Kupiti AUTO???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
MCLAREN SLR

#1 Kupiti AUTO???

Post by MCLAREN SLR »

Kupiti AUTO???
:run:
GDJE NAĆ DOBRO AUTO A DA TE NE ZAJEBU
U KOJU AUTO KUĆU IĆ ILI IĆ PO NJEGA SAM U NJEMAČKU
ŠTA OD OVIH KUĆA ZNATE I MOŽE LI MI IKO POMOĆ

AUTO NUIĆ d.o.o. Mostar
ZOOM d.o.o. Š. Brijeg
AUTOBRUM d.o.o. Š. Brijeg
BGL COMMERCE d.o.o. Posušje
JELIĆ AUTO d.o.o. Mostar
INTER-CAT d.o.o. Mostar
MT. AUTO d.o.o. Mostar
AS-KRAMAR d.o.o. Ljubuški
Auto salon Gojan
CROAUTO d.o.o. Mostar
Autosalon FLAR d.o.o. Mostar
AC BORAS d.o.o. Mostar
Autokuća Lijanovići d.o.o.
ASA AUTO d.o.o. Sarajevo
MRM d.o.o. Ljubuški
whow

#2 Re: Kupiti AUTO???

Post by whow »

MCLAREN SLR wrote:Kupiti AUTO???
:run:
GDJE NAĆ DOBRO AUTO A DA TE NE ZAJEBU
U KOJU AUTO KUĆU IĆ ILI IĆ PO NJEGA SAM U NJEMAČKU
ŠTA OD OVIH KUĆA ZNATE I MOŽE LI MI IKO POMOĆ

AUTO NUIĆ d.o.o. Mostar
ZOOM d.o.o. Š. Brijeg
AUTOBRUM d.o.o. Š. Brijeg
BGL COMMERCE d.o.o. Posušje
JELIĆ AUTO d.o.o. Mostar
INTER-CAT d.o.o. Mostar
MT. AUTO d.o.o. Mostar
AS-KRAMAR d.o.o. Ljubuški
Auto salon Gojan
CROAUTO d.o.o. Mostar
Autosalon FLAR d.o.o. Mostar
AC BORAS d.o.o. Mostar
Autokuća Lijanovići d.o.o.
ASA AUTO d.o.o. Sarajevo
MRM d.o.o. Ljubuški

Dobro pitanje . U danasnje vrijeme kada malo trgovaca, posebno onih u used car industriji , "drzi" do neke raputacije i imena moras dobro otvoriti oci . Kako se osigurati od prevare i podvale ce u najvecoj mjeri ovisiti od tebe i tvojih sposobnosti . Ukoliko ides po auto u Njemacku trebas znati da su vikend kupci poput tebe velika meta za prevaru obzirom da dolazis iz druge zemlje , ne znas zakone i pravila koji vaze za prodaju polovnih automobila ,cijena je u vecini slucajeva odlucujuci faktor , ponekad ljudi nemaju vremena da urade temeljito istrazivanje sto sve skupa dodatno otezava kupovinu. Odakle poceti ?

1.) Istrazi i dobro se raspitaj za auto kucu u kojoj namjeravas da kupis auto. Koristi Google , forume , i probaj da popricas sa ljudima koji imaju vlastita iskustva sa tom firmom.
2.) Sve sto ti prodavac , izjavi o autu ili obeca trazi da ti potvrdi u pismenoj formi i time garantira to sto tvrdi.
3.) Uvijek trazi kompletnu dokumentaciju za vozilo.
4.) Pronadi sve informacije o vozilu koje kupujes ukljucujuci sve varijante , trimove i pakete i naravno cijene. U ovo doba interneta je prilicno lako utvrditi koliko vozilo realno vrijedi . Isprintaj oglase istih vozila i pokazi ih prodavacu.
5.) Obrati paznju na kljucne komponente i sisteme nemoj previse brinuti kakve je vozilo boje i slicno.
6.) Ukoliko vozilo kupujes od auto kuce trazi neku neku pismenu garanciju. Ako nista za osnovne komponente ; transmisiju , motor , etc .
7.) Napravi inspekciju vozila u ovlastenom servisu.
8.) Imaj na umu da je trziste polovnih vozila preplavljeno automobilima i da je tvoj izbor zbilja ogroman . Znaci ne zaljeci se i ne pokazuj previse da si zagrijan za vozilo .
9.) Imaj rezervnu opciju ,dakle provjeri cjene , modele i kvalitetu i nekoliko auto kuca.
10.) Ne zaboravi da cijena nikad nije fiksna.
inspiron

#3 Re: Kupiti AUTO???

Post by inspiron »

Kupi slobodno, sreca pa se nisi ogranicio samo na jedan dio BiH :roll:
sLLayer

#4 Re: Kupiti AUTO???

Post by sLLayer »

Auto kuca Setas? rade po narudjbi, malo skuplje, ali siguro te nece zajebati
LeKo

#5 Re: Kupiti AUTO???

Post by LeKo »

Ja sam kupio kod Krušika i nisam se pokajao, gazda je OK i realan čovjek. Bez pogovora dozvoljava provjeru i pregled auta gdje god želiš, a kasnije, auto koji si kupio kod njega možeš mijenjati za neki drugi - noviji.
citroen

#6 Re: Kupiti AUTO???

Post by citroen »

sLLayer wrote:Auto kuca Setas? rade po narudjbi, malo skuplje, ali siguro te nece zajebati
Ti se ljudi bave proizvodnjom rakije "setovace",nemaju veze sa automobilima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MCLAREN SLR

#7 Re: Kupiti AUTO???

Post by MCLAREN SLR »

Hercegovac sam imam oko 20.000Km jedino cuo sam za ove kuce ima li iko iskustva sa istim ne bi da lunjam i da tražim previše u Bosni nisam upoznat za auto kuće, a u Hercegovini preferiraju ove ....?????
dadoka84

#8 Re: Kupiti AUTO???

Post by dadoka84 »

Dobro auto kosta. Jeftinija su auta koja su udarana, i kojima se blizi veliki servis te izmjena vecine potrosnih dijelova. Poseban problem dizeli sa turbinama. Otvori 4 oci i polako. Sretno s kupovinom.
MCLAREN SLR

#9 Re: Kupiti AUTO???

Post by MCLAREN SLR »

a neznam ,ali novo sam se uvjerio da neću a za KRAMAR bi se mogo odlučit imaju garnciju na motor i mjenjač i garanciju kilometara, za ostale salone sam pitao daju mi garanciju usmenu ( sta sve mogu reć usmeno)?, ipak KRAMAR daje pismenu, i imaju dobra auta 407 2.0 hdi EXECUTIVE je oko 20 do reg dok je nov 57 sa istom opremom jest polovno ali razlika 25 milja.......
SAD IMAJU U DOLASKU JEDNOG TAKOG U FULU A AUTOMATIK ČINI MI SE DOBAR
POGLEDAJ TE PA MI RECI

:thumbup:
http://www.askramar.com/index.php?optio ... EO&id=2067
Bullet Tooth Tony

#10 Re: Kupiti AUTO???

Post by Bullet Tooth Tony »

ZOOM je :thumbup: :thumbup: :thumbup: , profesionalni maksimalno :thumbup: , od test voznje ,isporuke .....
donja_crtica

#11 Re: Kupiti AUTO???

Post by donja_crtica »

a
Last edited by donja_crtica on 20/03/2010 15:23, edited 1 time in total.
iceman ze

#12 Re: Kupiti AUTO???

Post by iceman ze »

- Nije ti nimalo lako, s obzirom na skoro nikakve garancije nasih prodavaca.
- Ja bih uvijek skuplju , a sigurniju opciju, jer danasnje autokuce brzo nestaju sa trzista, sto znaci nemas se kome zaliti.
- PORIJEKLO vozila, da nije predmet krivicnog djela, najopasnija stavka prilikom kupovine (ukradeno-potraga, skinuto s osiguranja, mijenjan VIN broj vozila).
- Orginalna kilometraza.
- Stanje motora i mjenjaca.
- Da li je vozilo udarano (istorijat saobracajnih nezgoda).
- Ako kupujes na nasim tablama, provjeri da li su sve kazne (ako ih ima) izmirene od prethodnog vlasnika.

Dosta para dajes, budi oprezan, ako imas nekog prijatelja, koji ima veca iskustva oko kupovine iskoristi ga, a sto se tice majstora koji bi ti pregledao vozilo, samo neka je neko koga dobro znas, imam losa iskustva.....sretno. :-)
sLLayer

#13 Re: Kupiti AUTO???

Post by sLLayer »

citroen wrote:
sLLayer wrote:Auto kuca Setas? rade po narudjbi, malo skuplje, ali siguro te nece zajebati
Ti se ljudi bave proizvodnjom rakije "setovace",nemaju veze sa automobilima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rakija je prica za sebe :lol: :lol: dobijes koji litar gratis uz auto :lol: :lol:
shlauf

#14 Re: Kupiti AUTO???

Post by shlauf »

Šetas d.o.o. • Auto kuća
Web stranica je SUSPENDOVANA!

E ako ovi rade po narudžbi radi onda svatko.

Alee aleeeeeeee :dance:
sLLayer

#15 Re: Kupiti AUTO???

Post by sLLayer »

shlauf wrote:
Šetas d.o.o. • Auto kuća
Web stranica je SUSPENDOVANA!

E ako ovi rade po narudžbi radi onda svatko.

Alee aleeeeeeee :dance:
da rade, stranica je radila do rpije par dana, nez do cega je
dinaraaa

#16 Re: Kupiti AUTO???

Post by dinaraaa »

Nije ba važna auto kuća, već da je auto VW :lol: :lol: :lol:
Ostalo ti je sve lako kvarljiva roba :lol: :lol: :lol:
Jimmy_The_Saint

#17 Re: Kupiti AUTO???

Post by Jimmy_The_Saint »

Za 20.000 kerma možeš uzet' nov KIA ce'ed. A ako baš hoćeš polovno, otiđi brate sam do Minhena, eventualno jarana koji zna oko mašina povedi, i uzmi šta hoćeš. Za 10.000 eura vala ima i mečka.
MCLAREN SLR

#18 Re: Kupiti AUTO???

Post by MCLAREN SLR »

razmišljam o 407 2.0 HDI 2006-2007
a u Kramara ima ih nekoliko, a cilj mi je kad ga kupim da ne ispušim za 3 g pola onog što sam dao,
vnm

#19 Re: Kupiti AUTO???

Post by vnm »

MCLAREN SLR wrote:razmišljam o 407 2.0 HDI 2006-2007
a u Kramara ima ih nekoliko, a cilj mi je kad ga kupim da ne ispušim za 3 g pola onog što sam dao,
ako gledas tako na investiciju, onda za tebe ne dolazi u obzir nijedan francuski proizvodjac.
Post Reply