Lesli je slobodan, on ce ti pomoci
:D
Lesli Eldridž

#14 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Lesli Eldridž »

Samo ako pošalje sliku. :D Može sve samo nek ja FIAT. :D
NEOPLAN

#15 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by NEOPLAN »

Moj savjet je MB190D, neunistiv, 1000puta kvalitetniji i udobniji od Gnojfa, jedino to sto je povelik moze smetati ako bas nisi na ti sa volanom...

A ako velicina smeta, tu onda ima 1000 opcija manjih auta (corsa, punto, fiesta, Yugo :D )

Ali ako hoces auto sa 100% udobnosti i 0% kvarova, za te pare je po meni MB190D najbolji izbor.

Image

Auto ko bombonica, jos da je crven i taman za zensko :D

P.S. Posto sam ja sretni vlasnik ovakvog MB, a ako se ti odlucis za njega, javi se na PP ako ti zatreba pokoji savjet oko kupovine.

Pozz i sretno!
corolla02

#16 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by corolla02 »

Lesli Eldridž wrote:Samo ako pošalje sliku. :D Može sve samo nek ja FIAT. :D
:thumbup:
starii

#17 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by starii »

tvoj izbor je
Image

:D
Lesli Eldridž

#18 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Lesli Eldridž »

Dobra reklama, ali izgreba haubu onim štiklama. Meni se čini da se hauba udubila pod štiklom. :D
citroen

#19 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by citroen »

gdje ces zeni taj mercedes spominjati,pa star ko Grcka model,pocetkom 1982 se poceo proizvoditi,limarija kao kod yuge,kvalitet plastike u unutrasnjosti ,ne daj boze nikome.Svaka instrument tabla ispucala,tj.plastika,nisam vidio ni jedan primjerak mb190 da je plastika bila u komadu.Bambini treba manji auto a 190 to nije definitivno :bih:
Lesli Eldridž

#20 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Lesli Eldridž »

citroen wrote:gdje ces zeni taj mercedes spominjati,pa star ko Grcka model,pocetkom 1982 se poceo proizvoditi,limarija kao kod yuge,kvalitet plastike u unutrasnjosti ,ne daj boze nikome.Svaka instrument tabla ispucala,tj.plastika,nisam vidio ni jedan primjerak mb190 da je plastika bila u komadu.Bambini treba manji auto a 190 to nije definitivno :bih:
Ma ne ubacuj mi se ba, ja ću sa njom u kupovinu... :D
NEOPLAN

#21 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by NEOPLAN »

citroen wrote:gdje ces zeni taj mercedes spominjati,pa star ko Grcka model,pocetkom 1982 se poceo proizvoditi,limarija kao kod yuge,kvalitet plastike u unutrasnjosti ,ne daj boze nikome.Svaka instrument tabla ispucala,tj.plastika,nisam vidio ni jedan primjerak mb190 da je plastika bila u komadu.Bambini treba manji auto a 190 to nije definitivno :bih:
Onda nisi jos mog vidio 8-)

Ma znam da je poveliko auto, ali mogu sad potpisati da je on iz 1987 ko moj, bolji od svakog punta, corse, clia, golfa, audija i sl. koji se mogu kupiti za 5000 maraka. zato sam ga preporucio, jer za te pare sigurno bolje auto nece naci. E sad to sto je povelik za zensko, to je druga prica.
Lesli Eldridž

#22 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Lesli Eldridž »

Nemoj se ti uvrijediti, ali ne može biti bolji od 10-12 godina mlađeg auta... :-)
NEOPLAN

#23 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by NEOPLAN »

Lesli Eldridž wrote:Nemoj se ti uvrijediti, ali ne može biti bolji od 10-12 godina mlađeg auta... :-)
Necu se ja uvrijediti, ne daj Boze... samo mislim da nisi upravu....

Ja svog Mercedesa vozim od 6. Marta prosle godine i dosad sam presao 38000 km. Ukupno je auto presao 276000km. Za to vrijeme kako je kod mene triput je mjenjano ulje, jednom prednje pakne i jedan zadnji lezaj. I to je sve.

Kolega ima Punta '99 godiste u proteklih 8 mjeseci i za tih 8 mjeseci promijenio prednje lezajeve, desni podizac prozora, zadnje amortizere, motoric od brisaca, neku sondu na motoru (benzinac), anlaser, te neke elektronske zaje*ancije zbog kojih je cesto ostajao na putu.

Prijatelj ima Astru G 1.7DTI 2002 god i nakon tri mjeseca od kupovine riknula mu BOSCH pumpa. 790KM.

Isti slucaj je imao drug na Focusu prve generacije, samo je imao srecu pa je uspio vratiti auto prodavacu.

Prijateljica na Corsi treci put mijenja alternator u proteklih 8 mjeseci jer eksperti u servisu ne znaju uzrok njegovog otkazivanja.

A za to vrijeme ja i jos dvojica mojih komsija koji imaju iste mecke, vozimo i vozimo i vozimo.........

A ja sam svog platio 5200KM.
Lesli Eldridž

#24 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Lesli Eldridž »

NEOPLAN wrote:
Lesli Eldridž wrote:Nemoj se ti uvrijediti, ali ne može biti bolji od 10-12 godina mlađeg auta... :-)
Necu se ja uvrijediti, ne daj Boze... samo mislim da nisi upravu....

Ja svog Mercedesa vozim od 6. Marta prosle godine i dosad sam presao 38000 km. Ukupno je auto presao 276000km. Za to vrijeme kako je kod mene triput je mjenjano ulje, jednom prednje pakne i jedan zadnji lezaj. I to je sve.

Kolega ima Punta '99 godiste u proteklih 8 mjeseci i za tih 8 mjeseci promijenio prednje lezajeve, desni podizac prozora, zadnje amortizere, motoric od brisaca, neku sondu na motoru (benzinac), anlaser, te neke elektronske zaje*ancije zbog kojih je cesto ostajao na putu.

Prijatelj ima Astru G 1.7DTI 2002 god i nakon tri mjeseca od kupovine riknula mu BOSCH pumpa. 790KM.

Isti slucaj je imao drug na Focusu prve generacije, samo je imao srecu pa je uspio vratiti auto prodavacu.

Prijateljica na Corsi treci put mijenja alternator u proteklih 8 mjeseci jer eksperti u servisu ne znaju uzrok njegovog otkazivanja.

A za to vrijeme ja i jos dvojica mojih komsija koji imaju iste mecke, vozimo i vozimo i vozimo.........

A ja sam svog platio 5200KM.
Ako polovno i ohrndano kupiš ne možeš onda uzimati aute kao reprezentativni primjerak. Da se trazumijemo, nisi ni ti baš dobro prošao. Ležajevi se mijenjaju, ali ne često, a šta su prethodni vlasnici uradili na tvom autu, to nikada nećeš do kraja saznati. Skoro 300.000 km je puno, i bilo je tu svega i zato je očekivati da će tu biti radova na njemu. Da ne spominjem koroziju. Toga sigurno ima na sve strane. To za corse i punta da mogu imati sitnijih problema sa elektronikom može i da stoji (ja nisam imao problema), ali kad kupiš auto sa 100.000-150.000 km i to auto sa finih puteva Europe dođe na naše izrovane kaldrme, amortizeri su prvi na udaru. Ništa strašno, ako se nekome i to desi, jer na ovakvim rupama je to haman potrošni materijal, ako se auto vozi krkanski. Zato kupovati (bez uvrede) velike rage od 300.000 km (a vrlo je vjerovatno da je to prešlo preko pola miliona) i stare preko 20 godina se ne isplati. Samo u rijetkim slučajevima, kada se baš sve zna o autu i da je održavan i gazdu to se može podnijeti, ali od n-tog vlasnika tako staro se ne isplati. Znam da svaki cigo svoga konja fali, ali brate ženskoj početnici je primjeren kakav mali Ford Ka, Fiat Punto, može i Opel Corsa (samo da nema korozije na njoj :mrgreen:), Renault Clio, Hyundai Getz i slično. A ako je baš početnica da ne zna da vozi sigurno, onda je za nju kakav Yugo od 500 KM... 8-)
Edin H.

#25 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Edin H. »

Evo ga i nema dalje :oops:

Image
Post Reply