Kupiti mali jeftini auto?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
shin
The whole feel of the car, rang cheapness in my ears, especially when shutting the doors. When i did thus the whole rear wing area shook and the it sounded like a van door shutting, unlike a modern 1997 car.
after having a light nudge, to the front panel, I found that the build quality was also poor, as only after a light nudge I had the unfortunate experience of replacing certain panels, components, for example;
The radiator casing is all mostly plastic causing the fan to snap off from the casing. Travelling to many scrap yards proved this is a problem, as I only found cracked radiator housings.
panels are also costly, even the reproductive ones.
Driving the car, I found other dislikes, the car really wallowed around corners, giving a sloppy feel to the drive of the car. The car keys have a built in chip, preventing me from having any spares cut.
after having a light nudge, to the front panel, I found that the build quality was also poor, as only after a light nudge I had the unfortunate experience of replacing certain panels, components, for example;
The radiator casing is all mostly plastic causing the fan to snap off from the casing. Travelling to many scrap yards proved this is a problem, as I only found cracked radiator housings.
panels are also costly, even the reproductive ones.
Driving the car, I found other dislikes, the car really wallowed around corners, giving a sloppy feel to the drive of the car. The car keys have a built in chip, preventing me from having any spares cut.
-
mr`mirza
Ja sam ipak misljenja da se ufatis sluzbenog auta i ustelis voziti - tako ti svi radeLace wrote: meni honey ne treba prevoz jer ne zivim u picki materinoj ko neki vec mi je sve pa i posao udaljen 5 min od kuce....ako nisi temu citao od pocetka zahtjev je firme da svi s vozackom postanu aktivni vozaci kada su u pitanju sluzbena vozila
end, fin, punto
honey
Sebi onda kupis neki autic i fino ga cuvas i vozis - ko svoje.
PS
Drago mi je da ovdje ima gradjana
-
whow
Znam da nije tema ali hajde molim te definiraj pojam gradanin !mr`mirza wrote:Ja sam ipak misljenja da se ufatis sluzbenog auta i ustelis voziti - tako ti svi radeLace wrote: meni honey ne treba prevoz jer ne zivim u picki materinoj ko neki vec mi je sve pa i posao udaljen 5 min od kuce....ako nisi temu citao od pocetka zahtjev je firme da svi s vozackom postanu aktivni vozaci kada su u pitanju sluzbena vozila
end, fin, punto
honey
PS
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Taj sam...Lace wrote:bjezte djeco jebo vas hladnjak u yugi i fiatu
zvat cu admina da vas ukine nastavite li mi na temi razglabati o stvarima koje me ne zanimaju
-
aminasjj
meni honey ne treba prevoz jer ne zivim u picki materinoj ko neki vec mi je sve pa i posao udaljen 5 min od kuce....ako nisi temu citao od pocetka zahtjev je firme da svi s vozackom postanu aktivni vozaci kada su u pitanju sluzbena vozila
ova tema je stara vec skoro 2 mjeseca, ne kontam kakav li je to posao gdje imas fore 2 mjeseca da pricas o relativnoj kupovini auta na kojem ces se steliti za potrebe tog posla?
- Lace
nisam nuzno potrebna kao vozac...ima nas dovoljno...pa tako i imam fore...a dovoljno sam dugo na ovom poslu da me ne pritiscu i ne uslovljavaju...dobro je za mene a i firmu da postanem aktivan vozacaminasjj wrote:meni honey ne treba prevoz jer ne zivim u picki materinoj ko neki vec mi je sve pa i posao udaljen 5 min od kuce....ako nisi temu citao od pocetka zahtjev je firme da svi s vozackom postanu aktivni vozaci kada su u pitanju sluzbena vozila
ova tema je stara vec skoro 2 mjeseca, ne kontam kakav li je to posao gdje imas fore 2 mjeseca da pricas o relativnoj kupovini auta na kojem ces se steliti za potrebe tog posla?
- Lace
mr`mirza wrote:Ja sam ipak misljenja da se ufatis sluzbenog auta i ustelis voziti - tako ti svi radeLace wrote: meni honey ne treba prevoz jer ne zivim u picki materinoj ko neki vec mi je sve pa i posao udaljen 5 min od kuce....ako nisi temu citao od pocetka zahtjev je firme da svi s vozackom postanu aktivni vozaci kada su u pitanju sluzbena vozila
end, fin, punto
honey
PS
joj kolega mi je i tako nesto savjetovao...al meni se definitivno ne da pisati izjavu za svaku ogrebotinu koja nastane mojom krivicom
-
MC_82
Pozdrav svima!!
Moj ti je savjet da kupis sebi Peugeot 205, dizel, neces se pokajati.
Razloga za to ima vise:
- udoban je za malo auto, daleko udobniji od golfa deset puta
- malo trosi, a dobro ide (5l/100km)
- pregledan, a to tebi treba buduci da se stelis
- nepoderiv je, ja svoga vozam 7 godina, rijetko se kvario i to sitnice neke
Price kako su dijelovi za to auto skupi su besmislice, to pricaju oni koji nikad nisu sjeli u pegeot-a. npr. filteri su svi oko 10KM, krajnica 24KM, komplet lafeta oko 60KM, lezaj tocka oko 20KM itd. provjeri cijene kod motorexa na hrasnom, svi dijelovi imaju garanciju od 1 godine.
Ako ti se desi da ti se pokvari kin. zglob odnodno poluosovina, to je oko 100KM, ali to se rijetko kvari mozda 1 - 2 u zivotnom vijeku auta, zavisi od voznje.
Da ti sad ne nabrajam, ja imam poz. iskustvo sa tim autom. Jos nesto stariji buraz je vozio golfa jedno vrijeme i.... vratio se na Peugeot 205D
Ma francuska auta su zakon
Sretno nadam se da sam ti pomogao!
Razloga za to ima vise:
Price kako su dijelovi za to auto skupi su besmislice, to pricaju oni koji nikad nisu sjeli u pegeot-a. npr. filteri su svi oko 10KM, krajnica 24KM, komplet lafeta oko 60KM, lezaj tocka oko 20KM itd. provjeri cijene kod motorexa na hrasnom, svi dijelovi imaju garanciju od 1 godine.
Ako ti se desi da ti se pokvari kin. zglob odnodno poluosovina, to je oko 100KM, ali to se rijetko kvari mozda 1 - 2 u zivotnom vijeku auta, zavisi od voznje.
Da ti sad ne nabrajam, ja imam poz. iskustvo sa tim autom. Jos nesto stariji buraz je vozio golfa jedno vrijeme i.... vratio se na Peugeot 205D
- Lace
jesi, hvala ti puno...ja sam se bukvalno zaljubila u izgled tog malog auta...jos mi samo daj info ima li autorizovani servis u sarajevu i kupujem pezoaMC_82 wrote:Pozdrav svima!!
Razloga za to ima vise:
Da ti sad ne nabrajam, ja imam poz. iskustvo sa tim autom. Jos nesto stariji buraz je vozio golfa jedno vrijeme i.... vratio se na Peugeot 205D![]()
![]()
-
MC_82
Imas ovlasteni servis na barama, kad krenes prema groblju onom sporednom cestom. Zatim na kobiljoj glavi, ne znam tacno gdje ali ondje oko dzamije negdje, ja sam samo vidio tablu. Treci ovlasteni servis je na stupu kod neurona. Nisam siguran koliko su ti servisi skupi ili jeftini nisam nikad bio, mada sam nacuo da je onaj kod neurona skuplji nego ostali, i da su u servisu na barama korektni skroz, ali to su samo rekla-kazala informacije.
Sad se sjetih, ima jos jedan na stupu, negdje poslije pumpe BM ja mislim, zove se '206' ili tako nesto, kazu da je dobar, imam negdje njegovu vizitku.
javi kad uzmes, ako uzmes P205, pa da vidimo slicice
Sad se sjetih, ima jos jedan na stupu, negdje poslije pumpe BM ja mislim, zove se '206' ili tako nesto, kazu da je dobar, imam negdje njegovu vizitku.
javi kad uzmes, ako uzmes P205, pa da vidimo slicice
-
MC_82
Pogledaj u superoglasima ima zanimljivih ponuda. Prije nego sto kupis bilo koje auto pregledaj dobro sve, od motora do limarije. Najbolje bi bilo da povedes nekoga sa sobom ili da odes do nekog majstora pa da ga on digne i da pogleda kakva je situacija ispod, da ti kaze kakav je motor i ostali vazni dijelovi i, jako vazno, da li je auto jace udarano, to se vidi gdje je vareno to znaju svi limari prepoznati. Nemoj da te preveslaju, malo se informisi ono da misle da se kontas u te stvari
al' definitivno povedi nekoga ko se bas razumije i detaljan pregled kod majstora prije kupovine, nije ti to puno para, def. se isplati.
- Lace
mislila sam tako nesto dogovoriti...evo danas dobila info o jednom...kazu u ekstra stanju, 89-o godiste...al je 1.4...bojim se da je to pojako za moje mogucnosti ...mozda ga odem danas pogledati...a daju li vlasnici prije kupovine da se odveze auto na pregled?
i da...i danas sam od kolege cula za taj u barama...imali smo pezoe pa su tamo isli na servis
i da...i danas sam od kolege cula za taj u barama...imali smo pezoe pa su tamo isli na servis
- Lace
ruzan i skup za moje potrebeCiCiban wrote:LLaaccE
![]()
(((((( Ya navijam zaaaaaaaa smart))))
p.s. sad ce me bobi moKKrom dekom po glavi
elem...vidjela ovaj..nako, nije los al mislim da mogu naci bolji
p.s. nisam znala da mu je mjenjac nako dug...eto to mi bas nije svidjelo
-
ado-šampion
Ja građana majko mila, psuje kao kočijaš, a kad neko kaže da to ne voli kod djevojaka, ona plače adminu da izbriše post. PEDERU JEDAN IZBRIŠI I OVAJ, PA DA VIDIMO KOME ĆE PRIJE DOSADIT. Ja ih imam kamaru za copy/paste.
-
ado-šampion
Ma to su oni "napuhani" koji misle da su građani samo oni koji žive od Marijin Dvora do Čaršije, bez obzira iz kojeg su im sela roditelji (ili čak i oni sami). Ja na primjer sad živim na Anexu, rodio sam se na Grbavici 2, a stari mi je rođen na Čaršiji i iz jedne je od najpoznatijih starih sarajevskih familija, da sad ne pominjem prezimena, dovoljno je da kažem da iz iste familije potiče i prva žena-doktor na Balkanu, a ona i njen muž su bili prvi par intelektualaca na Balkanu. Jel sad ja nisam građanin pošto živim na Anexu (tj. "u pički materinoj")?whow wrote:mr`mirza wrote:Ja sam ipak misljenja da se ufatis sluzbenog auta i ustelis voziti - tako ti svi radeLace wrote: meni honey ne treba prevoz jer ne zivim u picki materinoj ko neki vec mi je sve pa i posao udaljen 5 min od kuce....ako nisi temu citao od pocetka zahtjev je firme da svi s vozackom postanu aktivni vozaci kada su u pitanju sluzbena vozila
end, fin, punto
honey
PS
Znam da nije tema ali hajde molim te definiraj pojam gradanin !
-
ado-šampion
Mora da sam se napušio pa na monitoru ne vidim svoj post koji sam sinoć postavio i gledao. Al, vidi čuda, ja ne pušim ni cigare a kamoli travu.Lace wrote:o cemu ti sad?...imas prenos?
nista nije izbrisano...koliko ja znam
- Lace
ne primjetih da si ista rekao
al evo...posto vidim da si se nasao uvrijedjen...time sto je neko pomenuo pitanje gradjanina nakon sto ja rekoh da ne zivim u picki materinoj
pojasnjenje...s obzirom da zivim uz gradsku saobracajnicu kojom prolazi tramvaj, a drugom trolejbus a ujedno i autobus...te imam taxi stand tu a posao 5 min voznje od kuce...mjesto na koje izlazim 3 min pjeske...htjedoh reci (mozda malo grubo) da zivim ne moze centralnije od ovoga, te mi iz tog razloga realno i ne treba auto
a iskreno ne treba meni jedan whow ili kako se vec zove da mi kaze sta meni treba...tj. po njegovom meni treba sofer (aka jebac koji ce me voziti od tacke A do tacke B...eto cak se i on nudi dok mu zene nema)...does that ring a bell?
ja kao pokretac teme imam pravo zahtjevati (a nisam to jos uradila) da se svaki post koji mi smeta obrise, usmjeravati diskusiju u tok koji meni odgovara...isto tako se imam pravo i nasaliti i "zaprijetiti" vam adminima, pozaliti se na onog ko mi konstantno odvlaci temu (poput ove diskusije o gradjaninu)...a bude li meni ceif...tema ce se zatvoriti pa se ti (ako budes mogao) izivljavaj nad nekim drugim
e sada posto si nam iznio lokacije svoje porodice po koljenima...i posto nemas sta reci vis a vie onoga sto mene zanima i sto je svrha ove teme...adios
al evo...posto vidim da si se nasao uvrijedjen...time sto je neko pomenuo pitanje gradjanina nakon sto ja rekoh da ne zivim u picki materinoj
pojasnjenje...s obzirom da zivim uz gradsku saobracajnicu kojom prolazi tramvaj, a drugom trolejbus a ujedno i autobus...te imam taxi stand tu a posao 5 min voznje od kuce...mjesto na koje izlazim 3 min pjeske...htjedoh reci (mozda malo grubo) da zivim ne moze centralnije od ovoga, te mi iz tog razloga realno i ne treba auto
a iskreno ne treba meni jedan whow ili kako se vec zove da mi kaze sta meni treba...tj. po njegovom meni treba sofer (aka jebac koji ce me voziti od tacke A do tacke B...eto cak se i on nudi dok mu zene nema)...does that ring a bell?
ja kao pokretac teme imam pravo zahtjevati (a nisam to jos uradila) da se svaki post koji mi smeta obrise, usmjeravati diskusiju u tok koji meni odgovara...isto tako se imam pravo i nasaliti i "zaprijetiti" vam adminima, pozaliti se na onog ko mi konstantno odvlaci temu (poput ove diskusije o gradjaninu)...a bude li meni ceif...tema ce se zatvoriti pa se ti (ako budes mogao) izivljavaj nad nekim drugim
e sada posto si nam iznio lokacije svoje porodice po koljenima...i posto nemas sta reci vis a vie onoga sto mene zanima i sto je svrha ove teme...adios

oki doki