Kupiti mali jeftini auto?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Lace

Post by Lace »

sulesavic wrote:Konzumirao peugeot 305, dizelska izvedba. Po otpadima se upoznavao s vlasnicima peugeota 205, koji su tražili nešto na poluosovinama. Sva ta auta po otpadima su očerupana, polovni rezervni dijelovi, i kada ih nađeš, skupi su (ali pravo skupi).

Iako, moram priznati, vožnja peugeota je jedan gospodski/damski osjećaj.

Ako imaš živaca za cjelodnevno traženje po otpadima i dovoljno novca za kupovinu dijelova, bujrum. U suprotnom, bježi od peugeota iz druge polovine osamdesetih k'o od vraga.
ma ovi sto su u oglasima su 90 ili 91 godiste...naravno ima i starijih...a nadam se da cu promjeniti vozilo cim se ustelim ...za jedno pola godine :D

i zaljubljena sam u ovaj bibi...izgleda mi preslatko :D
LeKo

Post by LeKo »

dr.iver wrote:
LeKo wrote:Po mom izboru bi to bilo ovako:

1. Golf I - S paket ( ima super benzinaca do 1500,- KM) dizeli su malo skuplji ali za 2.000,- KM se moze kupiti super ocuvan.

2. Opel Kadet 1.3 - Slaba limarija ostalo super

3. Fiat Uno 1.3 diesel ili 1.0B Fire motor. Srednja zalost

4. Opel Corsa 1,2 - troši ko upaljač, motor nepoderiv, limarija tanka

5. Reno 5 - izuzetno povoljna kupovina

6. Peugeot 205

7. Yugo, ali isključivo 45 (ima lanac umjesto zupčastog i kraci mjenjac) tako da trosi min. 2l manje od 55 koja je iskreno po meni smeće trosi 10l a uz brdo ni naopako.

8. Suzuki Maruti

9. Nisan Micra 1,2

Mislim da je dosta, ako ne odaberes nesto iz ove skupine onda poslodavcima reci da znas vozit :)

P.S. sretno pri izboru.

Izvini ali, nemas ti pojma.
svi ti golfovi i kadetti su grobovi na tockovima, odvalili preko 20000km
fiat uno inace ok autic, ali 1.3 diesel promasaj totalni

a najbolji je savjet za 45-icu. A covjece motor iz 45-ice rikava na duplo manjoj kilometrazi od 55-ice,a pljujes po 55-ici da ne moze uz brdo. Predpostavljam da 10ks manje znaci da auto bolje ide uzbrdo?
:ol: (grohotom se smijem)
Hahahhaha dobar si ti Dr. prije dodatnog odgovora jedno pitanje, koliko si Yuga vozio u zivotu? Po meni nisi probao ni jednog cim dajes ovakve odgovore i mislis da su KONJI ti koji vuku uz brdo, e zajebo si se stari i to dobro, mjenjac je taj koji igra ulogu prenosa snage motora na točkove, i koliko se sjecam naveo sam da Yugo 45 ima kraci mjenjac (ne mislivsi na rucicu mjenjaca da je kraca, nego na prenose u mjenjacu), o trajnosti motora je suvišno komentarisati.

E sada da vidimo, kazes da su auta koja sam ja naveo grobovi sa preko 200.000, izvini zajebo sam se i matematika mi nije jaca strana pa cu se ispraviti za 2000 KM mozes sebi kupiti Audi A4, BMW 3, Opel Vectru B itd.
:lol: (grohotom se smijem)

P.S. ako imas kakvog Grand Cheeroki-a za cca 1800 KM javni se da pazarimo.

"Cuj grobovi do 2000 KM cccc" :lol: :lol: :lol:
whow

Post by whow »

Sudeci iz svega prilozenog tebi honey i ne treba automobil nego nadzi sebi nakoga sofera pa tako. Evo ja volontiram da te vozikam svaki put kada se zateknem u Sarajevu sto je od prilike jednom godisnje , pod uslovom da mi zena nije u blizini.
LeKo

Post by LeKo »

dr.iver wrote:
LeKo wrote:Po mom izboru bi to bilo ovako:

1. Golf I - S paket ( ima super benzinaca do 1500,- KM) dizeli su malo skuplji ali za 2.000,- KM se moze kupiti super ocuvan.

2. Opel Kadet 1.3 - Slaba limarija ostalo super

3. Fiat Uno 1.3 diesel ili 1.0B Fire motor. Srednja zalost

4. Opel Corsa 1,2 - troši ko upaljač, motor nepoderiv, limarija tanka

5. Reno 5 - izuzetno povoljna kupovina

6. Peugeot 205

7. Yugo, ali isključivo 45 (ima lanac umjesto zupčastog i kraci mjenjac) tako da trosi min. 2l manje od 55 koja je iskreno po meni smeće trosi 10l a uz brdo ni naopako.

8. Suzuki Maruti

9. Nisan Micra 1,2

Mislim da je dosta, ako ne odaberes nesto iz ove skupine onda poslodavcima reci da znas vozit :)

P.S. sretno pri izboru.

Izvini ali, nemas ti pojma.
svi ti golfovi i kadetti su grobovi na tockovima, odvalili preko 20000km
fiat uno inace ok autic, ali 1.3 diesel promasaj totalni

a najbolji je savjet za 45-icu. A covjece motor iz 45-ice rikava na duplo manjoj kilometrazi od 55-ice,a pljujes po 55-ici da ne moze uz brdo. Predpostavljam da 10ks manje znaci da auto bolje ide uzbrdo?
:ol: (grohotom se smijem)
Ups, ne vidjeh da samo meni matematika nije jaca strana, ima nas izgleda koji smo tek stigli do peterocifrenih, u ovom slucaju moj predhodni post je suvisan i ti vjerovatno vozis neki BURAGO sa 13 kilometara na satu predjenih po dnevnom boravku.

Sad ne znam dal da se grohotom smijem ili na glas da plačem. :?
sulesavic

Post by sulesavic »

De, malo o'ladite s prepucavanjima. Ima li ko ¹ta korisno reæi?
LeKo

Post by LeKo »

Izvini Sule, ponijelo me.... 8) , u pravu si.
sulesavic

Post by sulesavic »

Fiat Uno 1,3 dizel je nejako auèe (lingvisti, komentari¹te - auto+èe, lutka+èe=luèe).

Jedina stvar na tom automobilu koja me je odu¹evila - pepeljara! Nigdje bez problema nisam otresao pepeo kao u uniæu.

Realno, petica je, èini mi se, jedini autiæ koji bi mogao odgovarati zadatim kriterijima. Male¹no, velik zadnji prozor, ima ih novijih, pojeftini. Kadeti su malo krupniji zalogaj. Osim toga, ubi ih korozija
Lace

Post by Lace »

whow wrote:Sudeci iz svega prilozenog tebi honey i ne treba automobil nego nadzi sebi nakoga sofera pa tako. Evo ja volontiram da te vozikam svaki put kada se zateknem u Sarajevu sto je od prilike jednom godisnje , pod uslovom da mi zena nije u blizini.
meni honey ne treba prevoz jer ne zivim u picki materinoj ko neki vec mi je sve pa i posao udaljen 5 min od kuce....ako nisi temu citao od pocetka zahtjev je firme da svi s vozackom postanu aktivni vozaci kada su u pitanju sluzbena vozila

end, fin, punto

honey
whow

Post by whow »

Lace wrote:
whow wrote:Sudeci iz svega prilozenog tebi honey i ne treba automobil nego nadzi sebi nakoga sofera pa tako. Evo ja volontiram da te vozikam svaki put kada se zateknem u Sarajevu sto je od prilike jednom godisnje , pod uslovom da mi zena nije u blizini.
meni honey ne treba prevoz jer ne zivim u picki materinoj ko neki vec mi je sve pa i posao udaljen 5 min od kuce....ako nisi temu citao od pocetka zahtjev je firme da svi s vozackom postanu aktivni vozaci kada su u pitanju sluzbena vozila

end, fin, punto

honey
Pa ne znaci da neces postati aktivna ako hajrujes nekog sofera dapace cak sta vise :)
Sincerely
bpsang

Post by bpsang »

evo mene Jopet,
nesto sam se naklatio pravo, na Reno Tvingo,
malisan velikih kvaliteta,
Lace ako naletis na takvo sto ne dvoumi se. KUPUJ
ako se meni nasmesi uzimam i ja
malen brz i dobar...
a uz to malo trosi, mozes u njemu i spavat ... :D :D :D

uz ono tvoje brdasce ce se lahko popet :D :D :D
Last edited by bpsang on 12/08/2006 21:09, edited 1 time in total.
Lace

Post by Lace »

whow wrote:
Lace wrote:

end, fin, punto

honey
Pa ne znaci da neces postati aktivna ako hajrujes nekog sofera dapace cak sta vise :)
Sincerely
joj mislim da nema smisla s tobom se raspravljati...ako nemas sta reci na temu...razligu
Lace

Post by Lace »

100_KA wrote:evo mene Jopet,
malen brz i dobar...

necu renola...a i twingo je prilicno ruzan...skoro ko smart samo sto ima jos 2 sjedista

ako bih kupovala nesto za te pare 6000- 8000 onda bih uzela ford KA

daklem...peugeot 205 ili opel corsa (stara) do 3000...treba mi da se ustelim...citaj da naucim voziti
bpsang

Post by bpsang »

OK shvacam te , ali PEUGEOT jako skupi dijelovi, pa sad ti kontaj sta ti je isplatnije i jos nesto ako vec hoces kupiti auto polovan gledaj da to bude pred kraj sezone tj sezone godisnjih odmora jer u ovom periodu su i cijene vruce,
najpovoljnija je kupnja tokom jeseni i pocetka zime, mozda ces ustedjeti za registracije ili pak za novih guma..

sretno :)
Lace

Post by Lace »

100_KA wrote:OK shvacam te , ali PEUGEOT jako skupi dijelovi, pa sad ti kontaj sta ti je isplatnije i jos nesto ako vec hoces kupiti auto polovan gledaj da to bude pred kraj sezone tj sezone godisnjih odmora jer u ovom periodu su i cijene vruce,
najpovoljnija je kupnja tokom jeseni i pocetka zime, mozda ces ustedjeti za registracije ili pak za novih guma..

sretno :)
taman...dok se konacno nakanim da nesto pazarim...eto jeseni :D

a pezo ko i reno...dijelovi zara...al kad je sladak :D
whow

Post by whow »

Lace wrote:
whow wrote:
Lace wrote: meni honey ne treba prevoz jer ne zivim u picki materinoj ko neki vec mi je sve pa i posao udaljen 5 min od kuce....ako nisi temu citao od pocetka zahtjev je firme da svi s vozackom postanu aktivni vozaci kada su u pitanju sluzbena vozila

end, fin, punto

honey
Trebe jalijasice sto pricaju satrovacki . Boze to sam potpuno zaboravio. Emancipuj se sestro .

Sincerely
joj mislim da nema smisla s tobom se raspravljati...ako nemas sta reci na temu...razligu
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Nissan Micra 1.0

Ja ga u svici koristim da idem na posao i da se vracam! Mogu ti reci benzinac je ali nece da trosi da ga jebes :)

uzbrdo se malo muci ali hajd .

Najbolje ti je uzet VW Lupo 3L ali su jos skupi

a za kurcenje BMW 325! Cupe :D
whow

Post by whow »

Kad si kupim mali motorin
aj cacu letit s njim
Moja Ane tad cu kuci poc
oj dati kazem la(h)ku noc. :-) :-)
dr.iver

Post by dr.iver »

LeKo wrote:Izvini Sule, ponijelo me.... 8) , u pravu si.
Vozio sam yuga vise nego sto si ti vidio u zivotu...
45-ica ima kraci mjenjac...ali opet to ne moze nadoknaditi 10ks i 200ccm, da ne pricam o servo kocnicama koje 45.-ica nema a ostale yuge imaju.

I mislio sam 200.000 kilometara....a sad vozim auto koje ti mozes sanjati...zato dream on...i odjebaus od mene.
shin

Post by shin »

BAHadzic wrote:Nissan Micra 1.0

Ja ga u svici koristim da idem na posao i da se vracam! Mogu ti reci benzinac je ali nece da trosi da ga jebes :)

uzbrdo se malo muci ali hajd .

Najbolje ti je uzet VW Lupo 3L ali su jos skupi

a za kurcenje BMW 325! Cupe :D

Ultimate dijaspora car :D
Lace

Post by Lace »

trazi se neko ko je vozio peugeot...i opel...starije tipove, mala auta...iz sarajeva..radi info o servisima i ostalom!!!

yugo, bmw i ostali...zdravo..vid koliki je forum...otvorite temu pa se i..r..v..t. na njima :D
justika_sa

Post by justika_sa »

Lace wrote:
100_KA wrote:evo mene Jopet,
malen brz i dobar...

necu renola...a i twingo je prilicno ruzan...skoro ko smart samo sto ima jos 2 sjedista

ako bih kupovala nesto za te pare 6000- 8000 onda bih uzela ford KA

daklem...peugeot 205 ili opel corsa (stara) do 3000...treba mi da se ustelim...citaj da naucim voziti
sraaam te bilo... cuj twingo ruzan :P :P :P :)
sretni kupac prije 4 mjeseca... za sada super zadovoljna... e hebiga ukusi su različiti...
moja druga opcija je bila corsa i mislim da ti je super za ovo što ti trebaš...
želim ti srecu da nadjes... (iako ti je twingo ružan :) )
pozzz
SHOCK

Post by SHOCK »

Vozdra_123 wrote:
branimir_s wrote:fiat uno majka
jesu stvarno dobri... :-D
Vozio sam Fiat Uno 6 godina i jako sam bio zadovoljan. Da je to tako dovoljno govori podatak da sam opet kupio Fiata, samo malo novijeg i skupljeg :)
shin

Post by shin »

Ma nema odlicna auta, plafon kilometraza 250 000, pola hladnjaka od plastike, ona ubitacna siva boja kontrolne ploce ista ko u yuge :roll:
dr.iver

Post by dr.iver »

kakve veze ima boja sa kvalitetom :lol:
Qler

Post by Qler »

pa ako su spucali temeljnu znaci da stede maximalno... znaci da je nekvalitetno.... e sad ako je kontrolna u temeljnoj boji, hladnjak od plstike i jos 100 nekih sitnica od najjeftinijeg materijala znaci da je auto jeftino napravljeno, jeftino prodato i lako kvarljivo....
Post Reply