Ne kontam, nije.amar1994 wrote:sigurno je kvalitetno odrzavan![]()
Kupovina auta - Peugeot 308
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Sanjarko
#76 Re: Kupovina auta - Peugeot 308
- amar1994
#77 Re: Kupovina auta - Peugeot 308
pa vecinom zgazena auta imaju dosta kvarova , a uvijek se peh neki potrefi, al ako je ono starije od 5 god , mora se ponekad uloziti u njegaVizionar 1985 wrote:Ne kontam, nije.amar1994 wrote:sigurno je kvalitetno odrzavan![]()
![]()
- Sanjarko
#78 Re: Kupovina auta - Peugeot 308
Pa niko to ne spori, al malo malo kvar neki, to nije normalna pojava il jest.amar1994 wrote:pa vecinom zgazena auta imaju dosta kvarova , a uvijek se peh neki potrefi, al ako je ono starije od 5 god , mora se ponekad uloziti u njegaVizionar 1985 wrote:Ne kontam, nije.amar1994 wrote:sigurno je kvalitetno odrzavan![]()
![]()
Ne koristi ga puno, niti divlja nit ista.
Al se opet kvari i kvari.
Te klima te ovo te ono.
-
Seyfo
#79 Re: Kupovina auta - Peugeot 308
Tema lock, evo ovih zaglavljenih u 1996 (nema dijelova za francuze), zetova, zaova.... Nista pametno neces dalje naci
- golfiista
#80 Re: Kupovina auta - Peugeot 308
Samo na posebnim trafikamA, ne moze bas na svAkoj, Svabo je to, ima renome. Moras upratiti posebno oznacena mjesta, dok za Francuze tog nema.Better Man wrote:A gdje se nabavljaju djelovi za njemačka auta i jesu li ona orginal? Mozda na trafici.golfiista wrote:Ja ne mogu da vjerujem da pored toliko njemačkih auta, neko može kupiti i voziti francusko, gdje se to održava uopšte, gdje se dijelovi nabavljaju? Ko zna jesu li i original iz Francuske...
- Sodom1
#81 Re: Kupovina auta - Peugeot 308
Vaoo MILJU dao za opravke , ko da je sto hiljadaVizionar 1985 wrote:Bolje nemoj.aldm wrote:Pozdrav,
uskoro planiram kupovati auto. Za sada je prva opcija Peugeot 308 2008/2009.
Planiram uzimati dizel od 110 KS :
Moj zet ima ga i malo malo mu se kvari na njemu nesto.
Jos skoro nov.
Od klime kvar imo do vrata.
Ne sjecam se sta sve.
Garant je skoro milju dao do sad na opravku a ima ga tek par godina samo, ne sjecam se koliko dugo.
Bolje nest drugo opel, itd. al danas je sve rizik uzet. Sve izgleda nekvalitetno.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#82 Re: Kupovina auta - Peugeot 308
A ima ga samo par godinaSodom1 wrote:Vaoo MILJU dao za opravke , ko da je sto hiljadaVizionar 1985 wrote:Bolje nemoj.aldm wrote:Pozdrav,
uskoro planiram kupovati auto. Za sada je prva opcija Peugeot 308 2008/2009.
Planiram uzimati dizel od 110 KS :
Moj zet ima ga i malo malo mu se kvari na njemu nesto.
Jos skoro nov.
Od klime kvar imo do vrata.
Ne sjecam se sta sve.
Garant je skoro milju dao do sad na opravku a ima ga tek par godina samo, ne sjecam se koliko dugo.
Bolje nest drugo opel, itd. al danas je sve rizik uzet. Sve izgleda nekvalitetno.
-
530i
#83 Re: Kupovina auta - Peugeot 308
Najbolje u jednoj firmi kod McDonaldsa servisirati i kupovati dijelove, litar ulja 40 maraka, filter 50, Švabo, kvalitet, foršprung dirk teknik, arbajt maht fraj i ostalo...
-
ado-šampion
#84 Re: Kupovina auta - Peugeot 308
Haj udobniji moze biti, jer se moze uzeti bolja oprema nego kod 307, pa to donekle i stoji.
Ali kako je veci i prostraniji od 307?
Isto je sve, ista platforma, isto medjuosovinski razmak. U principu, sto se toga tice, isti problemi su kao i kod 307. Auto izvlaci visina i sirina, a prostor po duzini je za tu klasu vozila vrlo vrlo tanak. Nek naprijed na suvozackom sjedi neko visok, nek odmakne sjedalo tako da su mu obje noge na ravnom podu (a ne da je desna na stepenici), pozadi ostaje vrlo malo mjesta za koljena. Uvijek me iznenadi kako toliko gabaritno auto moze biti tako malo unutra.
Ali kako je veci i prostraniji od 307?
- ElRe
#85 Re: Kupovina auta - Peugeot 308
Dosta prostora se izgubilo zbog dobijanja 5* na NCAP testu, sto je po meni glupost. NCAP test nikada ne bih gledao kod kupovine vozila.
Trenutno vozim 308 FL model i u odnosu na 307 je puno bolji. Prostora nema vise, ali ga ima sasvim dovoljno za klasu kojoj pripada. Ima bolja sjedista od 307, za klasu kvalitetnije materijale i pouzdanije 1.6 HDI motore.
Prostora pozadi ima kao i npr Octavia, ali manje npr od Fiat Brava. Mada, sjedista u 308 su puno masivnija.
Generalno po meni, u "narodnoj" kompakt klasi Fiat Bravo je najbolji auto kada se pogleda pouzdanost, cijena, ponasanje u voznji, prostranost. Nema ih puno na nasem trzistu polovnih (sto je posljedica Fiatove cjenovne politike prije 7-8 godina za novi Bravo) i odlicno drze cijenu u EU, puno bolje od Megana, C4, Focusa, 308, Leona...
Trenutno vozim 308 FL model i u odnosu na 307 je puno bolji. Prostora nema vise, ali ga ima sasvim dovoljno za klasu kojoj pripada. Ima bolja sjedista od 307, za klasu kvalitetnije materijale i pouzdanije 1.6 HDI motore.
Prostora pozadi ima kao i npr Octavia, ali manje npr od Fiat Brava. Mada, sjedista u 308 su puno masivnija.
Generalno po meni, u "narodnoj" kompakt klasi Fiat Bravo je najbolji auto kada se pogleda pouzdanost, cijena, ponasanje u voznji, prostranost. Nema ih puno na nasem trzistu polovnih (sto je posljedica Fiatove cjenovne politike prije 7-8 godina za novi Bravo) i odlicno drze cijenu u EU, puno bolje od Megana, C4, Focusa, 308, Leona...
Last edited by ElRe on 03/11/2016 13:27, edited 1 time in total.
-
Seyfo
#86 Re: Kupovina auta - Peugeot 308
So not true. Iznimno je prostran i naprijed i nazad, uzimajući u obzir gabarite, kao i uzimajući u obzir bilo koji auto u klasi.ado-šampion wrote:Haj udobniji moze biti, jer se moze uzeti bolja oprema nego kod 307, pa to donekle i stoji.
Ali kako je veci i prostraniji od 307?Isto je sve, ista platforma, isto medjuosovinski razmak. U principu, sto se toga tice, isti problemi su kao i kod 307. Auto izvlaci visina i sirina, a prostor po duzini je za tu klasu vozila vrlo vrlo tanak. Nek naprijed na suvozackom sjedi neko visok, nek odmakne sjedalo tako da su mu obje noge na ravnom podu (a ne da je desna na stepenici), pozadi ostaje vrlo malo mjesta za koljena. Uvijek me iznenadi kako toliko gabaritno auto moze biti tako malo unutra.
Možda da su još povećali međuosovinski razmak i smanjili gepek?
ElRE..
Bravo?? To su provjerene info?
Svašta...
Što li odustaše od imena Bravo, a iz naftalina izvadiše modele poznate po nekvaliteti Croma i Tipo
- ElRe
#87 Re: Kupovina auta - Peugeot 308
Bio sam u potrazi za autom i Bravo je bio prvi pik, ali ih nema puno i poprilicno su skuplji od francuza. Multijet motori su bez konkurencije u nizoj i srednjoj klasi (1.3 - 2.2).Seyfo wrote:
ElRE..
Bravo?? To su provjerene info?
Svašta...
Što li odustaše od imena Bravo, a iz naftalina izvadiše modele poznate po nekvaliteti Croma i Tipo
- HAVANA
#88 Re: Kupovina auta - Peugeot 308
JedanOdBraceMorica wrote:Samo Svabo i Japanac, kakvi bolan Francuzi pa to da valja ne bi gubilo na cijeni 100 maraka dnevno
Eki gubio na cijeni,eto vw ne gubi
Koliko je kostao polovan golf 6 2010 prije 2 godine a koliko sad?Nema vise dvojki,trojki...to su prosla vremena i stara pouzdanost.Ova nova ludilo od kvarova,skupoce dijelova i gubljenja na cijeni.Postujem ja svaciji izbor ali meni licno kupiti u istoj cjenovnoj klasi rabljenog auta golf6 pored recimo citroena c5 je van pameti.Al eto,svako ima svoje.Dobro odrzavan 1.6 hdi je odlican auto i veoma jednostavan i jeftin za odrzavati.Imam 2010 godinu sa tim motorom i servis je mnogo jeftiniji od bilo kojeg vw grupacije.Sve gubi na cijeni,normalno da gubi.Sto je veca klasa vise...Ako ces vec o drzanju cijene onda je recimo rav4 neprikosnoven u poredjenju sa vw grupacijom.Kupis touarega 2007 lakse za recimo 20 milja nego toyotu rav 4 a mogao si dvije toyote nove kupiti za cijenu jednog novog touarega...Ko normalan moze kupiti touarega 2010 godinu pored volva xc60 d5? Neuporedivo auto,o motoru da ne pricam.O kvarovima isto tako,ja ne znam ima li nepouzdanijeg auta od touarega.Vazda neki kurac crko.20 godina gledam i deveram oko auta.Vw je obicno izvikano auto,pogotovo ovi novije generacije.Sve je to u pet deka,sve se pokvari i popravi.Pa svaki 1.9 jtd je beton u pouzdanosti u poredjenju sa vw grupacijom novijeg godista.Sve zavisi,i ko je vozio,i kako,i ko je odrzavao,i iz koje je fabrike,za koje trziste,fabricka fula ili ne na nekim dijelovima,modelima...Obicno je bolje uzimati redizajn auta,vecinom rijese pocetne boljke na redizajnu.Sve je to kako rekoh u pet deka kod novijih modela,i servisom i mnogim drugim stvarima.A recimo gdje sam totalno neiskusan sto se tice kvarova poslije 20 godina sa automobilima, i hiljade i hiljade kojih je proslo kroz ruke.Honda.Ja ne znam sta ti ljude rade u servisu.Mogu komotno u bijelim mantilima raditi.Ulje,filter,plocica i vozi.Vazda kazem,volio bi pravo da me neko nazove i ponudi mi pokvarenu hondu,odma bi je kupio.Da i to vidim.To bas kreten mora voziti i odrzavati da je sjebe.Al opet kazem,svako ima svoj izbor i treba ga postovati bez suvisnog pametovanja.Kupis sta ti se svidja i sta smatras da treba i cao.
- JedanOdBraceMorica
#89 Re: Kupovina auta - Peugeot 308
Pa nije VW jedini njemacki proizvodjac, niti je Touareg jedini model niti dizelski motori jedini motori... Sto to ne uporedi Phateona, BMW 7 ili S klasu sa ridikuloznim pokusajima Francuza da udju u premium segment, tipa Peugeota 607HAVANA wrote:JedanOdBraceMorica wrote:Samo Svabo i Japanac, kakvi bolan Francuzi pa to da valja ne bi gubilo na cijeni 100 maraka dnevno
Eki gubio na cijeni,eto vw ne gubiIma li auta da vise izgubi na cijeni od recimo passata.Koliko kosta nov passat 2.0 tdi a koliko kosta 4 godine star?
Koliko je kostao polovan golf 6 2010 prije 2 godine a koliko sad?Nema vise dvojki,trojki...to su prosla vremena i stara pouzdanost.Ova nova ludilo od kvarova,skupoce dijelova i gubljenja na cijeni.Postujem ja svaciji izbor ali meni licno kupiti u istoj cjenovnoj klasi rabljenog auta golf6 pored recimo citroena c5 je van pameti.Al eto,svako ima svoje.Dobro odrzavan 1.6 hdi je odlican auto i veoma jednostavan i jeftin za odrzavati.Imam 2010 godinu sa tim motorom i servis je mnogo jeftiniji od bilo kojeg vw grupacije.Sve gubi na cijeni,normalno da gubi.Sto je veca klasa vise...Ako ces vec o drzanju cijene onda je recimo rav4 neprikosnoven u poredjenju sa vw grupacijom.Kupis touarega 2007 lakse za recimo 20 milja nego toyotu rav 4 a mogao si dvije toyote nove kupiti za cijenu jednog novog touarega...Ko normalan moze kupiti touarega 2010 godinu pored volva xc60 d5? Neuporedivo auto,o motoru da ne pricam.O kvarovima isto tako,ja ne znam ima li nepouzdanijeg auta od touarega.Vazda neki kurac crko.20 godina gledam i deveram oko auta.Vw je obicno izvikano auto,pogotovo ovi novije generacije.Sve je to u pet deka,sve se pokvari i popravi.Pa svaki 1.9 jtd je beton u pouzdanosti u poredjenju sa vw grupacijom novijeg godista.Sve zavisi,i ko je vozio,i kako,i ko je odrzavao,i iz koje je fabrike,za koje trziste,fabricka fula ili ne na nekim dijelovima,modelima...Obicno je bolje uzimati redizajn auta,vecinom rijese pocetne boljke na redizajnu.Sve je to kako rekoh u pet deka kod novijih modela,i servisom i mnogim drugim stvarima.A recimo gdje sam totalno neiskusan sto se tice kvarova poslije 20 godina sa automobilima, i hiljade i hiljade kojih je proslo kroz ruke.Honda.Ja ne znam sta ti ljude rade u servisu.Mogu komotno u bijelim mantilima raditi.Ulje,filter,plocica i vozi.Vazda kazem,volio bi pravo da me neko nazove i ponudi mi pokvarenu hondu,odma bi je kupio.Da i to vidim.To bas kreten mora voziti i odrzavati da je sjebe.Al opet kazem,svako ima svoj izbor i treba ga postovati bez suvisnog pametovanja.Kupis sta ti se svidja i sta smatras da treba i cao.
- HAVANA
#90 Re: Kupovina auta - Peugeot 308
Pa naravno da nije.Poredim samo ono sto je je ovde u nekoj cjenovnoj klasi interesantno i odnos ulozeno,dobijeno...O visokim klasama je suvisno i pricati jer to i nije u siroj upotrebi ovde.Zna se sta su pojedini modeli bmw,mercedes,lexus...to i moja mater zna.Francuzi imaju finih porodicnih auta,jako udobnih,nekurcevitih...i mnogi ljudi sebe pronalaze u tim modelima.I to je to.A ne da ti se zajebavat sa fap filterima.Znas ti sta je dpf?Zajebavas li se sa tim i koliko to kosta u poredjenju sa francuzima?A opet se vracas na stara auta.Pricamo o novijim modelima.Kakav audi 100 i mercedes 190.Nema toga vise.Jednostavnost i pouzdanost je zavrsena.Nekad je i ves masina trajala 30 godina,televizor...Sad kurko.Svi bi kad udju u tunel da im se svjetla upale,kad parkiraju da senzori vicu biiip,da griju guzicu na kozi jer je hladno kad je zima.Pogone na cetiri tocka i ako zivi na dolac malti,hidraulicne ovjese(da njih ne spominjem u kontekstu kvalitete i pouzdanosti kod francuza u poredjenju sa nekim drugim),navigacije da znaju doc na mihrivode,svi bi svega a da je servis ko golf 2.Nece moci.Plati pa se klati.
-
ado-šampion
#91 Re: Kupovina auta - Peugeot 308
Sta znaci "iznimno prostran"?Seyfo wrote:So not true. Iznimno je prostran i naprijed i nazad, uzimajući u obzir gabarite, kao i uzimajući u obzir bilo koji auto u klasi.ado-šampion wrote:Haj udobniji moze biti, jer se moze uzeti bolja oprema nego kod 307, pa to donekle i stoji.
Ali kako je veci i prostraniji od 307?Isto je sve, ista platforma, isto medjuosovinski razmak. U principu, sto se toga tice, isti problemi su kao i kod 307. Auto izvlaci visina i sirina, a prostor po duzini je za tu klasu vozila vrlo vrlo tanak. Nek naprijed na suvozackom sjedi neko visok, nek odmakne sjedalo tako da su mu obje noge na ravnom podu (a ne da je desna na stepenici), pozadi ostaje vrlo malo mjesta za koljena. Uvijek me iznenadi kako toliko gabaritno auto moze biti tako malo unutra.
Možda da su još povećali međuosovinski razmak i smanjili gepek?
Kad ja sjedim na mjestu suvozaca sa svojih 188 i 85 kg, odmaknem sjediste taman toliko da su mi noge na ravnom, iza mene je neudobno bilo kojem odraslom muskarcu visem od 175. Recimo u Golfu 5 to nije tako.
Jbg ja kazem sta ocekujem, sad jesu li oni trebali ovo ili ono ne razbijam glavu. Auto ima odlican gepek (stanu sve 4 gume na felgama 15-ke
-
Kataklinger
#92 Re: RE: Re: Kupovina auta - Peugeot 308
Meni je licno prostraniji i udobniji. A to za klasu sam mislio generalno, od interijera pa nadalje je sve "za klasu" bolje uradjeno.citroen xm wrote:308 nije ni prostraniji ni udobniji. Ali da je ljepše urađen interijer, jeste. I to mnogo.
Nije on nikakva klasa iznad, samo novija generacija kompakt modela.