Kupoprodajni ugovor - problem
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dgL_
#1 Kupoprodajni ugovor - problem
Vozdra raja, danas se iznenadih kad mi je covjek kod kojeg reg. Auto javio da su mi odbili prevesti automobil koji sam kupio ni manje ni vise nego zbog komesionara koje je posredovao kupoprodaji izmedju prijasnjeg vlasnika i svercera... On je pravio ugovor sa vlasnicom a ja sa njim (ugovor na ugovor) problem je ispao jer kismo company d.o.o iz mostara na pecatu na kupoprodajnom ugovoru nije stavio svoj potpis na oba mjesta vec samo na jedno... Meni je to nanijelo stetu takvu da sad moram ici u Mostar, traziti to pravno lice da bi ispravilo svoju gresku... Zanima me... Imam li pravo tuzbe zbog njihove greake koja je meni nanijela u najmanju ruku "problem" idi tamo, trazi, dal cu nac, kako sta... Ako neko ima iskustva pisite... Hvala
-
530i
#2 Re: Kupoprodajni ugovor - problem
Odakle je vlasnik auta? Nađi vlasnika, napravite ugovor nanovo i zdravo...treba ti ugovor i kopija lične karte.
To je sve cijena kupovine od prepordavača, ugovor na ugovor....jebi ga.
-
dgL_
#3 Re: Kupoprodajni ugovor - problem
Ne moze ni to jer na odjavi pise da je auto odjavljeno sa imena preprodavaca iako je kod njega bilo svega 7 dana... Razmisljao sam i o tome ali ne ide... Prica se da su u sarajevu prolazile svakakve stvari, da im je neko odjavio ukradeno auto, i jos svasta pa su sad poostrili malo i gledaju apsolutno sve... Potpise uporedjuju... Ja se sam nekad ne potpisem isto u 3-4 puta... Jedu govna samo tako... Na kraju krajeva oticu u mostar, naci cu ih, nagovoriti im se dobro ali zanima me ima li pravnog osnova za tuzbu sa obzirom da je ovo cisto njihova greska uzrokovana brzopletoscu... Na jednom pecatu potpis ima, na drugom nema (zaboravljen)...530i wrote:Odakle je vlasnik auta? Nađi vlasnika, napravite ugovor nanovo i zdravo...treba ti ugovor i kopija lične karte.
-
530i
#4 Re: Kupoprodajni ugovor - problem
Ako je auto odjavljeno sa nečijeg imena, onda tebi samo treba ugovor između te osobe i tebe, nikakvi drugi ugovori nisu potrebni. I taj ugovor si trebao praviti ti sa tom osobom s čijeg je imena odjavljeno. Bezbeli da treba i pečat i potpis.
Najjednostavije i najjeftinije će biti da ih nađeš i da isprave tu grešku...na svemu drugom ćeš izgubiti i pare i vrijeme.
Najjednostavije i najjeftinije će biti da ih nađeš i da isprave tu grešku...na svemu drugom ćeš izgubiti i pare i vrijeme.
-
condy
#5 Re: Kupoprodajni ugovor - problem
Koje auto si kupio
Jbg, ispravi to i u buduce, ne radi tako. Auto se preko posrednika ne kupuje.
-
dgL_
#6 Re: Kupoprodajni ugovor - problem
Megane 2... Zadevero sam se bas al valjda sta rijesimcondy wrote:Koje auto si kupio![]()
- shlauf
#7 Re: Kupoprodajni ugovor - problem
Sredićeš papire ali sa baklavom nećeš nikad biti načisto.dgL_ wrote:Megane 2... Zadevero sam se bas al valjda sta rijesimcondy wrote:Koje auto si kupio![]()
- Optimist
#8 Re: Kupoprodajni ugovor - problem
Prvo nesretna Ibiza koja je svaki treci dan imala neki kvar, a sada Megane kojem tocak samo sto nije otpao. I k tome jos ga ne mozes ni prevesti na sebe. Trebao si kod Jure otici i kupiti Megana, skoro nov, presao pravih 180k iz treceg puta.
-
dgL_
#9 Re: Kupoprodajni ugovor - problem
Koji si ti pacenik kretenu...Optimist wrote:Prvo nesretna Ibiza koja je svaki treci dan imala neki kvar, a sada Megane kojem tocak samo sto nije otpao. I k tome jos ga ne mozes ni prevesti na sebe. Trebao si kod Jure otici i kupiti Megana, skoro nov, presao pravih 180k iz treceg puta.
- Optimist
#10 Re: Kupoprodajni ugovor - problem
dgL_ wrote:Koji si ti pacenik kretenu...Optimist wrote:Prvo nesretna Ibiza koja je svaki treci dan imala neki kvar, a sada Megane kojem tocak samo sto nije otpao. I k tome jos ga ne mozes ni prevesti na sebe. Trebao si kod Jure otici i kupiti Megana, skoro nov, presao pravih 180k iz treceg puta.
I treba ti tako kad si nepismen i kad ti je zao dati 50 maraka za pregled prije kupovine. Niko ti nije kriv sto kupujes grobove. Mozda da se i ti javis prethodnom vlasniku i trazis garanciju?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#11 Re: RE: Re: Kupoprodajni ugovor - problem
Desava se, nije jedini kome se to desi. Kolega je isao u Banja luku da kupi megana, mlad, neiskusan, prva kupovina, nije znao gdje da odvuce auto da mu pregledaju, pa na rizik uzeo, i za mjesec dana prva pa druga specijala, pa kad je to sve sanirao kod Edvina, rikne i turbina par stotina metara od servisa, na istom autu.Optimist wrote:dgL_ wrote:Koji si ti pacenik kretenu...Optimist wrote:Prvo nesretna Ibiza koja je svaki treci dan imala neki kvar, a sada Megane kojem tocak samo sto nije otpao. I k tome jos ga ne mozes ni prevesti na sebe. Trebao si kod Jure otici i kupiti Megana, skoro nov, presao pravih 180k iz treceg puta.
I treba ti tako kad si nepismen i kad ti je zao dati 50 maraka za pregled prije kupovine. Niko ti nije kriv sto kupujes grobove. Mozda da se i ti javis prethodnom vlasniku i trazis garanciju?
Sent from my C6603 using Tapatalk
-
dgL_
#12 Re: Kupoprodajni ugovor - problem
Pacenice, reci nam jel te stari udaro tokom od usisivaca kad si bio mali? Sve nam je jasno...Optimist wrote:dgL_ wrote:Koji si ti pacenik kretenu...Optimist wrote:Prvo nesretna Ibiza koja je svaki treci dan imala neki kvar, a sada Megane kojem tocak samo sto nije otpao. I k tome jos ga ne mozes ni prevesti na sebe. Trebao si kod Jure otici i kupiti Megana, skoro nov, presao pravih 180k iz treceg puta.
- O'zone
- Globalni moderator
#13 Re: Kupoprodajni ugovor - problem
Banned user for reason “Vrijeđanje”
» dgL_
7 dana
@Optimist mogao si normalno odgovoriti a ne podjebavati čovjeka kad već ima problem
» dgL_
7 dana
@Optimist mogao si normalno odgovoriti a ne podjebavati čovjeka kad već ima problem
-
kakolijeciti
#14 Re: Kupoprodajni ugovor - problem
Jesi li riješio šta?dgL_ wrote:Vozdra raja, danas se iznenadih kad mi je covjek kod kojeg reg. Auto javio da su mi odbili prevesti automobil koji sam kupio ni manje ni vise nego zbog komesionara koje je posredovao kupoprodaji izmedju prijasnjeg vlasnika i svercera... On je pravio ugovor sa vlasnicom a ja sa njim (ugovor na ugovor) problem je ispao jer kismo company d.o.o iz mostara na pecatu na kupoprodajnom ugovoru nije stavio svoj potpis na oba mjesta vec samo na jedno... Meni je to nanijelo stetu takvu da sad moram ici u Mostar, traziti to pravno lice da bi ispravilo svoju gresku... Zanima me... Imam li pravo tuzbe zbog njihove greake koja je meni nanijela u najmanju ruku "problem" idi tamo, trazi, dal cu nac, kako sta... Ako neko ima iskustva pisite... Hvala
Ja sam prije znao praviti ugovore samostalno i bez posrednika, na mjestu gdje se zateknem.
Znao sam sa kupcem ući u predvorje hotela, zamoliti ih da kopiraju obadvije osobne na isti papir, i onda sjednem tu i lijepo sročim, šta prodajem kome i po kojoj cijeni. Nikad problema...
Znam, sada si ti zapao u problem radi proceduralne greške. Ja bih tražio od te firme da mi o svom trošku pošalju uredne papire.
-
dgL_
#15 Re: Kupoprodajni ugovor - problem
Kolega iz firme isao poslom u Mostar gdje je taj ugovor napravljen... Na ugovoru pise firma "Kismo" company d.o.o sjediste u Cazinu poslovnica u Mostaru... Sat vremena sam proveo trazeci, pitajuci gdje se nalaze i niko nije znao... Na kraju udjem u VGT osiguranje pitam znaju li oni kaze covjek ne znamo, ja sasvim slucajno ugovor pokazem i kazem zasto trazim kaze covjek "stani, stani malo... Pa taj ugovor je ovde pravljen.." omG u svom nalivu bijesa umalo se ne posvadjah do krvi ono sto se kaze... Helem ti salju iz cazina njima ugovore a taj pojma nije imao o tome... Kaze djevojka koja je pravila ugovor i to potpisala ce bit ovde za sat... Na nekom je seminaru... Kazem da sam iz Sarajeva dosao radi njihove greske itd, itd... Hajde pristanem popit kahvu sacekat... Dodjem nakon sat fakat djevojka sjedi... Pokazem joj problem... Vec se pocinjem lagano "derat" spominjat da su ovakvi i onakvi... Zena se izgubila kaze evo gospodine svi ugovori koje sam ja licno pravila... Niti jedan nisam potpisala na taj drugi pecat vec samo na jedan (gornji) i ti si prvi koji mi vraca ugovor zbog ovog a radim vec godinama... Uze potpisa mi se... Ostavi mi broj i ime ako bude problemabda se cujemo... Vratim se i predam papire... Cekam iz MUPa obavjest da je gotovo ako opet sta ne skontaju da fali... Uzas...kakolijeciti wrote:Jesi li riješio šta?dgL_ wrote:Vozdra raja, danas se iznenadih kad mi je covjek kod kojeg reg. Auto javio da su mi odbili prevesti automobil koji sam kupio ni manje ni vise nego zbog komesionara koje je posredovao kupoprodaji izmedju prijasnjeg vlasnika i svercera... On je pravio ugovor sa vlasnicom a ja sa njim (ugovor na ugovor) problem je ispao jer kismo company d.o.o iz mostara na pecatu na kupoprodajnom ugovoru nije stavio svoj potpis na oba mjesta vec samo na jedno... Meni je to nanijelo stetu takvu da sad moram ici u Mostar, traziti to pravno lice da bi ispravilo svoju gresku... Zanima me... Imam li pravo tuzbe zbog njihove greake koja je meni nanijela u najmanju ruku "problem" idi tamo, trazi, dal cu nac, kako sta... Ako neko ima iskustva pisite... Hvala
Ja sam prije znao praviti ugovore samostalno i bez posrednika, na mjestu gdje se zateknem.
Znao sam sa kupcem ući u predvorje hotela, zamoliti ih da kopiraju obadvije osobne na isti papir, i onda sjednem tu i lijepo sročim, šta prodajem kome i po kojoj cijeni. Nikad problema...
Znam, sada si ti zapao u problem radi proceduralne greške. Ja bih tražio od te firme da mi o svom trošku pošalju uredne papire.
Edit.
@ozone, hvala okano na banu... Meni crveni karton a onone ko je poceo zuti... Svaka cast samo tako...