Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sulesavic wrote:Konzumirao peugeot 305, dizelska izvedba. Po otpadima se upoznavao s vlasnicima peugeota 205, koji su tražili nešto na poluosovinama. Sva ta auta po otpadima su očerupana, polovni rezervni dijelovi, i kada ih nađeš, skupi su (ali pravo skupi).
Iako, moram priznati, vožnja peugeota je jedan gospodski/damski osjećaj.
Ako imaš živaca za cjelodnevno traženje po otpadima i dovoljno novca za kupovinu dijelova, bujrum. U suprotnom, bježi od peugeota iz druge polovine osamdesetih k'o od vraga.
ma ovi sto su u oglasima su 90 ili 91 godiste...naravno ima i starijih...a nadam se da cu promjeniti vozilo cim se ustelim ...za jedno pola godine
i zaljubljena sam u ovaj bibi...izgleda mi preslatko
1. Golf I - S paket ( ima super benzinaca do 1500,- KM) dizeli su malo skuplji ali za 2.000,- KM se moze kupiti super ocuvan.
2. Opel Kadet 1.3 - Slaba limarija ostalo super
3. Fiat Uno 1.3 diesel ili 1.0B Fire motor. Srednja zalost
4. Opel Corsa 1,2 - troši ko upaljač, motor nepoderiv, limarija tanka
5. Reno 5 - izuzetno povoljna kupovina
6. Peugeot 205
7. Yugo, ali isključivo 45 (ima lanac umjesto zupčastog i kraci mjenjac) tako da trosi min. 2l manje od 55 koja je iskreno po meni smeće trosi 10l a uz brdo ni naopako.
8. Suzuki Maruti
9. Nisan Micra 1,2
Mislim da je dosta, ako ne odaberes nesto iz ove skupine onda poslodavcima reci da znas vozit
P.S. sretno pri izboru.
Izvini ali, nemas ti pojma.
svi ti golfovi i kadetti su grobovi na tockovima, odvalili preko 20000km
fiat uno inace ok autic, ali 1.3 diesel promasaj totalni
a najbolji je savjet za 45-icu. A covjece motor iz 45-ice rikava na duplo manjoj kilometrazi od 55-ice,a pljujes po 55-ici da ne moze uz brdo. Predpostavljam da 10ks manje znaci da auto bolje ide uzbrdo?
:ol: (grohotom se smijem)
Hahahhaha dobar si ti Dr. prije dodatnog odgovora jedno pitanje, koliko si Yuga vozio u zivotu? Po meni nisi probao ni jednog cim dajes ovakve odgovore i mislis da su KONJI ti koji vuku uz brdo, e zajebo si se stari i to dobro, mjenjac je taj koji igra ulogu prenosa snage motora na točkove, i koliko se sjecam naveo sam da Yugo 45 ima kraci mjenjac (ne mislivsi na rucicu mjenjaca da je kraca, nego na prenose u mjenjacu), o trajnosti motora je suvišno komentarisati.
E sada da vidimo, kazes da su auta koja sam ja naveo grobovi sa preko 200.000, izvini zajebo sam se i matematika mi nije jaca strana pa cu se ispraviti za 2000 KM mozes sebi kupiti Audi A4, BMW 3, Opel Vectru B itd. (grohotom se smijem)
P.S. ako imas kakvog Grand Cheeroki-a za cca 1800 KM javni se da pazarimo.
Sudeci iz svega prilozenog tebi honey i ne treba automobil nego nadzi sebi nakoga sofera pa tako. Evo ja volontiram da te vozikam svaki put kada se zateknem u Sarajevu sto je od prilike jednom godisnje , pod uslovom da mi zena nije u blizini.
1. Golf I - S paket ( ima super benzinaca do 1500,- KM) dizeli su malo skuplji ali za 2.000,- KM se moze kupiti super ocuvan.
2. Opel Kadet 1.3 - Slaba limarija ostalo super
3. Fiat Uno 1.3 diesel ili 1.0B Fire motor. Srednja zalost
4. Opel Corsa 1,2 - troši ko upaljač, motor nepoderiv, limarija tanka
5. Reno 5 - izuzetno povoljna kupovina
6. Peugeot 205
7. Yugo, ali isključivo 45 (ima lanac umjesto zupčastog i kraci mjenjac) tako da trosi min. 2l manje od 55 koja je iskreno po meni smeće trosi 10l a uz brdo ni naopako.
8. Suzuki Maruti
9. Nisan Micra 1,2
Mislim da je dosta, ako ne odaberes nesto iz ove skupine onda poslodavcima reci da znas vozit
P.S. sretno pri izboru.
Izvini ali, nemas ti pojma.
svi ti golfovi i kadetti su grobovi na tockovima, odvalili preko 20000km
fiat uno inace ok autic, ali 1.3 diesel promasaj totalni
a najbolji je savjet za 45-icu. A covjece motor iz 45-ice rikava na duplo manjoj kilometrazi od 55-ice,a pljujes po 55-ici da ne moze uz brdo. Predpostavljam da 10ks manje znaci da auto bolje ide uzbrdo?
:ol: (grohotom se smijem)
Ups, ne vidjeh da samo meni matematika nije jaca strana, ima nas izgleda koji smo tek stigli do peterocifrenih, u ovom slucaju moj predhodni post je suvisan i ti vjerovatno vozis neki BURAGO sa 13 kilometara na satu predjenih po dnevnom boravku.
Sad ne znam dal da se grohotom smijem ili na glas da plačem.
Fiat Uno 1,3 dizel je nejako auèe (lingvisti, komentari¹te - auto+èe, lutka+èe=luèe).
Jedina stvar na tom automobilu koja me je odu¹evila - pepeljara! Nigdje bez problema nisam otresao pepeo kao u uniæu.
Realno, petica je, èini mi se, jedini autiæ koji bi mogao odgovarati zadatim kriterijima. Male¹no, velik zadnji prozor, ima ih novijih, pojeftini. Kadeti su malo krupniji zalogaj. Osim toga, ubi ih korozija
whow wrote:Sudeci iz svega prilozenog tebi honey i ne treba automobil nego nadzi sebi nakoga sofera pa tako. Evo ja volontiram da te vozikam svaki put kada se zateknem u Sarajevu sto je od prilike jednom godisnje , pod uslovom da mi zena nije u blizini.
meni honey ne treba prevoz jer ne zivim u picki materinoj ko neki vec mi je sve pa i posao udaljen 5 min od kuce....ako nisi temu citao od pocetka zahtjev je firme da svi s vozackom postanu aktivni vozaci kada su u pitanju sluzbena vozila
whow wrote:Sudeci iz svega prilozenog tebi honey i ne treba automobil nego nadzi sebi nakoga sofera pa tako. Evo ja volontiram da te vozikam svaki put kada se zateknem u Sarajevu sto je od prilike jednom godisnje , pod uslovom da mi zena nije u blizini.
meni honey ne treba prevoz jer ne zivim u picki materinoj ko neki vec mi je sve pa i posao udaljen 5 min od kuce....ako nisi temu citao od pocetka zahtjev je firme da svi s vozackom postanu aktivni vozaci kada su u pitanju sluzbena vozila
end, fin, punto
honey
Pa ne znaci da neces postati aktivna ako hajrujes nekog sofera dapace cak sta vise
Sincerely
evo mene Jopet,
nesto sam se naklatio pravo, na Reno Tvingo,
malisan velikih kvaliteta,
Lace ako naletis na takvo sto ne dvoumi se. KUPUJ
ako se meni nasmesi uzimam i ja
malen brz i dobar...
a uz to malo trosi, mozes u njemu i spavat ...
uz ono tvoje brdasce ce se lahko popet
Last edited by bpsang on 12/08/2006 21:09, edited 1 time in total.
end, fin, punto
honey
Pa ne znaci da neces postati aktivna ako hajrujes nekog sofera dapace cak sta vise
Sincerely
joj mislim da nema smisla s tobom se raspravljati...ako nemas sta reci na temu...razligu
100_KA wrote:evo mene Jopet,
malen brz i dobar...
necu renola...a i twingo je prilicno ruzan...skoro ko smart samo sto ima jos 2 sjedista
ako bih kupovala nesto za te pare 6000- 8000 onda bih uzela ford KA
daklem...peugeot 205 ili opel corsa (stara) do 3000...treba mi da se ustelim...citaj da naucim voziti
OK shvacam te , ali PEUGEOT jako skupi dijelovi, pa sad ti kontaj sta ti je isplatnije i jos nesto ako vec hoces kupiti auto polovan gledaj da to bude pred kraj sezone tj sezone godisnjih odmora jer u ovom periodu su i cijene vruce,
najpovoljnija je kupnja tokom jeseni i pocetka zime, mozda ces ustedjeti za registracije ili pak za novih guma..
100_KA wrote:OK shvacam te , ali PEUGEOT jako skupi dijelovi, pa sad ti kontaj sta ti je isplatnije i jos nesto ako vec hoces kupiti auto polovan gledaj da to bude pred kraj sezone tj sezone godisnjih odmora jer u ovom periodu su i cijene vruce,
najpovoljnija je kupnja tokom jeseni i pocetka zime, mozda ces ustedjeti za registracije ili pak za novih guma..
sretno
taman...dok se konacno nakanim da nesto pazarim...eto jeseni
a pezo ko i reno...dijelovi zara...al kad je sladak
Lace wrote:
end, fin, punto
honey
Trebe jalijasice sto pricaju satrovacki . Boze to sam potpuno zaboravio. Emancipuj se sestro .
Sincerely
joj mislim da nema smisla s tobom se raspravljati...ako nemas sta reci na temu...razligu
LeKo wrote:Izvini Sule, ponijelo me.... , u pravu si.
Vozio sam yuga vise nego sto si ti vidio u zivotu...
45-ica ima kraci mjenjac...ali opet to ne moze nadoknaditi 10ks i 200ccm, da ne pricam o servo kocnicama koje 45.-ica nema a ostale yuge imaju.
I mislio sam 200.000 kilometara....a sad vozim auto koje ti mozes sanjati...zato dream on...i odjebaus od mene.
100_KA wrote:evo mene Jopet,
malen brz i dobar...
necu renola...a i twingo je prilicno ruzan...skoro ko smart samo sto ima jos 2 sjedista
ako bih kupovala nesto za te pare 6000- 8000 onda bih uzela ford KA
daklem...peugeot 205 ili opel corsa (stara) do 3000...treba mi da se ustelim...citaj da naucim voziti
sraaam te bilo... cuj twingo ruzan
sretni kupac prije 4 mjeseca... za sada super zadovoljna... e hebiga ukusi su različiti...
moja druga opcija je bila corsa i mislim da ti je super za ovo što ti trebaš...
želim ti srecu da nadjes... (iako ti je twingo ružan )
pozzz
pa ako su spucali temeljnu znaci da stede maximalno... znaci da je nekvalitetno.... e sad ako je kontrolna u temeljnoj boji, hladnjak od plstike i jos 100 nekih sitnica od najjeftinijeg materijala znaci da je auto jeftino napravljeno, jeftino prodato i lako kvarljivo....