Kupovanje auta na lizing
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ljeposava
#1 Kupovanje auta na lizing
Da li to ima u BiH-a? Koliko znam banka mora imati ugovor sa auto-kućom. Koliko znam (nisam sigurna) neki kupuju škodu na lizing, a meni je škoda više dosadna ,jer je svako ima. Koja još auto-kuća ima ugovor (ako ima) sa bankom? Koje mi aVto preporucujete? 
-
ninja-san
Nema tu sema tipa auto-kuca, sve je do banke .
Znam da VB leasing daje lizing uz 30% ucesca , a mozes izabrati auto u auto kuci koju hoces.
Sistem lizinga je nesto slicno kao kredit.
Ti otplacujes anuitete (rate) a vodis se kao korisnik auta.
Vlasnik u saobracajnoj dozvoli je leasing kuca dakle npr VB Leasing a ti si korisnik sve dok ne otplatis zadnju ratu leasinga.
E tad se auto prevodi na tebe.
Znam da VB leasing daje lizing uz 30% ucesca , a mozes izabrati auto u auto kuci koju hoces.
Sistem lizinga je nesto slicno kao kredit.
Ti otplacujes anuitete (rate) a vodis se kao korisnik auta.
Vlasnik u saobracajnoj dozvoli je leasing kuca dakle npr VB Leasing a ti si korisnik sve dok ne otplatis zadnju ratu leasinga.
E tad se auto prevodi na tebe.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Jes vala ove shkode su u dosadu preshle...
.Uzmi NOVI Peugeot 207...dizajn samo taki....nema da neces biti primjecena
.
-
bauhaus
auto na leasing?!
samo za firme je to jos ok, za privatna lica vrlo tesko.cisto finansijski gledano.dodje 30% skuplje+obavezno kasko.
3 rate sa placanjem kasnis, vozilo se oduzima.mozda je bolje razmisliti o uzimanju na kredit,neki manji.
samo za firme je to jos ok, za privatna lica vrlo tesko.cisto finansijski gledano.dodje 30% skuplje+obavezno kasko.
3 rate sa placanjem kasnis, vozilo se oduzima.mozda je bolje razmisliti o uzimanju na kredit,neki manji.
- Better Man
Na leasing ti se apsolutno ne isplati, jer češ ga platiti puno skuplje nego da uzmeš na kredit! Dalje auto neće biti na tvoje ime, već na ime Leasing kuće sve dok ga ne otplatiš! Bolje ti je uzeti kredit i kupiti auto, jer je povoljnije i auto je na tvoje ime! Moja preporuka novi Reanault Clio!